Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] 1.8tddi nie odpala, jakie napięcie na elektromagnes dawki?

boleslawek
09-09-2014, 20:35
Witam kolegów, jestem tu nowy, tak się złożyło, że powiedzmy ''okazyjnie'' nabyłem focusa 1.8 tddi 2001 prawdopodobnie z uszkodzoną pompą wtryskową - nie odpalał - ktoś już tam grzebał.
Okazało się że był przestawiony rozrząd na pasku, sporo rzeczy nie po dokręcanych - ogólnie mina.
Do rzeczy, po ustawieniu rozrządu fordzik palił tylko na samostart, wolne lekko falowały, reagował na pedał gazu - wszystkie błędy znikły ale ciekła ropa z zaworu w pompie - tego z dwoma kablami(Metering solenoid). Wymieniłem zawór na inny - przestał odpalać nawet na samostarcie, wymieniłem zawór na kolejny 100% sprawny - to samo - nie odpala wogóle. Komputer pokazuje błąd sterowania pompy plus P01110
P0404
P1665
Teraz moje pytanie, czy przez uszkodzony zawór mogłem uwalić elektronikę w pompie? Czy jest szansa że pompa mechanicznie jest sprawna?
Nadal mimo tego że nie odpala to podaje ropę na wtryski ale chyba z z a małym ciśnieniem.
Aha, mam kompletna sprawną pompę z transita 2.0 tddi, czy ktoś coś z tym próbował kombinować?
Dodam jeszcze że ze sterownika wychodzi napięcie tylko około 2V, a przy kręceniu rozrusznikiem spada jeszcze bardziej, nie powinno być wyższe?
Będę wdzięczny za rady bo nie wiem czy szukać pompy czy jest szansa uratowania starej.

sajmonus07
11-09-2014, 04:27
Jezeli masz nowa pompe, to czy byla ona zgrana z imobilajzerem ?

Wysłane z mojego ZTE V967S za pomocą Tapatalk 2