Zobacz pełną wersję : Adaptacja Powershift Trójmiasto
swawolnydyzio 08-07-2016, 15:12 Witam,
gdzie w Trójmieście można zrobić adaptację powershifta w Focusie Mk2? Najlepiej od razu z wymianą oleju, ale to mogę zrobić gdzieś indziej.
Czy np. ten serwis jest godny polecenia zarówno do wymiany oleju jak i adaptacji skrzyni?
http://skrzyniebiegow.pl
Oleju Ci nie wymienię,ale adaptację mogę Ci zrobić.Jakby co pisz do mnie PW.
swawolnydyzio 11-07-2016, 07:52 Super, odezwę się jak tylko zmienię olej w skrzyni.
http://www.skrzynie-biegow.eu/kontakt.html
Tak na marginesie dowiedziałem się dziś z rozmowy z trójmiejskimi ASO, że oprócz wymiany oleju i filtra nie dokonują ani upgradu software'u ani kalibracji/adapracji sprzęgieł i wybieraka gdyż przynosi to więcej szkód niż pożytku.
Mi tez tak mówili jak do nich dzwoniłem, dlatego odpuściłem sobie aso.
Wysłane z mojego ALE-L21
slawek-kali 02-09-2016, 14:26 Tyle ze akurat tu mowili prawde, adaptacja przy dzialajacej normalnie skrzyni moze tylko zaszkodzic.
Był taki przypadek? Może źle zrobiona kalibracja?
Wysłane z mojego ALE-L21
slawek-kali 02-09-2016, 15:09 Byly takie przypadki, podpytac w ASO polecam.
Był taki przypadek? Może źle zrobiona kalibracja?
Wysłane z mojego ALE-L21
a gdzie kolego robiłeś wymianę oliwy?
Bump: Był taki przypadek? Może źle zrobiona kalibracja?
Wysłane z mojego ALE-L21
a gdzie kolego robiłeś wymianę oliwy?
Witam,
Odkopię trochę temat ;)
Zmieniłem ostatnio samochód na mondeo mk4 2.0 benzyna 203Km ze skrzynia PS. Umówiony jestem na przegląd za tydzień u p. Marka Brylowskiego (wymiana oleju itd.) - ostatni przegląd był przy 105 tyś aktualnie jest 126 tyś.
Pozostała mi jeszcze kwestia wymiany oleju w skrzyni (6-bieg.prz.Powershift 6DCT450- MPS6) i polecono mi SOSNOWSKI SERWIS - skrzynie automatyczne http://skrzyniebiegow.pl/ sprawdzony serwis czy polecacie coś innego? Czy może taka wymianę w ASO robić ? I pytanie czy robić wymianę, tak jak czytam forum, to wnioskuję, że warto żeby cieszyć się dłużej sprawną skrzynią PS.
Jak do nich zadzwoniłem to zaproponowali mi wymianę dynamiczną, podziękowałem za rozmowę i nawet nie tłumaczyłem im ze w tej skrzyni się tego nie robi. Znajomy polecił mi warsztat Hukałowicz , jak pisałem wyżej wymieniałem u nich i jestem zadowolony.
A co do pytania czy warto- nawet trzeba.
totek2
Dzięki za info, tam się wybiorę, ile mniej więcej taka wymiana kosztuje ?
Odezwę się też do Ciebie wkrótce na PW, w sprawie aktualizacji covers+ / wymiany radia - Czesiu mówił, że z takimi sprawami to tylko do Ciebie :)
Nie ma problemu jak coś to pisz :)
A ceny dokładnej nie pamietam ale coś Ok 700-800zl chyba było z olejem.
Czy może taka wymianę w ASO robić ?
Zawsze możesz zapytać,czasami mają promocje na różne naprawy/wymiany.
w sprawie aktualizacji covers+
Jakby co ja wgrywam soft zarówno rosyjski jak i polski kolegi orion512,także jest wybór ;)
Jeśli chodzi o ASO w Gdyni to wymiana oleju nie jest u nich strasznie droga, za 1100zl normalnie bez promocji czyli różnica 300zl jest do przeżycia.
Jakmen1# 24-02-2021, 13:30 Witajcie,
Odświeżę temat, czy w Trójmieście lub okolicach znajdzie się ktoś kto ma możliwość zrobienia kalibracji powershift? Skrzynia po remoncie i po drugiej wymianie oleju trochę podszarpuje przy zmianach od 1 do 3 biegu. Zrzuca gladko powyżej też ok. Samochód Focus MK3 2.0 TDCi 163km. 2012 rok.
Proszę o info z góry dziękuję.
|