Adamo169
02-01-2016, 21:13
Witam jakieś 5 dni teku kupiłem Forda S-maxa nigdy wcześniej nie miałem odczynienia z ta marką ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie ma. Wcześniej miałem opla Vectre B z 2000 r nadszedł czas na zmiany i wybrałem S-maxa ze względu na ilość miejsca jakie oferuje. Po paru dniach mogę powiedzieć że to przepaść do Opla. Zastanawia mnie jedno temperatura spadła do -12 i nie widzę na liczniku żeby zapalała mi się kontrolka grzania świec auto odpala ale wydaje mi się że powinno wskazywać grzanie świec. Dodam że mam licznik converse wszedłem w ukryte menu i tam kontrolka działa. Drugie moje pytanie nie posiadam czujników parkowania ani z tyłu ani z przodu co dokładnie bym potrzebował do ich montażu poza 8 czujnikami chciał bym oryginalny zestaw proszę o wyrozumiałość przejrzałem całe forum odnośnie s-maxa i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania. Ewentualnie jakiInterfejs kupić do diagnostyki możecie coś polecić dziękuje i Życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
1 temat - 1 problem , proszę wpierw użyć opcji szukaj , a nie zakładać temat kolejny raz o tym samym problemie
Zastanawia mnie jedno temperatura spadła do -12 i nie widzę na liczniku żeby zapalała mi się kontrolka grzania świec auto odpala ale wydaje mi się że powinno wskazywać grzanie świec.
Niektóre wersje oprogramowania nie pokazywały grzania świec . Był u mnie ostatnio kolega który zauważył, że po update softu pojawiła się ta ikonka ......
A kolega wyłączył sobie powitanie Forda? Trwa ono długo, kontrolka grzania pojawila mi sie przy włączonym powitaniu tylko raz. Po wyłączeniu widuję ją ostatnimi dniami codziennie rano...
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Adamo169
02-01-2016, 23:10
[QUOTE=tombalt;2508809]A kolega wyłączył sobie powitanie Forda?
Powiem szczerze że nie wiem jak to zrobić podpowiesz co i jak
Marcin112
02-01-2016, 23:29
Tak jak Tomek napisał.
Zobacz jaka masz wersie softu w converse i sprawdź na forum do jakiej możesz najwyżej podciągnąć.
Podejrzewam ze jest to ten sam problem co z temperatura płynu chodzącego ze we wcześniejszych wersjach jest ukryty w menu a w nowszych już wywalony na wierzch.
Co do czujników to napisz do ASO najlepiej tych z Poznania bo szybko odpisują niech ci zrobia kosztorys potrzebnych części i ewentualnie robocizny.
Tanio nie będzie bo tam troszkę bajerów trzeba.
Nie wiem czy to siedzi na dwóch modułach czy na jednym.
Bynajmniej musisz liczyć dwa moduły, wiązki kabli, przycisk P na konsole, głośniczki, no i troszkę prucia
Sam przedni głośniczek jest montowany za zegarami wiec już z nim jest troszkę zabawy
Chyba taniej Ci będzie kupić jakiś zwykły i cieszyć się nim
Ja mialem wersje softu 0815 i po wyłączeniu powitania zobaczylem.... Sprawdz ustawienia conwers, nie pamietam jak sie to nazywało ale mozna wyłączyć...
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
IMO kazda wersja pokazuje grzanie. Jedyna roznica jaka jest to w sposobie pokazywania. Albo sie zapala ikonka albo napis "engine preheating".
Co do wylaczenia powitalnej animacji to w menu conversa, w konfiguracji ekranu, jedna z pierwszych opcji. Po angielsku sie mylaco nazywa "help" czy "info" czy jakos tak.
Powitalna animacja trwa dobre pare sek - w tym czasie sie juz podgrzewaja swiece dlatego mozesz info o nie widziec. Po wylaczeniu na pewno zobaczysz. Ale uwaga, jak jest cieplej (zgaduje ze powyzej zera) to swiece sie w ogole nie uruchamiaja.
Ta opcja to "Ekran Pomocniczy" w konfiguracji Conversa.