Zobacz pełną wersję : oklejanie samochodu

marlon7676
15-02-2015, 11:52
Witam , ponieważ na wiosnę noszę się z zamiarem oklejenia maski i dachu swojego samochodu mam pytanie , mianowicie czy istnieje jakiś program do tuningu optycznego , tak żeby można było zmienić kolor poszczególnych elementów ze zdjęcia własnego samochodu ?

marlon7676
19-02-2015, 15:40
Nikt nie ma takiego programu ? :(

rajman
19-02-2015, 16:03
No Photoshop albo Corel to z takich pro :)

tapatalk @ es five

sebolek2
13-03-2015, 17:12
Corel?? Nie służy do tego...

ccLot
13-03-2015, 18:56
Corel?? Nie służy do tego...

Corel Photo Paint się na da.

MaXyM
14-03-2015, 00:57
No ja bym raczej typowal Corel Draw.
PhotoPaint podobnie jak Photoshop sluza do obroki bitmap (obrazkow). przy takich rozmiarach jak folie, potrzebna jest grafika wektorowa. Oczywiscie nie ma problemu z dodaniem bitmapowej grafiki jesli jest taka potrzeba.

ccLot
14-03-2015, 08:46
No ja bym raczej typowal Corel Draw.
PhotoPaint podobnie jak Photoshop sluza do obroki bitmap (obrazkow). przy takich rozmiarach jak folie, potrzebna jest grafika wektorowa. Oczywiscie nie ma problemu z dodaniem bitmapowej grafiki jesli jest taka potrzeba.

Ale kolega chce tylko zobaczyć jak będzie wyglądało jego autko w nowym kolorze, a do tego to właśnie photoshop i photo paint będzie najlepszy.
Program do grafiki wektorowej nie nadaję się do zmiany kolorów na zdjęciu.

MaXyM
14-03-2015, 09:26
a to tak.. musialem zle zrozumiec.

radek9103
14-03-2015, 09:51
A masz już jakiś wytypowany kolor foli? Wg. mnie to szkoda takiego koloru zasłaniać :diabelek:

MAG
17-03-2015, 08:20
Maske odpuść sobie.
Jeśli juz koniecznie chcesz, to dach na czarno i tyle ...

RIDŻ
18-03-2015, 17:29
Maske odpuść sobie.

Zgadzam się z kolegą u góry. Jak już oklejać to całego a nie bawić w się w maski , dachy etc.. wiadomo każdy robi to co lubi ale moim zdaniem szkoda lakieru na tyle oklejenia ;)

marlon7676
18-03-2015, 18:21
Maske odpuść sobie.

Właśnie przede wszystkim chodziło mi o maskę ponieważ na masce mam kilka drobnych odprysków od kamyków , oczywiście są zabezpieczone zaprawką ale jednak z bliska to widać , a po oklejeniu czarną folią { połysk } byłaby idealna płaszczyzna. Chciałem po prostu zobaczyć jak to będzie wyglądało , tym bardziej że nie chcę oklejać całej maski tylko górną część tzn. to przetłoczenie , czarne lampy już zakupione , od kolegi z forum :razz: - pozdrawiam :one:Po prostu chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało żeby potem nie żałować tym bardziej że jak wspomniałem są odpryski więc przed oklejeniem trzeba wyrównać płaszczyznę maski .

RIDŻ
18-03-2015, 21:04
Właśnie przede wszystkim chodziło mi o maskę ponieważ na masce mam kilka drobnych odprysków od kamyków , oczywiście są zabezpieczone zaprawką ale jednak z bliska to widać , a po oklejeniu czarną folią { połysk } byłaby idealna płaszczyzna. Chciałem po prostu zobaczyć jak to będzie wyglądało , tym bardziej że nie chcę oklejać całej maski tylko górną część tzn. to przetłoczenie , czarne lampy już zakupione , od kolegi z forum :razz: - pozdrawiam :one:Po prostu chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało żeby potem nie żałować tym bardziej że jak wspomniałem są odpryski więc przed oklejeniem trzeba wyrównać płaszczyznę maski .

Stary nie przejmuj się tym ! Powaga , szkoda kasy etc.... lepiej uzbieraj ze 3k i całe auto oklej na niebieski pół mat.... uwierz mi będzie to dupę urywać :)

marlon7676
18-03-2015, 21:28
Na razie chyba sobie daruję,tym bardziej że nie jestem do końca przekonany , ale myślę że kiedyś wrócę do tego pomysłu - kto wie :619:
Dzięki wszystkim za opinie i sugestie :one:
Pozdrawiam.:razz:

BuBuTaBi
18-08-2016, 19:41
odgrzejemy cos witam
chce okleić calego focusa mk2 kombi ktos wie ile bedzie mnie to kosztowac? mniejwiecej oczywiscie

rajman
19-08-2016, 14:30
odgrzejemy cos witam
chce okleić calego focusa mk2 kombi ktos wie ile bedzie mnie to kosztowac? mniejwiecej oczywiscie
Mniej więcej 4-5 tys złotych. Zależy od rodzaju folii.

tapatalked

BuBuTaBi
14-09-2016, 17:56
juz maluja za 3300 calego

WojtekSiennicki
18-09-2016, 14:23
od 3500 w zależności od gabarytów auta i rodzaju folii
Zajmuję się tym zawodowo w razie pytań służę pomocą.