Zobacz pełną wersję : ALARM COBRA - JAK USTAWIĆ

rafailo
22-04-2007, 09:10
Witam , na wstępie zaznaczam , ze czytalem juz sporo o tym i znam inne wątki , ale i tak nie znalazłem w nich co czynić dalej.
A mianowicie:
1. otwieram drzwi kierowcy
2. otwieram maske
3.przekrecam kluczyk az zapala sie wszystkie kontrolki
4. wciskam wiekszy przycisk na pilocie alarmu i trzymam go 3 sekundy.
- migają 1 raz kierunkowskazy.
5. przekrecam kluczyk w pozycje off i znowu az zapala sie kontroli , w celu przejscia do kolejnej tabelki i nic , kierunkowskazy sie nie zapalaja 2 razy :fcp11 , kilka podobnych prob j.w. i taz nic :fcp5 .
Mało tego wyczytałem , ze co 10s powinny mignac kierunkowskazy informujace o tym jaka to tabela i po tym jak migna 1 raz po kuszczeniu przycisku od pilota alarmu wiecej juz nie migaja ani po 10 ani po 50s.
Czy coś robię nie tak?? Może ktoś wie co zrobic dalej? Bo chciałem sobie zmienić 1 czy 2 ustawienia.

ar2r
22-04-2007, 12:50
Przesłałem Ci info na PW
Pzdr

rafailo
27-04-2007, 08:23
Witam.
Juz wiem co było.
Był popsuty czujnik od zamykania maski i było tak jakby masja była zamknięta cały czas.
Zrobiłem i w ustawienia wchodzi sie bez problemu.
Ale teraz jak ustawiłem zeby alarm samoczynnie uzbroił się i zamykał dzwi centralnym , nic sie nie dzieje. Podobno alarm jest źle podłączony , tak mi powiedział jeden z instalatorów alarmu u mnie w mieście.
Czy ktoś może na jakiś inny pomysł , bo zmiana podłączeń ma kosztować 100pln :fcp11

Michal77
05-09-2007, 11:58
POmocy
mam ten sam alarm (chyba bo na pilocie pisze cobra model 7777)
z samym alarmem jest wszystko ok.
problemem jest kod ktory musze wstukiwac za kazdym razem jak zapalam silnik
jak sie tego pozbyc lub nauczyc sie obsługiwac.
Problemem jest zostawienie samochodu na myjni albo gdzie kolwiek indziej gdzie ktos obcy musiał by jezdzic (mechanik)
prosze o pomoc

ar2r
05-09-2007, 18:01
Prawdopodobnie jest aktywna automatyczna funkcja antyporwaniowa.Niestety w instrukcji alarmu nie ma nic na temat jak to dezaktywować.Zobacz na Twoje PW.

ERKA
06-09-2007, 09:46
Prawdopodobnie jest aktywna automatyczna funkcja antyporwaniowa.Niestety w instrukcji alarmu nie ma nic na temat jak to dezaktywować.Zobacz na Twoje PW.
Jest kilka sposobów:
1. Można wyłączyć tą funkcję wchodząc w opcje programowania alarmu (jak znajdę tabelę to podeślę, chyba, że ktoś ma to pod ręką).
2. W instrukcji jest opisana procedura przełączania w tryb serwisowy
3. Można zmienić sobie kod jaki się wstukuje (dokładny opis jest w instrukcji), może to nawet być jedna cyfra, a nie tak jak zwykle ustawione są wszystkie cztery.

ar2r
06-09-2007, 17:15
1. Można wyłączyć tą funkcję wchodząc w opcje programowania alarmu (jak znajdę tabelę to podeślę, chyba, że ktoś ma to pod ręką).
Jeśli masz taką tabelkę to proszę podeślij.
2. W instrukcji jest opisana procedura przełączania w tryb serwisowy
Owszem masz rację ale przejście w tryb serwisowy czasowo zawiesza funkcje autoalarmu np.antyporwaniową,immobiliser.
3. Można zmienić sobie kod jaki się wstukuje (dokładny opis jest w instrukcji),
Przypuszczam,że Michal77 chodzi o to by nie wbijać żadnego kodu(ja tak mam)i mieć aktywne funkcje alarmu.

ERKA
07-09-2007, 11:32
http://img187.imageshack.us/img187/2844/cobrabt8.th.jpg (http://img187.imageshack.us/my.php?image=cobrabt8.jpg)
Miałem jeszcze wyraźniejsze, jak odnajdę to wrzucę

Gurek
08-09-2007, 18:14
Mam pytanie dotyczace tego alarmu:
Na pewno posiadam alarm cobra, bo mam ksiazeczke dolaczona z serwisu, jest centralka z syrena pod maska, i jest ten przycisk jak na rysunku umieszczonym przez erka.
Czy do kazdego alarmu cobra powinien byc dolaczony pilot z dwoma guzikami? Ja czegos takiego nie posiadam?
Czy cos takiego jest ew. do dokupienia?

ERKA
10-09-2007, 13:21
Może być wersja bez pilota. Alarm może być wtedy zintegrowany z fabrycznym pilotem - takim który w sobie sterowanie centralnym zamkiem