cdsmarcin
09-09-2014, 13:08
Tak jak w temacie. Poszukuję polecanego serwisu zajmującego się regeneracją wtryskiwaczy.
Zobacz pełną wersję : Gdzie regenerować wtryski? cdsmarcin 09-09-2014, 13:08 Tak jak w temacie. Poszukuję polecanego serwisu zajmującego się regeneracją wtryskiwaczy. x.m.l 09-09-2014, 18:54 Czy polecany to nie wiem. Ale w okolicy jeden z niewielu zakładów: Techmot Warszawska 19, Choroszcz +48 85 719 31 82 W Bielsku na Chmielnej jest dobry spec od diesela, ale nie wiem czy robi w CR. cdsmarcin 09-09-2014, 21:53 Czy polecany to nie wiem. Ale w okolicy jeden z niewielu zakładów: Techmot Warszawska 19, Choroszcz +48 85 719 31 82 W Bielsku na Chmielnej jest dobry spec od diesela, ale nie wiem czy robi w CR. O dziwo jest w Białymstoku dużo zakładów, jednak poszukuję takiego, który nie wymieni mi na marne całego układu CR tylko zdiagnozuje i usunie problem. Ten z Chmielnej jakiś czas temu miał problemy z diagnozą starego Vento, więc trochę strach do niego stawiać. Robiłeś coś u niego? x.m.l 12-09-2014, 16:16 Kiedyś w vectrze b padła pompa, miał robić, ale okazało się, że praktycznie została obudowa i taniej było wyrwać nową. Techmot ostatnio ponabywał nowych maszyn specjalnie pod CR, więc raczej wymieniać będą tylko totalnie padnięte wryski. Bostorn 13-09-2014, 09:30 ojciec moj w vw lt 35 robił dosłownie kilka dni temu wtryski nowa i nietuzinkową metodą. Był królikiem doświadczalnym, mechanik w grabowce u Kalenika. I metoda super dziala, bus idzie jak zły, w koncu jedzie jak powinien, wszystko pieknie ladnie jeździ. Metoda polegała na jakimś płynie do czyszczenia wtrysków i to jest o wiele tansze niż regeneracja. warto się dowiedzieć co i jak . A tak poza tym to dobry mechanik i solidny . cdsmarcin 13-09-2014, 16:13 To nie żadna nowa metoda, istnieje już od dawna. Niestety nadaje się wyłącznie do czyszczenia wtrysków, zużytych elementów typu zaworek, końcówka cudownie nie przywróci do życia... Co do Techmotu to niezbyt ciekawe opinie mają w internecie. Fakt mają dobre maszyny do układów CR, ale podobno kadra mechaników oscyluje w wieku około 20 lat i zmienia się co chwilę, a ja szukam fachowców z doświadczeniem, by nie było później przykrych niespodzianek i ogromnej dziury w mojej kieszeni... wojtekjanus 13-09-2014, 18:19 ja szukam fachowców z doświadczeniem, by nie było później przykrych niespodzianek i ogromnej dziury w mojej kieszeni... Jeżeli nie jest przeszkodą odległość (moją pompę np wysyłałem do nich kurierem), to z pełnym zaufaniem możesz oddać wtryski do regeneracji do: http://dieseltechnika.pl/ Robią tak, jak... powinno się robić. Warszawski Auto-Waś, niezależny warsztat Forda i najlepszy jaki znam, współpracuje z nimi od lat, wszystko robią perfect i w terminie. cdsmarcin 13-09-2014, 20:13 Do Lublina mógłbym nawet podjechać autem, lepiej wydać pieniądze na paliwo niż na niefachowe naprawy. Słyszałem już o tym zakładzie, sporo mechaników wysyła do nich części CR. A jak to wygląda u nich cenowo? Bostorn 16-09-2014, 21:59 ja często nie często, jeżdze do lbl, teraz będe w tym miesiącu ze 2x, w październiku 2-3x będe wracał do białegostoku, tak więc jak byś potrzebował coś dostarczyć do lbl, albo odebrać daj cynk. miedzianek 05-10-2014, 08:37 Polecam Zarniewskiego na Moniuszki-porzadna firma,ciut drozej niz u innych,ale nigdy nie wracalem do nich z reklamacja(a robie u nich firmowy i prywatny) arturfom 09-10-2014, 16:36 Serwis na Bacieczki chyba 64 serwis Bosch wtryski i pompy R_u_f_u_s 16-10-2014, 22:01 Panowie, przypomnę tylko że często jestem na trasie Białystok-Warszawa, jeśli coś by trzeba było ze Stolycy ... :-) Wysłane z mojego GT-I9195 cdsmarcin 06-11-2014, 23:23 Zrobiłem wtryski w TechMot w Choroszczy, jako jedyni w okolicy posiadają autoryzację Delphi. Co do roboty zabardzo nie mogę jeszcze oceniać, bo przegoniłem auto tylko na S8 w drodze na Białystok. Za wymianę 4 zaworków zapłaciłem niecałe 1700 zł, miała dojść też jedna końcówka, ale jakoś ją odratowali. Dokładnie ceny mają się tak: montaż/demontaż - 25 zł/szt regeneracja - 80 zł/szt zaworek - 280 zł/szt filtr paliwa - 130 zł Gwarancja na naprawę 12 m-cy bez limitu kilometrów. Zmiany jakie zauważyłem to w końcu równa praca silnika i zdecydowanie bardziej aksamitna, łomocze mi czasami koło pasowe, ale tym się jeszcze zajmę :) Andrzej 08-11-2014, 09:50 i czasu trwał cały zabieg? cdsmarcin 09-11-2014, 14:23 i czasu trwał cały zabieg? Postawiłem o 8 rano, po 13 miałem już diagnozę i wycenę, zaakceptowałem i na drugi dzień o 12 auto było do odbioru. Jakby komuś się spieszyło to w 8 godzin by pewnie ogarneli... u mnie to potrwało trochę dłużej bo ratowali jedną końcówkę myjąc ją kilka razy. Andrzej 15-07-2016, 22:37 I jak po dłuższym czasie sprawują się wtryski po regeneracji? RafiRypin 16-07-2016, 09:15 Za wymianę 4 zaworków zapłaciłem niecałe 1700 zł, miała dojść też jedna końcówka, ale jakoś ją odratowali. Dokładnie ceny mają się tak: montaż/demontaż - 25 zł/szt regeneracja - 80 zł/szt zaworek - 280 zł/szt filtr paliwa - 130 zł Gwarancja na naprawę 12 m-cy bez limitu kilometrów.z tego wszystkiego zastanawia mnie ta pozycja za 80zł czyli "regeneracja" :D ja biore z tej firmy zaworki cały czas i spisują sie dobrze tiga1916 27-10-2016, 17:12 Jeśli chodzi o bosha to na wojska polskiego w bemar diesel jest kumaty chłopak dobrze robi i cena do przełknięcia, tylko gadajcie z nim a nie właścicielem bo ten to zna się na starszych technologiach hehe. Jeśli chodzi o delphi to techmot w Choroszczy jako jedyny ma maszyny nadające nowe kody wtryskiwaczom, czy robią dobrze czy źle to niewiem ale jeśli robić w Białymstoku to tylko tam bo nikt inny niema sprzętu do regeneracji delphi. miras02 25-02-2017, 11:09 Bacieczki 64 serwis Bosha ,może nie tani ale robią dobrze.Nawet czasami coś extra zrobią Andrzej 25-02-2017, 21:16 a na tych bacieczkach nadają nowe kody fordowym wtryskom? tiga1916 26-02-2017, 12:17 Niestety na bacieczkach też nie nadają kodów dla delphi, jedynie techmot w Choroszczy. Ale przyznać trzeba ze sprzęt do Boscha mają najlepszy eps 708 i 815 zaletą jest na pewno autoryzacja Boscha w razie niezadowolenia jest szansa reklamować w centrali firmy. Dużo zakładów mechanicznych wysyła wtryski do regeneracji poza województwo, podobno niema takich problemów z ewentualną reklamacją. U nas podobno zawsze jest winne paliwo i niema szans na reklamację. |