Zobacz pełną wersję : BP Ultimate Diesel with ACTIVE technology - co o tym sadzicie?

BARNEY
25-05-2016, 00:51
Witam chciałbym poruszyć temat:

BP Ultimate Diesel with ACTIVE technology.

Co sadzicie o tym paliwie?

Warto/niewarto

mlynczaj
25-05-2016, 09:14
A co można sądzić bez badań, testów, porównań. Wg mnie to zwykłe ropsko, a znając speców od marketingu to pewnie jeszcze gorszej jakości niż poprzednie, ale za to z zaj...stą nazwą.

weuek
25-05-2016, 09:39
Z samej nazwy wnioskuję, że to produkt wyłącznie dla naiwnych (musi być "active" w nazwie, a przecież jak coś nie jest aktywne, to nie działa wcale).

kocur
25-05-2016, 17:57
Niech zaczną lać to samo paliwo co leją w Czechach, Niemczech, Austrii - nagle auta zaczną palić o litr, dwa mniej, wtryski dłużej wytrzymają, pompy przestaną padać ..

Nie trzeba żadnych speszial ani aktiw tylko po prostu nie walić w c...

fordes
25-05-2016, 18:45
Niech zaczną lać to samo paliwo co leją w Czechach, Niemczech, Austrii - nagle auta zaczną palić o litr, dwa mniej

No 2 litry mniej to by było coś :D

Pulse
25-05-2016, 20:27
Na BP leje paliwo odkad pamietam. Nie widze zadnej roznicy pomiedzy tym co wlewałem wxzesniej a tym niby nowym produktem. IMO to jedno i to samo ubrane tylko w marketingowa ideologie.

Tvvardy
25-05-2016, 20:31
Co do benzyny to powiem, że czuć różnicę. Kiedyś mając diesla też lałem na BP i byłem zadowolony czy to lejąc zwykły ON czy Ultimate.

siwy05
26-05-2016, 06:45
Najważniejsze pytanie to czy to paliwo wymyślili inżynierowie czy marketingowcy?

Bump: Niech zaczną lać to samo paliwo co leją w Czechach, Niemczech, Austrii - nagle auta zaczną palić o litr, dwa mniej, wtryski dłużej wytrzymają, pompy przestaną padać ..

Nie trzeba żadnych speszial ani aktiw tylko po prostu nie walić w c...

A jak jeszcze dodadzą niemiecki proszek do prania, to dopiero wyczyści silnik!

ARTi_V6
27-05-2016, 08:17
A jak jeszcze dodadzą niemiecki proszek do prania, to dopiero wyczyści silnik!

:one:

Szczególnie ten z fabryki Henkel w Raciborzu który idzie na zachód :lol::lol:

Psilocke
28-05-2016, 21:05
W Polsce to w ogóle jakaś paranoja jest.
Premium, ultimate, activ, arctic i Bóg wie co jeszcze.
Nazwa coraz dziwniejsza a dziwnym trafem przy każdym badaniu liczba oktanowa / cetanowa jest niższa niż powinna.
Miałem kiedyś okazję przez dłuższy czas jeździć na on zza wschodniej granicy. Tłuste to jak smalec. Nasza on to kompot w porównaniu z tamtą.

jarros
28-05-2016, 23:15
kocur masz rację, wystarczy że będzie takie paliwko jak na zachodzie i żadnych super hiper nazw nam nie trzeba.
Byłem teraz w Pradze, i wprawdzie tankowałem gaz, ale jakież było moje zdziwienie jak przy takiej samiej jeździe zrobiłem ok 60 km więcej , a i autko też było ciut mocniesze. Także niech przestaną nas robić w ..la i będzie ok. 😠😆

fordes
29-05-2016, 08:20
Byłem teraz w Pradze, i wprawdzie tankowałem gaz

To może tankujesz u siebie na niepewnych stacjach. Też jeździłem na LPG do Pragi i po niej i gaz taki jak u nas ( moim zdaniem dobry).