Witam
Może ktoś z was będzie wiedział przy cofaniu czasem odchodzi taki dźwięk buczenia. Coś lala ŁUUU. Sprawdzałem cofanie kręcąc maksymalnie kierownicą w prawo i w lewo cofając i nic. Dzieje się*to sporadycznie jak cofam nie za każdym razem. Czasem jak pod górkę to też. Jadąc do przodu zero hałasu czy to kręcąc kierownicą w prawo czy w lewo.
ale nie opisałeś czy to się dzieje kręcąc czy operując dociskiem sprzęgła
ale nie opisałeś czy to się dzieje kręcąc czy operując dociskiem sprzęgła
Operując dociskiem sprzęgła jak . Miesiąc temu wymieniałem nowy LUK-a dwumas + wysprzęglik hydrauliczny z łożyskiem, sprzęgło - zestaw (tarcza + docisk).
Dzisiaj jak będę parkował przed domem sprawdzę dokładnie i złapię moment kiedy dochodzi to buczenie.
jak jest to chwila, kiedy tarcza zaczyna trzeć o docisk\koło zamachowe to masz nierównomierne zużywanie
mam tak czasem, ale moje sprzegło jest od nowości, to raz, dwa ma przejechane 150 tys, trzy - robi tak tylko jak jest bardzo wilgotno na dworze
przy nowym, nie wiem, może się dociera
Dzisiaj cofalem i zauważyłem ze czasem jak cofać kręcę kierownicą i to nie zawsze. Bo kilka razy powtarzam manewr i cisza. Widocznie ten typ tak ma. Jeżeli będzie non stop to wtedy warsztat się kłania.
jak to przy kręceniu to niebawem pompa papa
ja takie buczenie miałem ostatnio, a przyczyną było że ręczny dobrze nie odbijał i blokowało prawe tylne koło, rozebranie i wyczyszczenie pomogło i spokój nadszedł :diabel2:
jak to przy kręceniu to niebawem pompa papa
Kręciłem dzisiaj kierownicą w jedną i drugą stronę i nic nie słyszałem. :/ Chyba udam się do mechanika aby zdiagnozował.
Witam
Może ktoś z was będzie wiedział przy cofaniu czasem odchodzi taki dźwięk buczenia. Coś lala ŁUUU. Sprawdzałem cofanie kręcąc maksymalnie kierownicą w prawo i w lewo cofając i nic. Dzieje się*to sporadycznie jak cofam nie za każdym razem. Czasem jak pod górkę to też. Jadąc do przodu zero hałasu czy to kręcąc kierownicą w prawo czy w lewo.
Proszę poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988