Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] zderzak przód, czy to może się udać?

bujaszaka
10-08-2014, 21:37
Witam!

Niestety stan zderzaka w foce domaga się już nawet nie malowania, a całkowitej wymiany... Na allegro znalazłem takie coś:

http://allegro.pl/zderzak-ford-focus-mk1-kazdy-kolor-okazja-vat-i4489158369.html

Jednak wydaje mi się, że za nowy, dobrze pasujący i w miarę dobrze pomalowany zderzak te 200zł to jednak trochę za mało... Głównie chodzi mi o to, żeby zderzak dobrze pasował (nie odstawał itp) i kolor dużo się nie różnił od oryginalnego, wiadomo, że do 14-letniego auta ciężko byłoby dopasować idealnie taki sam kolor. Czy ktoś miał styczność z tego typu aukcjami i oferowanym tam towarem?

Dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam.

Fulara
10-08-2014, 21:50
sam jestem ciekaw czy ktos to kupowal, strasznie tanio jak na dobry zamiennik + lakierowanie,

dobrze jak ktos sie wypowie, co to kupil

DjLeo
10-08-2014, 22:21
Poczytaj komenty.

"Kontakt ze sprzedajacym bardzo dobry. Generalnie musze podziekowac za przyspieszenie calej akcji! Co do Jakosci materialu z ktorego jest wykonany zderzak, tez jestem bardzo zadowolony.Mam troche zastrzezen co do malowana ale generlanie OK."

"Transakcja przebiegła pomyślnie. Zderzak pasuje idealni, kolor i malowanie bez zastrzeżeń. Kontakt ze sprzedającym bardzo dobry. POLECAM."

Generalnie chyba jest ok. Bo jakiś negatywów nikt nie wystawa specjalnie.

Fulara
11-08-2014, 06:37
jak jest OK, to nie warto bawić się w uzywane oryginały + malowanie, bo nakład czasu i szukania jest niewspółmierny do korzyści

bujaszaka
11-08-2014, 10:57
Komentarze skłaniają mnie ku zakupowi tego wynalazku, zobaczymy jak będzie w praktyce.

krzysztof1977
26-08-2014, 09:29
Mam pytanie odnosnie mojego auta, ktore probuje rozgryzc od dluzszego czasu.
Posiadam Forda Focusa 1,6 benzyna rocznik 1999 w wersji GHIA.

Otoz mam do wymiany przedni zderzak, ktory po uderzeniu dokładnie na środku pekł w kilku miejsach razem z kratka. Niestety nadaje sie tylko do wymiany. Znalazlem kilka modeli na allegro do modelu focus mk1 98-01 przed liftingiem. Pytanie tylko do tych, ktorzy maja wiedze, czy ja musze specjalnie zamawiac i szukac do wersji GHIA czy bedzie pasowal 98-01 mk1?

Ktora opcja ma wiekszy sens:

- zamiennik i lakierowanie?

- szukanie oryginalnego?

Pozdrawiam

moons
26-08-2014, 15:19
Jak masz wersję Ghia przedliftową to na zderzaku pod lampami masz taką chromowaną listwę. Jak chcesz ją zachować to musisz szukać używanego przedliftowego zderzaka i to dokładnie od Ghia bo do innego te listwy nie pasują. Jak olewasz te listwy to szukasz byle jakiego przedliftowego.
Choć ja przy takiej okazji wymieniłbym na poliftowy i od razu lampy na polifty.
Co do zamiennika czy używki, to zdecydowanie używany oryginał.
Pozdrawiam

Tomaszstn
26-08-2014, 20:43
A czy do wymiany z przedliftowego na poliftowy jest coś jeszcze potrzebne? Chodzi o ślizgi, jakieś mocowania, kołki, śruby, czy pasuje p&p?

JacekCoder
16-09-2014, 18:28
Witam , może nie na temat , jak zdemontować tylny zderzak w Fordzie Fokusie 1,8 TDDI Combi , muszę zainstalować hak holowniczy , co i jak poodkręcać ? poradzi ktoś ? pozdrawiam..