Zobacz pełną wersję : Prośba o poradę - noszę się za zmianą swojego MK4 na nowsze Mk4

leszcz
15-01-2015, 13:37
Hej
Wynalazłem sobie autko :D . Dostałem VIN i informację ,że autko jest po jakimś menadżerze Forda (sprzedaje niby dealer Forda) .Przejechane ma 99tyś.
VIN WF0EXXGBBEBC49656
http://pic1.autoscout24.net/images-big/004/445/0263445004001.jpg?d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Może ktoś coś znajdzie :)

Cena 11.600 eu czyli coś koło 49 tyś zł

pozdr Tomek

Pionierek123
15-01-2015, 13:54
Ja tak kupiłem 10 lat temu mojego MKIII, wersja Ghia+ (manager z Kolonii zarysował tylne drzwi podczas zakupów :one:) Kupiłem wtedy 9 miesięczne auto z przebiegiem 26.000km za równo połowę ceny(16.500EUR). Zresztą bez oglądania, tylko zdjęcia i raport z centrali Ford. Samochód był w między czasie trzy razy na przeglądzie z czego ten 3 był na końcu użytkowania przez niego i podczas tego przeglądu to auto zostało "odnowione". Szło to przez salon Forda w Hamburgu (oni kupili to auto na licytacji dla handlarzy i mi z zyskiem 500EUR odsprzedali) Ale usiałem wtedy dodatkowo 300EUR za lakierowanie drzwi zapłacić.
Mogę tylko dobre rzeczy powiedzieć, ale pamiętaj że mogłem mieć po prostu tylko szczęście.
pozdro

slawek-kali
15-01-2015, 14:37
Autoryzowany dealer Forda. Jechac ogladac, zbic 500€ i kupic :D
Jesli gwarantuja bezwypadkowosc to nie widze zadnych przeciwskazan.

leszcz
15-01-2015, 16:27
Jesli gwarantuja bezwypadkowosc to nie widze zadnych przeciwskazan
A gwarantują ? dowiedz się proszę

slawek-kali
15-01-2015, 16:34
Zadzwonię tam jutro i zobaczymy co maja do powiedzenia ;)

leszcz
15-01-2015, 16:49
Dzięki wielkie . Pisałem do nich dostałem VIN .
Napisałem jeszcze kilka pytań dodatkowych ale puki co brak odpowiedzi .

pozdr Tomek

czeslaw555
15-01-2015, 17:17
jedź i oglądaj , historię serwisową dostaniesz na miejscu, auto na zdjęciach wygląda normalnie, a czy to dealer, czy nie, to i tak jak każde inne auto wymaga sprawdzenia. Może uda ci się urwać więcej jak 500€, może nie , dają jeszcze kpl. kół zimowych . Więcej chyba na odległość nie wykombinujesz

slawek-kali
15-01-2015, 17:40
Więcej niz 500€ nie utarguje, chociażby dzięki tym zimówką.
Znam zasady sprzedaży tych panów.
Beda mówić, ze to już najniżej jak sie da, no i co 3 słowo ze zimówki do tego ;)
Auto pewnie stoi na nówkach letnich. Taki standard jeśli chodzi o używane z salonu.
Gdybyś kupował na rynek niemiecki to koszty rejestracji tez by pokryli, no i oczywiście zmianę opon z letnich na zimowe.

czeslaw555
15-01-2015, 19:00
bywa mimo wszystko różnie, też jakieś mam doświadczenie, może niewielkie, ale mam, \np . zrezygnuje z gwarancji którą tutaj dają i też może (nie musi) coś urwać

slawek-kali
18-01-2015, 17:07
Auto z 1 reki, serwisowane, bezwypadkowe z gwarancja roczna bez limitu kilometrów.
Jechać, kupić i się cieszyć :)

Kretstar
18-01-2015, 20:33
Takie perełki ze śladowym i udokumentowanym przebiegiem się nie zdarzają więc kupuj. Wałkowałem temat wiele miesięcy więc wiem co mówię.

leszcz
18-01-2015, 20:36
Jechać, kupić i się cieszyć
Jutro już będzie sprzedane(raczej) wiec ja nie naciesze się tym autkiem .
Jak nie sprzedadzą to będę w DE w czwartek . Mam w tej okolicy 7 aut do obejrzenia w razie czego :)

leszcz
19-01-2015, 11:24
Mam jeszcze jedno
Mondeo 2007-, 1.6L EcoBoost SCTi 160/182PS-Sigma, Midnight Sky

Numer VIN: WF0EXXGBBEBS52877
Numer rejestracyjny: Z-H3560
Data pierwszej rejestracji: 25.10.2011
Kraj zarejestrowania: DE
Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249

da sie gdzieś znaleźć ile ma km przejechane ? ( u sprzedwacy jest 100 tyś)

I mam jego TUV ale nie znam niemieckiego ( jednak mi się coś niepodoba :( )

Karosserie
1 Kofferdeckel verkratzt - kein Abzug
2 Tür hinten rechts verkratzt - kein Abzug
3 Stoßfänger vorn Steinschlag - kein Abzug
4 Motorhaube Steinschlag - kein Abzug
Felgen/Bereifung
5 Felge vorn links verkratzt - Smart Repair
Seite 3 von 8
TÜV NORD Mobilität GmbH & Co. KG
Schaden- und Wertgutachten
Rudolf Diesel Str. 7 35463 Fernwald-Steinbach Tel.: 06404 9286560 Fax: 0511 9862899-7116
e-Mail: cgaidzik@tuev-nord.de www.tuev-nord.de
Mobilität
Gutachten Nr.: 0641AE1410 Datum: 30.10.2014
Fahrzeugdaten-Unterlagen
Die technischen Daten wurden einer Kopie des Fahrzeugscheins entnommen.
Fahrzeug-Identifizierungs-Nummer (FIN)
Die Fahrzeug-Identifizierungs-Nummer (FIN) wurde am Fahrzeug abgelesen und die Übereinstimmung mit den
eingesehenen Unterlagen festgestellt.
Besichtigungsbedingungen
Die Besichtigungsbedingungen waren zur Beurteilung des Fahrzeugschadens ausreichend.
Zur Untersuchung des Fahrzeuges standen Hubmittel (Hebebühne, Wagenheber, o.ä.) zur Verfügung.
Probefahrt / Probelauf
Es wurde eine eingeschränkte Probefahrt ( bis ca. 15 Km/h ) auf dem Betriebsgelände mit dem in Rede stehenden
Fahrzeug durchgeführt.
Ein Probelauf der Antriebsmaschine des in Rede stehenden Fahrzeuges wurde durchgeführt.
Das Fahrzeug war zum Besichtigungszeitpunkt nicht für den öffentlichen Straßenverkehr zugelassen.
Verkehrssicherheit zum Besichtigungszeitpunkt
Eine Beeinträchtigung der Verkehrssicherheit wurde nicht festgestellt.
Werterhaltende / Werterhöhende Reparaturen
Dem Sachverständigen lagen keine Informationen über werterhöhenden bzw. werterhaltenden
Reparaturaufwendungen vor.
Vorschäden
Am Fahrzeug wurde ein sach- und fachgerecht reparierter Vorschaden festgestellt. Im Wesentlichen wurden bei der
Reparatur des Vorschadens die folgenden Fahrzeugteile erneuert bzw. instand gesetzt:
􀀁 Seitenteil rechts
􀀁 Tür hinten rechts
􀀁 Schweller rechts
Eine stichprobenartige Lackdickenmessung ergab eine erhöhte Lackdicke, die mit an Sicherheit grenzender
Wahrscheinlichkeit auf einen reparierten Unfallschaden zurückzuführen ist.
Seite 4 von 8
Rudolf Diesel Str. 7 35463 Fernwald-Steinbach Tel.: 06404 9286560 Fax: 0511 9862899-7116
Mobilität
Besonderes / Sonstiges
Der im Gutachten festgestellte Fahrzeugzustand bezieht sich nur auf die festgestellten Schäden oder Mängel, die
über die normale Abnutzung entsprechend der Laufzeit/Laufleistung bzw. über das übliche Verschleißmaß
hinausgehen.
Die Besichtigung umfasste eine äußere Inaugenscheinnahme des Fahrzeuges ohne die Demontage von
Verkleidungsteilen etc.
Die letzte Inspektion war bei Km-Stand 100081 am 18.08.14.
Die Ermittlung der Reparaturkosten und Minderwerte erfolgte gemäß dem vom Auftraggeber vorgegebenen
Standard.
Schlusswort
Das vorliegende Minderwertgutachten wurde erstellt durch den Sachverständigen
Herrn Frank Bender.
Der Sachverständige für Unfall-, Schaden und Wertgutachten
Fernwald-Steinbach, 30.10.2014
Frank Bender.
Das Minderwertgutachten umfasst - 8 - Seiten incl. der Lichtbildanlage.
Dieses Minderwertgutachten wurde elektronisch erstellt und ist auch ohne Unterschrift gültig.

Pitol321
19-01-2015, 16:11
Karoseria
1 Klapa bagażnika porysowana – bez odciągnięcia
2 Drzwi prawe tylne porysowane – bez odciągnięcia
3 Zderzak przedni uderzenie kamienia – bez odciągnięcia
4 Maska silnika uderzenie kamienia – bez odciągnięcia
Felgi/ogumienie
5 Felga przednia prawa porysowana – smart repair
Strona 3 z 8
Mobilität
Dane pojazdu – dokumenty
Dane techniczne zaczerpnięte z kopi dowodu rejestracyjnego pojazdu.
Numer identyfikacyjny pojazdu (VIN)
Numer identyfikacyjny pojazdu został odczytany z pojazdu i potwierdzono zgodność z numerem zawartym w dokumentach.
Warunki oględzin
Warunki oględzin były wystarczające, aby opiniować uszkodzenia pojazdu.
W celu sprawdzenia pojazdu były dostępne podnośniki (podnośnik hydrauliczny, lewarek itd.).
Jazda próbna / próbna praca
Wykonano ograniczoną jazdę próbną (przy ok. 15km/h) na firmowym terenie omawianym samochodem.
Wykonano próbną pracę silnika omawianego samochodu.
Pojazd w czasie oględzin nie był dopuszczony do ruchu ulicznego.
Bezpieczeństwo ruchu w czasie oględzin.
Pogorszenie bezpieczeństwa ruchu nie zostało stwierdzone.
Naprawy ( także wymiany/doposażenie) wpływające na wartość
Rzeczoznawca nie miał żadnych informacji odnośnie napraw wpływających na wartość.
Wcześniejsze uszkodzenia
Pojazd posiadał jedno fachowo i zgodnie ze sztuka usunięte uszkodzenie. Co najważniejsze zostały wymienione lub naprawione następujące części pojazdu:
Część boczna prawa (chodzi o tylną prawą ćwiartkę)
Drzwi prawe tylne
Próg prawy
Sprawdzanie powłoki lakierniczej wykazało jej zwiększoną grubość, która z pewnością łączy się (wskazuje) z naprawianymi uszkodzeniami.
(Należy pamiętać, iż w Niemczech Unfallschaden odnosi się do wielkich zniszczeń jak i lekkich stłuczek czy wgniotek!)
Strona 4 z 8
Mobilität
Szczególne / pozostałe
Stan samochodu wynikający z orzeczenia odnosi się wyłącznie do wykazanych uszkodzeń albo wad, które powstały w normalnym użytkowaniu odpowiadającemu wiekowi/przebiegowi względnie normalnemu zużyciu.
Oględziny obejmowały zewnętrzne (ogólne) obejrzenie pojazdu, bez demontażu nadwozia itp.
Ostatnia inspekcja (przegląd) przy stan km 100081 data 18.08.14.
Ustalenie kosztów napraw i spadków wartości (tudzież w sensie kosztorys) poswatało zgodnie ze standardem zleceniodawcy.
Zakończenie
Niniejszy kosztorys wykonał biegły
Pan Frank Bender.
Biegły przy wypadkach, uszkodzeniach i wyceny wartości
Fernwald-Steinbach, 30.10.2014
Frank Bender.
Kosztorys zawiera – 8 – stron ze zdjęciami.
Kosztorys został stworzony elektronicznie i jest ważny bez podpisu.

Przebiłem się przez całość, nie miałem za dużo czasu dlatego tłumaczenie ciut na kolanie ;)
Jak coś było nie jasne to w nawiasie uzupełniałem.
Mam nadzieję, że pomoże.

leszcz
19-01-2015, 17:52
Przebiłem się przez całość, nie miałem za dużo czasu dlatego tłumaczenie ciut na kolanie
Bardzo dziękuję . Auto odpuszczam :(
Jadę po inne . Mam jeszcze pytanie . Tablice (żółte) kupić tu czy tam na miejscu. koszt tablic to 520 zł na 5 dni z ubezpieczeniem OC i innymi dokumentami .Nie chce mi się biegać po urzędach(zabieram się z kolegą i nie chcę mu być 3 kulą u nogi - też jedzie po dwa auta a jedziemy lawetą dużą.

Tomek

Pitol321
19-01-2015, 18:08
Po co Ci żółte jak jedziesz lawetą?
I w jaki sposób chcesz kupić żółtki w Polsce?

Ausländer ohne Wohnsitz in Deutschland können an einem der Standorte des BürgerService ein Kurzzeitkennzeichen erhalten, wenn sie persönlich erscheinen.

Obcokrajowcy bez zameldowania w Niemczech mogą w jednym z "miejsc obsługi mieszkańców" (w domyśle urząd komunikacji: Kfz-Zulassungsstelle/Vehrkehrsamt) otrzymać krótko-czasowe tablice, o ile "pokażą się" osobiście.

Autohaus będzie miał czerwone tablice "handlarza" w celu jazdy próbnej. Wtedy mondka na lawetę i do PL. Na miejscu albo lawetą na przegląd, albo polskie czerwone.
Inaczej musisz podjechać do urzędu w Niemczech i tam odczekać często kilka godzin w kolejce...
Czasem urzędasy nie chcą wydać żółtych bez VIN pojazdu, ale jak przekona się że mamy sporo aut do obejrzenia, to miękną ;) (tak jest np. w Essen).

slawek-kali
19-01-2015, 18:09
115€ w Niemczech również z ubezpieczeniem.

czeslaw555
19-01-2015, 18:09
możesz kupić lub zamówić wcześniej na granicy, ja jeżdżę przez Świecko i tam kupuję. W Niemieckich urzędach też nie ma problemu z kupnem, jednak szkoda czasu

leszcz
19-01-2015, 18:13
Po co Ci żółte jak jedziesz lawetą?
Ja wracam na kołach a kolega dwa autka na lawetę bierze i jedno jeszcze za lawetą też na kółkach toczyć się będzie . Jedziemy w trójkę

Bump: możesz kupić lub zamówić wcześniej na granicy

i ponoć można zamówić i przyślą do domu

Pitol321
19-01-2015, 18:17
No ok.

Tylko ze względu na powyższą informację, takie "załatwiane" tablice ciut dla mnie śmierdząca sprawa... ;)

Może dlatego, że sobie i dla innych przyjeżdżających z PL, zawsze załatwiam u nas na miejscu.

czeslaw555
19-01-2015, 18:19
Tylko ze względu na powyższą informację, takie "załatwiane" tablice ciut dla mnie śmierdząca sprawa.. właśnie że nie.... ale ponoć od kwietnia chcą coś zmienić w przepisach i ponoć można zamówić i przyślą do domu też tak robią, ja zamawiam i odbieram na granicy

Pitol321
19-01-2015, 18:23
Dobrze Czesławie, rozumiem że załatwiacie sobie w taki sposób - OK.
Sprzedającym interes się kręci, a wy nie mieliście problemów.

Ale ile razy byłem załatwiać (czytaj od lat) i jak nie było osobiście "klienta" z dowodem tożsamości, tak nie wydawali (nie przyjmowali wniosku), do póki go nie zobaczyli.
Nie musiał się odzywać, ale ryja musiał pokazać.
Ciekawe jak to takie firemki obskakują.

Dlatego napisałem że dla mnie to ciut śmierdzące, z mojego doświadczenia i nic więcej.
No tak pełnomocnictwo (Vollmacht)... :572:

A wspomniana informacja, pochodzi ze strony KFZ-Zulassung Hamburg (http://www.landkreis-harburg.de/buergerservice/dienstleistungen/kfz-zulassung-kurzzeitkennzeichen-1190-0.html).

czeslaw555
19-01-2015, 18:29
Ale ile razy byłem załatwiać i jak nie było osobiście "klienta" z dowodem tożsamości, tak nie wydawali (nie przyjmowali wniosku), do póki go nie zobaczyli.w D załatwiałem i W.K. i przez firmy np. w HH, piszesz pełnomocnictwo i nie musisz stać w kolejce, jadę oglądam auta i wracam za jakiś czas i odbieram tablice. W kraju też nie dostajesz tablic z ubezpieczeniem tylko że dałeś kasę, też biorą Twoje dane...

stingerA6
19-01-2015, 18:31
W Świecku kupisz żółte tablica z ubezpieczeniem. Jak dobrze trafisz to mają takie ważne dwa dni za 50 euro, lub jednodniowe za 30. Ja takie ostatnio kupiłem. Idealne do powrotu do domu.

Pitol321
19-01-2015, 18:44
stingerA6 rozumiem że ubezpieczenie napisane jest na Ciebie (Ty zawierasz ubezpieczenie i kopia w ubezpieczalni jest z Twoimi danymi), a nie "odkupowane od kogoś" kończące się ubezpieczenie. Tak tylko pytam dla uzupełnienia :027:

W kraju też nie dostajesz tablic z ubezpieczeniem tylko że dałeś kasę, też biorą Twoje dane...

Czesław nie do końca rozumiem o co Ci chodzi w tym zdaniu.

BTW
A co do tej informacji - racja zapomniałem o pełnomocnictwie (Vollmacht) :one: Już poprawiłem wyżej ;)

stingerA6
19-01-2015, 19:26
Druk ubezpieczenia (zielona karta) wypisana na mnie.

leszcz
21-01-2015, 18:27
Auto z 1 reki, serwisowane, bezwypadkowe z gwarancja roczna bez limitu kilometrów.
Jechać, kupić i się cieszyć

No i jednak wyszło szydło z worka .
W dniu wczorajszym zadzwoniłem do tego sprzedawcy przy dealerze Forda w Niemczech aby poprosić o przełożenie opon na zimówki ( miał dwa komplety a stał na letnich ) . Oni ok nie ma problemu :)
Dziś zadzwoniłem potwierdzić że będę w piątek koło 11-12 po auto .A Pan bardzo przestraszony.. poinformował mnie że wzięli auto na warsztat aby te koła przełożyć no i zauważyli że auto było walone w tył i naprawa była źle wykonana . Przepraszali ile mogli . I ze oni tego samochodu u siebie nie chcą , że mają problem , niech ten co wstawiał go weźmie , że ich oszukał oj oj dużo dużo .
Zaufali gościowi w to co im powiedział a że wstawiał to manager Forda w Koloniii to teraz problem.
Dziwi mnie że serwis na to auto dawał rok gwarancji bez limitu przebiegu kilometrów i na dodatek go gruntownie nie sprawdził :(
Tak więc szukam i do DE się teraz nie wybieram .

pozdr Leszcz

slawek-kali
21-01-2015, 18:41
:shock: Co to za amatorszczyzna? Mi telefonicznie gwarantował bezwypadkowosc!
Dziwne o tyle, ze auto mialo miec nowy przeglad i inspekcje zrobiona...

leszcz
21-01-2015, 19:02
No widzisz :(
dopiero jak chcieli wymieniać koła i wzięli go na podnośnik wyszło.
Przykre ale przynajmniej powiedzieli .Jestem zniesmaczony .................\

w razie czego VIN WF0EXXGBBEBC49656 UWAGA WALONY W TYŁ - naprawa źle wykonana

pawello009
21-01-2015, 19:36
Na tej stronie był samochód http://www.autohaus-borchert.de/gebrauchtwagen.html
A widzę, że dziś już nie ma, czyżby ściągnęli ze względu na sytuacje ? :)
Jak widać, że w autoryzowanym serwisie też trzeba uważać i mieć ograniczone zaufanie do sprzedającego. Dobrze, że przed wyjazdem dowiedziałeś, a nie na miejscu :)

leszcz
21-01-2015, 19:41
czyżby ściągnęli ze względu na sytuacje
tak

slawek-kali
24-01-2015, 15:29
Auto zostało sprzedane w środę rano. Panowie wymyślili dla ciebie ekstra wymówkę ;)
Skąd wiem? Bylem, pytałem i tyle.

leszcz
24-01-2015, 18:21
Skąd wiem? Bylem, pytałem i tyle.

no to [cenzura] uczciwi :(
Umowę miałem słowną to chyba też jest wiążące ?

slawek-kali
24-01-2015, 18:26
Tak to jest z handlarzami.. Jesli jest chetny z gotowka to sie sprzedaje.
A byles w tych Niemczech??

leszcz
24-01-2015, 18:40
Nie a po co . Nastawiłem się na to auto nie brałem innych pod uwagę .

Jestem "przybity"
Dobrze że nie zdążyłem kupić EU . Teraz taniej można kupić o ponad 14 gr.
Napisze Ci PW bo coś znalazłem :D

piotrali
24-01-2015, 19:40
Umowę miałem słowną to chyba też jest wiążące ?
Ja jak się umawiam na auto i je rezerwuje to drukuje ofertę z mobile, pisze na wydruku że rezerwuje do dnia XXX następnie faksuje lub przesyłam mailem do handlarza i proszę o potwierdzenie również przez podpis i przesłanie do mnie mailem lub faksem kopii. Nigdy jeszcze nikt mnie nie wystawił do wiatru jak przyjechałem do niego po auto.

TOMAS
25-01-2015, 10:38
Nie a po co . Nastawiłem się na to auto nie brałem innych pod uwagę .

hm....

Mam w tej okolicy 7 aut do obejrzenia w razie czego

leszcz
25-01-2015, 10:47
hm....
tak ale nie dopisałem że zweryfikowałem ich stan (znaczy trzech) inne odpadły ze względu na cenę .
Otrzymałem TUV tych trzech aut i miały problemy blacharsko-lakiernicze .

Nie podoba mi się postępowanie firmy "Borchert" a ponoć to marka i dobry dealer w Niemczech .
Oszukali mnie wciskając jak to "Kalik" napisał historyjkę abym się odwalił od nich .
Jest to przykre dla mnie .
Tak wiec napisałem do szefa tej firmy co myślę o takim postępowaniu .Może nie ma wiedzy jakich "kłamczuszków" zatrudnia :(

Nie poddaję się i szukam nadal .Mam już dwa następne na oku .Jeden od pierwszego właściciela a drugi z komisu (przy Fordzie). Czekam na informacje o nich .Zaczynam podchodzić z dystansem do zakupów i nie mam ciśnienia :D

Wkurzyło mnie że mnie tak "oszukano"

leszcz

TOMAS
25-01-2015, 10:53
Zaczynam podchodzić z dystansem do zakupów i nie mam ciśnienia

Najlepsze podejście :one:

Pionierek123
25-01-2015, 10:57
drugi z komisu (przy Fordzie). leszcz

Mieszkałem w tym kraju 22 lata i podpowiem Ci że nie ma czegoś takiego jak "komis przy Fordzie. Są albo samochody używane Forda (w 99% samochody brane w rozliczeniu) albo ktoś ma obok komis a Ford ma w czarnej du. :)
Także podejdź do tego też sceptycznie.
pozdro

leszcz
25-01-2015, 10:59
nie ma czegoś takiego jak "komis przy Fordzie. Są albo samochody używane Forda (w 99% samochody brane w rozliczeniu) albo ktoś ma obok komis a Ford ma w czarnej du.

Tak to nazwałem potocznie . Ale dzięki za info .

A jakbyś miał jakieś Titanium (od 2011 r) w Ecobooscie 1.6 "na oku" daj znać . Szukam Titanium 1.6l (navi, xenon , hatchback -kolor nie biały)

pozdr Tomek

slawek-kali
25-01-2015, 11:03
Do niczego sie nie przyznaja ;) Ja podjechalem i na "glupa" spytalem o tego mondka, bo na placu go nie bylo juz. Uslyszalem, ze sprzedane i tyle.

Co do tych mondkow o ktore pytales:

Ten 1 od prywatnej osoby- bezwypadkowy, 2 wlasciciel. Sprzedaje, bo chce kupic mk5.
Moglby zostawic w rozliczeniu ale wiecej niz 10-11 by nie dostal. Jest na pewno pole do negocjacji.. Aha ma nowe hamulce przod+tyl, klocki pewnie tylko.

Ten 2 - Sprzedaje Ford, dostajesz gwarancje, 1 wlasciciel, lakier do sprawdzenia bo ani slowa o Unfallfrei. Nie dodzwonilem sie, bo jest niedziela. Aha mam niedaleko jakies 80km, ale nie wiem kiedy bede w tamta strone jechal.

Bump: Mieszkałem w tym kraju 22 lata i podpowiem Ci że nie ma czegoś takiego jak "komis przy Fordzie. Są albo samochody używane Forda (w 99% samochody brane w rozliczeniu) albo ktoś ma obok komis a Ford ma w czarnej du. :)
pozdro

To nie byl komis przy fordzie tylko Autohaus Forda. Auto bylo dosteone rowniez poprzez strone www.ford.de zakladka gebrauchtwagen.

leszcz
25-01-2015, 12:08
Ten 1 od prywatnej osoby- bezwypadkowy, 2 wlasciciel. Sprzedaje, bo chce kupic mk5.
Moglby zostawic w rozliczeniu ale wiecej niz 10-11 by nie dostal. Jest na pewno pole do negocjacji.. Aha ma nowe hamulce przod+tyl, klocki pewnie tylko.
Szkoda że nie odpisuje na emaila .
Nie mam jak zagadać bo niemieckiego się nie nauczę w 1miech .

slawek-kali
25-01-2015, 12:34
Ale co bys chcial wiedziec? 13000 jest do zrobienia, wszystko ponizej to trzeba auto widziec. To nie jest jakis odpicowany szrot od handlarza.

leszcz
02-02-2015, 11:48
Tak więc wiele samochodów które chciałem poszło :(
Jest jeszcze jeden którego mógłbym kupić tyle że Niemiec nie chce sprzedać Polakowi. Nie chce mieć problemów czy coś takiego ... masakra.
Doszedłem do porozumienia z jednym z serwisów że kupią go od niego i sprzedadzą mi o ile się zdecyduje .
Autko to MK4 Titanium 1.6 ecoboost , z navi i xenonami .
Mam więc do Was pytanie . Czy pchać się w autko 4 letnie za 13600eu z gwarancją że jest bezwypadkowe itp ,itd .
Podpowiedzcie proszę.

Leszcz

leszcz
02-02-2015, 19:04
nikt nic nie podpowie?

kordyl
02-02-2015, 20:12
A co byś wolał usłyszeć na tak postawione pytanie ? :)

Wojtek O.
02-02-2015, 20:15
Kto nie ryzykuje ten płaci więcej :0 3/4 tych co ryzykują też płaci jeszcze więcej :D WIęc wiesz albo kasa za to co dobre albo ryzyko że będą wydatki

kordyl
02-02-2015, 20:15
bezwypadkowy, titanium, ksenon, navi, tubo benzyna z możliwością zmiany na mocne 200KM... nad czym tu się zastanawiać ?