michal elka
15-08-2014, 21:38
co kupić? s-maxa czy vw touran chcemy benzynę
Zobacz pełną wersję : co kupić s-maxa czy vw touran ? michal elka 15-08-2014, 21:38 co kupić? s-maxa czy vw touran chcemy benzynę RedFord 16-08-2014, 00:16 Pewnie że s-maxa! ;) wysłane gołębiem z Latającego Holendra ;) xander! 16-08-2014, 01:27 Tourana to ja bym bardziej zestawił z c-maxem ;) Benzyna czy benzyna turbo ? Marek 16-08-2014, 06:34 co kupić? s-maxa czy vw touran chcemy benzynę Co pierwsze trafisz bez wałka na vat, nie bite,nie kręcone itp... sterowiec68 16-08-2014, 08:09 Ale to są dwie różne klasy samochodów. To ja wam zadam pytanie : wolicie Golfa czy Mondeo ? Atlis 16-08-2014, 09:48 Pytasz serio? Bump: Pytasz serio? RedFord 16-08-2014, 10:06 Sterowiec, no jakie pytanie, takie odpowiedzi :D wysłane gołębiem z Latającego Holendra ;) sterowiec68 16-08-2014, 12:02 Ja pisałem do dwojga imion autora wątku :). Wiem , że pytanie od czapy :). Ale powinno Im uświadomić różnicę między samochodami, o które pytali. Bo porównywać raczej nie ma sensu. motorek4612 16-08-2014, 18:31 co kupić? s-maxa czy vw touran chcemy benzynę Kup tourana, dołączysz do grona posiadaczy przeciętnego auta , gdzie na 10 osób 9.5 ma takiego, Kup maxia , dobrze wyposażonego, wygodnego przestronnego, z wypasionym felunkiem, skórka, itp itd, a posiadacze touranów będą się zastanawiać kiego grzyba ja kupiłem ten szmelc , przecież mogłem kupić taką zajefajna furę jaka ma ten gość, może będzie się chciał zamienić:) Kup S-maxa mówię ci to ja motorek:) p.saw 16-08-2014, 22:21 "Jeździłem" służbowym Touranem TSI (od nowości). Specjalnie napisałem w cudzysłowie jeździłem, bo ten samochód stał w serwisie więcej niż jeździł. Tak jak napisali koledzy wcześniej to przede wszystkim inna klasa i porównywanie z S-maxem jest nie na miejscu. :one: Tourana to można porównać z C-maxem. Ale nawet w tym przypadku Ford wg mnie wypada lepiej, nie zwracając uwagi na pseudo-testy w AŚ, czy innych tego typu czasopismach. :wink: siwy05 17-08-2014, 10:12 Zapytaj na forum VW i daj znać co ci napisali :) TomCat 17-08-2014, 11:15 Zapytaj na forum VW i daj znać co ci napisali :) kup tourana ;-) sebku 23-08-2014, 00:23 Nie no żartujecie chyba gdzie C-max do Tourana czy na odwrót? touran wymiary (http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/volkswagen/touran/ii/) c-max wymiary (http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/ford/focus/ii/c-max/) przecież touran to jak najbardziej ten sam segment co s-max, to że s-max przebija vw to się nie dziwie ale nie porównujcie go do mniejszego auta. S-max, zafira, sharan, touran, alhambra o tu można porównywać. latar 23-08-2014, 04:54 Piękne linki podałeś i tam właśnie widać, że touran i c-max a i też zafira to ten sam segment. Zwróć przede wszystkim uwagę na rozstaw osi. Touran 2678mm, C-Max 2640, Zafira B 2703mm. No a S-Max zrobiony na płycie Mondeo to 2850mm, tak samo jak Galaxy i podobnie jak Sharan I 2835mm. S-Max mocno wymyka się ze standardu i nie ma na rynku bezpośredniej konkurencji. Według mnie stąd wynika jego popularność. Niby van ale jakiś taki nie vanowaty. RafałB 23-08-2014, 08:45 Skoro wg Ciebie Touran to klasa S-maxa to jaką klasą jest Sharan? No co chyba nie to samą?! Jasne że Touran to max klasa Grand C-maxa ale nigdy nie S-maxa/Galaxy...właśnie przez rozstaw osi największy w klasie... p.saw 23-08-2014, 16:17 sebku, gdzieś się naczytał takich bzdur? Różnica 6,4 cm na długości. :-((( To taka sama bzdura jak porównywanie Octavi do Mondeo. MMV 23-08-2014, 21:13 Zdecydowanie S-max, naogladałem się ostatnio Touranów po przebiegu "+130", dramat!! sebku 23-08-2014, 21:26 oj tam, oj tam ;) patrzę bardziej na bagażnik, nie na gabaryty auta.. p.saw Szczerze? Myślałem że octavia i mondeo to to samo... ;> do tego bym dorzucił jeszcze avensis, accord, passat, C5, mazda 6, nie patrzę na centymetry... offtop się robi... MMV 23-08-2014, 22:58 oj tam, oj tam ;) patrzę bardziej na bagażnik, nie na gabaryty auta.. p.saw Szczerze? Myślałem że octavia i mondeo to to samo... ;> do tego bym dorzucił jeszcze avensis, accord, passat, C5, mazda 6, nie patrzę na centymetry... offtop się robi... W tym zestawieniu zdecydowanie nie pasuje do reszty Octavia, czyli golf z przerośniętym zadkiem ;) p.saw 24-08-2014, 13:48 Sorry za dyskusję nie w temacie. Dzisiaj na parkingu przed CH stanąłem swoim czarnym mondziakiem obok czarnej octavii i czarnego focusa. Wszystkie stały w jednej linii tyłami do patrzącego. Mój HB, octavia kombi i focus też. Zdecydowanie octavii bliżej do focusa. Od mondeo jest zdecydowanie węższa i trochę krótsza i niższa. Piszę w tym temacie, bo śmiać mi się chce gdy sąsiad porównuje swoją octavię do mondeo. Choć on wydał na nią o 15 tys. PLN więcej niż ja (porównywalne silniki, octavia trochę lepiej wyposażona). :shock: MAG 24-08-2014, 15:09 Jakiś czas temu zastanawiałem się przez chwilę nad Touranem, ale wystarczyło mi do niego wsiąść, żeby przestać się nad tym zastanawiać. S-Max jest zdecydowanie większy i nie chodzi tu tylko o suche wymiary, ale wrażenie jakie się ma po tym jak wsiądziesz i do jednego i do drugiego. Tak jak ktoś tu już wcześniej napisał, Touran jest wielkościowo odpowiednikiem Grand C-Max'a a nie S-Max'a c-matix 24-08-2014, 20:59 Ci co twierdzą że Touran a S-max i że Octavia i Mondeo to samo to lepiej niech już nic nie piszą. RafałB 25-08-2014, 08:10 c-matix: Tak mogą napisać tylko Ci którzy nawet nie siedzieli w żadnym z nich ;) siwy05 25-08-2014, 10:14 Dajcie spokój porównania z d... Octavia na płycie Golfa i Mondeo :/ Jak już wymiarowo to chyba z Mondeo mk2 sebku 25-08-2014, 21:14 To muszę wsiąść do Tourana, myślałem po wymiarach, że jednak ta sama klasa. Już się tak nie foczcie człowiek się całe życie uczy ;) maciek8791 31-08-2014, 18:56 To muszę wsiąść do Tourana, myślałem po wymiarach, że jednak ta sama klasa. Już się tak nie foczcie człowiek się całe życie uczy ;) Witam, miałem ten sam dylemat co ty. Touran jest autem dobrym do jazdy, wygodnym, stabilnym itd. Dla nas cel był taki - żeby żona mogła usiąść z tyłu I mieć po lewej jedno dziecko, po prawej drugie. Obecnie w Passat nie ma takiej możliwości. Udaliśmy się z fotelikiem do salonu VW. No I Touran padł na deski, bo z tyłu nie ma pełnowymiarowych 3 foteli tak jak s-max - to jest o klasę mniejsze auto - a mnie opadła szczena po myślałem że jest tak samo duży jak maxiu. No I drugi problem - jak chcesz ładnego tourana to wydasz dużo kasy, bo ostatni FL był niedawno, a te poprzednie to już naprawdę trącą myszką z wyglądem. krzych002 31-08-2014, 20:38 ..tak się rozgadaliście że autorom wątku nie dajecie dojść do słowa:wink: kacpero 31-08-2014, 20:57 Dla nas cel był taki - żeby żona mogła usiąść z tyłu I mieć po lewej jedno dziecko, po prawej drugie. Obecnie w Passat nie ma takiej możliwości. Udaliśmy się z fotelikiem do salonu VW. No I Touran padł na deski, bo z tyłu nie ma pełnowymiarowych 3 foteli tak jak s-max - to jest o klasę mniejsze auto - a mnie opadła szczena po myślałem że jest tak samo duży jak maxiu. miałem dokładnie takie same priorytety... dodatkowym u mnie była sporadyczna możliwość wożenia 6 osoby... z tym... że ja miałem łatwiej... z forda focusa nie bardzo rozważałem przesiadkę na nieforda :D zresztą jak już inni pisali... nie ma porównywalnego innego auta... albo są mniejsze... mniej obszerne wewnątrz... albo wyglądaja jak typowe vany... eSio jest duży a zgrabny :) Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |