Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Mocowanie żarówki H7 - gdzie dostać?

sebastiangora
09-07-2016, 10:28
Wymieniając pierwszy raz żarówkę H7 nie odhaczyłem zaczepu i złamał się kawałek plastiku. Teraz, po wymianie żarówki, plastik, w którym osadzona jest żarówka H7 nie siedzi odpowiednio stabilnie w reflektorze. Czy ktoś ma może rozbity reflektor na zbyciu? A może ktoś wie gdzie takie detale można dokupić nie wymieniając całego reflektora ?

Pozdrawiam
Sebastian

weuek
09-07-2016, 10:35
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Oprawka-wtyczka-zarowki-H7-do-reflektora/1467

Tylko cena z... odwłoku.

sebastiangora
09-07-2016, 10:40
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Oprawka-wtyczka-zarowki-H7-do-reflektora/1467

Tylko cena z... odwłoku.

Dzięki za szybką reakcję.
Cena kosmos jak za kawałek plastiku.
Poczekam, reflektory się tłuką, może coś się uda nabyć.

Bump: A może pracuje ktoś w ASO lub innym serwisie i za rozsądną kwotę mógłby takie mocowanie podesłać?

weuek
09-07-2016, 10:46
Mam taki niepotrzebny reflektor z fokusa mk2 fl. Tylko jestem za granicą i nie wiem czy byłbym w stanie wytłumaczyć żonie co uciąć i gdzie. ;-)

jaceks
09-07-2016, 10:47
w dziale sprzedam masz angliki na części, bierz z nich

sebastiangora
09-07-2016, 10:54
Mam taki niepotrzebny reflektor z fokusa mk2 fl. Tylko jestem za granicą i nie wiem czy byłbym w stanie wytłumaczyć żonie co uciąć i gdzie. ;-)

Witaj

A czy ten koszyk jest identyczny z tym w Mondeo MK4?

Bump: w dziale sprzedam masz angliki na części, bierz z nich

Zaglądnę i tam, dzięki.

weuek
09-07-2016, 11:44
A czy ten koszyk jest identyczny z tym w Mondeo MK4?

Nie przeczytałeś opisu z linka...

sebastiangora
09-07-2016, 11:51
Nie przeczytałeś opisu z linka...

Nie doczytałem, że masz FL ! :)
Cena? :>

weuek
09-07-2016, 11:56
Jedna trzecia sklepowej plus przesyłka?

skorpion1159
09-07-2016, 12:04
Wymieniając pierwszy raz żarówkę H7 nie odhaczyłem zaczepu i złamał się kawałek plastiku. Teraz, po wymianie żarówki, plastik, w którym osadzona jest żarówka H7 nie siedzi odpowiednio stabilnie w reflektorze. Czy ktoś ma może rozbity reflektor na zbyciu? A może ktoś wie gdzie takie detale można dokupić nie wymieniając całego reflektora ?

Pozdrawiam
Sebastian
Dostaniesz w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym,koszt od 5 złotych.Tyle tylko,że trzeba wlutować przewody kostki w instalację reflektora.

sebastiangora
09-07-2016, 12:12
Dostaniesz w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym,koszt od 5 złotych.Tyle tylko,że trzeba wlutować przewody kostki w instalację reflektora.

No tak ale chyba lepiej mieć oryginał, który jest odpowiednio spasowany i wsuwa się w obudowę po sankach?

rafalpiel
09-07-2016, 21:34
Dostaniesz w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym,koszt od 5 złotych.Tyle tylko,że trzeba wlutować przewody kostki w instalację reflektora

Nie dostaniesz. Nawet w ASO mają kłopot ze sprowadzeniem tego ponieważ wg nich jest to komplet z lampą i tylko tak można to dostać (przerabiałem to kilka tygodni temu). Ja zamówiłem u gościa który handluje używanymi częściami do forda z Międzyrzeca Podlaskiego (google poprowadzą :one:). Także proponuję kupić używkę i mieć problem z głowy. Pozdrawiam.

Chr
21-09-2016, 08:58
Podepnę się pod temat: zgubiłem jakimś cudem ten metalowy drucik, który przytrzymuje żarówkę H7. Nie mogę go nigdzie dostać, dzwoniłem po szrotach, salonach, sklepach z częściami. Niby pierdola, ale żarówka może się przemieścić a przecież nie będę kupował nowej lampy dla kawałka drutu. Pytanie: gdzie można kupić? Czy będzie pasować z mk3?

rychu.zychu
23-09-2016, 20:35
Odpowiedz na zadane pytanie już padła:
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2623896&postcount=2