robertt361
14-03-2007, 18:54
czy watkos silnika tddi jest normalną rzecza czy jest cos uszkodzone. najwiecej to słychac na niskich biegach jak przyspieszam czy to jest normalne. prosze o pomoc
Zobacz pełną wersję : ford focus tddi warkot silnika robertt361 14-03-2007, 18:54 czy watkos silnika tddi jest normalną rzecza czy jest cos uszkodzone. najwiecej to słychac na niskich biegach jak przyspieszam czy to jest normalne. prosze o pomoc ciacho26 14-03-2007, 19:13 warkot zalezy co masz na mysli. wydaje mi się ze to normalne przy dieslach ale mój tez pracuje głośno szczególnie gdy jest zimny aż za głaosno. Jednak gdy sie wygrzeje pracuje jak zegarek szkoda tylko że zajmuje mu to około 100 km jazdy. Druga rzecz to to że nie nie mam osłony pod silnik słyszałem że to tez wygłusza prace. Ale najdziwniejsze jest że niekiedy nawet jak jest zimny zaraz po odpaleniu chodzi cichutko wiec jednym słowem nie wiadomo o co chodzi. robertt361 14-03-2007, 19:25 to znaczy ze u mnie jest to samo niekiedy jest cichy a niekiedy głosny nie wiem czym to idzie? p.doppler 14-03-2007, 20:14 Diesle z natury są głośniejsze od benzynowych, jednak warkot silnika zależy też dużo od jego smarowania :fcp1 Kiedy silnik jest zimny to normalną rzeczą jest, że motor pracuje głośniej (gęściejszy olej). Tak samo w silnikach benzynowych, w których nie dostrzega się tak bardzo tej różnicy. A może przychodzi powoli czas na wymianę oleju :fcp9 To też ma duży wpłym na pracę silnika i jego hałas :fcp1 |