Witam
Wiem że to nie forum audi ale chciałbym zapytać co sądzicie o tym aucie
Interesują mnie wszystkie informacje -jeździł juz ktoś takim autem .Jak to sie ma do s-maxa
Awaryjność itd
Wiem ze na forum audi znajdę więcej info ( co juz zrobiłem ) ale chciałbym zasięgnąć opinii osób nie związanych z tym autem bo jak wiadomo każdy swoje chwali :)
http://otomoto.pl/oferta/audi-q7-tylko-108tys-przebiegu-2010-po-lifcie-fv23-285-km-s-line-ID6ymNpw.html
To jest zupełnie inna liga kosztowa, wymiana rozrządu koło 5000zł.
Jeździ się średnio, nie poszalejesz, ciężkie to, w dodatku ciężki przód, silnik jest spoko, nawet daje radę, automaty u nich są do d...
Reszta jak w każdym innym audi.
Ja bym w życiu nie kupił używanego Q7.
stingerA6
22-07-2016, 07:06
Mogę szepnąć kilka słówek bo powoziłem identycznym beczkowozem w prawie identycznej konfiguracji. Co prawda 3 lata temu zdradziłem audi dla innych marek i tak już zostało.
Co do autka to można określić jednym słowem....czołg.
Wszystkich widzisz z góry bo aiedzi się w stosunku do s maxa dużo wyżej. Przy wyprzedzaniu wszyscy zjwżdzają bo boją się konfrontacji z czołgiem. Ja też miałem taki silnik po chipie abt z identyczną mocą i to auto w miarę jechało, choć EB jest na pewno zrywniejszy.
Atuty auta to wygłuszenie i to że nie biisz się krawężników przy parkowaniu.
Wady to słaba widoczność bo przy takim rozmiarze nawet czujniki i kamera nie gwarantują pełnego wyczucia auta. Do wad można podciągnąć jeszcze spalanie średnie ok 14 literków no i najważniejsza dla mnie wada co ceny serwisu. W porównaniu do forda dramat. Pamiętam jak za zwykły duży przegląd z wymianą tarcz i klocków zabuliłem ponad 4 tysie.
Ten z ogłoszenia które wstawiłeś wygląda zacnie bo przebieg niski, dobrze wyposażony....o ile waszystko to prawda co pisze sprzedający.
Z awarii które mogą sieprzydażyć to:
- zacinającw się klapki kolektorów (koszt ok 1000 zł bo audi wpriwadziło zestaw naprawczy- bo wczaśniej koszt przekraczał 3000)
- rozrząd - wymiana napinacza łańcucha- w aso koszt ok 7 tyś bo trzeba wyjmować silnik
- skrzynia biegów - jeśli nie był wymieniany olej to może zrobić się kuku za ok 7 tyś
- zawieszenie pnaumatyczne- koszt do 10 tyś
Mnie spotkała na szczęście tylko akcja z kolektorami a przebieg miałem zacny bo ok 270 tyś
Reasumując fajne auto......ale czy warte aż takich pieniędzy.....na to musisz sobie sam odpowiedzieć
Dzieki
Faktycznie jest to auto bardzo duże i tu były moje największe obawy jesli chodzi o jazdę w mieście .
Trzeba bedzie wypróbować nowego s maxa
nabuchodonozor
24-07-2016, 10:16
jesli chodzi o jazdę w mieście
do miasta to dramat..., kolega sprzedał po roku :)