Witam! , mam bardzo poważny problem natury psychologiczno/fizycznej ! :razz::razz::razz::razz: Mam założone lpg , dlatego też powinno być takowe smarowanie zaworów i z tego zbiorniczka powinien silnik brać olej a go nie bierze , co to może oznaczać czy można mu jakoś zwiększyć dawkę ?
z tego zbiorniczka powinien silnik brać olej a go nie bierze , co to może oznaczać czy można mu jakoś zwiększyć dawkę ? ten lulbifikator to zwykła ściema a skoro ci nie bierze oleju to muszą byc przewody zatkane nie ma innej opcji tam jest taka mała dysza na któej ustawia sie czestotliwośc podawania oleju w kropelkach która czesto sie zatyka najlepiej zdemontuj całość zbiorniczek z przewodami które ida do kolektora i dobrze je przedmuchaj i wyczyść
a jeżeli przy tym lubifikatorze mam regulację ?
a jeżeli przy tym lubifikatorze mam regulację ? a jak miało by być inaczej jest tam taka jakby nakretka przy zbiorniczku z którego idzie wężyk do kolektora którą regulujesz przepływ oleju
Bump: masz tu http://www.youtube.com/watch?v=7wIqsWrd4e8
Oki dzięki wielkie :) a jaką "dawkę" zalecacie ? 1 kropla na sec czy dłużej ?
radek9103
26-03-2016, 17:55
Znajomy pracuje w zakładzie który zakłada lpg i sam właściciel nie ma lubryfikacji w audi s4 bo twierdzi ,że to syf.
twierdzi ,że to syf. nie dość że syf to jeszcze kasę ciągnie bo oryginalny olej drogi bardzo :diabel2:
fordfocus2
26-03-2016, 18:21
10 kropli na minute na wolnych obrotach
Ja mam kropla na 30 sekund