Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] nie działa podswietlenie tablicy
agressorus 28-06-2016, 16:04 Jak w temacie nie.swieci mi.podawietlenie podwazylem srubokretem i w srodku na plytce oprocz jakiejs diody jest przycisk otwierania bagaznika. Wymienial ktos to ustrojstwo? Jakas instrukcja fotorelacja? Nie.moge teraz tego zlozyc do kupy
Bump:
agressorus 29-06-2016, 18:08 Nikt nie pomoże?
Sam się nad tym zastanawiałem, jeszcze mi świeci, ale myślałem co zrobić jak przestanie, szukałem na forum i nie tylko i nic nie znalazłem. W instrukcji jest napisane, że część nieserwisowalna hahaha.
Też czekam na rozwój tego tematu, pozdrawiam.
krzys1968 29-06-2016, 19:56 Temat rzeka http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=55471&highlight=oswietlenie+tablicy . Wkladasz lampke w odwrotnej kolejnosci jak wyciagasz lampke
agressorus 29-06-2016, 20:09 Pomyliles generacje w mk 3 nie.ma.zarowki tylko dioda na plytce z ukladem scalonym w przyciskiem klapy
Właśnie miałem to napisać.
Swoją drogą nigdzie w necie nie znalazłem przycisku z lampką diodową do mk3 jako część serwisowa. Pewnie tylko w ASO mają.
agressorus 30-06-2016, 18:36 Dramat zeby tylko.serwis to mogl zrobic, w trasie.sie spali zatrzyma mnie policja i.zabiora dowod bo.sam nie wymienie.. ford to porazka
Nie przesadzajmy. Policja z powodu braku podświetlenia tablicy rej. raczej nie zrobi takiego psikusa aby zatrzymać dowód rej. Chyba, że trafi się pies służbista.
Trzeba tej lampki/przycisku szukać jako część serwisowa lub na szrotach.
Może należy popytać w sklepach internetowych forda. Oni z reguły reagują na popyt. jeśli takowego nie ma to w ofercie brak.
Poza tym myślę, że trzeba zadzwonić do ASO i zapytać o tą część.
agressorus 01-07-2016, 10:11 Dzwonilem.sama.czesc 183 zl powalilo ich. Zostaje.pogadac.ze znajomym elektrykiem.czy diody sie.nie.da przelutowac
Dzwonilem.sama.czesc 183 zl powalilo ich. Zostaje.pogadac.ze znajomym elektrykiem.czy diody sie.nie.da przelutowac
Bump: Dzwonilem.sama.czesc 183 zl powalilo ich. Zostaje.pogadac.ze znajomym elektrykiem.czy diody sie.nie.da przelutowac
ha ha ha
serwis zaciera ręce. w mk4 będzie klapa to wymiany :diabel2:
w mk5 pół auta
w mk6 auto na złom
paranoja
To tak jak kiedyś do MK2FL potrzebowałem obudowę filtra powietrza. Kawałek plastikowego pudełka. W ASO zaśpiewali £120 czyli jakies 600 zł. Spytałem się wprost przez telefon czy czasami u nich za mocno słońce nie świeci. Nie zrozumieli.....
agressorus 01-07-2016, 12:01 Ich trzeba olac i na wlasna reke to zrobic
A może ktoś opisać procedurę wyciągnięcia tego z klapy ?
agressorus 02-07-2016, 09:57 Podwazyc czyms ostrym z dwoch stron
Przycisk otwierania klapy w ktorym jest podswietlenie led zamowiłem na allegro za 119zł + wysylka :)
luk7
jakiś link do tego allegro?
proszę :)
http://allegro.pl/lampka-tablicy-rejestracyjnej-led-ford-focus-mk3-i5904561642.html
Jak na 2w1 czyli lampka led i przycisk, cena przyzwoita. No i fabrycznie nowy a nie z "wraku". :razz:
Jak na 2w1 czyli lampka led i przycisk, cena przyzwoita. No i fabrycznie nowy a nie z "wraku". :razz:
dokładnie. Ja jestem zadowolony z zakupu :)
agressorus 08-07-2016, 20:16 dzis dioda sama zaświeciła i potem zgasła. rozebrałem to wymoczyłem układ w wodzie destylowanej, wysuszyłem i zaczeła świecić, na dziesieć otwierań może dwa razy sie nie zaświeci. zastanawam sie co to może byC. macie pomysł czym to może być spowodowane?
|