Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Pogłos /echo w telefonie odbiorcy .

eclipse
10-09-2016, 12:05
W S max ..ie mam od wielu lat zestaw głośnomówwiący Nokia CK7 i świetnie się sprawdzał z innymi telefonami . Jakiś czas temu zmieniłem tel. na NOKIA lumia 735 i zaczęły sie problemy . Początkowo problem był z parowaniem ale udało się , teraz nawet dość poprawnie działa wybieranie głosowe , natomiast jest problem z pogłosem w słuchawce telefonów u osób z którymi mam połączenie .( odbiorcy słyszą samych siebie). W moim zestawie samochodowym jest wszystko ok. choć czasem jakby miał jakieś delikatne przerwy , zakłucenia .
W necie wyczytałem sporo stron i wynika że smartfony są troszkę nowszą generacją i dlategoć mogą być problemy z połączeniami .
Co wy nato ?... czy może ktoś z uzytkowników ma również zestaw Nokia ck7 i nie ma tego problemu więc z jakiego korzysta z innego smartfona .

przemas744
10-09-2016, 12:14
eclipse ja mam Nokia CK7W (nie wiem czy to jest to samo) i mam sparowany z Sony Xperia T3 oraz Sony Xperia M2, ale żadnych pogłosów nie ma, zarówno u mnie jak i u rozmówcy.

W telefonie podczas rozmowy mam głośność na maxa a w zestawie reguluję pokrętłem.

woro_woro
10-09-2016, 16:59
Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo mikrofon od zestawu zmienił kierunek i skierowany jest w stronę głośnika, albo może za głośno masz ustawiony odsłuch?

eclipse
11-09-2016, 10:08
Nie ...nie mikrofon jest na podsufitce przy lusterku wstecznym . I jak wcześniej napisałem to kiedy sparuję zestaw samochodowy z moim starym Samsungiem 3050 to wszystko działa super , więc wygląda na to że lumia ma złe ustawienia . Próbowałem nawet wrzócić plecak z telefonem do bagażnika wyciszyć tak w samochodzie jak i w telefonie i nic to nie dało bo oczywiście zasięg bluetuth nie sprawia problemu ale pogłos w tel. odbiorcy i tak sie pojawia .
Może z innej beczki ....... kto z użytkowników takiego zestawu samochodowego(NOKIA CK 7) korzysta w swoim aucie i z jakiego korzysta telefonu (oczywiście o ile nie ma takiego samego problemu .