Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] wymiana przewodów przelewowych DW10
Jakaś franca zeżarła mi kawałek przewodu. Gdyby nie kawałki gumy pewnie próbował bym oringi wymieniać. Przyjrzałem się bliżej i pogryziony jest jeden z przewodów...
Przewody oryginały i komplet nowych spinek już mam. Z moich pobieżnych oględzin wynika, że trzeba rwać kolektor - wolał bym mieć pod ręką jakąś serwisówkę aby przygotować się na ewentualne niespodzianki.
Dysponuje ktoś jakąś instrukcją serwisową wymiany tych przewodów?
Poważnie nikt sam nie robił?
Przemol1974 23-10-2016, 10:15 No mój silnik suchutki ;)
bodziofila 23-10-2016, 11:29 Golson nie trzeba nic demontowac,nie wyciagaj spinki do konca (jak wyciagniesz to sie na nastepnym nauczysz:))troche zabawy jest cienkie szczypce i cierpliwosc
@Golson nie trzeba nic demontowac,nie wyciagaj spinki do konca (jak wyciagniesz to sie na nastepnym nauczysz)troche zabawy jest cienkie szczypce i cierpliwosc
Zakładam nowe przewody i nowe spinki. Nie chcę wymieniać samych oringów czy końcówek, a całe kompletne przewody. A one są poprowadzone pod kolektorem.
bodziofila 23-10-2016, 17:16 ja wymienilem i nic nie demontowalem.trzeba je tyklo porozpinac i wpychac osobno a to wymaga cierpliwosci.
trzeba je tyklo porozpinac i wpychac osobno a to wymaga cierpliwosci
Nie chce mi się z tym bawić w ginekologa. Ze zrzuceniem kolektora raz, że pewnie szybciej pójdzie, dwa, przy okazji go może wyczyszczę.
Ponowię zatem moje pytanie: dysponuje ktoś jakąś instrukcją serwisową wymiany przewodów lub samego kolektora?
bodziofila 23-10-2016, 20:07 to kup od razu zestaw uszczelek bo stare moga juz nie trzymac
Witam mam problem w moim mondeo mk4 2.0 tdci 140km
Leje wtrysk na przelewie wymienilem oring ale nic to nie dało tak jak by oring byl za maly a zakladany byl orginał.Czy ktos tak miał i czy mozna dac wiekszy oring
Pozdrawiam
Wymieniałem na oryginalny, pasował idealnie, wcisnąłeś dobrze, musi kliknąć.
Wymieniałem na oryginalny, pasował idealnie, wcisnąłeś dobrze, musi kliknąć.
Tak wcisnąłem dobrze ale jest tak jak by luz
Gość w sklepie mi powiedzial ze moze gniazdo sie wytarło
Dowiedziałem sie jeszcze tyle ze zależy jakiej firmy mam wtryski i w kazdym sa inne oringi
Możliwe, że źle dobrałeś oringi. Możliwe, że uszkodziłeś przy zakładaniu. Może również lecieć z króćca wtrysku a nie przewodu przelewowego. Może zamów cały przewód przelewowy (tylko oryginał - może być PSA, bo te zamienniki to niekiedy badziewie)
Możliwe, że źle dobrałeś oringi. Możliwe, że uszkodziłeś przy zakładaniu. Może również lecieć z króćca wtrysku a nie przewodu przelewowego. Może zamów cały przewód przelewowy (tylko oryginał - może być PSA, bo te zamienniki to niekiedy badziewie)
Robiłem to bardzo delikatne przed mna robił mi to mechanik
Ewidentnie widać ze cieknie z tego gniazda gdzie wchodzi ten kroćiec bylem i 3 mechaników i kazdy rece rozkłada... Ten ostani mi chcial w mówić ze z wezyka cieknie jak to widać ze z gniazda
Bump: A i oringi kupilem niby orginalne moze w aso lepiej kupić je
Oryginalnych nie kupisz, przynajmniej nie w Fordzie, ponieważ nie są dostępne (cały przewód przelewowy)
Pamiętaj, że króciec jest tuż nad przelewem, może trzeba się jednak przypatrzeć. Umyć, wydmuchać, odpalić i obserwować. Cudów nie ma, a że trzech rozkłada ręce to dziwne.
Oryginalnych nie kupisz, przynajmniej nie w Fordzie, ponieważ nie są dostępne (cały przewód przelewowy)
Pamiętaj, że króciec jest tuż nad przelewem, może trzeba się jednak przypatrzeć. Umyć, wydmuchać, odpalić i obserwować. Cudów nie ma, a że trzech rozkłada ręce to dziwne.
Hej leje na bank z gniazda lekko nim rusze i leje bardziej
zamowilem caly zestaw przelewów mysle ze to pomoze
Hej leje na bank z gniazda lekko nim rusze i leje bardziej
zamowilem caly zestaw przelewów mysle ze to pomoze
Panowie przelewy wymienione na nowe 2 dni bylo spokoju wczoraj zrobilem 150 km i suchutko... Dzis 20 km do roboty w obie strony i na silniku jezioro ropy
Masakra
Wyjmij i zobacz czy tam coś nie siedzi, może kawałek starego oring-a gdzieś zalega, w najgorszym wypadku jak uszkodzone gniazdo to trzeba będzie wtrysk wymienić. Czy teraz na pewno leci z przelewu?
Wyjmij i zobacz czy tam coś nie siedzi, może kawałek starego oring-a gdzieś zalega, w najgorszym wypadku jak uszkodzone gniazdo to trzeba będzie wtrysk wymienić. Czy teraz na pewno leci z przelewu?
Okazało sie ze wyskakuje 2 od lewej króciec mechanik założył inna zawleczke zrobilem teraz 300 km do rodziny na Śląsk bylo ok do dziś rana
Jechalem samochode i znow wyskoczyl ten sam jakieś 3 mm wcisnąłem i niby ok ale dlaczego on wyskakuje
Muszę jakos wrocic w pon do domu
|