Zobacz pełną wersję : explorer

zala_z1
01-05-2007, 13:53
Co sadzicie o tym.Pozdrawiam http://www.allegro.pl/item188980896_for ... ktura.html (http://www.allegro.pl/item188980896_ford_explorer_xlt_salon_polska_faktu ra.html) oraz http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2611578
Pozdrawiam i czekam na info i wszelkie sugestie

[ Komentarz dodany przez: Skolmi: 2007-05-01, 19:33 ]
Zmień treść tematu!

chevidan
01-05-2007, 14:32
moim skromnym zdaniem to zwyczajne expo za kupę siana.

BARCINIAK
01-05-2007, 17:59
dla mnie bomba też sobie takiego sprawię :fcp27 .... już niedługo :)

AC
03-05-2007, 22:44
witam wszystkich serdecznie, piszę pierwszy raz na tym forum, chcę zakupić explorera, mam pytanko co sądzicie o tym egzemplarzu http://moto.allegro.pl/item190804465_fo ... erick.html (http://moto.allegro.pl/item190804465_ford_explorer_terrano_frontera_nie_m averick.html) , z uszkodzonym rozrządem, czy faktycznie tak jak gość pisze wystarczy regeneracja rozrządu, czy jednak to ściema i lepiej kupić coś w lepszym stanie za większe pieniądze?
pozd.

Yony
04-05-2007, 06:57
Naprawa rozrządu w tym silniku będzie kosztować Cię nie mniej niż 4 tys zł. Ja bym kombinował z wymianą silnika na nowszy za te pięniądze, o ile auto jest poza tym w jakimś znośnym stanie

alexw200
04-05-2007, 09:45
Yony, jak zawsze ma rację, cena 4 tyś jest bardziej prawdopodobna niż 1,5 :fcp13 po za tym trzeba brać pod uwagę, że przy takiej robocie może się kilka innych "drobiazgów" wysypać. Chyba faktycznie łatwiej poszukać silniczka od czegoś innego. Albo poszukać czegoś starszego ale w dobrym stanie za te pieniądze.
Powiedziałem
Howk

AC
06-05-2007, 00:19
dzięki, pewnie macie racje, może pojade posłuchać jak taki uwalony rozrząd brzmi, może się przyda na przyszłość...

Rad-T
06-05-2007, 07:02
za 1,5 jest szansa na zrobienie tego - w takiej kwocie jeden z serwisow w okolicach wawy robi naprawe ktora przeprowadzal ford w ramach bledu konstrukcyjnego.

w sklad wchodzi tam kilka elementow - zreszta gdzies na allegro sie przewijal ten set ostatnio.

ale ja tez bym nie kombinowal tylko jesli juz to robil po calosci :)

mastan
06-05-2007, 16:48
za 1,5 jest szansa na zrobienie tego - w takiej kwocie jeden z serwisow w okolicach wawy robi naprawe ktora przeprowadzal ford w ramach bledu konstrukcyjnego.

w sklad wchodzi tam kilka elementow - zreszta gdzies na allegro sie przewijal ten set ostatnio.

:)
Opis z Allegro : Jeśli Twój Ford Explorer 4.0L V6 z silnikiem SOHC ( to ten mocniejszy 209 KM) wydaje nieprzyjemny dzwięk z silnika ( zwłaszcza po uruchomieniu ) lub/i ma problemy z wolnymi obrotami - my naprawimy ten problem !!!

Dotyczy samochodów z roczników 1997 - 2000 4.0l SOHC. Ford sprzedaje specjalny zestaw do naprawy rozrządu w tym samochodzie. Eliminuje on problemy z głośną pracą silnika ( grzechotanie ) oraz w niektórych przypadkach problem z obrotami na zimnym silniku . Cena obejmuje zestaw z montażem.

wnuczek
06-05-2007, 20:12
siemka - mialem ten sam problem

explozja 97 za 15000zl.

no to dolozylem juz 6000zl i moze jeszcze ze 2 i bedzie ok.
temat rozrządu jest mi doskonale znany bo go ostatnio wymienialem
a jezeli jakas firma potrafi wuwalic ten silnik i wymienic rozrząd w kilka godzin
to rewelacja
jakbys chcial zobaczyc co sie pieprzy w silniku zanim rozrząd się rozleci to zapraszam do POLKOWIC trzymam te graty na pamiątke - mogę pokazać
coiekawe ile kosztuje komplet rozrządu na jedną głowice? w tej firmie skoro deklarują 1500zl. z wymianą
:fcp26
ALE po dołozeniu tej wszystkiej kasy WIEM CZYM JEżDRZę :fcp4 :fcp29

jash
06-05-2007, 20:23
Rad-T
nalepkę widzę, nalepkę. Piękna lokalizacja. Ja z tyłu pryzlepiłem, z przodu jeszcze nie ale juz wiem gdzie. Widzę, że dość sarmackiego ustalania i tyrza się wziąć do roboty.
Co do Wnuczka,
jestem ze Szprotawy, wieć jak będę w rodzinnych stronach, podskoczę, podjadę, pogadamy.
Pozdrawiam
Jash

Rad-T
06-05-2007, 20:47
Heh tez wlasnie o tym pisze/mowie - sam wymienilem kompletny rozrzad + polowe innych elementow tak ze prawie podwoilem wartosc explozji :) - ale fakt faktem ze mialem w lapach te graty od naprawy rozrzadu i niewykluczone ze rzeczywiscie taki set naprawczy zalatwia sprawe.

jash - ano przykleilem - zona mi w weekend tak wypucowala explozje ze stwierdzilem ze walne nalepke i na przod bo z tylu od poczatku mam na szybie w dolnym lewym rogu.

bondek
07-05-2007, 14:52
Mam praktycznie taki sam.. czarnusieńki... i równiez polskiego pochodzenia, stąd ośmielam się tu zadać pytanie:
Jeśli silnik grzechocze na obrotach od 2000 gdzieś do ok. 3000 to tez może być właśnie to wynikiem tego rozrządu?

wnuczek
07-05-2007, 20:41
u mnie z początku grzechotał po zapaleniu ,przez 2-3 sek. potem było ok.

ale po co tyle koni pod maską?- więc trochę mu powstawiałem(może za dużo?)

no i po kilku setkach kilometrów się zaczeło grzechotanie
jak silnik ciągnął było ok. jak miał lużno to grzechotał

dobrze, że sie zdecydowałem jechać do mechanika przed rozsypaniem rozrządu bo na pewno poszły głowice

jeszcze pamiętam ten odgłos łańcuszków :fcp7

to narka :607: