Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] Mapsensor czujnik doladowania zlamany 2.0 tddi
absorbent1989 09-06-2014, 19:45 Witam mam problem ze swoim mondziakiem. Wymienialem u siebie dwumase z calym sprzeglem. Wymienialem to sam pod domem. Auto poskladalem no i nie zauwazylem ze nie odpielem jednej wtyczki a dokladnie jakiegos czujnika na rozne od intercollera. Wyczytalem ze to map sensor czy czujnik cisnienia doladowania. Nie wypilem go i jak odkrecalem i spuszczalem sanki to ten czujnik mi sie zlamal cala jego wtyczka. No i lipa auto jest slabe turbo sie nie wlancza jezdzi tak jak by nie mial mocy jak juz sie rozpedzi to jedzie ale wogole nie ma turbo nie ma tego kopa muli strasznie nie rozpedza sie jak wlacze klime to juz wogole nie chce isc. Czy to moze byc wina tego czujnika ze zostal zlamany i teraz nie dziala. Czy poprostu czegos nie podpielem. Silnik to 2.0 tddi 115 km. Szukam tego czujnika wszedzie i wszystko co znalazlem to ten czujnik od tdci nigdzie nie moge dostac na necie od tddi wszystko pisza tdci czy te czujniki sa takie same ? czy bedzie pasowal do tddi i czy ta awaria moze byc wlasnie od tego czujnika ? Mysle ze tak ale czy od tdci bedzie pasowal ?
Witam w opisie profilu masz TDCI , a piszesz o TDDI w sumie to ciekawe że wymieniłeś dwumase ze sprzęgłem :) wiele warsztatów na tym poległo , jeśli chodzi o czujnik to faktycznie nic nie ma w internecie ale może szroty lub angliki coś mają.Przeczytaj dane z tego czujnika coś tam niby jest na allegro ale nie wiem czy o to chodzi
absorbent1989 09-06-2014, 20:16 No wlasnie w opisie mam tdci bo urzad machnal sie w dowodzie i jak rejestrowalem sie na forum to wpisalem tdci dopiero pozniej dzieki forum dowiedzialem sie po nr vin ze mam tddi. A no wymienilem dwumase zajelo mi to z 10 godzinek z rozebraniem i poskladaniem wszystkiego. Nie widzialem w tym nic trudnego zawsze w aucie wszystko robie sam. No wlasnie z tym czujnikiem mam problem koncze pozno prace i nie mam jak pojezdzic po szrotach i chcialem z neta zamowic ale wszystko widze do tdci.
Wpisz w allegro czujnik ciśnienia map ford na tym swoim złamanym odczytaj numer
absorbent1989 10-06-2014, 05:41 musze go wymontowac i bede kabinowal moze numery sa takie same jak w tdci.
Taki MAP sensor jest w Twoim Mondeo:
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=1C1A-9F479-AA&search_scope=
Witam kolega Mariusz podesłał doskonałą ściągę numer 1C1A9F479AA wpisz go w przeglądarkę i Ci wyskoczy kilka rozwiązań i wynika z tego że ten numer też mają auta z silnikiem TDCI
absorbent1989 26-06-2014, 17:18 Witam mam problem zakupilem czujnik o tych oznaczeniach 1C1A9F479AA nie demontujac mojego zlamanego czujnika. Przy demontowaniu mojego czujnika okazalo sie ze moj ma ozneczenie 1CIA9F479AA zamiast 1 moj ma I turbo dalej nie dziala czy ktos wie gdzie mozna kupic taki czujnik ? I moze na tym czujniku 1C1A9F479AA turbo bedzie dzialac tylko trzeba cos programowac.
absorbent1989 26-06-2014, 18:35 Juz turbo zrobione. Okazalo sie ze przy wtyczce byl ulamany zatrzask i nie zapinal sie czujnik jak go docisnelem i zaczepilem to dziala.
siikor1989 18-03-2015, 16:15 Panowie mam problem mam wyrwaną własnie tą wtyczkę od map sensora może ktoś posiada schemta jej podłaczenia ewentualnie pomiary napiecie zeby ją prawidłowo podłaczyć
O ile pamiętam tam są trzy przewody. Dwa zielonobiałe i biały. Biały ma być po środku wtyczki a zielone to skrajne, dowolne miajsca
siikor1989 18-03-2015, 17:11 kolego bo miałem taki problem ze miałem wtczkę wyrwaną razem z tymi kablami kupiłem wtyczkę inna z obcietymi kablami ale wogóle mi kolory się nie zgrywają z tym co mam
A jakie masz kolory w instalacji w mondku?
siikor1989 18-03-2015, 17:28 2 zielono białe, 1 brazowo zielony 1 zielono zółty
Jak tylko odzyskam autko to sprawdzę
siikor1989 18-03-2015, 17:37 ok bede bardzo wdzieczny
Pacząc z góry od lewej; zielonobiały, zielonożółty, zielonobiały, brązowy.
|