Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2015- ] Android Auto, czy działa? Jakie aplikacje>

WojtekC
08-08-2016, 11:45
Witajcie.
Jak spisuje się Android Auto w nowym Smaxie?
Których aplikacji można używać?
Wszędzie piszą o Spotify, a czy Tidal też działa?
Chciałbym poznać Wasze opinie.
Pozdrawiam
Wojtek.

spławik
08-08-2016, 15:14
https://www.youtube.com/watch?v=HlcC9tXat2s
ciekawa rzecz dla Sync3. Czyżby można było wszystko ?
Chociaz ja nie rozumiem o co chodzi. Chyba tedi_k musi pomóc.

tedi_k
08-08-2016, 21:59
...Chyba tedi_k musi pomóc.

Sintegrate http://www.sielectronic.com/ to chińska firma produkująca dodatkowe moduły sprzętowe rozszerzające funkcjonalność oryginalnych navi fabrycznych.
Kupuje się moduł dodatkowy (sprzęt), "rozbebesza" fabrycznego Synca i podpina ten kupiony moduł...
Zabawa nie jest tak całkiem tania i pytanie o gwarancję i zachowanie takiego "kombajnu" po automatycznym upgrade softu w części "fabrycznej" jest jak najbardziej zasadne...

WojtekC
09-08-2016, 07:54
Chodzi mi o fabryczny Sync 3. Bez żadnych "obcych" dodatków. Czy ktoś używał Android Auto lub aplowskiego odpowiednika?
Pozdrawiam

Grabarzek
09-08-2016, 16:02
Hejka, używam od czasu android auto w Sync3. Aplikacja ściągnięta z innego źródła (brak oficjalnego android auto w Polsce). Na razie słabo to działa, przy wyszukiwaniu trasy nie może się połączyć z Google, czasami poda głosowo czas do destynacji, ale trasy nie pokaże. Nawigacja działa jedynie wówczas, gdy włączymy ja wcześniej w telefonie. Generalnie czekam na oficjalny wypust w Polsce.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

WojtekC
09-08-2016, 16:13
Szkoda.
Na filmikach prezentowało się to całkiem dobrze.

czupaa
15-08-2016, 20:17
Android Auto ściągnięty z niemieckiej dystrybucji działa bez zarzutu z Sync 3 w Mondeo. Być może działanie zależy od telefonu. U mnie nawigacja działa bez zarzutu i głosowe polecenia też są rozpoznawane. Sync czyta i odpisuje podyktowane głosowo wiadomości przez Whatsup. Pomimo niemieckiej dystrybucji wszystko działa po polsku bez konieczności jakiejkolwiek konfiguracji. Szkoda tylko że dostępnych jest mało aplikacji.

WojtekC
16-08-2016, 12:53
Dzięki za odpowiedź.
Przez niemiecką dystrybucję rozumiesz aplikację Android Auto ściągniętą z Niemieckiego serwera?
Rozumiem, że auto masz z Polski i w Sync 3 Android Auto działa dobrze, jedynie problemem jest brak aplikacji w polskim sklepie z aplikacjami na telefon? Zgadza się?

A jakie aplikacje działają? Piszesz o Mapach i Whatsupie. Czytałem o Spotify.
Coś jeszcze?

Grabarzek
17-08-2016, 14:23
Deezer również działa.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

czupaa
23-08-2016, 22:02
Przez niemiecką dystrybucję rozumiem aplikację dla sklepu play na terenie Niemiec, nie pamiętam z jakiego serwera ją ściągnąłem.
Tak auto jest z polskiego salonu z Sync3, a w związku z tym że android auto nie jest dostępny w polskim sklepie play trzeba ją ściągnąć w inny sposób.
Spotify też działa i jeszcze Google music i z moich doświadczeń to tyle

mialek71
29-08-2017, 17:00
https://www.youtube.com/watch?v=HlcC9tXat2s
ciekawa rzecz dla Sync3. Czyżby można było wszystko ?

Niestety nie. A wręcz bardzo niewiele. Chociaż i tak w porównaniu do czystego sync 3 to kosmos. W Applink do sync3 działa wg producenta 8 aplikacji. W realu 3 , a bezproblemowo tylko Spotify. W Android jest około 10 aplikacji działa w miarę dobrze około 7. A przynajmniej takie są moje doświadczenia.

mayor
29-08-2017, 19:15
Sporo tu głupot Panowie napisali, wypadałoby kilka rzeczy sprostować.

Po pierwsze nie ma żadnej niemieckiej dystrybucji Android Auto, aplikacja jest jedna, język nie ma żadnego znaczenia, bo Android Auto to taka jakby nakładka pozwalająca na odpalanie aplikacji, które już mamy zainstalowane w telefonie, więc jeśli mamy polskie Google Maps to możemy do niej mówić po polsku, tak samo jest z dzwonieniem.

Owszem Android Auto nie jest oficjalnie dostępny w Polsce, stąd nie można go zainstalować z Google Play, ale najnowszą wersję można pobrać zawsze z apkmirror (to najbezpieczniejsze źródło - https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/) i warto robić to regulanie (update'y są średnio co miesiąc) bo mimo, że apki oficjalnie u nas nie ma, to sprawdza nowe wersje w sklepie i jak w sklepie jest nowsza, to krzyczy, że nie zadziała bo nie może zrobić aktualizacji.

Co do aplikacji, obecnie jest ich nie 10, a ponad 30 - https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001303_android_auto_all
chociaż użyteczność większości z nich się dubluje, bo to playery audio/czytniki audiobooków. Osobiście korzystam z Google Maps, wersji beta Waze (nawigacja z elementem społecznościowym, jak Yanosik), Spotify, Smartaudiobook Player i z żadną nie ma żadnych problemów. Użyteczność takich apek jak WhatsApp czy Hangout sprowadza się do czytania wiadomości i możliwości podyktowania odpowiedzi. A i nawigacji wcale nie trzeba wcześniej uruchamiać na telefonie, wszystko można zrobić z poziomu menu na ekranie dotykowym w samochodzie albo zwyczajnie przy pomocy komendy głosowej, co więcej jak jest więcej aplikacji można się między nimi płynnie przełączać.

mialek71
29-08-2017, 23:08
Nie wiem gdzie jest problem, ale po zainstalowaniu wszystkich wymienionych aplikacji , działa tylko 10. Nie działają żadne komunikatory { whatsup, messanger i hangup}.
Dodam , że z poza tej listy jest jeszcze audioteka... dla pracodawców (!sic). Standardowa nie działa. A na stronie audioteki nie znalazłem nic o tej dla pracodawców.

Ps. Może się to komuś przyda: Na początku AndroidAuto nie działał stabilnie. Często padał i pojawiał się redscreen z komunikatem błąd nr 12. Na stronach pomocy googla podają trzy rozwiązania problemu 1. wyłączenie szybkiego ładowania 2. wyłączenie opcji oszczędzania energii dla poszczególnych aplikacji 3 wymiana kabla usb na wysokiej jakości ( google nawet podaje które marki są polecane). W moim przypadku pomogła opcja nr 3. ( google podaje , że kabel wcale nie musi być uszkodzony i inne telefony mogą na nim chodzić dobrze :)

tedi_k
09-01-2018, 15:19
Dodatkowe aplikacje eksperymentalne do AndroidAuto: https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2913691&postcount=517

Hrdcr_real
10-01-2018, 14:51
Dodatkowe aplikacje eksperymentalne do AndroidAuto: https://forum.fordclubpolska.org/sho...&postcount=525

"Nieprawidłowa zawartość ( Post ). Jeśli kliknąłeś poprawny link, zgłoś to proszę do Administratora."

tedi_k
10-01-2018, 17:12
"... zgłoś to proszę do Administratora."

Moderator w swej roztropności kasując posty był uprzejmy skasować i ten przydatny.
Niestety nie mam tyle czasu, by w kółko pisać to samo. Poprosiłem moderatora o przywrócenie postu. Głucha cisza.
Proszę więc zgłaszać zgodnie z powyższą informacją.

franczesko
23-01-2018, 09:21
Byłbym wdzięczny za przywrócenie.

Panie Moderatorze Adept ?

Adept
23-01-2018, 11:37
Byłbym wdzięczny o przywrócenie.

Już przywrócone, a raczej poprawione :) w razie czego proszę PW

kmop
26-01-2018, 21:16
O co chodzi z tym Android Auto. Przyznam sie że jestem na bakier z nowinkami technologicznymi :027: ,ale skoro mam SYNC3 i obsługę głosową czy to nie to samo. :P

weuek
26-01-2018, 21:19
Chodzi o to, żeby nie jeździć autem , jeno się nim bawić. Bo auto stało się komputerem z opcją jeżdżenia.

tedi_k
26-01-2018, 21:25
... z opcją ...

Coraz częściej "szarą"?... :shock:

Dawid.Duisburg
28-01-2018, 15:07
Czesc jak podlaczyc android auto? Poqie ktos krok po kroku? Mam apke scuagnieta. Przez bluta czy usb? Pozdro

jotaa
23-12-2020, 20:32
Witam
Mam prośbę, ostatnio miałem problemy z łączeniem się z auto android
i dzisiaj niechcący usunąłem auto android.
Pytanie, może pomożecie, jak mam to zainstalować?

djanek
24-12-2020, 11:40
Usunięto AA na telefonie ?

jotaa
04-01-2021, 13:14
Jadąc samochodem usunąłem z samochodu.
Już wyrzuciłem z telefonu, zainstalowałem na nowo, ale nic w aucie mi się nie chce zainstalować.
Może coś źle robię, ściągnąłem wersię 5.9