Cześć mam pytanko.
Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby ponieważ poprzepalane są ścieżki od ogrzewania szyby. Uszkodzone ścieżki są poprzepalane na długich odcinkach. I tu moje pytanie czy wystarczy kupić specjalny lakier przewodzący czy taki lakier jest tylko stosowany na małe przerwy (uszkodzenia).
Obecnie działają mi tylko dwie ścieżki.
Jeszcze jedno czy da się wyłączyć automatyczne załączenie ogrzewania przedniej i tylnej szyby po uruchomieniu silnika gdy temp spadnie poniżej 4stopni.
woro_woro
05-10-2016, 18:25
Ogrzewanie szyb załącza Ci się automatycznie?
Ogrzewanie szyb załącza Ci się automatycznie?
Tak gdy temperatura jest ponizej 4 stopni to przednia i tylna szyba się automatycznie załącza po włączeniu silnika. Przez to uszkodziła się tylna szyba pewnie.
Dziwne. U mnie ani ogrzewanie przedniej ani tylnej nie włącza się automatycznie. To jakiś modyfikacja z elmconfiga?
bukox, masz farelkę? ja mam i też mi się nie włącza ogrzewanie....
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Załączanie grzanych szyb z automatu jest uwarunkowane brakiem grzałki elektrycznej.Jeśli takowa występuje w aucie wtedy blokowane jest automatyczne załączanie grzanych szyb/szyby.
By wyeliminować ten automat,należy włączyć w centralnej konfiguracji auta grzałkę(pomimo tego ,że jej się nie ma).
By wyeliminować ten automat,należy włączyć w centralnej konfiguracji auta grzałkę(pomimo tego ,że jej się nie ma).
Czyli podpinając się kompem czy z komputera pokładowego?
Panowie z jak z tą naprawą tylnej szyby???
Ja u siebie próbowałem tej naprawy tym lakierem. Przygotowanie ścieżki, benzyna, oklejanie taśmą. Nie wyszło i pozostały tylko odznaczające się punktowe naprawy.
P.S.
Nie polecam jeśli planujesz okleić szyby folią przyciemniającą, która spotęguje widoczność zaprawek.
Naprawa ścieżki działa ale tylko na jakiś czas ,zwykle tylko jeden sezon wytrzymuje niestety.
Sprawdzalem koszt nowej szyby ciemnej 800zl plus wstawienie czyli pewnie tysiak wyjdzie. Tak myslalem ze lakier to tylko chwilowe rozwiazanie
Potwierdzam. Lakier z opiłkami srebra to tylko prowizorka. Powodem jest różnica w rezystancji ścieżki fabrycznej a ścieżki lakieru.
Tapnięte z Szajsunga MkIV