Zobacz pełną wersję : Zakup Fords S-max 2.5T benzyna
Witam,
Jestem w posiadaniu s-maxa 2.0 tdci 140KM i z chęcią zmienię go na 2.5 T benzyna. Mojemy autu nic nie dolega, wprost przeciwnie, ale 2.5T to jest to co zawsze chciałem mieć. Czy macie może coś na oku, ktoś z forumowiczów chce sprzedać/wymienić?
Ile kosztuje s-max z takim motorem w dobrym stanie z udokumentowaną historią (a więc odpada świeżo sprowadzony).
Ps. Tylko ten silnik, żaden ecokosiarka itp. ;)
Wie ktoś coś o tym?
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-ford-s-max-salon-pl-oryginalny-przebieg-prywatnie-ID6ykKKJ.html
Identyczny z zewnątrz jak mój diesel tyle, że rurka z tyłu więcej, i dużo biedniejszy środek :(
Ps2. Jak tylko znajdę jakiegoś fajnego 2.5t będę sprzedawał swojego 2.0 tdci 140 KM, przebieg 186 (polski salon, ja zrobiłem 40 tys w 4 lata), bez dpf, wymieniona dwumasa ok. 150 tys, rozrzad ok. 165 tys, coś tam w zawieszeniu. Powód: zmiana na 2.5t
Pojawił się nowy S-max 2.5t, ale jak dla mnie mocno jest nie tak:
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-st-2-5-turbo-stan-super-nowa-instalacja-gazowa-ID6ylaeP.html
Auto kupił w październiku 2015 i pół roku nie przerejestrował, założył nową instalację gazową za 4500, wydech i sportowe zawieszenie?
Cena jest też zabójczo niska. 30 tys minus instalacja daje 25 tys minus wydech, zarobek, to za ile kupił? 15 tys?
daniel66 14-04-2016, 09:14 vin
szafarek 14-04-2016, 09:16 taaa, 178 tyś km ... jasne.
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/Sider/resultater.aspx?Reg=vb93753
VIN :
WF0SXXGBWS6U47719
Wrzesień 2015 - 11-09-2015 GOD 216.000 VB93753
Do korygowanych go trzeba dać
A może pracuje w Danii i tam samochód został kupiony, teraz sprzedaję w Polsce? Tylko w takim przypadku to jest już w ogóle nie opłacalne ze względu na akcyzę. Zamiast się zastanawiać to może wystarczy do faceta po prostu zadzwonić i się wypytać tak, żeby zobaczyć czy się nie zacznie kręcić wokół swoich zeznań?
Ok, nie zdążyłem z postem, nie ma tematu.
Teraz jeszcze zauważyłem, facet jest jakiś mega żałosny, ogłoszenie 178tys, na liczniku 183tyś. :)
Dzięki za pomoc, tak jak mówiłem, mocno podejrzana cena.
Zastanawiam się ogólnie czy uda się w ogóle kupić s-maxa 2.5t. Patrzyłem na inne auta vany z 3 siedzeniami, ale to w większości z benzyny jest ten cholerny downsizing. Nic ciekawego nie ma, 90% diesli:|
Tego można sprawdzić?
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-ford-s-max-salon-pl-oryginalny-przebieg-prywatnie-ID6ykKKJ.html
VIN: WF0SXXGBWS7C12770
czeslaw555 14-04-2016, 13:29 Renault Grand Scenic od 2008r w dislu 1.9 lub 2.0 szukaj
taaa, 178 tyś km ... jasne.
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/Sider/resultater.aspx?Reg=vb93753
VIN :
WF0SXXGBWS6U47719
Wrzesień 2015 - 11-09-2015 GOD 216.000 VB93753
Do korygowanych go trzeba dać
Mam pytanie, czy na podstawie takich danych nie można gdzieś tego zgłosić jako próby oszustwa? Że też nic z takimi śmierdzielami (przepraszam za to słowo, ale najłagodniej jak można się wyrazić) nie zrobią... :shock:
stingerA6 14-04-2016, 13:34 czy na podstawie takich danych nie można gdzieś tego zgłosić jako próby oszustwa?
Najlepiej TVN Turbo - Turbo kamera
Niestety wszelkie tego typu programy TV: Turbo kamera, Uwaga, Sprawa dla reportera, etc. niewiele wnoszą poza wywlekaniem kolejnych brudów. Niewiele przypadków zostało pomyślnie rozwiązanych... Pomyślne rozwiązanie to np. zamkniecie oszusta na 10 lat, bez prawa wcześniejszego wyjścia i przepadek całego mienia (łącznie z mieniem przepisanym na konkubinę i pociotki). No ale to nie u nas...
Renault Grand Scenic od 2008r w dislu 1.9 lub 2.0 szukaj
Nie chcę diesla, tylko benzyna, najlepiej mocna. Mam diesla smaxa 2.0 tdci i nie cierpię charakterystyki tego auta. Mam też focusa rs 2.5t więc może to jest tym spowodowane ;)
Może inaczej - na trasie (autostrada) jest ok, ale w mieście jest to tragedia, wąskie pasmo obrotów, ciągła zmiana biegów (nie chce automatu), brak dźwięku, nie wspominając o kosztach.
Bump: Pojawił się kolejny:
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-2-5-t-navi-tv-po-rozrzadzie-tylko-104-tys-zobacz-ID6yeU4J.html
Spróbuję dostać VIN. Cena jak na wyposażenie chyba niska, czy nie?
Z tego co oglądam 2.5t w de to ceny tam to ok. 9 tys euro w normalnym przebiegu, stanie i wyposażeniu, czyli wychodzi, że u nas dobra sztuka powinna z 45 tys kosztować minimum :| Kupował ktoś ostatnio coś takiego i trafił coś dobrego? W jakiej cenie?
slawek-kali 14-04-2016, 19:24 Jaki to normalny przebieg i wyposazenie?
Wg mnie do 180 tys, wyposażenie jak dla mnie w tej wersji powinno być minimum titanium (mówimy po poziomie wyposażenia z de, bo w polsce to była chyba najwyższa opcja)
slawek-kali 14-04-2016, 20:53 nie ma szans, chyba ze do remontu lub juz po remoncie..
paoloWawa 14-04-2016, 22:35 Kupowałem 2.5T Mondka prawie rok temu w DE i mam wrażenie że od tego czasu nic nie staniały.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Proszę o sprawdzenie dwóch VIN:
1. WF0SXXGBWS6A40862
2. WF0SXXGBWS7C12770
Oba 2.5 t
czeslaw555 15-04-2016, 07:31 od sprawdzania nr VIN jest inny dział ;)
jak wrzucasz w tym wątku, to wrzucaj z linkami, coś, za coś ...
Proszę o sprawdzenie dwóch VIN:
1. WF0SXXGBWS6A40862 - http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-2-5-t-navi-tv-po-rozrzadzie-tylko-108-tys-titanium-ID6yeU4J.html
2. WF0SXXGBWS7C12770 - http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-ford-s-max-salon-pl-oryginalny-przebieg-prywatnie-ID6ykKKJ.html
Ad tego WF0SXXGBWS6A40862 we wrześniu 2007 tylko niecałe 6 tys. Nie cały roku i tylko tyle naprawdę mało. ;)
Ad tego WF0SXXGBWS7C12770 marzec 2010 ok 44 tys. :)
I o czym to może świadczyć?:|
Wg mnie jak ktoś kupuje takie auto to raczej nie na robie tras i setek tysięcy km, raczej auto hobbystyczne, no ale może się mylę. Ja jakbym miał robić setki tysiećy to brałbym diesla a nie mocną benzynę-smoka.
Lukasp85 15-04-2016, 21:50 Heh mam w pracy klienta, który ma dokładnie takie auta jak ty, Smaxa 2.0 TDci i Focusa RS500 , nie jesteś przypadkiem ze stolicy? :027:
Cześć, Raczej nie, małopolska. Ja mam zwykłego focusa RS, nie RS500. Smax się zgadza:)
Z tego co widzę s-maxa 2.5t będzie trudniej kupić niż focusa RS:| na tą chwilę 3 na allegro i żaden moim zdaniem się nie nadaje:(
Proszę o sprawdzenie
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-2-5-turbo-220-km-gaz-oplacony-z-niemiec-serwis-gwarancja-zapraszamy-ID6ylBLt.html
WF0SXXGBWS7D49899
Cena abstrakcyjnie niska jak za przebieg/wyposażenie.
paoloWawa 20-04-2016, 20:18 Niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi jeśli się mylę, ale on w DE musiał kosztować ok. 5k-5,5k ojro, skoro jest już po opłatach, uwzględniając zarobek handlarza i koszty sprowadzenia. Resztę możesz dopowiedzieć sobie sam :)
czeslaw555 20-04-2016, 20:21 mógł +- tyle kosztować , auto jest pofirmowe
Niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi jeśli się mylę, ale on w DE musiał kosztować ok. 5k-5,5k ojro, skoro jest już po opłatach, uwzględniając zarobek handlarza i koszty sprowadzenia. Resztę możesz dopowiedzieć sobie sam :)
Do tego ma gaz zamontowany:) Okazja tylko brać :)
slawek-kali 20-04-2016, 21:07 Dajcie spokoj po 2 latach mial 60tys... a tu jeszcze 7 nastepnych..
paoloWawa 20-04-2016, 21:10 Na mobile.de jest 5 (słownie - pięć) S-Maxów poniżej 6k ojro. z czego jeden ma 226kkm, kolejny 288kkm a jeszcze inny 304kkm, i dwa z nich są z Holandii.
Sensowne auta są raczej za 8k+, co daje ok 40kpln na gotowo z opłatami. Cudów nie ma. I chyba w tym właśnie wątku już pisałem, że od kiedy rok temu kupiłem mojego to ceny mniej więcej stoją w miejscu.
Mam ofertę ściągnięcia samochodu przez lokalnego handlarza - gościu twierdzi, że ściągnie auto w cenie właśnie 35 tys na miejsce - tylko nie z ogólnie dostępnych aut, a z sieci dielerskiej - twierdzi, że tam jest taniej (nie wiem czemu, ale tak twierdzi) i w tej cenie przywiezie auto do 200 tys przebiegu na który daje pisemną gwarancję - inna sprawa co mi z gwarancji jak tego nie jestem w stanie sprawdzić. Co sądzicie? Wiem, że cudów nie ma, bo do tej pory płaciłem ok. 20% więcej niż to co było w obiegu i ta dopłata była dobrym pomysłem, bo auta które kupiłem były w super stanie. Tylko wszystko szukałem sam z polskiej sieci i było to do sprawdzenia.
stingerA6 21-04-2016, 07:25 Pierwsze słyszę że z sieci dealerskiej jest taniej. Włożyłbym to między bajki. Pewnie dostaniesz pod dom jakieś zwłoki, które gdybyś wiedział przy kupnie od czarnego brata, to byś się nie zdecydował.
Właśnie doszła jedna rzecz: auto musi być na fakturę, nie może być umowa kupna-sprzedaży - czyli zakup zrobił się z teoretycznie niemożliwy do praktycznie niemożliwy :|
czeslaw555 21-04-2016, 12:42 cały czas taki był :(
Dacie Lodgy sobie kupię, też fajna "rakieta" :| Masakra.
Bump: Proszę o sprawdzenie:
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-2-5-turbo-220km-gaz-klimatronik-zarejestrowany-ID6ylDEL.html
VIN: VS0SXXGBWS7Y22593
Ps. Auto się pojawiło godzinę temu i facet mówi, że ma 3 telefon ode mnie. Sam chyba nie szukam tego auta...
Ps2. Jest luka na rynku jak cholera:) Nic tylko handlować tą wersją.
daniel66 21-04-2016, 15:16 VIN: VS0SXXGBWS7Y22593
.
Zostań przy Daci i tutaj lepiej szukaj ;)
czeslaw555 21-04-2016, 15:24 VIN: VS0SXXGBWS7Y22593 od czego to nr VIN ?
auto musi być na fakturę
Jeśli to nie tajemnica, można wiedzieć dlaczego?
paoloWawa 21-04-2016, 16:20 w VIN miało być WF zamiast VS. Ten S-Max to też Niemiec, ciekawe kiedy sprowadzony.
Ogólnie idziesz w złym kierunku, nie idź tą drogą. Jak mówimy że za 33.000pln nie kupisz dobrego S-Maxa 2.5T to nie wklejaj aut za 28.800pln - na dodatek też już z gazem. To się mija z celem. Bo kto się takiego (jeśli jest dobre, na dodatek z gazem, czyli jazda za pół ceny) pozbywa, skoro ciężko upolować to auto za co najmniej kilka tysięcy więcej?
Jeśli to nie tajemnica, można wiedzieć dlaczego?
Biorę dofinansowanie z urzędu i oni uznają tylko fakturę, nie może być umowa kupna-sprzedaży
w VIN miało być WF zamiast VS. Ten S-Max to też Niemiec, ciekawe kiedy sprowadzony.
Ogólnie idziesz w złym kierunku, nie idź tą drogą. Jak mówimy że za 33.000pln nie kupisz dobrego S-Maxa 2.5T to nie wklejaj aut za 28.800pln - na dodatek też już z gazem. To się mija z celem. Bo kto się takiego (jeśli jest dobre, na dodatek z gazem, czyli jazda za pół ceny) pozbywa, skoro ciężko upolować to auto za co najmniej kilka tysięcy więcej?
S-max sprowadzony 3 lata temu. Gaz w bagażniku więc dupa, bo ja muszę mieć duży bagażnik.
Czemu wklejam? Chyba przez to, że wszystkie auta jakie do tej pory miałem były z polskiej sieci, wszystko było do sprawdzenia, i chciałbym przy tym pozostać - widzę te ceny, wiem jak wygląda rzeczywistość, ale człowiek podświadomie się łudzi, że może kupi tu na miejscu. Teraz dochodzi jeszcze ta cholerna faktura, a to mocno komplikuje sprowadzenie takiego samochodu, bo osoby z tego forum zajmują się wyszukiwaniem aut, a ja człowiek wygodny, chciałbym pojechać, zobaczyć auto, zapłacić i niczym więcej się nie interesować, a wychodzi na to, że będzie papierologii tyle, że szkoda gadać.
Jest też dobra wiadomość:) Rozmawiałem z osobą decyzyjną ;) (czytaj: żoną - w końcu to dla niej auto) zwiększamy budżet na zakup do 45-48 tys na gotowo na miejsce - widełki są przez to, że zależy za ile sprzedam tego s-maxa co mam teraz.
czeslaw555 21-04-2016, 19:30 zwiększamy budżet na zakup do 45-48 tys na gotowo czyli nadal krajowe jak ma być nadal 2.5L
czyli nadal krajowe jak ma być nadal 2.5L
Hmmm, nadal krajowe? Na mobile.de jest tego troche w okolicach 9 tys euro.
Ps. Ile kosztuje dobra sztuka 2007 2.0 diesel 140 km, bo nie wiem ile za swojego zaproponować - nie chce mi się przedzierać przez setki ogłoszeń sprowadzony z DE "dziadek płakał jak sprzedawał" ;)
Mój ma 187 przebiegu (do sprawdzenia, polska sieć), zrobiony rozrząd, dwumasa, brak dpf (seryjnie) ogólnie zadbany, dosyć bogata wersja.
czeslaw555 21-04-2016, 19:36 pewnie że są, w Polsce są jeszcze tańsze te sprowadzone, ja tam widzę od ok 10 tys € coś co można przemyśleć przed wyjazdem
pewnie że są, w Polsce są jeszcze tańsze te sprowadzone, ja tam widzę od ok 10 tys € coś co można przemyśleć przed wyjazdem
:) Zabijasz marzenia, będę musiał chyba jeszcze raz porozmawiać z osobą decyzyjną ;)
Biorę dofinansowanie z urzędu i oni uznają tylko fakturę, nie może być umowa kupna-sprzedaży
Wszystko jasne.
Jak się trafi fajny egzemplarz, to można go "przepuścić" przez jakiś autokomis i za drobną prowizją będziesz miał fakturę vatmarża.
tburzynski 21-04-2016, 22:27 Nie przeraża Ciebie spalanie w tym 2.5T ? Jeździłem kiedyś Volvo V70 z silnikiem 2.4 Turbo 5 cylindrów, przez to byłem częstym gościem na stacji. Na trasie nie schodził mi poniżej 12L/100 ale miał napęd na 4 koła. ;)
Nie przeraża Ciebie spalanie w tym 2.5T ? Jeździłem kiedyś Volvo V70 z silnikiem 2.4 Turbo 5 cylindrów, przez to byłem częstym gościem na stacji. Na trasie nie schodził mi poniżej 12L/100 ale miał napęd na 4 koła. ;)
Nie, raczej mnie nie przeraża. Robimy ok, 10 000 rocznie nie więcej, więc mało jeździmy to raz, dwa prawdopodobnie pojawi się tam gaz - więc wtedy będzie dopiero można jeździć non stop z uśmiechem na twarzy bez jakiegokolwiek myślenia o spalaniu.
Na trasie spokojnie zejdzie do 10 a nawet mniej, po mieście nie przekroczy raczej 13, wyjątkowo 14. I to żadna tragedia za niesamowitą przyjemność jazdy i kulturę silnika.
A co do szukania - monitoruj dealerów Forda - ja tak swojego trafiłem, chociaż faktem że szczęśliwie bo w ten sam dzień co pojawiło się ogłoszenie już byłem po zakupie :)
czeslaw555 22-04-2016, 07:23 Szybka reakcja zawsze się opłaca, choć po drodze może być parę nietrafionych strzałów
Bump:
Na trasie spokojnie zejdzie do 10 a nawet mniej, po mieście nie przekroczy raczej 13, wyjątkowo 14. I to żadna tragedia za niesamowitą przyjemność jazdy i kulturę silnika.
A co do szukania - monitoruj dealerów Forda - ja tak swojego trafiłem, chociaż faktem że szczęśliwie bo w ten sam dzień co pojawiło się ogłoszenie już byłem po zakupie :)
Wczoraj sprawdzałem ford używane: 0 sztuk.
Mam otwartą zakładkę z s-maxa 2.5t na allegro i odświeżam co godzinę ;)
Odnośnie silnika to znam, mam focusa rs, trochę mocniejszy, ale benzyna to jest inna bajka niż diesel, inny zakres obrotów, nie mówiąc o przyśpieszeniu, dźwięku, frajdy itp.:)
Z tego co patrzyłem to spala ten s-max porównywalnie (mówię o średniej) jak mój focus bo mimo mniejszej mocy jest dużo większa masa i wysokie auto. Tak jak mówiłem, do s-maxa pewnie włożymy gaz.
Kolejna "okazja" na allegro:
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-2-5-turbo-220km-titanium-skora-panorama-pdc-7-osobowy-szwajcar-okazja-ID6yk5QP.html
Czy wszyscy muszą sprowadzać "złom" - jak do tej pory nie było żadnego w realnej cenie:|
paoloWawa 22-04-2016, 08:46 Co do spalania zgadzam się z kocur, w trasie bez szaleństw zejdzie się spokojnie poniżej 10, mój rekord to 8,5 po autostradach w Austrii w dużej ulewie (non stop 110-120 na szóstce).
Miasto miastu nierówne z kolei, mi z trudem udawało się schodzić poniżej 14, raczej bliżej 14,5 miałem (Warszawa) - oczywiście wszystkie te wartości osiągałem jak jeździłem przez kilkanaście tysięcy km na benzynie, gazu pali odpowiednio więcej. Wczoraj tankowałem to mi wyszło 16,8 czym mnie trochę zaskoczył [emoji14]
Kilka sprinów było, nie powiem ;) Dobrze że gaz bajecznie tani ;)
Ja zrobiłem trasę Kraków =>W-wa ze spalaniem 7,1 l / 100 km.
Ale tylko dlatego, że jechałem pustym autem i na zapasie z prędkością 80-90 km/h.
Zostawiaj namiary na siebie u dealerów i informacją, czego szukasz. Do mnie oddzwonił Eurocar i kupiłem auto nim trafiło do publicznej sprzedaży.
tburzynski 22-04-2016, 11:13 To mnie pocieszyliście, kupiłem własnie EcoBoosta 240KM i zastanawiałem się jakie będę mieć spalanie ale chyba nie takie najgorsze ;) Jeżeli 2.5T potrafi zejść do 7/100 to nieźle :)
Jeżeli 2.5T potrafi zejść do 7/100 to nieźle
To był jednorazowy przypadek na przestrzeni 100k km.
Typowe moje spalanie w trasie przy lekkiej nodze to 8-9 l/100km
Te spalanie 7l to umówmy się, jest to przypadek, stała, niska prędkość. Czy kupując 2.5t jedziecie na trasie 70-80? Jak jest pod nogą moc, którą można "zrobić" parę aut na raz i jechać potem swoim tempem. Wg mnie jak w trasie zamknie się 9-11 l będzie ok, średnia z miasta 14 też będzie w porządku, auto waży prawie 1,7 tony, a 220 koni chce jeść. Nie ma siły, fizyka jest bezlitosna.
Bump:
Zostawiaj namiary na siebie u dealerów i informacją, czego szukasz. Do mnie oddzwonił Eurocar i kupiłem auto nim trafiło do publicznej sprzedaży.
Od poniedziałku robię listę salonów forda i jadę z koksem :) Rozmawiałeś z jakimś konkretnym działem w każdym salonie?
Rozmawiałeś z jakimś konkretnym działem w każdym salonie?
Ze sprzedawcami aut używanych. (Zwykle salony mają przysklepowe komisy, gdzie trafiają m.in auta zostawione w rozliczeniu).
Prosze o sprawdzenie:
http://allegro.pl/ford-s-max-2-5t-220km-lpg-convers-polska-nie-tdci-i6149185729.html
WF0SXXGBWS7S54883
Ktoś o niego już pytał:
http://www.bezwypadkowy.net/forum/79-ocena-auta/48730-ford-s-max-wf0sxxgbws7s54883-prosba-o-sprawdzenie
Pozdrawiam
Przemek
Ktoś o niego już pytał:
http://www.bezwypadkowy.net/forum/79-ocena-auta/48730-ford-s-max-wf0sxxgbws7s54883-prosba-o-sprawdzenie
Pozdrawiam
Przemek
Wątek z forum jest sprzed 2 lat - aktualny właściciel właśnie 2 lata temu go kupił - od tego czasu zrobione ok. 23 000, zamontowany gaz, zrobiony rozrząd i sprzęgło (bez dwumasy).
paoloWawa 25-04-2016, 09:16 Pozostałbym czujny, gdyż wychodzi że założył gaz, który do tego silnika jest drogi i który prawdopodobnie dopiero co się zwrócił, wymienił rozrząd i sprzęgło i teraz wspaniałomyślnie sprzedaje. Wzmożona czujność wskazana.
Pozostałbym czujny, gdyż wychodzi że założył gaz, który do tego silnika jest drogi i który prawdopodobnie dopiero co się zwrócił, wymienił rozrząd i sprzęgło i teraz wspaniałomyślnie sprzedaje. Wzmożona czujność wskazana.
Dokładnie, poza tym sprzedający kupił go 2 lata temu nie sprawdzał lakieru czujnikiem i przebiegu też nigdzie nie sprawdzał, a wątek na ww. forum zaczyna się od słów: zobacz ile takie auto kosztuje w NL, co wskazuje, że cena na allegro była podejrzanie niska.
Może ktoś sprawdzić przebieg wg VINu?
Da rady ktoś tego sprawdzić?
http://allegro.pl/ford-s-max-2-5t-220km-lpg-convers-polska-nie-tdci-i6149185729.html
WF0SXXGBWS7S54883
slawek-kali 27-04-2016, 13:31 http://www.bezwypadkowy.net/forum/79-ocena-auta/48730-ford-s-max-wf0sxxgbws7s54883-prosba-o-sprawdzenie#63604
Spytac co i jak z autem.. co z ta akcyza?!
Zero odpowiedzi:| a z allegro znikają okazje poniżej 30 tys:| Czasami to sie zastanawiam czy nie wziac takiego - jeśli buda zdrowa to resztę można naprawić. a zostaje kupę kasy na ew. naprawy.
czeslaw555 28-04-2016, 10:40 Czasami to sie zastanawiam czy nie wziac takiego - jeśli buda zdrowa to resztę można naprawić. a zostaje kupę kasy na ew. naprawy. można i tak :) i jeszcze odłożyć na ewentualne kłopoty z U.S. i można naprawiać, modzić itd. :)
można i tak :) i jeszcze odłożyć na ewentualne kłopoty z U.S. i można naprawiać, modzić itd. :)
Tylko człowiek wygodny, woli zapłacić i mieć spokój.
czeslaw555 28-04-2016, 10:58 ...albo...
slawek-kali 28-04-2016, 17:15 Tu masz tani https://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-Max-2.5-Titanium/vhc:car,cnt:de,loc:33142+b%C3%BCren%2C%2C+niemcy,r ng:200,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:9000_47_ ,ful:petrol,pwn:147/pg:vipcar/224409273.html
czeslaw555 28-04-2016, 17:26 cena jego idzie w dół, poczekać jeszcze trochę i będzie jeszcze taniej ;)
slawek-kali 28-04-2016, 17:33 Wiem obserwuje go juz jakis czas, ale jeden prawie zdecydowany kupiec uciekl i nie jechalem go ogladac.
Tu masz tani https://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-Max-2.5-Titanium/vhc:car,cnt:de,loc:33142+b%C3%BCren%2C%2C+niemcy,r ng:200,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:9000_47_ ,ful:petrol,pwn:147/pg:vipcar/224409273.html
Ja muszę mieć fakturę, a to prywatna oferta.
Poza tym chyba tego mi proponowałeś:) Jak mi go sprowadzisz na miejsce z fv marża to go biorę:)
Na tego mam ochotę, wszystko mogę sprawdzić na miejscu, tylko nie przebieg, idzie jakoś to sprawdzić?
Zapłacę :)
czeslaw555 29-04-2016, 05:07 Na tego mam ochotę, wszystko mogę sprawdzić na miejscu, tylko nie przebieg, idzie jakoś to sprawdzić?
http://allegro.pl/ford-s-max-2-5t-22...149185729.htmlJa muszę mieć fakturę, a to prywatna oferta. to w końcu jak jest ?
Auto było już zdaje się omawiane ...
to w końcu jak jest ?
Auto było już zdaje się omawiane ...
Jak jest? Chce 2.5t - to z Niemiec wygląda obiecująco, ale jest od osoby prywatnej więc nie mogę kupić ja osobiście bo muszę mieć fakturę - jak to mi ktoś zrobi przez jakiś komis to jestem zainteresowany.
Odnośnie tego z allegro - auto mi się podoba, przejdzie przez komis, tylko nie wiem jak sprawdzić przebieg. Tutaj papierologii zero, jade, kupuje i po temacie. W przypadku auta z Niemiec jest dużo zabawy.
jak to mi ktoś zrobi przez jakiś komis to jestem zainteresowany.
Jak Ci to ktoś zrobi przez komis możesz przestać być zainteresowany. Sens finansowy to zakup u źródła :)
W przypadku auta z Niemiec jest dużo zabawy.
Akcyza przez internet - tłumaczenie to jedno "okienko" a dalej jak z kupionym w kraju.
Jak Ci to ktoś zrobi przez komis możesz przestać być zainteresowany. Sens finansowy to zakup u źródła :)
To auto i tak jest tanie
Akcyza przez internet - tłumaczenie to jedno "okienko" a dalej jak z kupionym w kraju.
Ja mówię o zakupie od firmy w Niemczech na firmę z Polski z tego co mi tłumaczono jest z tym trochę zachodu.
slawek-kali 29-04-2016, 15:16 WF0SXXGBWS7S54883 - widmo..
https://www.mobile.de/pl/Samochod/Fo...224409273.html
Ten był robiony, właściciel nie kryje faktu :)
https://www.mobile.de/pl/Samochod/Fo...224409273.html
Ten był robiony, właściciel nie kryje faktu :)
NIepoprawny link
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-Max-2.5-Titanium/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:9000_47 _,prx:8000,ful:petrol/pg:vipcar/224409273.html
WF0SXXGBWS7S54883 - widmo..
Czyli auto nie do sprawdzenia - gościu za niego 2 lata temu zapłacił 36 tys - więc coś mu raczej musiało być :| Szkoda.
Powoli zaczynam sie przyzwyczajać do myśli, że zakup 2.5t to będzie jak trafienie 6 w totka, szanse jakieś są ;) ale niewielu trafia. W związku z tym zacząłem oglądać tdci znowu:(, po lifcie - tam już wszystkie mają dpfy no nie? Jak to wygląda w eksploatacji? My robimy 10 tys rocznie głównie miasto - jakieś 2 tys to jest trasa - da się z tym żyć przy takim trybie jeżdżenia?
slawek-kali 04-05-2016, 19:26 Jaki ty masz budzet w koncu ze chcesz polifta kupic w dieslu?
stingerA6 04-05-2016, 19:45 No to znalazłeś
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=242406
No to znalazłeś
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=242406
Widziałem, widziałem :) Na razie badam rynek - chociaż szczerze powiem jest ten jeden 2.5t nie do sprawdzenia przebieg i pewnie pojadę go wybadać, ale mnie bardziej martwi ten dpf i mój tryb jeżdżenia - czy nie będzie z tym problemów - w smaxie który teraz mam nie ma tego ustrojstwa i nie ma problemu.
stingerA6 04-05-2016, 19:55 W polifach nie martw się o dpf
slawek-kali 04-05-2016, 19:57 Tyle ze diesel do miasta to nie jest dobry pomysl..
czeslaw555 04-05-2016, 22:03 nie jest też tak źle, wszystko zależy ile robi km od pkt A do B. Każde auto ma jakieś "ale"...
nie jest też tak źle, wszystko zależy ile robi km od pkt A do B. Każde auto ma jakieś "ale"...
10 w jedną, 10 w drugą.
czeslaw555 05-05-2016, 07:23 latem nie widzę problemu z dizlem, zima powinien się rozgrzać na tym odcinku
slawek-kali 05-05-2016, 07:32 W takim razie mala konkurencja :D http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-Max-2.0-TDCi-DPF-Titanium-PDC-v-h/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1: 9000_47_,frn:2013,prx:11000/pg:vipcar/222555671.html#
czeslaw555 05-05-2016, 07:39 phii, to konkurencja ? :diabel2:
slawek-kali 05-05-2016, 07:44 Dajmy ocenic innym http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif (http://emotikona.pl/emotikony/)
czeslaw555 05-05-2016, 07:56 przebijam :one: http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-MAX-TITANIUM-TDCI-NAV-KAMERA-SIHZG/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:9000_47 _,frn:2011,prx:11000,ful:diesel,nvs:true,crc:true/pg:vipcar/225700434.html#
Czarny ładniejszy :)
Żeby tak 2.5t mi tu rzucać to byłbym w pełni szczęśliwy.
Ps. Wystawiłem swojego na sprzedaż wczoraj wieczorem, a dzisiaj już gościu przyjeżdża i chce kupić... a ja jeszcze nie mam decyzji co $ na dofinansowanie:| Cena chyba zaporowa, myślałem, że postoi a żona się martwi, że będzie jeździć koreańską myślą technologiczną ;) znaczy mamy zostawionego lanosa na czarną godzinę.
slawek-kali 05-05-2016, 08:29 Przebijam przebicie :D http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-S-Max-2.0-TDCi-DPF-Titanium-Alcantara/vhc:car,cnt:de,loc:33142+b%C3%BCren%2C%2C+niemcy,r ng:200,pgn:5,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:9000_47_ ,frn:2011,prx:11000/pg:vipcar/225230743.html
czeslaw555 05-05-2016, 08:44 Żeby tak 2.5t mi tu rzucać to byłbym w pełni szczęśliwy.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=225600606&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minCubicCapacity=2400&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=47&pageNumber=2&fnai=prev#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=225585355&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&isSearchRequest=true&minCubicCapacity=2400&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=47&pageNumber=2#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=223130755&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minCubicCapacity=2400&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=47&pageNumber=1&fnai=prev
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215551289&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&isSearchRequest=true&minCubicCapacity=2400&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=47&pageNumber=1#
NL jeszcze ...:)
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-titanium-7-pers-xenon-panorama-inruil-mogelijk-18279393/foto.html
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-titanium-navi-airco-ecc-inruil-mogelijk-17389185/foto.html
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-ecc-17-inch-lmv-17911994/details.html
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-18414930/foto.html
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-titanium-half-leder-trekhaak-winterbanden-set-18368062/foto.html
http://www.autowereld.nl/ford/s-max/2-5-20v-turbo-17801710/foto.html
http://www.autotrader.nl/auto/ford-s-max/2006/ugchelen/79249/ford-s-max-25-20v-turbo-titanium-x-panorama-hleder/
Bump: ciekawe jak teraz będzie ze szczęśliwością :027:
ciekawe jak teraz będzie ze szczęśliwością :027:
:):):) Jest parę ciekawych samochodów:)
Gdzie tam mogę znaleźć czy to jest netto czy brutto to pierwsze pytanie, a drugie - ściągnięcie z NL czymś się różni od tego z DE?
czeslaw555 05-05-2016, 09:34 podane ceny są brutto, ściągnięcie z NL czymś się różni od tego z DE? nie, podobnie się wszystko załatwia
podane ceny są brutto
czyli wszystkie są bez fv, prywatne lub na polskie fv marża tak?
czeslaw555 05-05-2016, 09:44 a o co chodzi ? bo chyba do czegoś zmierzasz tylko nie mówisz do czego ;)
Bump: tam nie ma pojęcia f VAT-marża...
Prowadzisz D.G ? jak tak to masz dwie drogi zakupu.
1. Kupujesz na firmę w cenie netto,jeżeli jest taka możliwość, zostawiasz kaucję w wysokości VAT, po przyprowadzeniu do PL płacisz VAT23% rejestrujesz auto, wysyłasz skan dow.rej. i czekasz na zwrot VAT.
2.
Kupujesz w cenie brutto na siebie, rejestrujesz auto w PL. Wprowadzasz auto do firmy w cenie brutto i od tej kwoty je amortyzujesz .
3.
Kupujesz dla siebie... Dostajesz rachunek, płacisz brutto, rejestrujesz w PL i jeździsz :)
slawek-kali 05-05-2016, 09:55 Jak Czesław zauwazyl jesli jest mozliwosc kupna netto!
czeslaw555 05-05-2016, 09:56 oczywiście, bo nie wszystkie auta są pofirmowe, a gdy nie są, niemożna odliczyć VAT-u przy zakupie na D.G.
a o co chodzi ? bo chyba do czegoś zmierzasz tylko nie mówisz do czego ;)
Bump: tam nie ma pojęcia f VAT-marża...
Prowadzisz D.G ? jak tak to masz dwie drogi zakupu.
1. Kupujesz na firmę w cenie netto,jeżeli jest taka możliwość, zostawiasz kaucję w wysokości VAT, po przyprowadzeniu do PL płacisz VAT23% rejestrujesz auto, wysyłasz skan dow.rej. i czekasz na zwrot VAT.
2.
Kupujesz w cenie brutto na siebie, rejestrujesz auto w PL. Wprowadzasz auto do firmy w cenie brutto i od tej kwoty je amortyzujesz .
3.
Kupujesz dla siebie... Dostajesz rachunek, płacisz brutto, rejestrujesz w PL i jeździsz :)
Auto muszę kupić na fv 23% lub bez vatu ale faktura - nie może to być zwykła umowa sprzedaży - dlatego pytam.
czeslaw555 05-05-2016, 10:25 Auto muszę kupić na fv 23% lub bez vatu ale faktura - nie może to być zwykła umowa sprzedaży - dlatego pytam. jak prowadzisz D.G.
to nie możesz kupić zagranicą na vat 23% (tam są inne stawki, ale niech umownie będzie 23%) z VAT-em !!! bo gdy sprowadzisz takie auto do kraju, kupione w cenie brutto czyli jak piszesz z VAT23% to i tak będziesz musiał zapłacić w PL VAT23% !!! więc bez sensu to jest...
Bez VAT-u możesz kupić , jak jest taka możliwość ale musisz zostawić równowartość VAT sprzedawcy i...patrz. pkt.1...:)
Każdy komis obojętnie gdzie by to było w UE nie wystawia umowy sprzedaży !!!
zawsze wystawia rachunek !!!
Umowa sprzedaży jest tylko pomiędzy prywatnymi osobami !!!
Wszyscy co prowadzą D.G. wystawiają rachunek/fakturę (zależy jak w danym kraju się to nazywa)
slawek-kali 05-05-2016, 10:43 Namieszales troche :D Jak kupi brutto w DE razem z faktura kupna to nie musi juz placic vat w PL :p
czeslaw555 05-05-2016, 10:47 nie namieszałem kolego :diabel2:
Jak kupi na D.G. w Niemczech nawet w cenie brutto to i tak musi zapłacić VAT 23% w PL , tak, tak. :)
Jak kupi jako osoba prywatna to nie płaci VAT23%
slawek-kali 05-05-2016, 10:48 Jeszcze nie widzialem zeby ktos na firme brutto bral :D
czeslaw555 05-05-2016, 10:56 a są tacy, uwierz mi na słowo :)
To już trochę mniej wiem niż wiedziałem. Na auto musze mieć rachunek/fakturę, nie może być umowa kupna sprzedaży. Dlatego pytałem co tam jest netto a co brutto.
Bo jeśli te ceny są brutto, tzn nie mogę kupić w cenie netto (brutto minus 19% podatku vat niemieckiego):
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=225600606&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minCubicCapacity=2400&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=47&pageNumber=2&fnai=prev
to wychodzi jak rozumiem 10 tys euro dodac akcyza 18.6 dodac 23% vatu w polsce, i powoli zbliżam się do abstrakcyjnej kwoty. Właśnie o tym mówię, mając na myśli zamieszanie z kupnem samochodu za granicą, a kupnem auta w Polsce.
Bump: Mam pytanie, jest ktoś ze śląska kto mógłby za odpłatnością podjechać przynajmniej z czujnikiem lakieru sprawdzić to auto?
Podsumowując temat... autobus (s-max) został, a żona dostała Alfę, tzn. kupiliśmy czerwone Mito 155 KM - osiągami jak S-max 2.5t, wyglądowo nawet nie ma co porównywać :)
|
|