Elliiijah
11-04-2016, 18:37
Witam,
Na benzynie jakich koncernów wyjeżdżacie najwięcej km? Ja tankuję najczęściej na Tesco/Statoil, a ostatnio na BP i wg obliczeń najwięcej zdołałem wyjeździć na benzynie z Tesco. (Mowa o Pb95 do Focusa MK1 1.6)
Gdzie polecacie w Lublinie tankować biorąc pod uwagę jakość paliwa oraz ile na nim w stanie średnio wyjeździć jesteście?
Dzięki i pozdrawiam ;)
Michał82
18-04-2016, 12:22
Co do benzyny nie pomogę ale diesla ze stacji Satoil przy Zamku Lubelskim polecam w ciemno - od 5 lat u nich tankuję (Diesel Gold, teraz ten Miles Plus) i złego słowa nie powiem - żadnych problemów.
Elliiijah
21-04-2016, 17:06
Dzieki za opinie poki co tez ze Statoila zadowolony z benzyny jestem ;)
Ja mam co prawda Diesla, ale zwykle tankuję na Auchan, mam wrażenie że jest nieco lepszy ON aniżeli na Orlenie (choć mogę się mylić i tylko to złudne wrażenie, bo większość lubeslkich stacji zaopatruje się z u jednego dystrybutora paliw - notabene ORLEN).
Ogólnie z tego co słyszałem na Auchan Pb95 teżnie jest zła, trochę coponiektórzy narzekają na LPG.
Ogólnie polecan Auchan przy Felicity
Mój brat też tankował na auchan, volvo v40 1.9td i rzeczywiście potwierdza się to co piszesz, lepszy tzn auto jeździ normalnie a większe przebiegi robi na baku
No to czekamy na opinie innych i na dane co do innych stacji również :-) ja na Auchan tankowalem przez 2 lata Focusa mk1 1.8 tddi 90 KM teraz mondeo mk4 1.8 tdci 125 KM od października (odkąd go mam). Poprzedni właściciel mieszka niedaleko Tesco i tam tankowalem stwierdził że też mu nie robił problemów ze dobry ON ma Tesco. Ale ja jakoś nie próbowałem.
Każdy dzień przynosi nowe wyzwania...
escargot
19-05-2016, 19:00
Ja powiem tak może będziecie na mnie trochę wściekli,ale ja swoich samochodów nigdy nie tankowałem na przymarketowych stacjach bo zwyczajnie nie miałem do nich zaufania,ale sądząc po waszych opiniach byłem w dość dużym błędzie.Czas pokaże może się przekonam bo w sumie to tylko stereotyp nigdy nie potwierdzony faktami a zasłyszany. Jak do tej pory " gnojowicę ":diabel2: tankuję tylko na statoilu i póki co nie miałem problemów.
Ja dlatego celem przetestowania najpierw użytkowane diesla na zwykłej pompie czyli tddi któremu nawet nie było straszne przepalenie ON zmieszanej przypadkowo z Pb w niewielkiej proporcji (mój blad). Jak nie okazało wcale nie są gorsze te stacje. Auchan ja szczerze lubie odwiedzić żeby zatankować no i zakupy zrobić
Każdy dzień przynosi nowe wyzwania...