Zobacz pełną wersję : SIDEM, Belgia co to za firma .Tuleja wahacza
daniellson 25-01-2015, 13:17 Witam
Mam do wymiany tulejkę przednią "tzw cukierek"wahacza wleczonego tylnego .Napotkałem dobrą cenę 26zł firmy SIDEM ,jest to ponoć belgijska firma produkująca części .Czy może mi ktoś z was powiedzieć czy można to brać ,czy raczej coś innego typu febi ,meyle .
Rafał A.(antek) 25-01-2015, 22:39 mozna, nie jest to lemforder, ale nie ryzowe.
drugi w kolejności, po lemforderze, zamiennik elementów zawieszenia do Forda.
ExpressParts 26-01-2015, 09:10 Spokojnie możesz brać Sidema, sporo tego poszło i jeszcze nikt nie wrócił ze skargą ;)
daniellson 26-01-2015, 15:16 W takim razie zaryzykuję i wezmę .Zastanawiałem się nad SWAG ,bardzo dobry zamiennik ,mam wahacze tego producenta .Zobaczymy jak długo wytrzymają ,gdyż te tuleje to element to newralgiczny punkt zawieszenia każdego forda z wielowahaczowym zawieszeniem
technikibart 26-01-2015, 18:04 Ja bym brał lemfordera ;p
daniellson 26-01-2015, 18:22 Ja bym brał lemfordera ;p
To nie tak do końca Lemforder ,to tylko pakowacz ,nie producent .Np Sidem jest marką własną ,sporo poczytałem ,i wychodzi ,ze to naprawdę solidna firma ,od 50 lat produkuje (w Europie) części na montaż do aut .Dochodzi do tego niższa cena w porównaniu z renomowanymi producentami .Jednak wyjdzie wszystko podczas eksploatacji .
technikibart 26-01-2015, 18:57 Nie masz co porównywać np z trw, pierwsze kilka opinii znalezionych w google na temat lemfordera w forach i twierdzisz że wiesz cokolwiek na temat tej firmy? Śmieszy mnie to że czytasz coś co ktoś inny przeczytał i napisał na tamtejszym forum, a tak poczta pantoflowa to się śle. Chociaz już ktoś ci napisał że sidem jest drugi w kolejności. Również nie chce też robić wykladu ale to ty będziesz zakładał do swojego auta.
Napisano z mojego Htc One X
daniellson 26-01-2015, 20:18 "Śmieszy mnie to że czytasz coś co ktoś inny przeczytał i napisał "
Nie bardzo rozumiem Cie drogi kolego .Chyba właśnie chodzi o to ,aby się wymieniać spostrzeżeniami i własnymi doświadczeniami ,na temat np.podzespołów itp.Myśląc po twojemu, na jakiej podstawie uważasz ,że lemforder jest taki dobry ,lepszy np od poruszanego SIDEM'a .Ja ze swojego doświadczenia z fordami 25lat wymieniłem już masę podzespołów lemfordera i nie uważam ,że jest jakiś wyjątkowy, za to drogi .Nie sztuka wywalić kasę na najdroższą część ,a znaleźć dobry w rozsądnej cenie .Wiec zwróciłem się o pomoc w ustaleniu ,czy firma Sidem jest warta zawracania głowy .
Rafał A.(antek) 26-01-2015, 22:55 stanawiałem się nad SWAG
no to to napewno lepsze niż SIDEM :) a moze i nawet niz Lemforder.
Sidem to takie dobre części do aut 15 i więcej letnich.o wartości do 10 000 zł :) mnie jak na razie nie trafiła się żadna reklamacja, i wg mnie solidniejsze niż grupy TRW/MOOG
To nie tak do końca Lemforder ,to tylko pakowacz ,nie producent
hmm 1-wsze słyszę, nie pomyliłeś z Ruville'm ?
daniellson 27-01-2015, 10:36 Sidem to takie dobre części do aut 15 i więcej letnich.o wartości do 10 000 zł :) mnie jak na razie nie trafiła się żadna reklamacja, i wg mnie solidniejsze niż grupy TRW/MOOG
Czyli do mojego fikusa jak znalazł
Zastanawiam się miedzy Sidem a trw ,mówisz ,że by to było podobne jakościowo ?
Według twojego postu SWAG był by najlepszy?
Co do tego Lemfordera ,nie będę się upierał ,z tego co wiem to tworzy spółkę z ZF sachs BOOGe parts i chyba jeszcze jakaś ,podobie jak Ruwille .Nieważne ,generalnie chciałem poruszyć sprawę jakości SIDEM'a ,gdyż nie miałem z nim jeszcze do czynienia
Chcę zamontować coś przyzwoitego na wahaczu wleczonym ,gdyż ponowna wymiana jest w tym wahaczu dość kosztowna 9większość zakładów musi zdemontować cały wahacz w tym aso )
|
|