Zobacz pełną wersję : [Ogólne] AKTUALIZACJA MAPY Pioneer avic-f40bt !!!!
zajoprzemo 05-01-2016, 21:46 Witam,
Posiadam w swoim MK4 takie oto radio z navi pioneer avic-f40bt.
Nigdzie nie mogę znaleźć pomocy w aktualizacji map.. Pytałem w jednej firmie co naprawiają radia i powiedzieli mi 1200 zł :)
Czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć???
Oczywiście :one:
Trochę do poczytania (44 strony...): http://avic411.com/index.php?/topic/81488-2015-european-map-update-for-pioneer-avic-f30bt-f930bt-f9310bt-f40bt-f940bt-f840bt-f8430bt/page-1
Jak coś, to nawet mogę to zrobić - mam pliki, zaktualizowałem mapy w mojej żonki AVICu F830BT.
zajoprzemo 05-01-2016, 21:57 Oczywiście :one:
Trochę do poczytania (44 strony...): http://avic411.com/index.php?/topic/81488-2015-european-map-update-for-pioneer-avic-f30bt-f930bt-f9310bt-f40bt-f940bt-f840bt-f8430bt/page-1
Jak coś, to nawet mogę to zrobić - mam pliki, zaktualizowałem mapy w mojej żonki AVICu F830BT.
No nie wierzę :)) tylko ja sam się za to zabrać nie chcę.. bo jeszcze coś sknocę... Ty jesteś z Katowic?? W stronę Poznania się nie wybierasz???
No nie wierzę :)) ...
A co tu do wierzenia :one: - W dzisiejszych czasach znajdzie się chyba nawet poradnik jak zrobić wehikuł czasu oraz perpetum mobile...
W kierunku Poznania nie mam planów. Tylko Wawa i Katowice.
zajoprzemo 05-01-2016, 22:05 A co tu do wierzenia :one: - W dzisiejszych czasach znajdzie się chyba nawet poradnik jak zrobić wehikuł czasu oraz perpetum mobile...
W kierunku Poznania nie mam planów. Tylko Wawa i Katowice.
Ile taka przyjemność by mnie kosztowała?
Od razu bym zrobił 163KM i powershift
Spoko. Zadzwonisz to się dogadamy.
zajoprzemo 05-01-2016, 22:36 Spoko. Zadzwonisz to się dogadamy.
Już zauważyłem Twój numer..
Na pewno się odezwę...
pozdr
zajoprzemo 08-01-2016, 20:35 Panowie dzisiaj zauważyłem ze przy każdorazowym włączeniu auta winda w radiu sie otwiera.. Zaczęło tak sie dziać odkąd wyciągnąłem aku do ładowania... Radio Pioneer avic f40 bt.. Wcześniej nigdy tak sie nie działo... Szukałem w ustawieniach i nigdzie nie widzę żeby to zablokować...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Z tymi avic'ami bywają problemy - jeden kolega z Pomorza był u mnie przejazdem i po aktualizacji conversa - bez jakiegokolwiek związku z avic'iem - ten ostatni stracił podświetlenie czy coś podobnego... Może odpięcie bezpiecznika radia coś pomoże?
zajoprzemo 08-01-2016, 20:55 wkurzające to jest... Ze za każdym odpaleniem ta winda mi sie otwiera... Chyba spróbuje tak jak piszesz bo na prawdę przerylem wszystkie ustawienia i nie ma tam takiej opcji....
zajoprzemo 08-01-2016, 20:56 Albo w radiu wcisnę ustawienia fabryczne...
...nie ma tam takiej opcji....
...
Zdziwił byś się co tam w tym radiu siedzi jak się wejdzie w tryb testowy (TESTMODE - opisy na avic411...). Ale faktycznie opcji od windy raczej tam też nie ma.
zajoprzemo 08-01-2016, 21:08 Będę do Ciebie dzwonił w następnym tygodniu bo za dwa chciałbym przyjechać i zrobić: upgrade 163 KM, powershift, blokada zamków, aktualizacja mapy i zerkniesz na windę :)
zajoprzemo 03-03-2016, 20:25 Tedi_k kupiłem mapę do mojego Avica i wyskakuje informacja ze dysk nieczytelny.. Koleś mówił od mapy żebym odłączył akumulator w celu zresetowania radia i wtedy płyta ruszy.. Nie podziałało... Dosłał mi kolejna płytę z niby nowszym softem do radia bo miałem za stary i dlatego mapa nie chciała ruszyć.. Niestety włożyłem kolejna płytę z nowszym softem i pojawia sie komunikat nieczytelny dysk... Co radzisz? Jak aktualizowales mapę u zony? Mój avic ma twardy dysk...
Ale o jakiej "płycie" ty piszesz??? Aktualizację Avica robi się z karty microSD... Aktualizacja zawiera zarówno mapę jak i aktualizację radia. No chyba, że masz innego Avica - jest ich dostatek... Podaj typ Twojego.
Jutro wieczorem mogę Ci wystawić na OneDrive aktualizację do nagrania na kartę. Przyślij przez PW Twojego maila (OneDrive udostęnia pliki poprzez wysłanie maila z linkiem).
zajoprzemo 03-03-2016, 21:52 Avic F40BT ... Kupiłem płytę z aktualizacja mapy do najnowszej wersji..
I sie okazało, ze tej płyty nie czyta..
|