Boblo
13-08-2014, 09:34
Ma ktoś coś do powiedzenia w tym temacie? Chodzi mi po głowie zakup takiego autka z przebiegiem ok. 400 tys. Silnik i ukł. wtryskowy i tak pójdą do roboty bo są uszkodzone. Ale trochę się boje tego zawieszenia.
Zobacz pełną wersję : [Transit 2000-2006] Zawiesznie pneumatyczne -ma ktoś ? zna ktoś ? Boblo 13-08-2014, 09:34 Ma ktoś coś do powiedzenia w tym temacie? Chodzi mi po głowie zakup takiego autka z przebiegiem ok. 400 tys. Silnik i ukł. wtryskowy i tak pójdą do roboty bo są uszkodzone. Ale trochę się boje tego zawieszenia. wojtekjanus 13-08-2014, 10:21 Było takie forum Bus-Maniac, gdzie kilku chłopaków miało vany z dodatkowymi poduszkami - niestety od jakiegoś czasu jest wyłączone, chyba padło. Jeden miał na lawecie, drugi na dużym busie osobowym. Poduszki były dołożone do istniejących resorów. Z tego co tam pisali, to jest proste urządzenie, trzeba tylko kupować markowe elementy. Całkowicie pneumatyczne zawieszenie widziałem na angielskim forum, ale to było zamontowane w tuningowanym dziwolągu (firmy Rayvern). Kalamitek 13-08-2014, 11:21 Jeżeli jest to zawieszenie typu poduszki na tyle + resory to nie ma się czego obawiać. Zakładałem taki zestaw w Crafterze. Nie ma co się tam popsuć - po prostu są to poduchy + wężyk na końcu którego jest wentyl jak w kole. Do tego ewentualnie elektryczny kompresorek Nawet w przypadku rozszczelnienia zawsze działa seryjne zawieszenie (resor). Argo 13-08-2014, 13:15 Jeżeli zależy Ci na komforcie to tylko miechy np. http://www.ebay.co.uk/itm/2000-2006-Tundra-2WD-Firestone-Sport-Rite-Rear-Air-Bag-Bags-Air-Springs-Kit-/181307509893?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a36c50c85 Poduszki to do ciężarówek i autolawet. Miechy nie zmieniają skoku zawieszenia, a poduszki działają jak tzw. bycze jaja (odboje). Boblo 13-08-2014, 13:15 Rozglądam się za transitem 2 x wysokim, przeszklonym z przednim napędem. Jest ich bardzo mało, a jak są to najczęściej wersjie do transportu inwalidów. Ten, który mnie interesował na zdjęciu wyraźnie siedzi na glebie tyłem i przodem więc jest opuszczony. Wiem, że są poduchy usztywniające zawieszenie ale to nie o to chodzi. MIREKTERAZPOLSKA 13-08-2014, 14:30 Ma poduszki jak ciężarowe auto. Zasilanie-specjalny kompresor elektryczny z sterowaniem w kabinie. Ja taki bynajmniej robiłem-zmienialiśmy na tradycyjne resory. Mocowania w nadwoziu są, belka ta sama, hamulce te same co w tradycyjnym fordzie kamperek 23-08-2014, 21:35 Mam poduchy w kamperze. Zreszta nie tylko ja. Stabilizują tył samochodu. Jazda jest zupełnie inna. O szczegóły spytaj np w Intraku. |