Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Listwa progowa - odczepia się.
Jarek_Lodz 29-12-2014, 10:05 Cześć,
mam problem z listwą progową mocowaną na czarne kołeczki (ta na dole progu wzdłuż drzwi).
Często mi odpada, a to dziecku zahaczy, a to ja przy wysiadaniu.
Raz już wymieniałem kołeczki - kupiłem z POLCARu.
U was też się tak dzieje ? Jest jakiś sposób na to ?
Za pomoc z góry dzięki.
pozdrawiam
Jarek
Krzysztoff 29-12-2014, 10:25 Witam,
Miałem podobny problem. Przykleiłem listę silikonem bezbarwnym i narazie jest dobrze...
dariuszk24 29-12-2014, 10:56 tez to mam ta listwa to porazka,
wiecznie przy wysiadaniu o to zaczepiam
U mnie też się urwała. Dzieciaki wciąż na niej stają. Chyba też podkleję na silikon.
Dzieciaki wciąż na niej stają. Chyba też podkleję na silikon.
Po pierwsze naucz dzieci omijać tę listwę . Po drugie nie służy do stawania.
Odpuściłbym przyklejanie na silikon
Jarek_Lodz 29-12-2014, 11:25 Co do tego że nie służy do stawania, to cóż ..... praktyka świadczy o czymś innym :)
Tutaj masz specjalne klipsy w serwisie kosztują podobnie. Kupujesz zakładasz i po problemie http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Spinka-mini-klipsy-do-listwy-progowej-zestaw-10-szt/3129
praktyka świadczy o czymś innym
Naucz dzieci i będzie spokój .
Ja na 5 lat użytkowania Mk4 zahaczyłem i urwałem tylko 1 lub 2 razy . Swoje dzieci nauczyłem i przechodzą próg jednym żwawym krokiem .Poza tym oszczędzisz sam lakierowany próg .
artur1970 29-12-2014, 11:35 Wymieniłeś wszystkie? Po wymianie listwa powinna trzymać się mocno i wytrzymywać przypadkowe kopnięcia.
Jeżeli po wymianie nadal wypada to popatrz dokładnie na stan otworów montażowych i samej listwy - może tu jest problem.
Jarek_Lodz 29-12-2014, 11:39 Wymieniałem wszystkie.
Zerknę jeszcze na profil w listwie.
Chyba zaryzykuję zakup e-ford, może to wina polcar'u.
Pozdrawiam
Jarek
artur1970 29-12-2014, 11:46 Jeżeli masz jeszcze oryginalne - to wystarczy porównać średnicę.
Może jeszcze przełóż prawą listwę na lewą stronę i odwrotnie - punkty mocowania wypadną w innych miejscach :one:
dariuszk24 29-12-2014, 11:47 t.runo nie masz moze pod reka numeru katalogowego finis tych kolkow
szukam i znalezc nie moge, a w angielskim aso "kompetentnym pracownikom"zajmie to lata :) dla nich to jak szukanie igly w stogu siana
http://allegro.pl/ford-mondeo-spinka-spinki-listwy-progowej-kolek-i4930973707.html
http://ford.sklep.pl/search.php?text=1042065&node=
numer oryginalny
1042065
Przemol1974 29-12-2014, 12:55 Jak mi przymarzły drzwi, to otworzyłem razem z listwą. Ta listwa to fordoski bubel
dariuszk24 29-12-2014, 14:14 wielkie dzieki Leszcz o to mi wlasnie chodzilo
basior87 29-12-2014, 19:04 Jak mi przymarzły drzwi, to otworzyłem razem z listwą. Ta listwa to fordoski bubel
Ja miałem dokładnie tak samo :/
Natknąłem się przypadkiem na ten wątek, a problem mam ten sam. Tak więc jestem już po zakupie, tym bardziej, że koszt śmieszny, a latająca listwa wku... . Jeszcze tylko wymiana :shock:
Jak mi przymarzły drzwi, to otworzyłem razem z listwą. Ta listwa to fordoski bubel
jakoś mi nigdy nie przymarzły a w górach w zimie miałem po -28 :D
Grunt to profilaktyka czyli wszytko w odpowiednim czasie popryskać odpowiednimi środkami
Witajcie
Poszukuję używanej listwy/uszczelki progowej - Mondeo MK4, lewa strona.
Najchętniej z odbiorem w Łodzi, listwa jest długa i może być problem z wysyłką.
Gdzie w Łodzi jest jakieś miejsce z częściami używanymi do Forda?
pozdrawiam
|