Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] Naviheaven NA-7295 - Potrzebna instrukcja/ jak skalibrować ekran / wgrać automape

nerdziu
09-07-2016, 00:39
Witam wszystkich .

Zakupiłem wczoraj Focusa z wmontowanym ustrojstwem zwanym "Naviheaven NA-7295" . Na moje nieszczęście bez instrukcji obsługi , dotyk najwyraźniej jest nieskalibrowany - dotknę w jakikolwiek miejsce to i tak to coś odbiera że niby przycisnąłem (w 70% przypadkach) prawy/lewy dolny róg....

Dodam że posiadam pilota do tego ustrojstwa niestety bateria w nim padła więc na dzień wczorajszy nie mogłem się tym bardziej pobawić...

Co do nawigacji - jakieś pudełeczko z gps w schowku jest z slotem na SD - na próbę wrzuciłem karte SD z automapą używaną w mojej nawigacji Lark FreeBird i wyświetla tylko "No Signal"....

W skrócie:
1.Potrzebna instrukcja,jeśli ktoś posiada lub może porobić zdjęcia jej byłbym wdzięczny...

2.Jak to ustrojstwo skalibrować?Czy po prostu się nie da i trzeba obsługiwać jedynie pilotem?

3.Jak mu wgrać automape?

To by było na tyle,mam nadzieję że temat jest w odpowiednim dziale jeśli nie to z góry przepraszam i proszę o poprawkę go.

Pozdrawiam.

arturek
09-07-2016, 03:57
Witam

Wyślij zapytanie do firmy Naviheaven

http://www.naviheaven.pl/index.php?p44,na-7296

pozdrawiam
Arturek

nerdziu
09-07-2016, 07:58
Powiem szczerze - szukałem po necie i chyba trafiałem na starą stronę albo totalnie bezmyślnie po tej 1wszej szukałem ich strony o.o .

Pomęczę ich - jak zdobędę odpowiedzi edytuje post dla przyszłych użytkowników - bo może się to komuś przydać.

Jeszcze raz wielkie Dzięki i Pozdrawiam!

piotras31
10-07-2016, 12:47
Jeśli chodzi o kalibrację to zrób tak:
Przy wyłączonym radiu na pilocie naciskasz na raz "2" i BAND.
Automapa raczej na tym urządzeniu nie ruszy,ponieważ ta navi ma wince 4.2.

Bump: A jednak jest szansa na działanie am.Jak jesteś zainteresowany to napiszę Ci co i jak.

qrczakos
11-07-2016, 11:31
miałem to radio kiedyś. kalibracja ekranu jest w ustawieniach, automapa pójdzie ale w starej wersji i na karcie musi być jeszcze plik jakoś specjalnie nazwany, poszukaj po necie

piotras31
11-07-2016, 15:50
Zapożyczone z elektroda.pl
1) Należy przygotować czystą kartę pamięci SD
2) Wgrywamy na kartę pamięci plik YFAutorun.INF (luzem na kartę)
dostępny jest on na stronie: www.naviheaven.pl/plik.zip
3) Resetujemy moduł GPS przyciskiem RESET w module
4) Uruchamiamy tryb NAVI w urządzeniu (slot kart pamięci ma być pusty)
5) Po pojawieniu się poniższego ekranu wkładamy kartę SD (z wcześniej wgranym plikiem)
do modułu GPS. Po chwili pojawi się na wyświetlaczu ekran:
6) Należy wejść w ustawienia System, a potem do Date Time:
7) W ustawieniach Date Time należy uruchomić klawiaturę ekranową:
Po czym uruchomi się nam klawiatura ekranowa:
Należy naciśnąć palcem w tapetę pulpitu nad datą po czym zmieniamy na aktualną datę
(rok musi pozostać 2009). Zmian dokonujemy strzałkami na klawiaturze <-, ->
(przechodzenie pomiędzy datą), strzałka /\ oraz strzałka \/ służą do ziany ustawień. Po
ustawieniu daty należy nacisnąć przycisk ENTER (duży przycisk z prawej strony
klawiatury, obok przycisku „/”).
8) Po tej czynności należy wyjąć kartę pamięci, zresetować moduł GPS-BOX oraz włożyć
kartę z Auto Mapą. Po tej czynności uruchomi się Auto Mapa.
9) Należy wejść do MENU w uruchomionym programie, następnie wejść do GPS i odznaczyć
funkcję: Synchronizuj Czas z GPS:
10) Po tej czynności, wychodzimy z Automapy, uruchamiamy ja ponownie i wszystko działać
powinno prawidłowo.

nerdziu
17-07-2016, 23:44
Jedno muszę przyznać- nigdy się na tym forum nie zawiodłem co do precyzyjności odpowiedzi za co Wielkie Podziękowania!
A jako, iż póki co nie posiadam wielkiej wiedzy takiej jak inni użytkownicy tu, odwdzięczę się w inny sposób- skoro dzięki Wam otrzymałem także instrukcję do tego "ustrojstwa"- wrzucam link poniżej. Niestety jako forumowy załącznik był zbyt duży więc użyłem hostingów, które znam jeśli link wygaśnie... Cóż, miejmy nadzieję, że nie.

Linki:

Dysk Google:https://drive.google.com/folderview?id=0B4CQGFlTGBLeWTROUEtHUGhVVm8&usp=sharing

Chomikuj(Hasło:FFCP):
http://chomikuj.pl/Zubii/Forum+Ford+Club+Polska

ZippyShare:
NA-7295.pdf (http://www38.zippyshare.com/v/p4Fr6B4P/file.html)

Dopisek treść zwrotnego Emaila:
"w załączniku. W instrukcji jest błąd przy kalibracji ekranu należy wyłączyć radio po czym wybrać odpowiednią konfigurację przycisków z pilota.

Audiopolska.
"

Pozdrawiam wszystkich i raczej temat do zamknięcia...?

PS: Z góry przepraszam za tak późną odpowiedź,tygodniowy wyjazd wakacyjny dopiero co wróciłem i sprawdziłem forum+skrzynkę.

PS2:W sumie,ma sens wgrywanie w tym starszej AutoMapy czy jest może jakaś ciekawa alternatywa do tego + aktualna?

Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich !

piotras31
21-07-2016, 07:16
Spróbuj zrobić według mojego opisu i nowa AM powinna działać.

Przemo17101970
07-11-2016, 12:39
Witam.Poszukuję do radia Naviheaven kabelka z białą wtyczką do radia oraz okrąglym gniazdem do modułu GPS. Może ktoś ma taki kabel na zbyciu lub ma jakieś namiary na serwisy które to kiedyś naprawiały