Zobacz pełną wersję : Pytanie o Mk4 Titanium
Marko597 16-03-2015, 19:01 Witam czy ktoś miał przyjemność sprawdzać ten samochód bo szukałem i jakoś nic na ten temat nie znalazłem (jak coś to proszę o jakieś opinie jak by ktoś coś zauważył) jak co to bedę dzwonił do goście i wypytam o vin i takie sprawy , z góry dzięki
http://allegro.pl/ford-mondeo-2-0tdci-titanium-skora-navi-converse-i5150817897.html
Brak listwy gumowej na progu z lewej strony. Pewnie coś się działo.
piotrali 16-03-2015, 20:58 Popwypadkowy - brak zaślepki za grilem dolnym zderzaka z lewej strony. Tak jak kolega krzysiek zauważył brak listwy na progu.
A może po prostu się urwało lub jakiś inny epizod się zdarzył, ale od razu wypadek? Po zdjęciach można sobie wymyślać wszystko. Jeżeli nie ma ewidentnych oznak wypadku to jedynym osądem jest oglądnąć samochód na żywo, zmierzyć lakier, spasowanie elementów, pogadać w cztery oczy ze sprzedawcą, sprawdzić VIN. Wtedy to ma sens.
Marko597 16-03-2015, 21:29 Gadałem właśnie z gościem , vin jutro będę miał , mówił ze bezwypadkowy (no ale oni tak wszyscy mówią ) , tarcze hamulcowe chyba w opłakanym stanie ale to niech ktoś potwierdzi , auto jest w sobótce więc mam tam z 200km jak znajdę czas może skocze z miernikiem lakieru ps.co do navi w tym aucie jest to coś warte na Polske ?
a ja mam przy okazji pytanie co do radia które tam jest, czy nie można słuchać mp3 z karty sd?
stingerA6 16-03-2015, 22:09 Jak 200 km to warto podjechać. Z tego radia można zapuszczać mp3 z karty.
wojennyj wrać 16-03-2015, 22:44 Ciekawe czemu taka zdeformowana opona tylna lewa?
Bump: No i te tandetne dywaniki za 19,99 komplet. Typowa mentalność handlarzy - wydziera się z samochodu wszytko co się da wydrzeć, a póxniej sprzedaje na alle..
Bo ja wiem, ja tam nie widzę żadnej deformacji na oponie, na paru zdjęciach jest przekłamanie optyczne, bo gość po prostu robi zdjęcia na AUTO, dlatego cień zlewa się z oponą, a na innych odbija się czernidło do opon, to samo jest z każdą inna oponą w różnych ujęciach.
Co do dywaników nawet jeżeli wymienił to itak na lepsze, bo przynajmniej dywanik kierowcy ma mocowania na haki. Poza tym co Ty myślisz, że gość kupił nowe dywaniki i akurat sprzedał samochód, to handlarz wyjął żeby zarobić??
Nie myślcie że kogoś bronie ale podchodzę do tego logicznie. Tak samo jak ludzie dziwią się, że roczny samochód, który przejechał 11tyś ma pomalowany bok. Nikt takiego samochodu dla "dobra nas kupujących nie sprzedaje".
Pamiętajcie, że samochód albo ma kręcony licznik, albo jest po kolizji, albo zwyczajnie ktoś go sprzedaje "po czasie" ale wtedy przebieg jest dwa razy większy niż średnia w ogłoszeniach. Chyba że naprawdę jest dobry, wtedy ceny zaczynają się na górze ogłoszeń.
Ja to nazywam medialną propagandą, samochody używane zawsze będą mieć jakieś wady i do tego należy przywyknąć, tylko teraz z tych wszystkich ogłoszeń trzeba wybrać ten najbardziej rozsądny.
Jak 200 km to warto podjechać. Z tego radia można zapuszczać mp3 z karty.
o to jak z tego mozna mp3 to elegancja;) szukam w takom raxie x takom radoem;)
Brakuje też plastiku w kratce w zderzaku z lewej strony. Ewidentnie coś z lewej się działo. A ta listwa progowa nie odpada tak sobie, trzeba ją porządnie wyrwać.
Być może ale dla mnie to jest w miarę zrozumiałe, niestety ludzie dalej żyją w utopijnym świecie używanych samochodów, gdzie każdy dba o samochody, nigdy ich nie uszkadza, a potem sprzedaje w super salonowym stanie za 10% wartości nowego.
Z jakiegoś powodu się takie samochody sprzedaje, ale to już pisałem wcześniej, następnie śmieszy mnie jak ktoś kupuje samochód używany i ma pretensje, że trzeba do niego jeszcze dołożyć :)
Ja jak kupowałem swoje Mondeo to wybrałem ofertę najdroższa na całym all.... Po czym nie zagłębiając się w zdjęcia po prostu pojechałem go zobaczyć. Pomierzyłem, oglądnąłem, jeżeli wstępnie przeszedł moją weryfikacje, dla świętego spokoju pojechałem do ASO Forda, żeby przy mnie jeszcze go raz sprawdzili, bo mogło mi coś umknąć. I itak mam 40% szczęścia, że okazał się bezusterkowy podczas dalszej eksploatacji.
slawek-kali 17-03-2015, 18:35 Cena tego samochodu jest nierealna zakladajac, ze handlarz musi zarobic.
Gdyby sprzedawal wlasciciel prywatny to i owszem ;)
Ja puszcze mojego za 8000€, ale trzeba go jeszcze do PL przywieźć itd.
jarhel74 17-03-2015, 21:37 Słynny sprzedawca z Sobótki. Żadne auto przez niego sprzedawane nie jest jego. Jest to aukcja grzecznościowa.
Już ktoś pytał kiedyś o auto od niego (oprócz mnie). Okazało się ,że była to hybryda titanium z ghia.
Mój brat był oglądać auto u niego. Miało być z Niemiec, było z NL. Kierownica trochę zniszczona- nie ma problemu, da drugą w idealnym stanie, wystarczy wymienić ;)
Nie wiem skąd on bierze auta, ale wszystkie są oznaczone literą X albo Q (pisał, że to wersja titanium Q ;) )
Dla mnie niezły kombinator.
Marko597 17-03-2015, 21:54 Dla mnie niezły kombinator.
Dzięki za wypowiedź ,prosiłem o vin ale jakoś nie mogę go dostać ,śmierdzi mi ta sprawa , po zakupie sądzę ze troszkę kasy trzeba będzie w niego wpompować , szukam srebrnego Titanium ale jakoś nic ciekawego nie ma....
jarhel74 17-03-2015, 22:41 Mój brat był na miejscu (jakieś 120 km zrobił), to facet nie robił problemów z vinem. Nawet przyniósł kartkę,żeby sobie spisał.
Ale powiedział mu,że ma 2 chętnych, ale na razie rezerwuje dla brata, bo był pierwszy ;)
No to 5 min później zadzwoniłem do niego z pytaniem czy aktualne. Oczywiście,że tak. Przyjeżdżać, oglądać i kupować. Aha, i umowa na Niemca. Jeśli chcę fakturę (vat marża) to do ceny dochodzi 2 tys.
Aha nr 2.
Fragment rozmowy ze sprzedającym.
Auto ma ubezpieczenie na 30dni, można wracać na kołach do domu (120 km).
Można sprawdzić w serwisie?- tak, w Sobótce jest stacja diagnostyczna można podjechać na przegląd.
Chciałbym do ASO w Świdnicy- Nie bardzo, bo auto nie jest zarejestrowane, trzeba by na lawecie wieźć !!!!
czeslaw555 18-03-2015, 07:57 .. i wszystko jasne :)
Marko597 18-03-2015, 21:44 dzięki za wszelkie info jednak sobie odpuszczę a co sądzicie o tym ,hmm też z słynnej sobótki (ten sam gość?) brak danych na temat historii auta
http://otomoto.pl/ford-mondeo-titanium-2-0-tdi-163-km-navi-C36364096.html
michalj1983 18-03-2015, 22:10 Cena to chyba jakiś żart. Powinien kosztować przynajmniej dwa razy tyle
michalj1983 i gratis ze dwa przystanki lub latarnie dodają ;)
jarhel74 18-03-2015, 23:07 To chyba nie ten sam. Tamten wystawia na all.. zawsze jako aukcja grzecznościowa. Ale może się mylę.
a cena to faktycznie mistrzostwo świata.
Jumany, czy spawany z 3 aut?
|
|