Janeczka
28-07-2015, 10:33
Wiem, że temat jest przerabiany z milion razy na różnych forach. Ale często użytkownicy piszą, że nie bo nie i na tym rozmowa często się kończy. Czy jest jednoznaczna odpowiedź na temat lubryfikacji ?
Zobacz pełną wersję : Z lubryfikacją czy bez lubryfikacji Janeczka 28-07-2015, 10:33 Wiem, że temat jest przerabiany z milion razy na różnych forach. Ale często użytkownicy piszą, że nie bo nie i na tym rozmowa często się kończy. Czy jest jednoznaczna odpowiedź na temat lubryfikacji ? Juzek 28-07-2015, 12:01 Lubra zalepia zawory i jest częstym powodem nieszczelności. Lepiej inwestować w kontrolę zaworów. Tapnięte z Szajsunga MkIV Janeczka 30-07-2015, 11:02 Czyli śmiało można montować bez. Jestem miło zaskoczona, bo czytałam różne ciekawe wiadomości na ten temat. Czasem wątki były bardzo wulgarne :619: Ale w takim razie brc mogę dać bez lubryfikacji, to dla mnie bardzo dobra wiadomość. Juzek 30-07-2015, 11:09 A o jakim aucie mówimy? Focus Mk2 1.6? Tapnięte z Szajsunga MkIV deku 03-08-2015, 13:22 Może być tak, że BRC wymaga lubry, żeby była gwarancja. Jeżeli nie wymaga to nie potrzeba. ZAWSZE, ALE TO ZAWSZE POTRZEBNA JEST REGULACJA. Lubra nie smaruje w żaden sposób zaworów wydechowych, a to własnie one potrzebują dodatkowej ochrony (o ile w ogóle potrzebują). klajgus 03-08-2015, 21:33 zaraz odbędzie się LINCZ :619: psychodeliczny 03-08-2015, 21:33 Tylko z lubryfikacją. Silniki forda podobno nie są najbardziej wytrzymałe z gazem Nieprawda, lubryfikacja zapycha katalizator i zaszlamia układ. Podstawa to dobra regulacja. janas14 03-08-2015, 21:50 jak ktoś chce to niech zakłada skoro wieży w czary , zresztą są różne systemy lubryfikacji te tańsze są dla silnika jak katar w nosie , te droższe fakt pomagają ale głównie człowiekowi na samopoczucie, może pomoże a może i nie jak już to było pisane 1000 razy na forum wszystkie te pierdoły są potrzebne jak umarłemu kadzidło a jedyne i słuszne zabezpieczenie silnika to złota ręka instalatora i jego regulacja Janeczka 12-08-2015, 15:12 Dziękuję za pomoc, skontaktowałam się także z mechanikem z energy gaz. I tak smo jak wy powiedział, że na siłę nie wkładają lubryfikacji. Mogą ją zamontować ale nie do końca jest taka potrzeba. Jestem wam dozgodnie wdzięczna. |