Zobacz pełną wersję : Kupno mondeo mk4 2.5 T
Witam!
Noszę się z zamiarem kupna mondeo mk4 z silnikiem 2.5t w kombi.
Proszę o pomoc w wyborze. Na co zwracać uwagę i czy kwota do 38tyś wystarczy na zadbany egzemplarz?
Co powiecie na ten?
http://allegro.pl/ford-mondeo-st-2-5-220km-navi-xenon-full-opcja-i6535254198.html
lub ten.
http://allegro.pl/mondeo-titanium-2-5t-st-220km-convers-ful-rozrzad-i6537597182.html
ad 1 - tutaj masz temat tego auta :568: od postu nr 12 niewiele ale daje do myślenia
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=250938&page=2
:619:
ad2. to Płock to daje jeszcze więcej do myślenia. Tam nie ma dobrych autek. ;)
Coś mi się wydaje że, o dobre mondeo 2.5T ciężko w tym kraju.
Ja szukałem dokładnie 6 miesięcy żeby kupić krajowe.
Ludziom się wydaje że w 2 tyg znajdą igłę ...
To jest w ogóle niesamowite jak handlarze dbają o klientów.
Auta mają nowe klocki, tarcze, rozrządy, filtry ... kosmos.
A ja kupiłem krajowe z małym przebiegiem :) więc da się
Tapnięte z Szajsunga MkIV
paoloWawa 05-10-2016, 21:22 Mi zajęło kilka tygodni, kupiłem "krajowe" (kupiłem w DE i mieszkałem w DE) - jak wróciłem do PL to go ze sobą przywiozłem, więc teraz on niby "sprowadzony" :)
W każdym razie zalecenie jest takie (moim zdaniem): jak kupujesz w PL to raczej krajowe, ale ich jak na lekarstwo, więc raczej gnaj do DE, bez pośrednictwa komisu, bo w komisach znajdziesz pewnie składane z dwóch lub o przebiegu 2x większym niż na liczniku.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
slawek-kali 05-10-2016, 21:24 Z tym jest problem niestety.. ja osobiscie tylko 2 sztuki pomoglem kupic..
Ludzie chca zanizyc cene o akcyze, no kto sie ma na to zgodzic jesli auto jest ok??
W przypadku mojego egzemplarza było inaczej - ludzie, którzy go oglądali wcześniej (pomijając handlarzy) strasznie miauczeli na wszystko - jeden nawet chciał zdjęcia kierownicy przekręconej co 45 stopni :). Śmiać mi się chce jak to słyszę.
Bo ludzie psioczą na wszystko byle by dostać darmo.
Poza tym co to za odpowiedź?
ad2. to Płock to daje jeszcze więcej do myślenia. Tam nie ma dobrych autek
Byłeś tam, widziałeś samochód, przejechałeś się nim?
Opowiem coś może:
Pojechałem z kolegą sprawdzić Toyote Corrolle benzyna. Bez mierników, komputerów "znafców", i innych tego typu rzeczy. Oględziny lakier ok, gdzie niegdzie trochę rdzy ale kij opuścimy cenę na malowanie będzie ok, dwa silnik, odpalam ładnie pracuję, no to w drogę samochód jeździ - jeździ nawet całkiem dobrze, kupujemy. trwało to może 30 min. Po ok roku kolega dorwał gdzieś miernik lakieru, no to mierzymy z ciekawości - boki 240-290, maska ori 90, dach z tyłu 1200-1500 i co a i nic, samochód 4 lata pojeździł w rekach mojego kolegi i nic a nic się nie stało, poza wymianą końcowego tłumika. Nigdy go nie zawiódł, i teraz sobie myślę dobrze że nie miałem przy sobie tego typu "gadżetów" bo pewnie bym mu samochód odradził.
olek_grom 06-10-2016, 10:01 Ja swojego szukałem 5-6 miesięcy. Przez ten czas trafiły się 2-3 egzemplarze warte zainteresowania i jeden z nich kupiłem, a w dwóch zostałem uprzedzony, bo dobre auto z tym silnikiem nie stoi dłużej niż jeden dzień. Wszystkie trzy były krajowe. Ze ściąganymi na 99% będzie coś nie tak, albo będzie ponad 20% droższy czyli się nie sprzeda u nas, a na to handlarz nie może sobie pozwolić. Przez ponad pół roku od kiedy mam 2.5T czasem sobie sprawdzam z ciekawości na otomoto/allegro i nie widziałem żadnego godnego uwagi.
Dlatego ja swoim jeżdżę już 4,5 roku :)
To, że ludzie mają problem (choć nie wszyscy) z docenieniem prawdziwej wartości kupowanego przedmiotu to wiadomo od lat.
Po kupnie ludzie lubią się chwalić/żalić. Wygląda to mniej więcej tak:
- kupił coś wartościowego za cenę niższą niż rynkowa - "od jakiegoś tępego frajera kupiłem - nawet nie wiedział baran co sprzedaje"
- kupił coś nikłej wartości za cenę wyższą niż rynkowa - "stary...coś Ty kupił? Ktoś Ci niezły syf wcisnął (w myślach - ale z Ciebie frajer żeś to kupił)
- kupił coś wartościowego za cenę równą lub wyższą od rynkowej - "stary... takie auta chodzą po niższej cenie. Wydaleś za dużo (w myślach - ale z Ciebie frajer, żeś tyle wydał. Na alle stoją za kilka tysi mniej).
Dlatego ludzie chcą kupić za jak najniższą cenę by potem ewentualnie móc mówić jaką to okazję się wyrwało. A jeśli okaże się, że auto jest w gorszym stanie faktycznym - nie wydał przecież dużo, więc nikt mu nie będzie mówił, że zrobił błąd wydając dużo kasy :).
GH_Stargard 06-10-2016, 12:35 A ja kupiłem krajowe z małym przebiegiem :) więc da się
A ja z zagranicy z pełna dokumentacją i sprawdzane w ASO - też da sie.
A tak wogóle to nigdy nie nastawiałem się na to auto.
To był spontan - klik na aukcje i na drugi dzień kupiłem.
Ale bez opłat zapłaciłem 36tysi
Ale... opony, oleje, filtry, klocki do wymiany.
Parę szybkich mankamentów do zrobienia było i teraz autko śmiga.
Ale dostałem za to ładne zimówki :) które i tak będą leżeć bo nie mam zamiaru zimą się nim posługiwać :)
Na gotowo auto wyszło mnie prawie 40tysi do opłat
Krzak1 byłem tam nie raz a zweryfikowałem innych setki jak nie tysiące nic tam nie było nigdy godnego uwagi.
tysiące
Miliony :)
Czy byłeś oglądać TEN konkretny egzemplarz? Jeżeli tak proszę podać wady przedstawionego przedmiotu i dowód na to, że tak jest, wtedy jest to rada wartościowa.
czeslaw555 06-10-2016, 16:38 chyba to auto jest Twoje ....
Jak by było moje, to bym go już dawno sprzedał.
Jak już wielokrotnie tutaj pisałem wcześniej, porady w tym dziale są tendencyjne i to widać. Podpowiada zawsze garstka "kolegów" i jakoś dziwne, że w 90% przypadków wszystkie samochody są be.
Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi i akurat znajdziecie idealny samochód po 3 może 4 próbach (x ....zł)
To tak jak iść do sklepu Treka i zapytać czy Merida to dobra marka roweru, jakiej odpowiedzi się spodziewacie?
paoloWawa 06-10-2016, 21:24 To nie do końca prawda.
Jeśli otwierasz mobile.de i tam masz tam sensowne 2.5T za np. 7,5-8k euro (strzelam, nie śledzę cen), to jak w PL może ono kosztować sprowadzone i opłacone 36k złotych? Sama akcyza legalnie opłacona to 4-5 tysięcy. Zostaje więc 31 tysięcy. Koszt sprowadzenia załóżmy 2 tysiące. Zarobek handlarza 3-4 tysiące. Jak to wszystko policzysz to wyjdzie że kupione było w cenie, w której normalnych, uczciwych aut nie ma.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
juri2069 06-10-2016, 21:39 Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi
To teraz to ci na pewno pomogą
slawek-kali 06-10-2016, 21:44 karmicie trolla... ponizej filmik auta ktore ogladalem i moge dac namiary oraz info.
cena 8000€
http://www.dailymotion.com/video/x4wdh11
czeslaw555 06-10-2016, 21:59 Cytat:
Napisał Krzak1
Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi
To teraz to ci na pewno pomogą
ale on nie chce kupić auta, on chce sprzedać i pewnie wyszło że ma auta beee i teraz się odgryza. Wielu takich się pojawiło na forum i przepadło. Pozostały ich niechlubne auta z podanymi nr VIN.
Niech pisze co chce i tak admin zrobi porządek
Bump: karmicie trolla... ponizej filmik auta ktore ogladalem i moge dac namiary oraz info. na danie czegoś trzeba też sobie zasłużyć.
on chce sprzedać i pewnie wyszło że ma auta beee
Są inne sposoby na sprzedanie samochodu uwierz mi. I tutaj się mylisz, byłem wcześniej już dość długo, dlatego wiem co w tym wątku się dzieje i szlag mnie chce trafić.
Przykład dzwoni do mnie facet " dzień dobry, ma Pan do zaoferowania samochód X, mam klienta, który jest zainteresowany Pana samochodem, ile dostanę jeżeli go przekonam aby samochód kupił?" Moja odpowiedź na takie pytanie " dzień dobry, g.... Pan dostanie, ponieważ klientowi zaproponuje wizytę w ASO w celu sprawdzenia samochodu, i przy okazji powiem jakiego to doradce sobie wybiera"
Oskarżanie mnie o cokolwiek, to jak opisywanie samochodu po zdjęciach z ogłoszenia = żenada.
w 90% przypadków wszystkie samochody są be.
Może dlatego, że 90% aut, o które ludzie się tutaj pytają, to "okazje", "igły" i "jedyne takie", pościągane jak najniższym kosztem przez swojskich biznesmenów na handel, a za którymi w 90% kryje się albo kręcony licznik, albo wypadkowe historia, albo wałek na vat.
Ja się nawet dziwię, że kolegom ciągle się chce wrzucać dla porównania linki do mobile.de, żeby sobie taki jeden z drugim popatrzyli, ile takie auta kosztują w DE, i jakim cudem po sprowadzeniu do PL są w podobnej cenie, lub często tańsze.
Miliony :)
Czy byłeś oglądać TEN konkretny egzemplarz? Jeżeli tak proszę podać wady przedstawionego przedmiotu i dowód na to, że tak jest, wtedy jest to rada wartościowa.
Jak by było moje, to bym go już dawno sprzedał.
Jak już wielokrotnie tutaj pisałem wcześniej, porady w tym dziale są tendencyjne i to widać. Podpowiada zawsze garstka "kolegów" i jakoś dziwne, że w 90% przypadków wszystkie samochody są be.
Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi i akurat znajdziecie idealny samochód po 3 może 4 próbach (x ....zł)
To tak jak iść do sklepu Treka i zapytać czy Merida to dobra marka roweru, jakiej odpowiedzi się spodziewacie?
Tego nie, ale przez lata nic tam nie było dobrego a to o czymś świadczy.
Jak ci się nasze porady nie podobają to po co pytasz.
Ja w tym nie mam interesu pomagam na forum i poza za darmo nic za to nie biorę. Jest to moje hobby.
Więc proszę do mnie nie kierować takich uwag.
Ja już więcej nie będę sprawdzać dla ciebie aut nawet jak coś będę mieć bo moja pomoc jest be więc nie dziękuję.
Tyle z mojej strony.
Paramedyk 07-10-2016, 09:57 Są inne sposoby na sprzedanie samochodu uwierz mi.
Oczywiście. Tzw. firmy "krzak" mają to opracowane do perfekcji...
Jak ci się nasze porady nie podobają to po co pytasz.
Nie wiem skąd od kilku postów, jest przekonanie, że ja o coś pytam? Sam sobie samochody sprawdzam bo mam taką możliwość.
Nie neguję, że coś z tymi samochodami jest nie tak, tylko zauważcie, że stłuczka stłuczce nierówna. Ja też sprzedaję samochody nie mam wygórowanych cen ale otwarcie już na drodze telefonicznej mówię, że coś z tym samochodem było robione, jak ktoś takiego samochodu kupić nie chce, to itak nie kupi.
Mam do tego zdjęcia, które pokazuję klientom i później dołączam do faktury jako dokumentacje, żeby mi później nikt nie zarzucił, że nie wiedział. Są to stłuczki nigdy nie naruszające konstrukcji samochodu. I jakoś znajdują się ludzie, którym to wogóle nie przeszkadza, ale przyjechali, obejrzeli, i są zadowoleni bo później dzwonią znajomi i też kupują.
Ale tutaj je.....cie po wszystkich handlarzach jak zło konieczne.
Z resztą ciekaw jestem ile razy już tak było, że jeden z drugim opisali samochód żeby broń boże go nie kupować po czym na priv poszły stosowne linki:)
Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom. Jeśli działasz tak jak opisałeś, to chwała Ci za to. Chodzi właśnie o to, żeby każdy szukający wymarzonego auta miał w miarę możliwości pełną wiedzę na temat jego historii. Tylko i tyle, i aż tyle. Jak jest w rzeczywistości, to chyba wiesz.
czeslaw555 07-10-2016, 18:38 Z resztą ciekaw jestem ile razy już tak było, że jeden z drugim opisali samochód żeby broń boże go nie kupować po czym na priv poszły stosowne linki
trudno będzie ci znaleźć info gdzie napisano "nie kupuj" jeżeli są to jest ich bardzo mało, najczęściej są ostrzeżenia co widać, na co zwrócić uwagę itp.
Ja też sprzedaję samochody nie mam wygórowanych cen ale otwarcie już na drodze telefonicznej mówię, że coś z tym samochodem było robione
Pojechałem z kolegą sprawdzić Toyote Corrolle benzyna. Bez mierników, komputerów "znafców", i innych tego typu rzeczy. Oględziny lakier ok, gdzie niegdzie trochę rdzy ale kij opuścimy cenę na malowanie będzie ok, dwa silnik, odpalam ładnie pracuję, no to w drogę samochód jeździ - jeździ nawet całkiem dobrze, kupujemy. trwało to może 30 min. Po ok roku kolega dorwał gdzieś miernik lakieru, no to mierzymy z ciekawości - boki 240-290, maska ori 90, dach z tyłu 1200-1500 i co a i nic, samochód 4 lata pojeździł w rekach mojego kolegi
jak to się ma do tego co napisałeś, że udzielasz info klientom, jak nawet koledze nie powiedziałeś np o dachu. Decyzje podejmuje oczywiście kolega ale dobrze jak wie co kupuje
Bump: wrzuć link do swoich aut chętni pewnie się znajdą. Rzetelność popłaca, a tak działasz,tak napisałeś
Bump: Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom. Jeśli działasz tak jak opisałeś, to chwała Ci za to. Chodzi właśnie o to, żeby każdy szukający wymarzonego auta miał w miarę możliwości pełną wiedzę na temat jego historii. Tylko i tyle, i aż tyle. Jak jest w rzeczywistości, to chyba wiesz.
Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom.
:one::one:
Paramedyk 07-10-2016, 21:05 wrzuć link do swoich aut chętni pewnie się znajdą
Podejrzewam, że linki tu już były... Stąd cały ten raban...
czeslaw555 07-10-2016, 22:10 też tak myślę
jak nawet koledze nie powiedziałeś np o dachu.
Przeczytałeś dokładnie co tam napisałem? Pojechaliśmy razem, oglądać samochód i nie było miernika, a dach był na tyle ładnie zrobiony, że po prostu w ogólnie nie zwracaliśmy na niego uwagi, wiec skąd te zarzuty?
Podejrzewam, że linki tu już były... Stąd cały ten raban...
Kolejne wróżenie z fusów? Nie nie było, bo nie sprzedaje Fordów.
Witam ponownie.
A co powiecie na ten? http://allegro.pl/ford-mondeo-2-5-st-220km-ghia-wersja-z-niemiec-i6554596084.html
MikiMałs 12-10-2016, 15:11 "Okazja", nic tylko kupować. W DE są droższe, a dla 2.5T akcyza 18,6%. I jeszcze zarobek handlarza...
Auto do opłat więc czy to taka "okazja"?
Z opłatami wyjdzie koło 35K i to jest już w miarę normalna kwota za ten rocznik.
Pozostaje tylko pytanie skąd on to wytrzasnął za pół darmo bo przecież po kosztach nie sprzedaje...
czeslaw555 12-10-2016, 19:03 Auto do opłat więc czy to taka "okazja"?Z opłatami wyjdzie koło 35K i to jest już w miarę normalna kwota za ten rocznik. jak chcecie porównywać ceny to zobaczcie ile takie auto kosztuje np. w Niemczech... tam też są do opłat wPL
Bump: poczytaj też opinie o komisie
Ja pomijam opinie o komisie ;)
Tylko mówię że w cenie 35-40 można już coś znaleźć z 2008 roku co dojedzie dalej niż do najbliższego mechanika :)
slawek-kali 12-10-2016, 19:24 Ja bym podjechal zobaczyc.. wersja nielubiana, wyposazenie takie sobie..
czeslaw555 12-10-2016, 19:27 ja bym nie podjechał, znam opinie kolegów którzy tam byli na inspekcjach
Witam ponownie, poszukiwania trwają.
Co powiecie na te dwa?
http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-mk4-2-5t-benzyna-220km-titanium-convers-bezwypadkowy-2x-alu-okazja-ID6yCpLw.html
http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-2-5-turbo-220-km-skora-convers-titanium-pdc-okazja-szwajcar-ID6yryE1.html
Jak już to pierwszego bym sprawdzał
Bump: załatw vin i poproś kolegów na pewno pomogą
czeslaw555 29-10-2016, 14:33 ten pierwszy było już omawiany na forum i to chyba niedawno
Rafał A.(antek) 01-11-2016, 19:24 2.5t SZUKAM już ponad 6 mieś, grubo. W pl kilka wycieczek, jak auto technicznie ok, to wątpliwości w VAT cudów nie ma.
W DE trafiam kilka, przy cenie ok 30 000 (do opłat) za auta niebezwypadkowe (naprawiane) lub słabym wyposażeniem, po ponad 40 000 za takie ładne. Ostatnie tanie ładne za 38 000 w bogatej opcji jak szukam stało 24h ( w Niemczech ) nie zdążyłem dojechać...
Witam ponownie.
Co powiecie o tym: http://otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-st-2-5i-220km-skora-oplacony-ze-szwajcarii-serwis-ID6yFW7H.html
czekam na vin od sprzedawcy.
jest vin. WF0GXXGBBG9P79577
Zdjęcia chyba retuszowane - nawet chłopakom od detailingu ciężko aż tak wypucować auto ;)
slawek-kali 05-12-2016, 18:03 WF0GXXGBBG9P79577 12/2010 ok 37kkm
slawek-kali 05-12-2016, 18:26 ata produkcji: 20.04.2009
Model pojazdu: Mondeo 2007-2014
Typ nadwozia: Kombi
Wersja: Seria 60
Silnik: 2.5L Duratec-ST (220PS) - VI5
Przekładnia: 6-biegowa przekładnia mech. - M66
Napęd: LHD FWD
Norma emisji spalin: Etap IV ograniczania emisji
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"CH"
Lakier: Sea Grey Metalik
Materiał we wnętrzu: Napoli / Ebony
[Kliknij, aby zmniejszyć]
Mniej ważne funkcje
Bez tylnych chlapaczy
Bez przednich chlapaczy
Bez ukł.ułatw.ruszan.na wzn.(HLA)
Ze standardow drzwiami tylu nadwoz
Wyprodukowany W Zakładzie Genk
Bez układu podwójnego ryglowania
Bez pakietu wyp. specj.
Bez opcji flotowych
Poziom marketingowy 1
Pełna stylizac. RSO-bez tyl.spojl.2
(-) SVP
Z elektroniczna kontr.statecznosci
Naklejka aplikacji VP
Zestaw - naprawa opon
Z Centralnym Zamkiem
Z Szybami Tylnymi Sterow. Elektr.
Szyba barw.nieb - Kompl.
Szyba przedn.barw.nieb
Bez Ogrzewanej Szyby Przedniej
Z popielniczkš w konsoli
Bez schowka pasażera o reg. temp.
Z jednokolorowš tablicš rozdz.
Z przednimi dywanikami podlogowymi
Z tylnymi dywanikami podlogowymi
Bez osłon przeciwsłonecznych
Z panelem poszycia drzwi wersja 5
Bez podpory ładunku
Less Rear Screen Sun Blinds
W kol. nadwozia z siatkš
Bagażnik dachowy - Srebrne relingi
Listwa pasa podokiennego - VP
Z tylnym spoilerem
Elektr.Regulowane Lusterko Wsteczne
Podw.lust.zewn.-el./podg./pam./skł.
Bez specjaln. pokrow.przedn.siedzeń
Bez specjaln. pokrowc.tyln. siedzeń
Z Podlokietnikiem
Z ręcznie reg. podporš lędw. pas.
Ogrzew.siedz. kier.-zmien.temp.
Z ogrzew.siedz.pasaż.-zmien.temp.
Bez ogrzewanych tylnych siedzeń
Bez zintegrow. fotelika dziecięcego
Elekr.regul.siedz.kierow.z pamięciš
Z el. 8-kier. reg. siedz. pasaż.
Bez podłokietników tylnych siedzeń
Bez sprzegu przyczepy
Klamka zewnętrz. w kolorze nadwozia
Ze skórz galka dzwigni zm. biegów
Elek.ryglow.drzwi z elek.zwalnian.
System bezkluczykowy
Z f.rozr.bez klucz.
Z automat.wycieraczkš szyby przedn.
Bez układu mycia reflektorów
Bez Szyberdachu
Przedłużenie zderzaka - Przód-VP
Z osłonš tylnego zderzaka
Air Curtain Restrnt LH
Kurtyna powietrzna - prawa strona
Podusz.powiet.ochrony kolan-kierow.
Z bocznš podusz.pow.- str. kierowcy
Z bocznš podusz.pow.- str. Pasażera
Bez wył. pod. pow. pas.
Bez koła zapasowego
Ze Standard.Amortyzatorami Tylnymi
Obr.6,5 X 16" ze stop.kute lek.
Bez kola zapasowego
Nieblokujšce nakrętki kół
Z Zawieszeniem Standardowym
Klasa obcišż. przedniej sprężyny-N
Klasa obciaz.tylnej sprezyny-O
Z podwój.chrom.przedłuż.rur.wydech.
Ze wspomag. awaryjnym hamulców
Bez osłon ochronnych
Standardowe siedzenie przednie
Z kan.tyln./ Sł.B
Bez czujn.fil.pow.
Z 70-l. zbiornikiem paliwa
Bez zest.przyg. do poj.zasil. gazem
Kierownica
Ze Sterowaniem Prędkociš
Bez Nagrzewnicy Pomocniczej
Konwencjonalne wskaniki - Poziom 3
Bez Autoalarmu
Z ukladem wspomag.przy parkow.tylem
Z przedn.ukł.pomocy przy park.
Akumulator 52 AH
Bez dod. odtwarzacza CD
Bez połšczenia interfejsu Bluetooth
Antena dachowa
Bogate wyp. z CD i radiem AM/FM
Ice Feature Pack 59
Z 8 głonikami serii z bog.wyp.
Bez modułów uruchamianych głosem
Bez kamery
Z reflektorami halogenowymi
Bez wiateł Do Jady Dziennej
Z przedn.w.p/mgieln.- VP
Ze swiatlami progowymi
Z ow.wnętrza typu
2/3 Row Curt Lamp/2 Row Map Light
Z automatycznym wł./wył.reflektorów
Dziekuje bardzo:)
Wychodzi na to że, szyba przednia była wymieniana bo powinna mieć niebieski odcień.
Odradzam zakup tego auta.
Faktycznie mocno wypicowany do zdjęć.
Z moich obserwacji:
-malowana maska brak wygłuszenia
-przednia szyba nie oryginalna
-przymalowana rdza na nadkolach
-zardzewiały układ wydechowy
-nie działa podgrzewanie fotela kierowcy
-przy jeździe na wprost po puszczeniu kierownicy ściąga w prawo przy hamowaniu w lewo.
To tyle z moich spostrzeżeń.
Ogólnie omijać szerokim łukiem.
Witam ponowine, cel nie osiągnięty poszukiwania nadal trwają.
Co powiecie na takie autko https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-2-5-turbo-titanium-s-st-bogata-wersja-lpg-unikatowy-sprawdz-ID6yKcSf.html
Vin: WF0GXXGBBG8K71627
kamilxx
10/2010 przebieg ok 117 tys.
No pięknie, do tego ta cena fiu fiu.
slawek-kali 30-01-2017, 12:19 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=237601926&zipcodeRadius=200&isSearchRequest=true&userPosition=51.5581888%2C8.6020547&scopeId=C&fuels=PETROL&ambitCountry=DE&ambitAddress=33142%2C+B%C3%BCren%2C+Nordrhein-Westfalen&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&maxPrice=10000&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=29&pageNumber=1
Sprzedaje ASO.
seleroff 03-02-2017, 11:26 Ktoś mógłby mi powiedzieć ile będzie wynosiła akcyza Mondeo 2.5t z np 2008 roku?
slawek-kali 03-02-2017, 12:06 www.obliczauto.pl
seleroff 04-02-2017, 01:24 No dobra ale pod tym linkiem wylicza mi wg starej metodologii a jak będzie po nowemu?
http://www.obliczauto.pl/akcyzanasamochody2017/
cześć,
dopiero się zarejestrowałem więc na początku się przywitam :)
Witam ponowine, cel nie osiągnięty poszukiwania nadal trwają.
Co powiecie na takie autko https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-2-5-turbo-titanium-s-st-bogata-wersja-lpg-unikatowy-sprawdz-ID6yKcSf.html
Vin: WF0GXXGBBG8K71627
No pięknie, do tego ta cena fiu fiu.
Poszukuję jak cytowany kolega Mondeo 2.5T.. Czy lekko zaporowa cena powyższego egemplarza może być odzwierciedleniem super stanu i wyposażenia? Zakładając oczywiście, że faktycznie tak jest.. A może ktoś widział powyższy egzemplarz i może coś powiedzieć?
Jakiej ceny powinienem oczekiwać przy zakupie sensownego egemplarza? Niestety ceny zalegających sztuk z alle.... nie są tu wyznacznikiem Dzięki za info
pozdrawiam,
darek
slawek-kali 06-02-2017, 18:47 Kolego wyzej masz przebieg podany prawie 120kkm w dwa lata.. a gdzie nastepne 7 ?
czeslaw555 06-02-2017, 19:03 i zobacz sobie ile 2.5L kosztują zagranicą
Gdyby nie ten "ORYGINALNY" przebieg to pewnie juz byl by moj. Cena za taki egzemplarz wydaje się w porządku.
No właśnie o to chodziło. Sorki, jakoś umknęło mi 120 tys w dwa lata, faktycznie to pozostałe 7 musiał spędzić w garażu.. :)
No cóż, zniesmaczyłem się nieco z tym szukaniem, ale działam dalej.
Dzięki
Kolejny kwiatek https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-titanium2-5turbo-220kmnavi-kolorskora-alcantarabi-xenonfull-ID6yLcjr.html
vin: WF0GXXGBBG8A60291
Ciekawe jak z przebiegiem.
Czy ktoś może mieszka w pobliżu i go oglądał? Ja mam do niego 500km w jedną stronę, trochę daleko żeby jechać na ślepo.
Cena niska, ale samochód do opłat.
czeslaw555 10-02-2017, 09:07 Cena niska, ale samochód do opłat. a co daje to "do opłat" ? zagranicą wszystkie są do opłat jak przyprowadzisz do kraju
tutaj masz te "do opłat" zobacz ile kosztują . Ten sprowadzony kosztuje ok 6450€ :one:g:DD
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&scopeId=C&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=29&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxPowerAsArray=PS&minPowerAsArray=PS&minCubicCapacity=2400&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&features=CRUISE_CONTROL&features=XENON_HEADLIGHTS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED
W takiej cenie dobrego 2.5T bym nie szukał. No chyba, że drugi silnik leży na półce w garażu :-)
Rafał A.(antek) 11-02-2017, 09:02 jak sie trafi super okazja to w DE za ok 6000 E kupisz. Ale nie bedzie idealny, bedzie z przebiegiem powyżej 150 000km, i prawdopodobnie lekko zniszczony i gdzieś naprawiany/malowany. Oni sie cenią. Ładne (niemalowane, niski przebieg) to tak 8-9 tyś E trzeba dać. Coś za coś.
Te w PL to nie wiem skąd takie tanie biorą.
Ja przywiozłem od Niemca z DE, i idealny nie był, a niemiec na próby targowania powiedział mi wprost - to uzywane auto z przebiegiem X a cena jest adekwatna, popatrz sobie po ile takie chodzą.
slawek-kali 11-02-2017, 09:50 Oj tam Rafal dobrze wiesz :p 2.5T za 6000€ to tylko do remontu sie nadaje.
Rafał A.(antek) 11-02-2017, 10:11 no mój jakoś jeździ, ale nie jest to oczywiście auto beznakładowe, coś za coś.
Witam, co powiecie o tym https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-ford-mondeo-2-5-t-nowy-silnik-108-tys-xenon-navi-pelen-serwis-ID6yNpp3.html
vin WF0GXXGBBe7l05722
Marzec 2015 przebieg ok. 150 tys. :)
slawek-kali 10-03-2017, 15:15 Zainteresuj sie przodem auta ;)
Przebieg z grubsza się zgadza, ale co do przodu to patrzę i nie widzę.
Jakaś podpowiedź?
Przód zderzak od titanium S ale halogeny przeciwmgielne zwykle. Zderzak tył zwykła wersja, brak progów z boku od Ski.
Czyli bardzo dziwne połaczenie. Jak by ktoś dokupywał sam zderzak przedni w salonie bo taką miał fantazję to raczej z halogenami pod ten zderzak a nie zwykłymi
Czyli takich nie było seryjnych?
slawek-kali 10-03-2017, 16:08 nie bylo ;)
Po dwóch stronach znaczek 2.5t nie powinno tak być.
paoloWawa 10-03-2017, 22:11 Chyba że ktoś dokupił...
Sent from my iPhone using Tapatalk
40 tys km w 2 lata to realny przebieg.
Wiadomo że na zachodzie się trzaska dużo więcej ale w to w końcu 2.5 a nie dizel....
Ciekawe czy bardzo był rozbity, da się to jakoś sprawdzić?
Bump: Ciekawe czy bardzo był rozbity, da się to jakoś sprawdzić?
slawek-kali 11-03-2017, 10:32 Podczas ogledzin ;)
Zdjęcia pełen Photoshop, takie auta trzeba sprawdzać na żywo
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Oglądałem jeździłem wrażenia pozytywne, gdyby nie ta rdza.
Posiadam raport auto dna jak ktoś chętny to udostępnię.
piotrek305 13-03-2017, 13:33 Oglądałem jeździłem wrażenia pozytywne, gdyby nie ta rdza.
Posiadam raport auto dna jak ktoś chętny to udostępnię.
gdzie ma rdzę ? czyli odpuszczasz ?
Oba nadkola z tyłu, progi i spód.
Tak odpuszczam, a już byłem z kasą zdecydowany.
|
|