Zobacz pełną wersję : wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów Łódź i okolice

adi
05-02-2015, 20:57
witam,poszukuje jakiegoś DOBREGO warsztatu zajmujacego sie naprawą automatów potrafiącego zmienic olej w skrzyni CVT, bo to też trzeba umieć...
o dziadoskich firmach w Łodzi i okolicach juz sie drugi dizeń naczytałem w necie opinii i ...jestem zszokowany ze istnieje tyle firm co "niby" naprawiaja auta ludziom a tak na prawde pojecia o tym nie mają i jeszcze popsują więcej zamiast naprawić, a maja sie za wielki serwisy...

na prawde w dzisiejszych czasach jak sie chce meic dobrze naprawione auto to widze ze trzeba wiedziec wiecej od mechanika zeby ten nie próbowął nam kitu wciskac i naciagać na koszty...

motorek26
06-02-2015, 00:10
Siewna :?:
może tam spróbuj

adi
06-02-2015, 07:55
Chcialem do nich jechac, ale jak poczytalem w necie co oni tam wyrabiajai jaki maja stosunek i podejscie do klienta to...podziekuje.

Moze ktos cos innego sprawdzonego wynajdzie??

Rafał A.(antek)
06-02-2015, 09:16
w łodzi nie ma. mozesz wybierac miedzy mniejszym a wiekszym złem

arturfom
06-02-2015, 10:25
witam,poszukuje jakiegoś DOBREGO warsztatu zajmujacego sie naprawą automatów potrafiącego zmienic olej w skrzyni CVT, bo to też trzeba umieć...
o dziadoskich firmach w Łodzi i okolicach juz sie drugi dizeń naczytałem w necie opinii i ...jestem zszokowany ze istnieje tyle firm co "niby" naprawiaja auta ludziom a tak na prawde pojecia o tym nie mają i jeszcze popsują więcej zamiast naprawić, a maja sie za wielki serwisy...

na prawde w dzisiejszych czasach jak sie chce meic dobrze naprawione auto to widze ze trzeba wiedziec wiecej od mechanika zeby ten nie próbowął nam kitu wciskac i naciagać na koszty...

zależy jakiej wymiany oczekujesz dynamicznej czy statycznej bo dolewkę oraz zmianę filtra to każdy serwis zrobi gorzej jak chcesz wywalić wszystko czyli dynamicznej nie każdy serwis to zrobi bo zużywa się więcej płynu niż cała pojemność skrzyni
w dynamicznej warsztaty czasami nie odkręcają miski a filtr jest wymieniony na niby a płyn przetłoczony jest w ilości pojemności skrzyni czyli dostajesz trochę nowszy płyn z brudami - tłumaczą że tak się robi - chociaż dynamiczna polega na wtłoczeniu oleju aby wyprzeć całą zawartość to zużycie jest o wiele większe płynu i nikt ci tego nie zrobi
w statycznej wykręcą miskę i oczyszczą i zamienią filtr na nowy jednak część płynu zostanie w skrzyni mniej potrzeba na wymianę ale pozbędziesz się na pewno więcej brudu bo połowa wyleci z filtrem i miską zyskasz czyściejszy olej niż z pseudo dynamicznej o wiele droższej wymiany

bartoszek
06-02-2015, 13:56
poczytaj o automanufakturze ja słyszałem kilka dobrych opinii od klientów. Zajmują się tylko skrzyniami

Rafał A.(antek)
06-02-2015, 20:05
jassne
http://dobrymechanik.pl/mechanicy/lodz/auto-manufaktura.html

poczytajcie opinie w necie.

Zapytaj na 11-go listopada Merc Autoserwis Sławomir Tomaszewski

motorek26
07-02-2015, 00:39
Zapytaj na 11-go listopada Merc Autoserwis Sławomir Tomaszewskitam też lipa

a pytałeś w aso