dragonoso
26-01-2016, 14:51
Witam, czy moze ktos sie wypowiedziec na temat mondeo lub fusiona w wersji hybrydowej, spalanie, jakosci jazdy i czy jest mozliwosc zagazowania tego ?
Zobacz pełną wersję : Mondeo MK5 Hybryda 2.0 jak to jeździ ? dragonoso 26-01-2016, 14:51 Witam, czy moze ktos sie wypowiedziec na temat mondeo lub fusiona w wersji hybrydowej, spalanie, jakosci jazdy i czy jest mozliwosc zagazowania tego ? pbobek 26-01-2016, 15:46 http://carburator.pl/ford-mondeo-hybrid-test/ https://www.youtube.com/watch?v=Ep2Tn93MXwQ osobiście wybieram się jakiś czas ale jeszcze nie udało mi się dotrzeć g:P kruger 26-01-2016, 16:37 Witam, czy moze ktos sie wypowiedziec na temat mondeo lub fusiona w wersji hybrydowej, spalanie, jakosci jazdy i czy jest mozliwosc zagazowania tego ? Zagazowanie hybrydy??? Daj mi numer do swojego dealera:mrgreen: pbobek 26-01-2016, 16:50 Będzie produkowała paliwo wtedy 😉😜 Karwos00 26-01-2016, 17:18 Jest temat o tym dość rozbudowany. Ja mam c-max hybrid (usa) - to samo co w mondeo i fusionie z usa - jeżeli chodzi o silnik, podzespoły itp. Inne są zegary i dodatki. Gazowanie nie ma za bardzo sensu - spalanie do 6l/100 (jeżdząc normalnie) sprawia że zwrot kosztów instalacji będzie dość odległy w czasie. Silnik duratec dodatkowo jest wrażliwy i chyba mało jest przykładów na tak zagazowany samochód. Instalacje LPG mają opcję współpracy z hybrydą (niektóre) ale nie są niestety sprawdzone na większej liczbie pojazdów - a na pewno nie na Duratecach. Rothmans 26-01-2016, 21:00 Pozostaje jeszcze kwestia zrezygnowania z bagażnika w przypadku zagazowanej hybrydy:) Karwos00 26-01-2016, 21:44 Tam to już tylko butla zwykła zajmująca połowę bagażnika do rolety. ilb 27-01-2016, 07:26 Zagazowanie hybrydy??? Daj mi numer do swojego dealera:mrgreen: Po co ten komentarz? W Warszawie masa taksowkarzy gazuje Priusy. Problemem jest dostep odpowiednich instalacji (jakis czas temu slyszalem o jednej, ktora sie nadaje). W przypadku Forda moze byc chwilowo problem, bo nie sadze, zeby juz ktos go zagazowal u nas w kraju (chociaz moze sie myle). Karwos00 27-01-2016, 15:30 BRC ma chyba instalacje pod hybrydy - jednak stosowane były raczej nie w fordach - pewnie w priusach i hondach. Możliwe że sposób sterowania i elektronika wymagała by innego podejścia. Nigdy nie byłem przeciwnikiem gazu i w 3 samochodach jakie miałem miałem LPG (oczywiście sekwencja). W tym wypadku dla mnie byłoby to nie opłacalne ze względu na przebiegi ok 12-15tys rocznie i spalanie poniżej 6. Ale przy 50 tys szybko by się zaczęło zwracać. kruger 27-01-2016, 17:09 Po co ten komentarz? W Warszawie masa taksowkarzy gazuje Priusy. Problemem jest dostep odpowiednich instalacji (jakis czas temu slyszalem o jednej, ktora sie nadaje). W przypadku Forda moze byc chwilowo problem, bo nie sadze, zeby juz ktos go zagazowal u nas w kraju (chociaz moze sie myle). Poczytałem forum Priusa i faktycznie gazują hybrydy. Szczerze powiem, że jestem zaskoczony. Nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić za poprzedni komentarz. :oops: biner 27-01-2016, 18:08 Kupują hybrydy i gazują dajcie spokój to już przesada . Karwos00 27-01-2016, 18:27 Czemu ? gaz jak Pb czy ON to po prostu paliwo którym można zasilić silnik. Jeżeli zrobi się to dobrze i prawidłowo wystroi to kierowca nie poczuje różnicy poza kosztem przejechania 100km. Inna sprawa to opłacalność gazu w samochodach spalających małe ilości Pb. Ale ważne to nie oszczędzać podczas montażu. m_wawa 27-01-2016, 19:36 Witam, czy moze ktos sie wypowiedziec na temat mondeo lub fusiona w wersji hybrydowej, spalanie, jakosci jazdy i czy jest mozliwosc zagazowania tego ? Jestem szczęśliwym posiadaczem Mondeo hybrydy. Przejechałem na razie niespełna 3000 km i opisałem tam trochę swoich wrażeń. Mamy też wpisy drugiego użytkownika Mondeo hybrydy, który również podzielił się swoimi wrażeniami z jazdy. Zapraszam na wątek wszystko o.... (http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=230562) Bump: Gazowanie hybrydy... szczerze mówiąc nie przyszło mi to do głowy :), ale dla chcącego nic trudnego ;) biner 28-01-2016, 12:40 Panowie to nie chodzi że nie można zgazować ale to już naprawdę nie przystaje, to nie lepiej kupić samą benzynę i ją zgazowac ?? nie będzie bardziej ekonomicznie ?? Karwos00 28-01-2016, 15:07 No nie będzie ekonomiczniej bo będzie palił więcej. Ale przecież to nie o to chodzi - samochód to rzecz nabyta i właściciel może sobie z tym zrobić co chce nawet jak większość może to uważać za rzecz niezmiernie dziwną. Pierwsza zagazowana honda hybryda spalała ok 4zł na 100km :) Cezar12 07-07-2019, 13:03 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://gazeo.pl/informacje/warsztaty/Hybrydowe-Mondeo-z-instalacja-LPG-od-Dargaz,artykul,10225.html&ved=2ahUKEwjun5m73aLjAhXHtYsKHePeB-UQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw2Zu-ZQlwOuuBBAWDO6Wb4x&cshid=1562499943536 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Woytas 07-07-2019, 17:46 Kupują hybrydy i gazują dajcie spokój to już przesada . Ostatni jechałem taksówką auris z hybrydą + lpg ... gość mial juz nalatane z 200 tys km .. jak go podpytałem to się rozgadał , że ho ho prekursor tego połaczenia w tym mieście ..już nie pamiętam dokladnie ale koszt 100 km wychodzło jakieś kilkanaście pln |