Zobacz pełną wersję : [Fusion - Mondeo USA] Usunięcie blokady MY KEY z jednym kluczykiem

bartekjo8
16-11-2015, 07:39
Witam wszystkich, kupiłem ostatnio Forda Fusiona ( mondeo ) z 2013 , samochód ma włączoną blokadę MY KEY , niestety posiadam tylko jeden kluczyk ( auto z usa) , szukam kogoś na mazowszu , kto by mi wyłączył ten system , ostatnio wyłączyli mi taką blokadę w serwisie Froda , ale był to focus i nie było problemu z połączeniem się , a w przypadku fusiona komputer serwisowy wyszukuje go jako transita , prosiłbym o namiar na kogoś kto poradzi sobie z tym problemem

leszcz
16-11-2015, 16:56
szukam kogoś na mazowszu
pisz do "mayak" powołaj się na leszcza

tedi_k
16-11-2015, 19:24
...kupiłem ostatnio Forda Fusiona ( mondeo ) z 2013 , samochód ma włączoną blokadę MY KEY , niestety posiadam tylko jeden kluczyk ( auto z usa) ,...

Powoływanie na "leszcza" niewiele tu zmieni - Fusion 2013 ma zegary (licznik), które nie występują w Europie i nie są obsługiwane (na razie...) przez żaden znany nam program... Podobnie zresztą jest z BCMi tego samochodu - także inny niż w Europie... Tak więc trzeba podjechać do kolegi mayak ale pewności, że uda się dezaktywować MyKey nie ma. W każdym razie jak mayak nie da rady, to nikt w okolicy tego też nie zrobi...

kasztan
16-11-2015, 20:37
A aso?

Bump: Ok. Doczytalem, ze kolega już próbował w aso.

mayak
17-11-2015, 09:48
bartekjo8 jeśli bywasz w Warszawie, to podjedź i coś spróbuję z tym My Key (w najgorszym razie zbiorę logi), natomiast na pewno mogę spolonizować nawigację ;)

Rafał A.(antek)
17-11-2015, 23:01
myśle ze do tego pomógł by IDS z oprogramowaniem na auta USA

tedi_k
18-11-2015, 08:06
myśle ze do tego pomógł by IDS z oprogramowaniem na auta USA

Dokładnie tak, tylko mało kto to ma... Zwykły IDS (nawet 97/98 ) nie chce ani Escape ani Fusiona rozpoznawać...

Rafał A.(antek)
18-11-2015, 08:24
miałem do WDSa płyte USA, teraz chyba jest tylko ford/mazda/land rover, USA chyba nie ma, ale musiał bym spojżeć.

schytryk
19-11-2016, 13:22
Witam,

Udało się komuś poradzić sobie z tym MyKey?

pozdr
Sebastian

mayak
19-11-2016, 14:02
Jeśli masz dwa kluczyki to bez problemu

tedi_k
19-11-2016, 17:12
...Udało się komuś poradzić sobie z tym MyKey?
...

A jaki problem? Przy doprogramowywaniu drugiego klucza wszystkie blokady MyKey same znikają...
Mam wszelkie klucze do Fusiona.
A jak właściciel będzie miał fantazję znów je włączyć, to drugim kluczem zdoła je zdjąć.

schytryk
20-11-2016, 08:23
No niestety mam jeden

hemes
08-01-2017, 10:17
Witam mam ten sam problem z jednym kluczykiem i blokada My Key. Jednak czekam na przesyłkę z USA gdzie na E-bay kupiłem używany kluczyk o identycznym jak mój oryginał numerze ID. Jednak zastanawiam się czy się nie pospieszyłem ponieważ doszły mnie słuchy że do Fusiona zaprogramować można tylko nowy kluczyk a używanego nie można ponownie do innego auta. Czy może ktoś ma wiedzę jak jest w rzeczywistości. I ewentualnie kto by to zrobił w warszawie lub w okolicach. za wszelkie info dzięki.

leszcz
08-01-2017, 10:23
zrobił w warszawie lub w okolicach
no majak robi

mayak
08-01-2017, 10:45
hemes zaprogramuję

tedi_k
08-01-2017, 10:46
no majak robi

Raczej mayak...:568:

kzmuda1
26-01-2017, 18:18
Dla co poniektórych, dziś spotkał mnie ciekawy temat,
fusion 2014 , w wersji SE , podstawowe wskaźniki i acm,
włączona blokada MyKey , ściszone radio , moc etc
dzięki kabelkowi , podając inna sumę w jednym,(w HEXie) blokada my key zniknęła, jednym słowem została wyłączona i auto śmiga aż miło ,w końcu gałka na radiu zaczęła działać, itd .... :)) a auto czuje swoje koniki

oczywiście kolega miał tylko jeden kluczyk , z aktywną blokada, 2gi zapodział się pewnie gdzieś na oceanie :P

jakby to powiedzieli użytkownicy UCDSa , trzeba tu i tu pyknąć na disable :P:P

ForScan RULES

jednym słowem DA się wyłączyć MyKey, posiadając 1 kluczyk,

robert LC
27-01-2017, 18:27
Witam mam taki temat
Dzięki tedik owi mam 2 klucze zrobione administratora i na obu mam blokadę do 200 km/h ktoś wie jak ją zdjąć bez ustawiania klucza z administratora?

mayak
27-01-2017, 18:39
Jeśli masz z Kanady to one tak mają i to nie jest w kluczykach ale w sofcie

tedi_k
27-01-2017, 19:02
...na obu mam blokadę do 200 km/h ...

To i tak bardzo dobrze :one:
Był już kilka razy u mnie kolega z Escape z (USA!) z ustawioną w sofcie PCM blokadą na 180km/h (nie w parametrach speed limit...). Na razie nic nie udało się wykombinować, bo soft jak soft - amerykański...
Nie bardzo widać na co zamieniać...

Na nieszczęście właściciel tego feralnego Escape ciągle jeździ do Niemiec i prawie po każdym powrocie dzwoni - "Panie Tadeuszu, czy już Pan coś wymyślił, bo chyba mnie szlag trafi na te migające mi na banie z tyłu światłami Twingo...":one:

Ten rodzaj limitowania prędkości nie ma nic wspólnego z MyKey i kluczykami, nie ma też nic wspólnego z As Buid i parametrami konfiguracyjnymi. Zaszyty jest w sofcie PCM i na razie nie miałem wystarczającej determinacji by tym się zająć "na poważnie"...
W każdym razie sam update PCM do najnowszej wersji niczego w sprawie 180km/h nie zmienił...

slawek-kali
27-01-2017, 19:10
Powaznie? to katastrofa przeciez.. nie dosc ze bite to nie jedzie :p
Jechac escape i taki focus 1.6tdci cie bierze hahaha

robert LC
27-01-2017, 19:14
To i tak bardzo dobrze :one:
Był już kilka razy u mnie kolega z Escape z (USA!) z ustawioną w sofcie PCM blokadą na 180km/h (nie w parametrach speed limit...). Na razie nic nie udało się wykombinować, bo soft jak soft - amerykański...
Nie bardzo widać na co zamieniać...

Na nieszczęście właściciel tego feralnego Escape ciągle jeździ do Niemiec i prawie po każdym powrocie dzwoni - "Panie Tadeuszu, czy już Pan coś wymyślił, bo chyba mnie szlag trafi na te migające mi na banie z tyłu światłami Twingo...":one:

Ten rodzaj limitowania prędkości nie ma nic wspólnego z MyKey i kluczykami, nie ma też nic wspólnego z As Buid i parametrami konfiguracyjnymi. Zaszyty jest w sofcie PCM i na razie nie maiłem wystarczającej determinacji by tym się zająć "na poważnie"...
To mi się trafiło :) trudno czekać :wink:
nie próbowałem czy to działa bo nie mam okazji się rozpędzić ale przy ustawianiu klucza jest możliwość zięcia blokady ale nie będzie już administratora

leszek
05-02-2017, 18:49
Witam mam taki temat
Dzięki tedik owi mam 2 klucze zrobione administratora i na obu mam blokadę do 200 km/h ktoś wie jak ją zdjąć bez ustawiania klucza z administratora?

wejdź na fora za oceanu tam każdy ma ściągnięta blokadę jest instrukcja podobna jak w autach co mają ograniczenie do 250km/h
szkoda że mamy w Polsce tylko kilku speców od forda może to nie warte pieniędzy
bo lojalności raczej nie :)
też nie trzeba tyle jeździć :) ale jak powyżej opisują że w lusterku dogania lub przegania 130KM auto to żenada :)

robert LC
05-02-2017, 19:10
wejdź na fora za oceanu tam każdy ma ściągnięta blokadę jest instrukcja podobna jak w autach co mają ograniczenie do 250km/h
szkoda że mamy w Polsce tylko kilku speców od forda może to nie warte pieniędzy
bo lojalności raczej nie :)
też nie trzeba tyle jeździć :) ale jak powyżej opisują że w lusterku dogania lub przegania 130KM auto to żenada :)

Dzięki kolego poszukam. Jak byś miał jakiś link będę wdzięczny

leszek
06-02-2017, 08:43
poszukam linka nawet nie wiem czy nie na yutube jest

chyba to https://www.youtube.com/watch?v=7rL0PYBNEQ8

mayak
06-02-2017, 09:01
haha - to jest czasami spotykany kaganiec w dostawczakach, ale nie widziałem nigdy w osobówkach Forda

leszek
06-02-2017, 09:23
akurat to jest do dostawczaka masz rację :)
ale mk5 może tasz tak jest
też nie wiedziałem ale posty powyżej powoli uświadamiają :)

tedi_k
06-02-2017, 10:33
...ale mk5 może tasz tak jest...

Kilka razy już pisałem wyraźnie - w "amerykanach" NIE MA LIMITU PRĘKOŚCI USTAWIANEGO NA PARAMETRACH!:569:
Limit prędkości zaszyty jest w sofcie PCM i nie da się go łatwo namierzyć a tym bardziej wyłączyć!

leszek
06-02-2017, 11:48
kurde kiedyś mi się to przewinęło dawno i było wyjaśnione ale z 2 lata temu
na szybko szukałem
filmik co limit ściągnięty https://www.youtube.com/watch?v=IRCiQaIQuS4

Strat69
06-02-2017, 13:56
haha - to jest czasami spotykany kaganiec w dostawczakach, ale nie widziałem nigdy w osobówkach Forda
u mnie trzyma od 190 ;/

tedi_k
06-02-2017, 14:37
... od 190 ;/

W kółko tu piszemy, że "amerykany" tak mają - więc nic dziwnego...

leszek
06-02-2017, 21:10
mój do 240 leci ( może więcej nie sprawdzałem dalej) ale i tak mało kiedy się jeździ tak
więc po co ?
ale nieraz WULGARYZM jak ktoś ze świateł rusza i przy 200km/h by doganiał, a u was może być już 250km/h:)
to pokaz do fachmanów od klepania w klawe i patrzenia w ekran:) może się wykażą

kzmuda1
18-02-2017, 22:45
a ja dziś własnie ściągnąłem blokadę w fusionie 1.5 , gość jechał do mnie, płakał, ze mało jedzie , wracał ,cieszył ze teraz to nie to auto, prędkość mu nie straszna :D:D da się !

leszcz
18-02-2017, 22:51
a ja dziś własnie ściągnąłem blokadę w fusionie 1.5

Kolego jak i gdzie ? Przecież kolega pisał ,że nie można
Limit prędkości zaszyty jest w sofcie PCM i nie da się go łatwo namierzyć a tym bardziej wyłączyć!

Co prawda nie spotkałem takiego jeszcze przypadku w FUSION to chętnie pooszperam

kzmuda1
18-02-2017, 22:53
tak o, ja wyżej , dzwoni i mówił ze teraz to się jedzie , jak to mówią Foscan to potężna maszyna :P Ucds dla tych leniwych :P

leszek
19-02-2017, 21:10
w końcu kolejna osoba znająca się :) to od jutra pełno osób będzie u ciebie

APeZet
23-02-2017, 13:03
Tak się zastanawiam czytając ten temat czy nie można zakupić takiego IDS'a obsługującego wozy zza oceanu? Przeglądałem ebay.com i są razem z kompem po 3 tys $. to dość dużo ale biorąc pod uwagę dość dużą liczbę Ford'ów zza wielkiej wody szpecom od tematu nie opłacałoby się to?
Ja ostatnio dokupiłem aftermarketowy kluczyk do swojego Escape'a i w serwisie, taki mi bynajmniej powiedzieli usunęli ten stary i zaprogramowali oba od nowa. Wszystko było ok do wczoraj kiedy to po nieudanych próbach adaptacji skrzyni (ids nie widzi sterownika skrzyni tak mi powiedzieli) w zakładce SETTINGS pojawiła się pozycja MyKey zdziwiony wszedłem w tą zakładkę i zaprogramowałem sobie kluczyk. To było wówczas kiedy wskazania mojego termometru zewnętrznego zwariowały i pokazywały -39C. Dziś po poczytaniu instrukcji chciałem usunąć skonfigurowany klucz i dupa bo w zakładce SETTINGS zginęła pozycja MyKey. Rozumiem, że mam też tą blokadę, o której była mowa?
Kto z kolegów "magików"w promieniu powiedzmy 160 km od Bełchatowa byłby w stanie pogrzebać w moim sofcie tak aby rezultatem tego były:
- adaptacja skrzyni 6F35
- rozwiązanie problemu MyKey
- aktualizacja sterowników
- przestrojenie radia na polskie częstotliwości
- ewentualne spolszczenie softu

kuba0005
23-02-2017, 13:11
[QUOTE=APeZet;2755572]Tak się zastanawiam czytając ten temat czy nie można zakupić takiego IDS'a obsługującego wozy zza oceanu? Przeglądałem ebay.com i są razem z kompem po 3 tys $. to dość dużo ale biorąc pod uwagę dość dużą liczbę Ford'ów zza wielkiej wody szpecom od tematu nie opłacałoby się to?

Wykup jeszcze sobie tylko dostęp do serwera forda i rób. MK 5 czy Fusion to nie MK 4 że zmieniałeś sobie co chciałeś i do tego też nie IDS- em bo w konfiguracji to zrobiłeś tylko to czego ford nie zablokował.

APeZet
23-02-2017, 13:46
Wykup jeszcze sobie tylko dostęp do serwera forda i rób. MK 5 czy Fusion to nie MK 4 że zmieniałeś sobie co chciałeś i do tego też nie IDS- em bo w konfiguracji to zrobiłeś tylko to czego ford nie zablokował.

Take It Easy :) Zapytałem tylko. Ja robić nie będę bo się na tym nie znam i nie zamierzam innym chleba odbierać. Zastanawia mnie tylko czemu w ASO nie mogą mieć tego oprogramowania u siebie tak jak mają je inne marki, które są obecne zarówno w Europie jak i za wielką wodą. Najważniejsze, że "Polak potrafi" i wszystko się da ale chyba trzeba na to więcej czasu.

kuba0005
23-02-2017, 13:58
Ja jestem spokojny tylko jak jest na serwerze to za dostęp trzeba płacić i ford robi to dla kasy.

APeZet
23-02-2017, 14:13
Ja jestem spokojny tylko jak jest na serwerze to za dostęp trzeba płacić i ford robi to dla kasy.

No normalne, że trzeba jak wszędzie. Nie tak przypadkiem właśnie powinno być, że przyjeżdża klient mówi o co chodzi, fachowcy robią, klient płaci fachowcy inkasują odpowiednią kasę i wszystkie strony (nawet trzy) są zadowolone.

kuba0005
23-02-2017, 16:35
No normalne, że trzeba jak wszędzie. Nie tak przypadkiem właśnie powinno być, że przyjeżdża klient mówi o co chodzi, fachowcy robią, klient płaci fachowcy inkasują odpowiednią kasę i wszystkie strony (nawet trzy) są zadowolone.

No tylko że wcześniej kolega chciał
Tak się zastanawiam czytając ten temat czy nie można zakupić takiego IDS'a obsługującego wozy zza oceanu? Przeglądałem ebay.com i są razem z kompem po 3 tys $. to dość dużo ale biorąc pod uwagę dość dużą liczbę Ford'ów zza wielkiej wody szpecom od tematu nie opłacałoby się to?

APeZet
23-02-2017, 17:50
No tylko że wcześniej kolega chciał

Czytaj ze zrozumieniem kolego:) Nawet słowem nie wspomniałem, że chcę cokolwiek kupować raczej zasugerowałem czy zakup takiego urządzenia nie opłacałby się szpecom, do których np. ja jako posiadacz auta zza wielkiej wody bym przyjeżdżał i zostawiał kasę.

p.s.
Naucz się wstawiać cytaty bo masło maślane wychodzi :)

kuba0005
23-02-2017, 21:32
Czytaj ze zrozumieniem kolego:) Nawet słowem nie wspomniałem, że chcę cokolwiek kupować raczej zasugerowałem czy zakup takiego urządzenia nie opłacałby się szpecom, do których np. ja jako posiadacz auta zza wielkiej wody bym przyjeżdżał i zostawiał kasę.

p.s.
Naucz się wstawiać cytaty bo masło maślane wychodzi :)

Ty też poczytaj bo ja nie napisałem źe chcesz kupić tylko zacytowałem Ciebie. Sam tłumaczysz siebie co chciałeś powiedzieć. Najlepiej poczytaj co można Ids em zrobić w nowym samochodzie a szpece poradzą sobie bez idsa

APeZet
23-02-2017, 21:48
Ty też poczytaj bo ja nie napisałem źe chcesz kupić tylko zacytowałem Ciebie. Sam tłumaczysz siebie co chciałeś powiedzieć. Najlepiej poczytaj co można Ids em zrobić w nowym samochodzie a szpece poradzą sobie bez idsa

Mowa trawa i tyle spamu z jednego przemyślenia. Może moderator by to posprzątał?

tedi_k
23-02-2017, 22:36
...czy nie można zakupić takiego IDS'a obsługującego wozy zza oceanu? ...

Przecież mam i obsługuję.

APeZet
24-02-2017, 04:16
Przecież mam i obsługuję.

To po niedzieli dzwonię i się jakoś umówimy. Pzdr.

gasiorxxl
05-05-2017, 00:16
Panowie pomocy wczoraj włączyłem to ****o mykey dodam że mam jeden kluczyk do mojego mk5.W środę czeka mnie trasa uk -polska i nie mogę się toczyć 1600km 80mph pomocy
Ps. Bylem dzisiaj w salonie forda i powiedzieli ze musze kupić nowy kluczyk za 220£ bo blokady nie da się usunąć
Może ktoś może załatwić kluczyk i zaprogramować?
Pozdrawiam

Strong89
22-07-2017, 07:59
Witam, również mam problem z my key oraz panelem dotykowym (zblokowany) nie wiem, czy stało się, to podczas zabawy w ustawieniach, czy tez podczas zmiany baterii w kluczyku, która po prostu sie wyczerpała, czy jest ktoś w stanie mi pomóc ogarnąć to wszytsko ?

leszcz
07-10-2017, 20:20
bo blokady nie da się usunąć
oczywiście, że się da :one:

totek2
07-10-2017, 20:38
Potwierdzam, dzisiaj był u mnie jeden gość z południa któremu chcieli kodować dodatkowy kluczyk żeby usunąć mykey. Wszystko pięknie poszło, radio zaczęło grać normalnie, no i na autostradzie pocisnął w końcu więcej niż 130 :)

atari
07-10-2017, 20:58
gdzies czytalem ze przy szkodzie calkowitej ubezpieczalnia zabiera jeden kluczyk, prawda to?

totek2
07-10-2017, 21:13
Zdarzają się też takie z dwoma kluczykami.

leszcz
07-10-2017, 21:43
radio zaczęło grać normalnie, no i na autostradzie pocisnął w końcu więcej niż 130

To i tak miał niezły limit ustawiony ;) . Tak więc chłopaki jeśli wam tam wmawiają , że trzeba drugiego kluczyka aby wykasować ten limit to niekoniecznie tak musi być :)

atari
08-10-2017, 13:35
Zdarzają się też takie z dwoma kluczykami.

ale chodzi mi o to ze jak mam auto zza oceanu i jeden kluczyk to juz podejrzana sprawa, teksty ze sie zgubil to raczej bajki :P

totek2
08-10-2017, 13:38
No jak masz auto zza oceanu to wiesz ze był dzwon więc zawsze trzeba być czujnym.

leszcz
08-10-2017, 14:36
jeden kluczyk to juz podejrzana sprawa, teksty ze sie zgubil to raczej bajki
często się zdarza ,że ubezpieczalnie bierze 1 kluczyk . Może się też zdarzyć ,że przyjedzie i bez kluczyków co i tak dla niektórych nie jest problemem aby zakodować zupełnie dwa nowe kluczyki .
Ale tu mamy o zdejmowaniu blokady MY KEY ;)

Golson
08-10-2017, 19:31
A po co ubezpieczycielowi niby te kluczyki? Kolekcjonuje?

totek2
08-10-2017, 19:35
Wystawia na ebay żeby chociaż część odszkodowania odzyskać. :619:

Golson
08-10-2017, 20:03
To było pytanie retoryczne... toż to jakaś urban legend...

slawek-kali
08-10-2017, 20:29
Auto do kasacji.. kolego i nic w tym dziwnego.

A ty sam jestes niezly legend..

Golson
08-10-2017, 20:43
Auto do kasacji.. kolego i nic w tym dziwnego.

W ilu autach ubezpieczyciel zabierał Ci kluczyki po szkodzie całkowitej/utylizacji? http://loza.nazwa.pl/zakonacporady/forum/images/smilies/zaklopotanie.gif

tedi_k
08-10-2017, 22:31
...ubezpieczalnie bierze 1 kluczyk ...

Golson dobrze podsumował: "urban legend".
"Amerykany" przypływają z jednym kluczem z tego prozaicznego powodu, że drugi został w domu poprzedniego właściciela.
Wg mnie rzadko kto wozi w samochodzie 2 kluczyki na okoliczność "może będę miał kasację i drugi będzie potrzebny przyszłemu szczęśliwemu nabywcy...":P
Jak tamtejsza laweta zabiera "poszkodowane" auto na plac aukcyjny, to we własnym interesie bierze ten kluczyk, który był przy wypadku, aby choć kołami przednimi móc kręcić. A o drugi nikt się nie dopytuje - bo i po co. Przecież to "szkoda całkowita"...:619:

totek2
08-10-2017, 22:36
No ale jak widać drugi kluczyk nie jest potrzebny do usunięcia blokady więc jego brak staje się mniej uciążliwy.

kuba0005
09-10-2017, 18:52
Fordy z USA nie maja blokady w kierownicy więc kluczyk nikomu nie jest potrzebny do przetaczania i nie za bardzo się tym interesują.

Strat69
10-10-2017, 12:50
a wracając do meritum
mam zamiar zrobić taki myk, (nie wiem czy się uda)
dorobić drugi kluczyk, ale zwykłą bazę i za jej pomocą zdjąć blokadę z głównego
fachowcy mówią, że dużo taniej niż dorabiać drugi z pilotem

totek2
10-10-2017, 13:13
mam zamiar zrobić taki myk, (nie wiem czy się uda)
dorobić drugi kluczyk, ale zwykłą bazę i za jej pomocą zdjąć blokadę z głównego

Ale można zdjąć blokadę mając jeden kluczyk więc dorabianie „bazy” nie jest konieczne.

Strat69
10-10-2017, 16:32
Ale można zdjąć blokadę mając jeden kluczyk więc dorabianie „bazy” nie jest konieczne.
przy czym dorobiona "baza" w razie co, może się jednak przyda :)

leszcz
19-10-2017, 14:07
A dziś małe niepowodzenie :(
Przyjechał kolega z ograniczonym autkiem do około 100km . Kombinacje i różne ustawienia doprowadziły do tego że już tak nudnie autko nie jedzie ale ma tylko możliwość do 140km/h . Trzeba jeszcze coś pokombinować . Pierwszy taki przypadek ale pokazuje , że jednak nie jest lekko ;)

Fireman26
23-11-2017, 12:16
Kolego tez mam jeden kluczyk i blokadę mykey. Jeżeli możesz daj namiar na kogoś z Bydgoszczy kto to zrobi bez drugiego klucza. Pozdro

totek2
23-11-2017, 12:42
No w Bydgoszczy masz kolegę leszcz

mekto80
04-12-2017, 19:58
Witam,mam problem z my key.jakiś czas temu przez przypadek zablokowałem sobie ten system,oczywiście auto sprowadzone z Kanady ,dostalem tylko jeden kluczyk,,,za namową jednego kolegi z tego tu o to forum,kupilem drugi kluczyk na Ebay z USA,dorobilem go u ślusarza,,i pojechałem do ASO żeby mi go doprogramowali,. nie wiem czy dobrze to zrobili,ale doprogramowali mi ten nowy kluczyk od starego,moge teraz tym nowym kluczem wszystko robić,tzn,otworzyć,zamknąć ,odpalić autko,ale cały czas nie moge odblokować my key...w info my key w aucie wyświetla mi że widzi 2 my key admin....i nic nie moge wiecej zrobić...czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć,co mam z tym dalej robić? z góry dziekuje za odp wszystkim...

leszcz
04-12-2017, 20:16
za namową jednego kolegi z tego tu o to forum
No moją namową .
Teraz masz dwa kluczyki oba działają . Miałeś podjechać jeszcze raz do ASO aby wymazali oba kluczyki i "doprogramowali" na nowo (jak wspominałeś za pierwszym razem słyszałeś ,że masz 3 kluczyki już zaprogramowane ) Może dodali tylko następny kluczyk nie kasując pozostałych ?

totek2
04-12-2017, 20:25
mekto80, a byłeś wykasować wszystkie klucze i zaprogramować te dwa które masz od nowa?

mekto80
04-12-2017, 20:41
no bylem dzisiaj w ASO,i chciał mi zrobić to samo dokladnie to co ostatnio...czyli skopiować nowy kluczyk od starego,,,a jak mu wspomniałem żeby na wykasowali oba kluczyki i na nowo zaprogramowali,to powiedzial mi koleś że może tak zrobić,ale nie daje mi gwarancji,że po takim zabiegu będe mógł odpalić auto,mówil mi że mial przypadek niby kiedyś taki,że wykasowali wszystkie klucze jednemu klientowi,i wtedy nie mógł już odpalić go,i musiał wymieniąc stacyjke,klucze,caly system,a to spory koszt,nie wiem czy ściemniał czy co...

SRS
04-12-2017, 20:55
to powiedzial mi koleś że może tak zrobić,ale nie daje mi gwarancji,że po takim zabiegu będe mógł odpalić auto, oj trochę więcej zabawy , ale do zrobienia , podjedź jeszcze raz i niech wykasują stare klucze i od nowa zaprogramują .

leszcz
04-12-2017, 20:55
chciał mi zrobić to samo dokladnie to co ostatnio
no ja tu nic nie pomogę bo w tym 2013 i kluczykowcu nie poradzę .Gdybyś miał bezkluczykowe odpalanie to poszłoby bez większych problemów

mekto80
04-12-2017, 21:01
no dobra,to podjade do nich żeby wykaasowali mi te stare klucze,i doprogramowali na nowo,mam nadzieje ze po tym zabiegu normalnie odpale autko,,a nie że wtedy nie będzie widzial już zadnych kluczy...

leszcz
04-12-2017, 21:09
mam nadzieje ze po tym zabiegu normalnie odpale autko,,a nie że wtedy nie będzie widzial już zadnych kluczy...
specjalista tedi_k Ci odpowie :)

tedi_k
04-12-2017, 21:19
...tedi_k...

Kolega Tadeusz to miał dziś pół dnia gorącą linię z powyższym przypadkiem....:wink:
Jednak kolega mekto80 nie wierzy w słowo mówione i powtarza te same pytania (dostając te same odpowiedzi...) wszędzie gdzie się da..
Ja tam nie mam z tym problemu... Byle w kółko o to samo mnie nie pytał...

Dodam tylko, iż jak już powiedziałem w rozmowie: nie rozumiem co oznacza sformułowanie "skopiowali jeden kluczyk do drugiego"... Jeśli oznacza, że zrobili klonowanie klucza - to są głąbami skończonymi, bo kluczyk teraz sobie można do śmieci wyrzucić a nie zabierać się za jego poprawne programowanie...

mekto80
04-12-2017, 21:22
no dzwonilem do tedi_k i mi powiedział to co wiekszosc tu forumowiczów żeby mi wykasowali te stare klucze i wgrali na nowo...to nie wiem co ten p.Henryk z ASO tak straszy że po tym wykasowaniu może potem system nie wiedzieć już w ogóle tych kluczyków,i nic potem z tym nie zrobie,bo to auto sprowadzone z Kanady....

tedi_k
04-12-2017, 21:28
Najpierw to niech p. Henryk z ASO uprzejmie odpowie na proste pytanie: co tak na prawdę zrobił:
a) sklonował jeden klucz do drugiego (od razu wyzwać od głąbów skończonych a potem klucz sprzedać mu za podwójną cenę zakupu...);
b) normalnie wykonał w IDS operację "dodaj nowy klucz" (jeśli tak to zapytać "no to czego się boisz stary").

totek2
04-12-2017, 21:31
Wątpię żeby sklonowali kluczyk mając do dyspozycji narzędzia dostępne w ASO, strzelam że dodali nowy klucz.

mekto80
04-12-2017, 21:36
no dokladnie to zrobil,czyli sklonowal nowy klucz od starego,a jak mu powiedzialem dzisiaj żeby wykasowali mi teraz te klucze z systemu i zaprogramowali na nowo,to powiedzial że może to zrobić na moja odpowiedzialnośc,bo nie jest pewny czy wtedy system będzie widzial te klucze....

tedi_k
04-12-2017, 21:37
...strzelam że dodali nowy klucz.
No to pozostaje otwarte pytanie - z jakiego powodu mykey się nie zdejmuje? Dodawany klucz zawsze robi się adminem i powinny być 2 klucze admin i 1 mykey. Po włączeniu zapłonu tym adminem powinno być w menu kasowanie mykey... A podobno nie ma...

mekto80
04-12-2017, 21:41
i teraz pytanie za 100 punktów,czy tym nowym kluczykiem sklonowanym od poprzedniego już nic nie zrobie,czy jednak moge jeszcze raz obydwa wymazać z systemu i zaprogramowc na nowo,beż żadnych pózniej niespodzianek...

totek2
04-12-2017, 21:44
Jeżeli sklonowali to przy dodawaniu od nowa auto będzie widziało je jako jeden i nie będziesz w stanie zakodować kluczy.

mekto80
04-12-2017, 21:46
no wlasnie nie ma ,bo pokazuje że są 2 admin key,i nie ma w menu kasowanie my key

Bump: no dobra,jest ktoś kto mi odblokuje ten my key,,,czy pozostaje mi jeżdzenie cały czas z tą blokadą?

tedi_k
04-12-2017, 21:52
...no dobra,jest ktoś ...

Koledzy leszcz i totek2 ponoć zdejmują mykey bez dodawania kluczy. Masz pod bokiem...
Ja to robię metodą normalnego programowania kluczy. Mam i klucze i umiem programować. W Katowicach.

totek2
04-12-2017, 21:54
Koledzy @leszcz i @totek2 ponoć zdejmują mykey bez dodawania kluczy
Zgadza się, ale skoro już kolega kupił kluczyk to fajnie by było móc korzystać z tej funkcjonalności.
Mam i klucze i umiem programować. W Katowicach.
ja w gdańsku też mam i też zaprogramować mogę, tylko to kawałek jest.

leszcz
04-12-2017, 21:57
ponoć zdejmują mykey bez dodawania kluczy
napisałem wyraźnie i chyba specjalnie tu znów jestem wspominany . W tym roczniku i z tym co kolega ma na pokładzie nie daję rady ;) ... KPW wreszcie ?

totek2
07-12-2017, 22:01
Kupując amerykańca trzeba o tym pamiętać. Wtedy obejdzie się bez pretensji.

tedi_k
09-12-2017, 21:29
WOW - trochę za "bogato" została przycięta ta dyskusja przez moderatora przez mnie przywołanego...

Dla porządku i czytelności wątku trzeba tu podsumować:
1) 'Pan Henryk' po kolejnych telefonach i zapewnieniach, że 'tak trzeba' wreszcie się przełamał i zrobił operację 'kasuj wszystkie klucze' oraz 'dodaj nowy klucz' dla każdego z dwóch posiadanych właściciela auta kluczy.
2) Finalnie kolega mekto80 ma 2 klucze 'admin' oraz wyłączonego mykeya.

Od początku było wiadomo, że da się to zrobić i tylko bliżej nie sprecyzowane lęki i obawy diagnosty w bydgoskim ASO cały ten sub-wątek rozciągnęły aż do 20 postów...

matixl
12-01-2018, 16:49
panowie czy jest ktoś w okolicy Osztyna lub ogólnie na Mazurach kto ogarnia temat skasowania ustawień MyKey ? Oczywiście Fusion MK5 z jednym kluczykiem nie admnistratora...

leszcz
12-01-2018, 16:54
ktoś w okolicychyba najbliżej masz totek2 ;P

matixl
12-01-2018, 16:58
250km :p trochę jest....

prędzej czy później będę jechał nad morze.... chyba że znajdzie się ktoś bliżej - jeśli tak piszcie śmiało.

Dam też szansę olsztyńskiemu ASO, zobaczymy co powiedzą, czy dadzą radę i ile taka przyjemność u nich...

totek2
12-01-2018, 17:05
Dalej nie iż do Elbląga się nie zapuszczam, mazury dopiero majówka.

matixl
12-01-2018, 17:42
to zapraszam na domek :) wynajmuje dwa w miejscowości na tzw. zadupiu:) hehe

odezwę się do Ciebie jak będzie szykował mi się wyjazd do Krynicy Morskiej. Jeśli sobie nie poradzę na miejscu to umówimy się gdzieś na trasie.

Czy sposób na :
1. dokupienie klucza
2. zakodowanie go ( ale nie przez skopiowanie istniejącego ) dalej działa? czytałem że taki dokodowany 'nowy' klucz robi wtedy za Admina i można skasować blokady....

czy zmiana w BCM w Mykey imput 2 na 0 i reflash załatwia sprawę ?

totek2
12-01-2018, 18:51
Jak zakodujesz drugi klucz to wyłączysz normalnie mykey, tylko trzeba najlepiej usunąć wszystkie klucze i zakodować dwa od nowa.
Z tą zmianą w bcm nie próbowałem to nie wiem.

Mietek P.
03-09-2018, 06:55
Cześć. Znacie może kogoś z Wrocławia i okolic kto pomoże mi ściągnąć blokadę My Key w mondeo V z usa?? Dzięki

Mintaj
11-01-2019, 16:29
Witam. Jest ktoś z okolic Warszawy kto potrafi wyłączyć My Key. Ford Focus MK3 wersja amerykańska z jednym kluczykiem.

leszcz
11-01-2019, 17:12
Jest ktoś z okolic
może M-S POWER da radę bez potrzeby kupowania i kodowania kluczyka . Musisz do niego napisać . FF3 2015 ?

jarkop
13-04-2019, 15:13
potrzebuje w Warszawie zdjąć mykey, mam zaprogramowane 2 klucze 1 admin ale nawet nie wyświetla się mykey, żeby można było coś zrobić (pobawiłem sie)

mayak
14-04-2019, 08:41
Jako admin uruchomić i skasować

jarkop
14-04-2019, 09:27
nie moge uruchomić mykey bo obydwa są zaprogramowane

Bump: kluczek admin też się zaprogramował

SRS
14-04-2019, 12:36
potrzebuje w Warszawie zdjąć mykey, mam zaprogramowane 2 klucze od nowa zaprogramować klucze IDS-em , problem zginie.

Swirek1995
11-04-2020, 17:38
Panowie pomocy. Kurczę właśnie sobie włączyłem my Key A oczywiście nie mam drugiego kluczyka.. ktos z Małopolski, Podkarpacia jest w stanie to ogarnąć w najbliższym czasie ?

Bump:

leszcz
11-04-2020, 17:51
Kurczę właśnie sobie włączyłem my Key A oczywiście nie mam drugiego kluczyka..
Jak coś kluczyk to nie problem .. zwykła stacyjka ?

Swirek1995
11-04-2020, 18:20
Jak coś kluczyk to nie problem .. zwykła stacyjka ?

Zwykła

sylii
16-06-2020, 13:25
Panowie, bateria mi w pilocie pada i coś się włączyło z "MyKey" przy okazji załączyła się blokada do 130 km/h i jeszcze mi radio chce wyciszać! Mam tylko jeden kluczyk - próbowałam to zmienić, ale nic się nie da ogarnąć.
Ktoś z okolic Gdańska/Grudziądza/Łodzi coś poradzi? :?

leszcz
16-06-2020, 13:42
Panowie, bateria mi w pilocie pada i coś się włączyło z "MyKey" przy okazji załączyła się blokada do 130 km/h i jeszcze mi radio chce wyciszać! Mam tylko jeden kluczyk - próbowałam to zmienić, ale nic się nie da ogarnąć.

Sama kuku sobie zrobiłaś .
taki licznik masz ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b68d11b92503.jpg (https://naforum.zapodaj.net/b68d11b92503.jpg.html)

sylii
16-06-2020, 14:54
Tak, dokładnie taki sam.

bzyq88
17-06-2020, 20:37
Witam koledzy ja tez mam problem z tym MY KEY jeśli ktoś może pomóc ze śląska będę bardzo wdzięczny

leszcz
19-06-2020, 10:32
Tak,
pacjent przeżył więc zostało zdjęcie limitera ;)

daniel f150
01-09-2020, 15:35
Legnica, Dolnyślask. 1 klucz . Jszcze rano admin a teraz My Key . Pacjent to F150 , 2016, 3.5 ecoboost , zza oceanu, z Kanady. Sam sobie zaprogramowałem jedyny kluczyk , który miałem. Dramat i głupota...
Ktos mi pomoże z tym ?
Przy okazj zaprogramowanie drugiego klucza.

Jak nie ma z dolnego śląska to moze zachodniopomorskie, śląskie, małopolskie , lubuskie czy wielkopolskie.

leszcz
01-09-2020, 15:46
dolnego śląska
daleko masz do Brzegu koło Opola ? tam jeden kolega stacjonuje

Huntek
19-09-2020, 00:14
Witam, też sie podpinam do pytania. Mam jeden kluczyk i forda fusiona 1.5 ecoboost 2017 USA, do Brzegu koło Opola mam dość blisko, jakiś namiar na kogoś kto usunie MyKey. Pozdrawiam

adamek2828
15-12-2020, 11:35
Czy to forum służy nabijaniu kasy czy dzieleniu się informacjami? Bo widze że czasy gdy byłem aktywny ja i Brudny Henryk minęły.

Bump: Wystarczy wejsc w BCM lub IPC i wyłączyć funkcjonalność MyKey.
Mozna zrobić za pomocą progamu Forscan lub ucds. Jak coś to pomogę bo widze że kliku użytkowników zrobiło sobie swoje sekrety na zarobek i prywatne forum kilku osób, którzy nie dzielą się wiedzą.
Bedę robił to w tym tygodniu to zrobie wam manuala jak to wyłączyć.
Pozdro

Bump: Dodatkowo jak ktoś chce to powiem jak zrobić sobie swoją prywatną kartę z mapami do Sync 2:) Taki przent na święta dla was Forumowicze.
Oczywiście mówię o sytuacji gdy ktos ma oryginał i chce go trzymać w domu;););) Pozdrawiam świątecznie.

sylwesterz
15-12-2020, 12:05
Poproszę o informacje o kopii Sync 2. Zakładam, że w Focusie MK3 będzie identycznie - w kontekście kopii, bo slot pewnie jest w innym miejscu?

zenq
15-12-2020, 21:29
tak, w focusie bedzie tak samo. Generalnie potrzeba:
- kartę microSD
- telefon z androidem do odczytu numeru seryjnego karty
- program do wygenerowania pliku z numerem seryjnym do wgrania na karte
- no i oczywiście mapy zgrane z oryginału.

Legalne to jednak nie jest więc wszelkie linki chłopaki zaraz wykasują, ale google Twoim przyjacielem, wszystko jest dostępne na chomikach i opisane w necie od dawna.

tatarata70
12-09-2021, 03:32
panowie właśnie sobie zrobiłem MyKey, ecosport z canady, i w info deski jest/pozostał tylko
--Informacja MyKey-- mam jeden klucz, jak to ogarnąć POMOCY. Kwidzyn

leszcz
12-09-2021, 09:48
właśnie sobie zrobiłem MyKey
mozna poprosić o VIN ?

kris244
15-12-2021, 22:10
Czy jest ktoś w Łódzkim co zdejmie mi MyKey przez OBD w ESCAPE 2017 r??

lukaszooo
15-12-2021, 22:52
Można wyłączyć tylko czy warto? Dorobienie kluczyka to nie są ogromne kwoty.

sleck3r
24-05-2022, 22:47
Cześć, Fusion 2018, jeden kluczyk i włączony mykey...
Jak zrobić to samemu forscanem?
Chyba, że się nie da to szukam kogoś w okolicy Rybnika

Donysa
04-10-2022, 11:47
Czy to forum służy nabijaniu kasy czy dzieleniu się informacjami? Bo widze że czasy gdy byłem aktywny ja i Brudny Henryk minęły.

Bump: Wystarczy wejsc w BCM lub IPC i wyłączyć funkcjonalność MyKey.
Mozna zrobić za pomocą progamu Forscan lub ucds. Jak coś to pomogę bo widze że kliku użytkowników zrobiło sobie swoje sekrety na zarobek i prywatne forum kilku osób, którzy nie dzielą się wiedzą.
Bedę robił to w tym tygodniu to zrobie wam manuala jak to wyłączyć.
Pozdro

Bump: Dodatkowo jak ktoś chce to powiem jak zrobić sobie swoją prywatną kartę z mapami do Sync 2:) Taki przent na święta dla was Forumowicze.
Oczywiście mówię o sytuacji gdy ktos ma oryginał i chce go trzymać w domu;););) Pozdrawiam świątecznie.

Gdzie tego szukać w BCM? Program forscan? Jeden klucz, włączone My Key, 2017 mk5 z za oceanu.

gikso
24-12-2022, 12:58
Usunięcie tej blokady bez drugiego kluczyka jest praktycznie nie mozliwe. Przynajmniej w moim modelu 2013 zegary z wskazówkami .Nie jeden magik próbował bawic się a na koniec i tak rozkładał ręce.Wypróbowane w zasadzie wszystkie sposoby internetowo youtubowe i nic poza usunięciem komunikatów nie udało sie zrobic.Rozwiązaniem było dorobienie nowego kluczyka i tu mam informację że Chinczyki daja sie programować i nie trzeba wcale orginału i nabijac kabzy cwaniakom. Człowiek który mi osobiście zaprogramował klucz kupiłem na Aliexpr... stwierdził że zaprogramował setki Chinoli i poza bodaj dwoma lub 3 sztukami uszkodzonymi mechanicznie wszystkie udało sie zaprogramować. Cała procedura trwała max 10 minut a koszt tej usługi wyniósł 100zł co uważam za odpowiednią. Mam namiar do tego pana i chetnie udostepnie nr na priv gdyz prawdopodobnie tu zostanie usunięty. Miejscowość to Warszawa trzeba podjechac w umówione miejsce.Poza tym Kolega zajmuje sie innymi typowymi sprawami aut z USA ale cen nie znam .

lolo21
03-01-2023, 11:58
Niestety nieświadomie włączyłem sobie MyKey. Oczywiście mam jeden kluczyk. Próbowałem z folią ale nic mi nie wyszło. Kupiłem OBDII i próbowałem z Forscanem, ale nie czyta mi wszystkiego i nie widzę opcji z MyKey, także też nic z tego nie wyszło. Czy ktoś z okolic Lublina wie jak sobie z tym poradzić?