Zobacz pełną wersję : oklejanie samochodu
marlon7676 15-02-2015, 11:52 Witam , ponieważ na wiosnę noszę się z zamiarem oklejenia maski i dachu swojego samochodu mam pytanie , mianowicie czy istnieje jakiś program do tuningu optycznego , tak żeby można było zmienić kolor poszczególnych elementów ze zdjęcia własnego samochodu ?
marlon7676 19-02-2015, 15:40 Nikt nie ma takiego programu ? :(
No Photoshop albo Corel to z takich pro :)
tapatalk @ es five
sebolek2 13-03-2015, 17:12 Corel?? Nie służy do tego...
Corel?? Nie służy do tego...
Corel Photo Paint się na da.
No ja bym raczej typowal Corel Draw.
PhotoPaint podobnie jak Photoshop sluza do obroki bitmap (obrazkow). przy takich rozmiarach jak folie, potrzebna jest grafika wektorowa. Oczywiscie nie ma problemu z dodaniem bitmapowej grafiki jesli jest taka potrzeba.
No ja bym raczej typowal Corel Draw.
PhotoPaint podobnie jak Photoshop sluza do obroki bitmap (obrazkow). przy takich rozmiarach jak folie, potrzebna jest grafika wektorowa. Oczywiscie nie ma problemu z dodaniem bitmapowej grafiki jesli jest taka potrzeba.
Ale kolega chce tylko zobaczyć jak będzie wyglądało jego autko w nowym kolorze, a do tego to właśnie photoshop i photo paint będzie najlepszy.
Program do grafiki wektorowej nie nadaję się do zmiany kolorów na zdjęciu.
a to tak.. musialem zle zrozumiec.
radek9103 14-03-2015, 09:51 A masz już jakiś wytypowany kolor foli? Wg. mnie to szkoda takiego koloru zasłaniać :diabelek:
Maske odpuść sobie.
Jeśli juz koniecznie chcesz, to dach na czarno i tyle ...
Maske odpuść sobie.
Zgadzam się z kolegą u góry. Jak już oklejać to całego a nie bawić w się w maski , dachy etc.. wiadomo każdy robi to co lubi ale moim zdaniem szkoda lakieru na tyle oklejenia ;)
marlon7676 18-03-2015, 18:21 Maske odpuść sobie.
Właśnie przede wszystkim chodziło mi o maskę ponieważ na masce mam kilka drobnych odprysków od kamyków , oczywiście są zabezpieczone zaprawką ale jednak z bliska to widać , a po oklejeniu czarną folią { połysk } byłaby idealna płaszczyzna. Chciałem po prostu zobaczyć jak to będzie wyglądało , tym bardziej że nie chcę oklejać całej maski tylko górną część tzn. to przetłoczenie , czarne lampy już zakupione , od kolegi z forum :razz: - pozdrawiam :one:Po prostu chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało żeby potem nie żałować tym bardziej że jak wspomniałem są odpryski więc przed oklejeniem trzeba wyrównać płaszczyznę maski .
Właśnie przede wszystkim chodziło mi o maskę ponieważ na masce mam kilka drobnych odprysków od kamyków , oczywiście są zabezpieczone zaprawką ale jednak z bliska to widać , a po oklejeniu czarną folią { połysk } byłaby idealna płaszczyzna. Chciałem po prostu zobaczyć jak to będzie wyglądało , tym bardziej że nie chcę oklejać całej maski tylko górną część tzn. to przetłoczenie , czarne lampy już zakupione , od kolegi z forum :razz: - pozdrawiam :one:Po prostu chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało żeby potem nie żałować tym bardziej że jak wspomniałem są odpryski więc przed oklejeniem trzeba wyrównać płaszczyznę maski .
Stary nie przejmuj się tym ! Powaga , szkoda kasy etc.... lepiej uzbieraj ze 3k i całe auto oklej na niebieski pół mat.... uwierz mi będzie to dupę urywać :)
marlon7676 18-03-2015, 21:28 Na razie chyba sobie daruję,tym bardziej że nie jestem do końca przekonany , ale myślę że kiedyś wrócę do tego pomysłu - kto wie :619:
Dzięki wszystkim za opinie i sugestie :one:
Pozdrawiam.:razz:
BuBuTaBi 18-08-2016, 19:41 odgrzejemy cos witam
chce okleić calego focusa mk2 kombi ktos wie ile bedzie mnie to kosztowac? mniejwiecej oczywiscie
odgrzejemy cos witam
chce okleić calego focusa mk2 kombi ktos wie ile bedzie mnie to kosztowac? mniejwiecej oczywiscie
Mniej więcej 4-5 tys złotych. Zależy od rodzaju folii.
tapatalked
BuBuTaBi 14-09-2016, 17:56 juz maluja za 3300 calego
WojtekSiennicki 18-09-2016, 14:23 od 3500 w zależności od gabarytów auta i rodzaju folii
Zajmuję się tym zawodowo w razie pytań służę pomocą.
|