Zobacz pełną wersję : [Grand C-MAX 2010-2015] Fotele w drugim rzędzie - regulacja pochylenia oparć ?

OWL68
07-08-2014, 21:40
Dobry Wieczór !

Zawitałem tutaj ponieważ przymierzam się do zakupu Forda i szukam pomocy oraz dobrych rad użytkowników :)

Interesuję się Grand C-Maxem w wersji 5-miejscowej (ze względu na większy bagażnik), w salonie w Gliwicach oglądałem i jeździłem ale samochodem w wersji 7-miejscowej.
Oglądając samochód i studiując szczegóły techniczne nabrałem wątpliwości co do drugiego rzędu foteli, w cenniku jest bowiem napisane wyraźnie:
"Fotele w drugim rzędzie - trzy niezależne fotele, z regulacją położenia zagłówków w płaszczyźnie góra-dół, niezależnie składane na płasko w proporcji:40:20:40; z regulacją położenia w płaszczyźnie przód-tył oraz regulacją pochylenia oparć. W przypadku zamówienia 3. rzędu foteli 2. rząd posiada funkcję ułatwiającą wsiadanie - odchylanie oparć i przesuwanie skrajnych foteli"
I tu jest kłopot - w wersji 7-miejscowej, którą jeździłem nie znalazłem żadnej regulacji pochylenia oparć, czy to oznacza że występuje ona tylko w wersji 5-miejscowej ?
Czy ktoś z kolegów/użytkowników może to potwierdzić/zweryfikować ?

Pozdrawiam

Tomek

KaiM
07-08-2014, 23:23
Jako użytkownik wersji 7 miejscowej mogę potwierdzić że oparcia drugiego rzędu foteli mają regulację pochylenia - raptem chyba 2 lub 3 pozycje ale jednak jest.
Jeżeli to jest to o co pytasz bo piszesz że celujesz w wersję jednak 5 osobową.
Z użytkowania powiem Ci że trzeci rząd foteli wyjmuję raz do roku jak jadę na wakacje i potrzebuję większy bagażnik. W ciągu roku mi częściej przydają się dodatkowe fotele żeby np. 3 osoby nie musiałby się gnieść z tyłu rozsadzam ich bardziej komfortowo.

OWL68
26-08-2014, 09:37
No i wszystko się wyjaśniło, regulacja pochylenia oparć w drugim rzędzie siedzeń jest (zakładam, że zarówno w wersji 5 osobowej jak i 7 osobowej), okazało się, że przyglądałem się niezbyt dokładnie:lol:
Na zewnętrznych fotelach w drugim rzędzie są dwie dźwignie: jedna z nich służy do przesuwania fotela przód-tył a druga służy do składania oparcia oraz do regulacji jego pochylenia :)

A propos - samochód już zamówiony, odbiór do końca listopada

Pozdrawiam

Tomek

jaskół
27-08-2014, 09:52
U mnie w wersji 5-osobowej - nie ma regulacji pochylenia oparcia

Lubof
27-08-2014, 15:28
Ja też mam wersję 5cio osobową i również nie mam takiej regulacji. Fotele z tyłu mogę tylko złożyć, lub wyjąć.

slyboots
27-08-2014, 21:02
Mój C-max ma tak samo jak koledzy powyżej.

maarek
27-08-2014, 22:00
Grand C-Max zarówno w wersji 5 i 7miejscowej ma regulację foteli, przód-tył i pochylenia oparcia. Żeby maksymalnie odchylić oparcie trzeba albo wyjąć roletę, albo przesunąć fotel do przodu.

boncio
28-08-2014, 10:25
W C-maxie zwykłym też jest opcja przesuwania i regulacji tylnych foteli, ale za dopłatą 1000PLN podczas zakupu i według cennika wyklucza się z kołem dojazdowym.