Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] Centralny zamek "odbija"??
sphairon21 01-11-2014, 23:29 Witam Panowie. Zapytanie mam odnośnie centralnego zamka...zamykając lecz nie zawsze zaznaczam centralny zamek zamyka i zaraz odbija jakby widział np.otwarte drzwi przednie. chwile odczekam i można zamknąć normalnie. co to możne być??
radek9103 02-11-2014, 09:04 Czujnik zamknięcia drzwi, możliwe że nie działa prawidłowo.
Jesli tak odbija to znaczy, ze trzeba sie przyjrzec zamkowi drzwi kierowcy. Centralny mozna zamknac nawet wtedy gdy drzwi sa otwarte pod warunkiem oszukania zamka (wcisnac srubokretem rygiel zamka).
sphairon21 02-11-2014, 09:20 czyli zamek wyczyścić badz czujnik??
Szukaj tematu o mikroprzełącznikach w zamku. Jest czytania na pół niedzieli :P
sphairon21 02-11-2014, 09:30 ale miktoprzełacznik nie jest czasem przy klapie tylnej pod gumka?? tu chodzi o zamki drzwi
Mikroprzełączniki są w każdym zamku ;)
sphairon21 02-11-2014, 09:40 idzie to jakos sprawdzic by nie rozbierac kazdego zzamka??
Niestety ciężko. Też się borykam z tym problemem. Czasami od razu odbija i otwiera, czasami nie zamyka drzwi kierowcy lub pasażera. Na pewno winne są te mikroprzełączniki w zamku master kierowcy. Latem jest wszystko ok, zimą gorzej jak chłodno na dworze. Wstrzykiwałem spray kontakt do nich, pomogło na rok czasu i temat wrócił.
sphairon21 02-11-2014, 09:59 roboty od cholery.....
radek9103 02-11-2014, 10:04 U mnie tak się działo przez ten w klapie. Sam się otwierał bagażnik, szyby po zamknięciu i zaryglowaniu i były problemy z zamknięciem i otwarciem drzwi. Odłączyłem dziada i ponad pół roku spokój.
U mnie przy zamykaniu z pilota też odbijało ale jak zamykałem kluczykiem to wszystko było o.k. Kiedyś naładowałem akumulator i wszystko zaczeło działać normalnie, więc może sprawdź baterie
sphairon21 03-11-2014, 15:43 bateria ma poj 800 a dzis chłopaki ze sklepu mi sprawdzili to wyszło 550....obstawiam ze bedzie do zmiany moze to pomoże.
Panowie w mondkach przedliftowych to normalne ze przychodzi jesien, zima a co za tym idzie wilgoć pcha sie do zamkow. Tez tak mialem. Po wymianie na czarny poliftowy wszystko ok. Ten typ tak ma. To ich bolączka. W pfl juz to poprawili i takoe zjawisko nie wystepuje. Pozdr
Gdzies na forum jest manual co zrobic z przedliftowym zamkiem, zeby nie fiksowal.
sphairon21 21-11-2014, 15:41 Ot i jest rozwiązanie problemu :D sie kurde naszukałem
http://fordak.wdfiles.com/local--files/mondeo-mk3/Naprawa%20centralnego%20zamka.pdf
proponuję podwiesić lub coś bo pomaga :)
sphairon21 22-11-2014, 17:25 i zonk....Panowie nadal odbija....z tym ze z centralnego odbija a kluczykiem idzie zamknąć ...pomysły??
Tylko zamiana na poliftowy załatwi problem.
sphairon21 23-11-2014, 11:08 co znaczy zamiana?? na centralny?? czy sam siłownik drzwi kierowcy??
Zamek drzwi kierowcy. Na taki np. http://allegro.pl/centralny-zamek-lewe-drzwi-ford-mondeo-mk3-8-pinow-i4765460945.html
A ja mam dzisiaj taką przypadłość. Zaznaczam, że 1,5 roku temu wymieniłem zamek na "czarny". Auto zamyka się z pilota ale prócz drzwi tylnych pasażera. Czy to oznacza, że zamek zepsuł się w tych drzwiach? Czy znowu "czarny" master szaleje?
A z kluczyka zamyka wszystkie drzwi?
Sprawdziłem i tak:
1. Z kluczyka zamyka wszystkie drzwi.
2. Z pilota "na raz" nie zamyka tylnych prawych drzwi.
3. Z pilota "ryglowanie" zamyka wszystkie drzwi.
Ma ktoś jakiś pomysł co może być u mnie?
sphairon21 26-11-2014, 17:00 ja poprawiłem jeszcze raz mikrostyki i czekam na jakąkolwiek wilgoć....może jednak się udało :p
Szybkie pytanie: Czy zamek prawy tył z polifta pasuje do przedlifta??? I czy może być z angola?
sphairon21 27-11-2014, 20:44 powinien...zwróć uwage na piny reszta powinna sie zgadzac
|