Zobacz pełną wersję : Denso i mapa Czech, Polski - Nadzieja
safelock 31-05-2007, 10:13 Witam.
Dosc mocno przegrzebalem net i udalo mi sie troszke wyszukac informacji.
Tutaj pdf z blaupunkt travelpilot DX-V http://www.blaupunkt.com/in/download/XVSoi.pdf (oblukajcie screeny glownie z strony: 10). i porównujac go z tą fotką można wywniskowac ze ktos wgraf soft glowny z navi do denso: http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/3.jpg
Teraz sie nanosi pytanie co to za soft wgrali do tego DENSO
Polecam przejrzec fotki z http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/
Linki się OTWIERAJĄ.
Zadałeś mi ćwieka. Od trzech miesięcy próbuje uruchomić Denso z czymś co ma jakiekolwiek pokrycie na Polskę.
A tu wyraźnie widać że jednak coś chodzi.
Poszukam
"Mapa Polska/czechy DO SYSTEMU NAWIGACJI SAMOCHODOWEJ TRAVEL PILOT DX
Mapa Polska/Czechy 2005/2006
Mapa ta jest kompatybilna z systemami nawigacyjnymi instalowanymi seryjnie w następujących samochodach:....
Ford [Travel Pilot (>=03.01), MFD(>=01.01)].....
Mapa ta jest również kompatybilna z systemami nawigacji Travel Pilot o następujących numerach:
DX-V, DX-N, DX-R5, DX-R52, DX-R70, DX-R4, RNS 4"
Cena : 779,00 zł brutto
adams_pasek 01-06-2007, 17:52 widze że szukasz mapki do navi w systemie DX?! mam taką, najnowszą z polskim lektorem... jak coś to pisz na adamsok@poczta.fm - postaram się pomóc :fcp29
safelock 02-06-2007, 08:14 Linki się OTWIERAJĄ.
Zadałeś mi ćwieka. Od trzech miesięcy próbuje uruchomić Denso z czymś co ma jakiekolwiek pokrycie na Polskę.
A tu wyraźnie widać że jednak coś chodzi.
Poszukam
"Mapa Polska/czechy DO SYSTEMU NAWIGACJI SAMOCHODOWEJ TRAVEL PILOT DX
Mapa Polska/Czechy 2005/2006
Mapa ta jest kompatybilna z systemami nawigacyjnymi instalowanymi seryjnie w następujących samochodach:....
Ford [Travel Pilot (>=03.01), MFD(>=01.01)].....
Mapa ta jest również kompatybilna z systemami nawigacji Travel Pilot o następujących numerach:
DX-V, DX-N, DX-R5, DX-R52, DX-R70, DX-R4, RNS 4"
Cena : 779,00 zł brutto
Wedlug mnie na poczatek to nie kewstia mapy lecz kwestia softu. Ostatnimi dniamia bawilem sie updatem firmwaru w moim denso i stwierdzilem ze można by go nawet przetlumaczyc w 80% na polski (nie liczac lektora). Z tego co zauwazylem w necie i na wlasnej skurze robiac uaktualnienie zauwazylem ze plik z softem posiada nazwe loading.kwi. Przeszukujac net zauwazylem ze te same pliki wystepuja podcas updatu w nawigacjach: Jaguara, Volvo, Toyoty, Lexusach. Oficjalnie mowi sie ze Denso jest dla Forda i Jaguara. Dla zainteresowanych tematyka updatu polecam link http://solesz.extra.hu/. Kolejna rzecz zatsanawiajaca mnie jest taka iż w blaupunkcie DX-V występuje takze 2 czytnik (tak jak w denso) i o dziwo nawet troszke przypomina ten z denso z wygladu. Jak by ktos posiadal to by mozna zobaczy czy rozklad wtyczek pasuje do fordowskiej (albo ktos przeprogramowal denso albo podmienil naped w bagazniku innej opcji ja nie widze w uruhcomieniu DX)
MDMcapital 04-06-2007, 13:59 Także zwróciłem na to uwagę
Jednakże nie mogę znaleźć mapy DX-V
Czy robiłeś próby z softem np. BMW ?
safelock 04-06-2007, 14:14 nie ale bede robic próby z softem toyoty/lexusa. Gdyz po liscie plikow wynika ze to prawie ta sama lista. Prawdoodbnie trzeba bedzie podmienic kilka plikow na mapie bo dana mapa jest pod dana marke ale to sie da zrobic na poziomie obrazu CD. Puki co ssam ta mape z neta - tam jest juz polska i czechy.
MDMcapital 04-06-2007, 14:23 ?
Dobrałem się do menu - i sprzęt zgłasza info producenta KENWOOD ?
Ciekawe :fcp2
safelock 04-06-2007, 14:58 Jak sie dobrales do menu i ci zglasza ze kenwood? Opisz bardziej. Moze bedzie cos przydatnetgo. Ja puki co bawilem sie trybem serwisowym itp (10sek przycisk menu potem kod 842520 i juz jestesmy w serwisówce navi)
MDMcapital 04-06-2007, 16:05 Jak sie dobrales do menu i ci zglasza ze kenwood? Opisz bardziej. Moze bedzie cos przydatnetgo. Ja puki co bawilem sie trybem serwisowym itp (10sek przycisk menu potem kod 842520 i juz jestesmy w serwisówce navi)
Zrobię zdjęcia
Dobrałem się do menu telefonu - ale pomimo włączonego BLUTUTH-a nie wykrył żadnego telefonu
Czegoś brakuje ?
maciejstepniak 04-06-2007, 18:42 :fcp15 Strasznie mądrym językiem piszecie panowie! :fcp15
To jak jest, można coś wgrać do Denso?
Jeśli tak to chętnie przyjmę sugestię lub pomoc.
A i wdzięczność moja będzie :fcp18 duża.
Pozdrawiam
MDMcapital 04-06-2007, 19:37 Można
safelock 04-06-2007, 21:23 Cod o bluetooh wydaje mi sie ze to w nowszych wersjach denso jest zaimpletowane sprzetowo. W starszych denso chyba niema (tak cos mi sie obilo o uszy na forach jakis). Zrob fotki z tego co znalazles i to co wspomniales ze mozna wgrac cos innego. Poszukam w miedzyczasie sobie mapy do bmw z navteq :)
MDMcapital 04-06-2007, 21:45 Cod o bluetooh wydaje mi sie ze to w nowszych wersjach denso jest zaimpletowane sprzetowo. W starszych denso chyba niema (tak cos mi sie obilo o uszy na forach jakis). Zrob fotki z tego co znalazles i to co wspomniales ze mozna wgrac cos innego. Poszukam w miedzyczasie sobie mapy do bmw z navteq :)
Mam mapę DX - zrobiłem upload - i stoi.
Z oryginalnej płyty nie ciągnie nic
WISI system :569:
safelock 04-06-2007, 21:47 jak wisi system? pokazuje ze masz nieprawidlowa plyte??
Gdzieś znalazłem przykład działającej mapy Blaupunkt na nawigacji Denso :fcp17
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/
Zdjęcia od 14 do 16 widać, że to jest Denso :fcp2
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/14.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/15.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/16.jpg
Używanie nawigacji, od zdjęcia 25 widać nawigację
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/23.jpg
Od zdjęcia 33 ewidentnie widać, że można jeździć po Czechach
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/33.jpg
Czy ktoś już sprawdzał mapę od Blaupunkta DX-V :fcp9
kolopeter 10-06-2007, 01:37 moze im udalo sie wrzucic oprogramowanie, ale pytanko, czy reszta dziala. czyli klima, radio itd. a wogole kto ma adres do tej czeskiej strony o tym radiu. nie mowie tylko o zdjeciach. no i czy ktos moglby napisac jak sie robi update tego radia. mam update , ale nie chce skopac jak inni koledy na forum. moze jakas mala instrukcja , krok po kroku :)
a i czy stara plyta dziala na nowym firmware ?
Diomed44 11-06-2007, 09:31 Gdzieś znalazłem przykład działającej mapy Blaupunkt na nawigacji Denso :fcp17
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/
Zdjęcia od 14 do 16 widać, że to jest Denso :fcp2
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/14.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/15.jpg
http://home.tiscali.cz:8080/ujhelyi.jan/navi/16.jpg
fcp9
Napisałem do gościa ujhelyi.jan i powiedział mi jak mu się udało władowac ta mapę do forda :)
Sposób jest smiesznie prosty ale kosztowny.
Gosć poprostu podpiał navi DX Blaupunkta do wyswietlacza w mondziaku wykorzystując przejściówkę. Teraz poprostu przepina sie na czas kozystania z navi na drugi napęd :)
Jak widac nadzei dla nas niema choć ford obiecuje w tym roku Polske , ale podejżewam ze bezie taka jak w Toyocie - a to znaczy marna
kolopeter 11-06-2007, 12:35 kurcze mecze sie juz z tym updatem. szkoda mi juz plyt :)
moze robie blad. probowalem juz na cd-rw i cd-rach niestety tylko na tdkach i 2 nagrywarkach sony.
a co robie : wchodze do trybu serwisowego przez przytrzymanie menu i klikam kod 6414.
w rogu jest opcja update costam. klikam na to i widze jaka jest wersja obecna softu no i co powinno byc na cd wlozonym do napedu. ale cokolwiek tam wloze/zmnaczy plytke z updatem/ to w sumie naped nic nie widzi. na forum wyczytalem o jakiejs kombinacji po przekatnych aby wejsc w system, ale nie znalazlem wiecej danych o tym.
jakby ktos mogl wrzucic na rapida albo gdzies ten update lub instrukcje jakas wieksza , to bylbym wdzieczny. duzo nie zajmuje , bo jakies 20 mega
safelock 11-06-2007, 19:39 oto jaka otrzymalem odp od osoby co te fotki opublikowala:
Ahoj ( Hi, )
Budu psát česky jestli to nevadí , english by to nebylo ono :-)
polsko a česko si rozumí ne ,
Navi pro ford mondeo Denso jsem tam nainstaloval dodatečnou navi Blaupunkt
DX-V do kufru a připojil k touchscreenu
Takže jsou v autě teď 2 kusy Navi ( navi Denso a Navi blaupunkt ) které se
dají nezávisle na sobě přepínat
Realizace cca 12 hod práce
potřeba :
Interface ( vlastní výroba )
Navi Blaupunkt DX-V
GPS antena
and Work :-) this is all
I'll write in Czech whether never mind , english would it wasn't it :-)
polsko and czech yourself have no ,Navi for ford mondeo Denso am there
install additional heave in Blaupunkt DX-V into case and connect to
touchscreenu
so that be in car now 2 dollops Navi ( heave in Denso and Navi blaupunkt )
which with given abstractedly on strain
Realization c. 12 throw work
need :Interface ( handmade )
Navi Blaupunkt DX-V
GPS antena
and Work :-) this is all
kolopeter 13-06-2007, 15:53 witam ponownie, probowalem zrobic update takze na verbatimie cd-rw o ktorym pisal ktos inny. niestety dalej nie widzi plyty. jesli ktos ma ten update , to niech dokladnie napisze jaka to byla plyta. znalazlem tez chyba na jakiejs wegierskiej stronie , ze to moze byc wina napedu , ze nie widzi tych plyt . dlugosc lasera,zuzycie itd. a cd-rw podobno maja podobne odbicie jak oryginal , dlatego czasami ten update dziala na cd-rw. no mnie niestety nie:(
tasze gdzies na niemieckiej znalazlem,ze ktos mial podobny problem jak ja i w zasadzie probowal verbatimy i platinum i tez mu nie chodzilo to cos. w instrukcji do plyty bylo napisane , ze wazne jest aby zrobic ten update. wiec pytanko, a co sie stanie jak nie zrobie update-u???? czy jest szansa ze nowsza mapa pojdzie , czy przez przypadek z tej plytki z mapa zostanie cos zgrane do navi i cala sie zablokuje ??
poradzcie , bo troszke obawiam sie wrzucic plyte z mapa , nawet na probe
Panowie, ja również należę do "szczęśliwych" posiadaczy zestawu denso i navigacji z której nie sposób korzystać...proszę dajcie newsy czy Wasze próby ze wstawieniem softu z toyoty coś dały, choć co do wartości tych map wiem że obejmują coś ok 4% powierzchni kraju i ręce opadają...sam już w niemczech próbowałem zdobyć informacje jak programowo pokonać taki problem, ale niewiele się dowiedziałem, kuzyn próbował z mapami mercedesa ale nie ruszało...
safelock 19-06-2007, 16:23 witam ponownie, probowalem zrobic update takze na verbatimie cd-rw o ktorym pisal ktos inny. niestety dalej nie widzi plyty. jesli ktos ma ten update , to niech dokladnie napisze jaka to byla plyta. znalazlem tez chyba na jakiejs wegierskiej stronie , ze to moze byc wina napedu , ze nie widzi tych plyt . dlugosc lasera,zuzycie itd. a cd-rw podobno maja podobne odbicie jak oryginal , dlatego czasami ten update dziala na cd-rw. no mnie niestety nie:(
tasze gdzies na niemieckiej znalazlem,ze ktos mial podobny problem jak ja i w zasadzie probowal verbatimy i platinum i tez mu nie chodzilo to cos. w instrukcji do plyty bylo napisane , ze wazne jest aby zrobic ten update. wiec pytanko, a co sie stanie jak nie zrobie update-u???? czy jest szansa ze nowsza mapa pojdzie , czy przez przypadek z tej plytki z mapa zostanie cos zgrane do navi i cala sie zablokuje ??
poradzcie , bo troszke obawiam sie wrzucic plyte z mapa , nawet na probe
oczywiscie testowales na CD-Rw swiezo zakupionej (nigdy nie formatowanej)??
Podczas rozmowy z firmą NaviSytem, pan zaproponował aby zadzwonić do nich w sierpniu to może już coś będzie wiadomo co z mapą do naszego Forda.
Ale pod adresem www.audiocar.cz.... (http://www.audiocar.cz/detail-auto-navigace-navigace-dvd-gps-navteq-software--t1000-9349-2005-126.html) znajduje się mapa wydana przez Navteq-a i obejmującą całą Europę. Płyta jest w wersji DVD-ROM 8.5GB. Język czeski nie jest moją mocną stroną ale w postach piszą o nawigacji DENSO i że pracuja nad nią :fcp25
Może Czesi szybciej będą mieli mapę dla polski :fcp20
Cena lekko porażająca :570:
kolopeter 22-06-2007, 12:39 1 probowalem na nowkach cd-rw paru nawet:)
a co do czeskiego to :
tento DVD-ROM není pro DENSO podporován a obávám se,že nebude dostupný
tlumaczyc chyba nie trzeba:)
Tyle to ja wiem ale to: Doporučujeme novinku pro požadované regiony -- více zde -- bude dostupná ke konci týdne a shánění máte vyřešeno. :?:
Poza tym, w NaviSytem mówili, że ważny jest 'engine' - w tym przypadku właśnie od Nawteq-a.
Jakieś opinie na ten temat :?:
safelock 23-06-2007, 17:38 witam wsyztkich. Przyjrzalem sie blizej troche czytnikowi DVD i z niego wywnioskowalem ze obraz nadawny jest za pomoca sygnalu cos ala RGB (każda zyla posiada osobny kolor) potem masa oraz synchronizacja na jednej żyle. Przypomina mi to troszke VGA. Co o tym myślicie? Jest tu moze ktos na tyle obeznany aby to potwierdzic lub zaprzeczyc?? Wedlug mnie najprosciej dla firmy produkujacej monitor bylo by to zrobic w standardzie vga gdyz jest to obcenie najpopularniejszy standard stosowany w LCD - przynajmniej tak mi sie wydaje. Jak by to byl żeczywiscie vga to mozna by teoretycznie podlaczyc komputer pod okreslona rozdzielczoscia. Zauwazylem takze ze monza by obraz wypiac aby odtwarzac dzialal oraz monitor dotykowy reagowal na dotych bez obrazu. W zwiazku z czym domniemam ze dotykowy wyswietlacz pewnie bedzie oparty na zasadzie sygnalow na innych zylach.
Czy płyty z nawigacją do Denso są dwuwarstwowe (dual-layer) :?:
Mam iso z obrazem o wielkości ok. 7GB i co oczywiste na zwykłą DVD się nie mieści :fcp15 .
Witam wszyskich po raz pierwszy!
Obraz musi być wypalony na dvd dual-layer: sam przegrywałem oryginalną płytę (mam mocno porysowaną). Nero i poszło.
Jak sie dobrales do menu i ci zglasza ze kenwood? Opisz bardziej. Moze bedzie cos przydatnetgo. Ja puki co bawilem sie trybem serwisowym itp (10sek przycisk menu potem kod 842520 i juz jestesmy w serwisówce navi)
Zrobiłem to samo i tez mam napisane KENWWOD
Pod adresem strony caraudio-service.ru (http://www.caraudio-service.ru/shtatniki-ford.html) jest lista wszystkich nawigacji i audio jakie montowane były/są w Fordach.
Pod adresem strony caraudio-service.ru (http://www.caraudio-service.ru/shtatniki-ford.html) jest lista wszystkich nawigacji i audio jakie montowane były/są w Fordach.
No moje jest to pierwsze od góry pod podanym przez Ciebie linkiem i nie ma chyba tam możliwości skopiowania kśuiązki telefonicznej z telefonu do radia:( a o mapie to nawet nie wspomne:(:(:(
No moje jest to pierwsze od góry pod podanym przez Ciebie linkiem i nie ma chyba tam możliwości skopiowania kśuiązki telefonicznej z telefonu do radia:( a o mapie to nawet nie wspomne:(:(:(
nie ma potrzeby! Fabrycznie zainstalowany zestaw głośnomówiący importuje książkę telefoniczną, pozwala czytać i pisać SMS'y bezpośrednio z ekranu. :fcp4
Niestety kilka dni temu cuś sie zepsuło i już. Podejrzewam wymienny uchwyt do telefonu i na razie walczę z Fordem co by mi sprowadzili drugi. :fcp25
A przy okazji czy ktoś wie czy po podłączeniu fabrycznej kostki bluetooth trzeba zmieniać oprogramowanie czy może system sam to wykryje? :fcp9
pozdr
safelock 03-07-2007, 07:33 A przy okazji czy ktoś wie czy po podłączeniu fabrycznej kostki bluetooth trzeba zmieniać oprogramowanie czy może system sam to wykryje? :fcp9
pozdr
Co najwyzej w trybie serwisowym włączyć trzeba opcje. Masz może model tej kostki?? Umnie w fordzie powiedzieli ze ten zestaw by kosztowal mnie jakies 1700pln wiec zrezygnowałem.
nie ma potrzeby! Fabrycznie zainstalowany zestaw głośnomówiący importuje książkę telefoniczną, pozwala czytać i pisać SMS'y bezpośrednio z ekranu. :fcp4
Niestety kilka dni temu cuś sie zepsuło i już. Podejrzewam wymienny uchwyt do telefonu i na razie walczę z Fordem co by mi sprowadzili drugi. :fcp25
A przy okazji czy ktoś wie czy po podłączeniu fabrycznej kostki bluetooth trzeba zmieniać oprogramowanie czy może system sam to wykryje? :fcp9
pozdr
Tak jak mówiłem wczesniej, mam zestaw fabryczny głośnomówiący ale nie łącze sie przez uchwyt do telefonu tylko przez Bloototha i ani nie ściagą ksiązki ani nie pokazuje się taka opcja aby sciagnąć :(:(:(
safelock 03-07-2007, 15:39 Tak jak mówiłem wczesniej, mam zestaw fabryczny głośnomówiący ale nie łącze sie przez uchwyt do telefonu tylko przez Bloototha i ani nie ściagą ksiązki ani nie pokazuje się taka opcja aby sciagnąć :(:(:(
Ten zestaw masz łaczony bezposrendio do radia DENSO??
Tak jak mówiłem wczesniej, mam zestaw fabryczny głośnomówiący ale nie łącze sie przez uchwyt do telefonu tylko przez Bloototha i ani nie ściagą ksiązki ani nie pokazuje się taka opcja aby sciagnąć :(:(:(
Ten zestaw masz łaczony bezposrendio do radia DENSO??
Właczam Blootha w telefonie on mi pokazuje w aktywnych urzadzeniach FORD AUDIO i to wszystko juz działa.
Jak ktos do mnie dzwoni to widze numer telefonu (nie widze opsiu jaki mam w ksiazcze telefnicznej) , jak ja dzwonie to moge oczywiscie z telefonu, lub wybierając numer (a nie z ksiazki telefonicznej - bo tak jak pisałem nie moge jej sciagnac do radia) z Touchscreenu.
Co najwyzej w trybie serwisowym włączyć trzeba opcje. Masz może model tej kostki?? Umnie w fordzie powiedzieli ze ten zestaw by kosztowal mnie jakies 1700pln wiec zrezygnowałem.
nie mam ale znajomy sprawdzał w Niemczech i podobno kosztuje to ok 270€. Jeśli potrzebujesz to mam numer części.
Napisz w którym serwisie rozmawiałeś na ten temat. Czy sprawiali wrażenie, że wiedzą o czym mówią? Po moic pytaniach widziałem strach w ich oczach :fcp2
safelock 04-07-2007, 20:58 jak bys umial podaj nr częsci
DANIELOSS 05-07-2007, 07:48 Witam,czy taka mapa pujdzie na denso: blaupunkt teleatlas Polska dx ??
safelock 05-07-2007, 08:04 Witam,czy taka mapa pujdzie na denso: blaupunkt teleatlas Polska dx ??
nie
DANIELOSS 05-07-2007, 08:16 Zadam pytanie inaczej.Czy jest jakakolwiek mapa Polski która pujdzie na denso?
Zadam pytanie inaczej.Czy jest jakakolwiek mapa Polski która pujdzie na denso?
Z tego co ja sie orientuje to nie:( A w Fordzie POlska powiedzieli pieknie "NIE MA I NIE BEDZIE"! :(
jak bys umial podaj nr częsci
Jak macie możliwość, podajcie nr tej kostki bluetooth, może jakiś spec od audio samochodowego jest w stanie zastąpić drogie oryginalne jakimś zamiennikiem, a jak wiemy logo forda na częściach kosztuje... :fcp20
aha i może jakaś fotka albo przynajmniej, rodzaj wtyczki, liczba pinów itp...
Jak macie możliwość, podajcie nr tej kostki bluetooth, może jakiś spec od audio samochodowego jest w stanie zastąpić drogie oryginalne jakimś zamiennikiem, a jak wiemy logo forda na częściach kosztuje...
aha i może jakaś fotka albo przynajmniej, rodzaj wtyczki, liczba pinów itp
No to zgodnie z prośbą - 1476160 BSC (podobno literki nie są potrzebne).
Cena 275,04€.
Numer był sprawdzany u dealera w Niemczech na podstawie numeru VIN.
Mój C-Max ma fabrycznią navi Denso z fabrycznym (zepsutym od miesiąca :fcp25 ) przewodowym zestawem głośnomówiącym.
Jeśli ktoś poradzi sobie z tym problemem proszę o kontakt. Mam wątpliwości czy nie trzeba zwrócić sie do ASO. Eksperymentowałem z zamianą Denso na drugi zestaw też Denso z Mondeo i natychmiast po włączeniu stacyjki zobaczyłem napis, że numer navi jest nie zgodny z numerem VIN. System został zablokowany z poleceniem udania sie do serwisu. Na szczęście po włożeniu oryginalnego zestawu wszystko wrociło do normy. Ciekawe jak będzie po dopięciu koski Bluetooth.
Dajcie znać!
pozdrawiam
brzoza30 05-07-2007, 23:37 Witam, czy może ktoś zna sposób na wymontwanie tego zestawu.
safelock 06-07-2007, 08:28 Jak macie możliwość, podajcie nr tej kostki bluetooth, może jakiś spec od audio samochodowego jest w stanie zastąpić drogie oryginalne jakimś zamiennikiem, a jak wiemy logo forda na częściach kosztuje...
Cena 275,04€.
Mój C-Max ma fabrycznią navi Denso z fabrycznym (zepsutym od miesiąca :fcp25 ) przewodowym zestawem głośnomówiącym.
Jeśli ktoś poradzi sobie z tym problemem proszę o kontakt. Mam wątpliwości czy nie trzeba zwrócić sie do ASO. Eksperymentowałem z zamianą Denso na drugi zestaw też Denso z Mondeo i natychmiast po włączeniu stacyjki zobaczyłem napis, że numer navi jest nie zgodny z numerem VIN. System został zablokowany z poleceniem udania sie do serwisu. Na szczęście po włożeniu oryginalnego zestawu wszystko wrociło do normy. Ciekawe jak będzie po dopięciu koski Bluetooth.
Dajcie znać!
pozdrawiam
Musisz wejsc do ervisowego i zablokowac vin lub odbblokowac (jakos tak lecialo ). Powinno wteyd przejsc
maciejstepniak,
witam.
czy udało ci się uzyskać pozytywną odpowiedz od kogokolwiek? i czy masz jakieś rozwiązania?. mam taki sam problem jak wielu z nas. Moje Denso nie czyta polskich map. a fajnie by było to zmienić . Jeżeli masz jakieś info prszę o pomoc
TomekM
safelock 11-07-2007, 18:32 nie puki co neima polski dla ford
Jak macie możliwość, podajcie nr tej kostki bluetooth, może jakiś spec od audio samochodowego jest w stanie zastąpić drogie oryginalne jakimś zamiennikiem, a jak wiemy logo forda na częściach kosztuje...
Cena 275,04€.
Dajcie znać!
pozdrawiam
Byłem w aso i sprawdził część o takim numerze i powiedział że ona nie będzie działać we wcześniejszych denso, dopiero tych po modyfikacji co dawali do focusów...
aha i druga sprawa: w mondeo denso ma kształt prostokątai proste krawędzie, widzę natomiast też na allegro i na tej rosyjskiej stronie że tam jest fota z dolną krawędzią zaokrągloną. czy w mondeo też macie takie zaokrąglone...
Mój C-Max ma fabrycznią navi Denso z fabrycznym (zepsutym od miesiąca ) przewodowym zestawem głośnomówiącym.
Byłem w aso i sprawdził część o takim numerze i powiedział że ona nie będzie działać we wcześniejszych denso, dopiero tych po modyfikacji co dawali do focusów...
Mój C-Max jest z połowy 2005 roku
powiedzmy że do Twojego będzie pasować, ale nie wydasz chyba tyle kasy na tą część, która w rzeczywistości nie jest tego warta, nie jestem w stanie skombinować żadnych więcej szczegółów co do jej parametrów technicznych, budowy, żeby móc konkretniej zająć się poszukiwaniami zamiennika, poza tym sezon wakacyjny nie sprzyja temu-wszyscy gdzieś na wyjazdach itp, do jednego juz dojrzałem że nie ma co czekać aż jakimś domowym sposobem uda nam się zdobyć oprogramowanie-mapy które podejdą do naszych denso i zakupiłem hp ipaq rx5490, niewielkie pieniądze i auto mapa 3d dość dokładna...pozdrawiam wakacyjnie
Witam.
A jak sprawdzić czy navi ma zestaw głośnomówiący w sobie? Uruchamiam w menu serwisowym ale nie telefon ani navi nie widzą się.
Czy komuś udało się zrobić upgrade softu? Jeżeli tak to proszę o szczegóły tej operacji.
A jak sprawdzić czy navi ma zestaw głośnomówiący w sobie? Uruchamiam w menu serwisowym ale nie telefon ani navi nie widzą się.
Jeśli masz przewodowy do z boku musi być konsola do wpięcia telefony (sorry taki żart):fcp23
Jeśli bluetooth to po wejściu w opcję telefon i chyba menu znajdziesz przycisk do parowania zestawu z telefonem. U mnie nie ma tej opcji :fcp11
Jeśli potrzebujesz to znajdę odpowiedni fragment w instrukcji
Jest opcja wyszukiwania telefonu tylko nie znajduje żadnego telefonu, a telefon nie znajduje navi. Cały czas wyszukuje.
Witam, a moglby kto zrobic obraz plyty iso albo powiedziec skad taka sciagnac , ja akurat mam mapy z 2002 a chcialbym sciagnac 2005-2006 lub nowsze.
No i co daje update firmwaru w navi denso ? bo tyle bylo pisane ale nikt nic konkretnego nie napisal. Same ogolniki.
Bede wdzieczny za obrazy iso plytek.
Witam, a moglby kto zrobic obraz plyty iso albo powiedziec skad taka sciagnac , ja akurat mam mapy z 2002 a chcialbym sciagnac 2005-2006 lub nowsze.
...
Bede wdzieczny za obrazy iso plytek.
Mam obraz mapy chyba z 2006-2007 - archiwum ma ponad 3,5GB :fcp16 :fcp12
Mam 2004-2005 ale nie wiem ile zajmuje (płyta w samochodzie)
Łukasz_FM 22-08-2007, 23:59 ta denso to jest tez inna nazwa vnr 9000 tak?
gdzie w mondeo wklada sie plyte z mapa do niej ?
bo ja do swojej nad wyswietlaczem wkladam muzyke a i tak dziala mapa niemiec i nie mam pojecia jak ja wyjac lub znalesc lub zobaczyc
czy w tych nawigacja sa jakies ukryte opcje ?? jak donich wejsc?
Hej :)
Jezeli masz kombii to, jak otworzysz klape znajdziesz odtwarzacz map dvd po prawej stronie w takiej plastikowej nakladce przykrecanej na 4 sruby typu torx bodazje rozmiar 10 lub 12.
Czy ktoś już może coś słyszał o navi do nowego Mondeo i prób przystosowania jej do "starszych"wersji??
Łukasz_FM 24-08-2007, 17:06 to te samo miejsce gdzie jest zmieniarka na zwykle cd czy po drugej stronie bo po lewej mam zmieniarke i ona jest w takim dodatkowym pudelku dokreconym ale mapy w tej zmieniarce nie ma ??
Poszukiwałem mapy Polski do Mondeo III z dotykowym panelem i ostatnio dzwoniąc do Serwisu Forda uzyskałem odpowiedź że taka mapa jest a jej koszt to około 1800,00PLN. Mam nadzieje że w niebawem będzie można ją dostać z innych żródeł. :fcp22
Warto jeśli ktoś ma dobre złącze sprawdzić jeszcze to http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php ... avigations (http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=23265&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=DVD+navigations)
dajcie znać jeśli komuś się to przyda.
Warto jeśli ktoś ma dobre złącze sprawdzić jeszcze to http://forum.ppcwarez.org...DVD+navigations
Przykro mi ale linki do rapidshare wogole nie dzialaja, Niby publikacja tych materialow jest z maja ale na rapidzie nie ma zadnych plikow.
Ponawiam prosbe o linki do update navi denso wraz z mapa na rok 2006/2007
Łukasz_FM 26-08-2007, 12:58 i ostatnio dzwoniąc do Serwisu Forda uzyskałem odpowiedź że taka mapa jest a jej koszt to około 1800,00PLN. Mam nadzieje że w niebawem będzie można ją dostać z innych żródeł. :fcp22
Warto jeśli ktoś ma dobre złącze sprawdzić jeszcze to http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php ... avigations (http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=23265&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=DVD+navigations)
Mozesz podac telefon do tegp serweisu forda ?
A co powiedzie o tym??
link (http://cgi.ebay.pl/orig-Ford-Navigation-DVD-Europa-2007-navi-software-NEU_W0QQitemZ230165643978QQihZ013QQcategoryZ57298Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Nowe Mondeo jest wyposażone w nawigącję Blaupunkta, więc najprawdopodobniej ta mapa jest do nich. W Ford Polska otrzymałem informację, że robia wszelkie starania aby powstała mapa do Denso.
Witam!
Przeglądam te wątki i mam prośbę.Może ktoś wie czy jest możliwość zamontowania adaptera bluetooth do nawigacji DENSO rocznik 2004.mam orginalny zestaw do nokii 6310i.Raczej nie chce zmieniać telefonu. :fcp1
Pozdrawiam.
czy ktoś sprawdzał tę mapę
http://www.allegro.pl/item244208300_map ... wosc_.html (http://www.allegro.pl/item244208300_mapa_polski_i_europy_ford_dvd_2007_0 8_nowosc_.html)
pozdr
Wygląda obiecująco ale czy będzie działać ze "starszymi" modelami forda z ekranem dotykowym...?
Wysłałem zapytanie do użytkownika allegro wystawiającego tą mapę czy będzie działać ze "starszymi" navi dotykowymi. Oto odpowiedź:
Witam Pana
We wszystkich Fordach z navi DVD.\
Pozdrowienia
Dariusz Kondys
Co o tym myślicie?
MDMcapital 15-09-2007, 14:03 Wygląda obiecująco ale czy będzie działać ze "starszymi" modelami forda z ekranem dotykowym...?
Wysłałem zapytanie do użytkownika allegro wystawiającego tą mapę czy będzie działać ze "starszymi" navi dotykowymi. Oto odpowiedź:
Witam Pana
We wszystkich Fordach z navi DVD.\
Pozdrowienia
Dariusz Kondys
Co o tym myślicie?
W/g mojego doświadczenia (wielokrotne kontakty tel), przedstawiciele tej firmy niewiele mają wspólnego z kompetencją.
Zapłać i się dowiesz co kupiłeś - to ich dewiza
Moim zdaniem to: Albo Blau albo dotykowa - to są całkowicie inne urządzenia
Zgadzam się z Tobą.
Co do kupienia - zastanawiam się ale nie z allegro tylko z e-bay, bo tam widziałem takie same (pod względem nr Forda) za 57 euro z przesyłką co daje kwotę pięciokrotnie mniejszą!!!.
A czy ktoś sprawdził tom mapę czy działa na 100% na denso. Ja rozmawiałem z gościem przez telefon i zapewniał mnie że będzie działać, gdy powiedziałem czy można podjechać i sprawdzić czy działa to odpowiedział mi że wszystkie mapy ma zafoliowane oryginalnie i nie da rady. POZDRAWIAM
MDMcapital 21-09-2007, 22:46 A czy ktoś sprawdził tom mapę czy działa na 100% na denso. Ja rozmawiałem z gościem przez telefon i zapewniał mnie że będzie działać, gdy powiedziałem czy można podjechać i sprawdzić czy działa to odpowiedział mi że wszystkie mapy ma zafoliowane oryginalnie i nie da rady. POZDRAWIAM
Skoro to poważna firma :569:
Powinna dusponowac tzw. ofertą/kartą informacyjną prod. (w języku polskim) :568:
Nie mam dobrych wieści, napisałem do gościa co się zajmuje płytkami do navi.
I to co mi odpisał na temat nowej płyty do TOCHSCREEN
Niemam i ie będe miał tej mapy jest to system EX i niekopiowalne mapy, http://www.fgoc.co.uk/mk3_interior.htm Tylko oryginał musisz kupić. pozdrawiam.
Ja mam nadzieję że się mylił bo nie uśmiecha mi się wydawać tyle kasy na płytę.
[ Dodano: 2007-09-23, 21:15 ]
ZNALAZŁEM W LICYTACJI.
http://cgi.ebay.pl/Ford-Navi-DVD-Europa ... dZViewItem (http://cgi.ebay.pl/Ford-Navi-DVD-Europa-2007-neueste-Version_W0QQitemZ170152233991QQihZ007QQcategoryZ57 298QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
MDMcapital 23-09-2007, 21:13 ALKOCHOL da rade
Tylko że ta płyta nie jest do DENSO :-(
Czyli tylko ta mapa będzie chodzić.
http://cgi.ebay.pl/FORD-DVD-EUROPA-2007 ... dZViewItem (http://cgi.ebay.pl/FORD-DVD-EUROPA-2007-NEUST-AUSGABE-TOUCHSCREEN-DENSO-AE_W0QQitemZ330168937730QQihZ014QQcategoryZ57298QQ ssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Bo ja mam takom ale 2003, i myślałem jak będzie nowsza to może być zmieniona okładka i wtedy dostępna będzie mapa Polski.
brzoza30 27-09-2007, 09:20 Napisałem do Navisystem z pytaniem o plytę "Mapa Polski i Europy Blaupunkt DVD Navigation Ford 2007/08" dostałem odpowiedź:
"Tak jest to mapa do systemu Denso".
Jeśli chodzi o mapy EX, to jest jedna, ale ona jest dla Blaupunkta TravelPilot EX-V więc może "Mapa Polski i Europy Blaupunkt DVD Navigation Ford 2007/08" jest to mapa do DENSO
Pytanie tylko, kto to sprawdzi za 1100 zł.
safelock 27-09-2007, 11:04 dociepie kilka linkow ktore wedlug mnie maja cos wspolnegoz denso lecz za bardzo nie umiem jezyka niemieckiego (umiem angielski:( )
http://www.motor-talk.de/forum/navi-dvd ... 67245.html (http://www.motor-talk.de/forum/navi-dvd-2006-2007-mit-update-cd-t1567245.html) - mam wrazenie ze pisze sie tam o przeróbce denso na kewood
--------------------------
http://www.motor-talk.de/bbs/Attachment ... &ajax=true (http://www.motor-talk.de/bbs/Attachment.action?attachmentId=389095&ajax=true)
http://www.motor-talk.de/forum/mk3-dvd- ... tml?page=2 (http://www.motor-talk.de/forum/mk3-dvd-navi-bluetooth-nachruesten-t997496.html?page=2)
- tutaj cos o bluetooth
MDMcapital 27-09-2007, 21:51 Tutaj jest link do instrukcji obsługi nawigacji montowanej w nowych samochodach (sprzęt f-my BLAU
http://www.ford.pl/ie/instrukcje_obslugi/-/-/-/-/-/-/#
Jarosław Jaroń 31-10-2007, 22:34 Posiadam nowego Focusa II rok 2007 październik wersja Platinium
Mam Navigacje Denso - nie była montowana fabrycznie ,we własnym zakresie zamontowałem w samochodzie w schowku czytnik dvd , anteny GPS oryginalną . Gdy zabrałem się do montowania ekranu natrafiłem na problem
oto on w instalacji nie mam kabla który spina razem czytnik dvd i touch screen.
Mam pytanie czy u kogoś kto również posiada , instalował samodzielnie navigacje Denso był ten kabel w instalacji ,czy powinien zawsze być , od czego zależy jego obecność.?
Czy można go bezproblemowo wpiąć w instalacje jeżeli zostanie dokupiony.?
A skoro w mojej instalacji go nie ma to gdzie mogę go kupić.?
Będe wdzieczny za każdą informacje.
Tutaj jest link do instrukcji obsługi nawigacji montowanej w nowych samochodach (sprzęt f-my BLAU
http://www.ford.pl/ie/instrukcje_obslugi/-/-/-/-/-/-/#
a czy ktos moze mi pomoc w zrozumieniu po co plytka dvd do nowego blaupunkta jesli mapa wg tej instrukcji (str. 32) jest zapisana w pamieci radyjka? ja tu nawet nie widze napedu dvd :/
thx :)
MDMcapital 16-11-2007, 06:57 Uprzejmie donosze iż mapa (płyta) od TOYOTY nr 86271-60V661A typ V.2;
Nie startuje w Fordzie :569:
safelock 17-12-2007, 20:51 A ja donosze iż mapa z toyoty 86271-70V801 startuje i jest polska (słaba ale jest)
MDMcapital 20-12-2007, 16:40 Potwierdzam
Ta wersja 86271-70V801 u mnie też DZIAŁA :569:
COMMENT=2006 - 2007 Ver.1;
kolopeter 20-12-2007, 19:26 toyotowa 2007/2008 o numerze 86271-60W390 NIE DZIALA Z DENSO
Panowie może to wygląda , że rzucam się jak hiena ale od ponad roku śledzę wasze zmagania z mapą do tuch screen`a . I widzę , że coś w końcu drgnąlo - może pomorzecie w jaki sposob wejsc w posiadanie tej że mapy z toyoty która dziala w mondeo . POzdrawiam
kolopeter 21-12-2007, 07:02 jesli sledzisz , to wiesz skad sciagnac. wystarczy poczytac.
MDMcapital 21-12-2007, 16:15 jesli sledzisz , to wiesz skad sciagnac. wystarczy poczytac.
:532: Myśleć :566:
Logstrup 28-12-2007, 20:43 Witam wszystkich.
Ostatnio trochę czytałem na temat CarPC i doszedłem do wniosku, że jeżeli, tak ciężko zdobyć mapę Polski pod Denso, a jak się znajdzie to innej firmy (np.Toyoty) i z pokryciem Polski kilkunastoprocentowym, to może wyjściem jest zamontowanie CarPC.
Montujemy CarPC i wgrywamy winde, podpinamy GPS-a, instalujemy AutoMapę Europy i możemy się cieszyć dokładnymi mapami.
A jeżeli mamy AutoMape, to poco nam Denso.
Po prostu wykorzystać po części przewody z czytnika Denso
Tyle ogólnie.
Oczywiście jest to tylko propozycja, wiadomo, że trzeba będzie trochę pokombinować, ale według mnie warto, bo mieć taki sprzęt i tylko z radia korzystać to grzech.
Co o tym mylicie?
Ja w 90% jestem zdecydowany.
Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na waszą pomoc.
MDMcapital 28-12-2007, 21:45 Witam wszystkich.
Ostatnio trochę czytałem na temat CarPC i doszedłem do wniosku, że jeżeli, tak ciężko zdobyć mapę Polski pod Denso, a jak się znajdzie to innej firmy (np.Toyoty) i z pokryciem Polski kilkunastoprocentowym, to może wyjściem jest zamontowanie CarPC.
Montujemy CarPC i wgrywamy winde, podpinamy GPS-a, instalujemy AutoMapę Europy i możemy się cieszyć dokładnymi mapami.
A jeżeli mamy AutoMape, to poco nam Denso.
Po prostu wykorzystać po części przewody z czytnika Denso
Tyle ogólnie.
Oczywiście jest to tylko propozycja, wiadomo, że trzeba będzie trochę pokombinować, ale według mnie warto, bo mieć taki sprzęt i tylko z radia korzystać to grzech.
Co o tym mylicie?
Ja w 90% jestem zdecydowany.
Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na waszą pomoc.
Ile to kosztuje :wpale:
Co należy rozumieć pod pojęciem LICZYĆ NA WASZĄ POMOC ??
Prościej jest kupić LAPTOKA :569:
I już masz wszystko
CHODZI O ZASADE - jak jest to ma działać - CarPC -Albo CAR albo PC
A tak poważnie - to urządzenie jest CARPC i to nie byle jakiej maści
konishoa 28-12-2007, 21:52 wgrywamy winde, podpinamy GPS-a, instalujemy AutoMapę Europy i możemy się cieszyć dokładnymi mapami.
I jak jesteśmy na jakimś cholernie dużym rondzie w nieznanym mieście (na przykład Place de l'Etoile w Paryżu ale pewnie w Polsce też znajdzie się coś podobnego) nasza winda w CarPC robi nam nagle BSOD ..... :fcp27
Jak pewnie zauważyłeś my chcemy zmusić do posłuszeństwa fabryczny 'dewajs' Forda. Ot tacy puryści z nas :fcp12
Co nie znaczy, że Twój pomysł nie jest pozbawiony sensu. Rozumiem, ze chodzi Tobie o możliwość wykorzystania ekranu w Denso jako zwykłego monitora pod który podepniesz CarPC albo inne tego typu urządzenie. Też się kiedyś nad tym zastanawiałem ale dałem za wygraną.
[ Dodano: 28-12-2007, 22:54 ]
MDMcapital - to się nazywa zbieżność poglądów. I to w tym samym czasie :fcp2
MDMcapital 28-12-2007, 22:10 Od trzech lat jeżdze po PL-u z laptokiem na siedzeniu pasażera
To co mnie wq..a to obracanie głowy (po pierwsze w prawo, po drugie orientacja geograficzna) no i ....... znowu skręciłem w drugą stronę.
Jazda z PALMEM na szybie - może i dobre ale jak wysiadasz musisz cały ten majdan i tak zwijać / kable się plączą - dobrze że nie muszę zmieniać biegów/
Z doświadzcenia jazda z TOMTOM-em to albo jedziesz jak wszyscy MAJOR ROAD albo po bezdrożach - jak wybierasz Alternatywną trasę
W DENSO - system sam cię pyta gdy za długo sterczysz w jednym miejscu lub zbyt wolno się poruszasz Czy znależć Objazd ?
W meni są parametry dla dróg lokalnych i autostrad
Domyślnie ustawione na 4km i 20km - jak długi objazd dopuszczasz :fcp2
konishoa 28-12-2007, 23:38 To co mnie wq..a to obracanie głowy (po pierwsze w prawo, po drugie orientacja geograficzna) no i ....... znowu skręciłem w drugą stronę.
Fabryczna navi ma ten sam problem - fatalna ergonomia. Moim zdaniem ekran jest zdecydowanie za nisko (tu chapeau bas dla navi w Peugeocie 307 albo Volvo). Ileż razy ja przerżnąłem jakieś skrzyżowanie albo rondo których u nas jest bez liku to historia :fcp5
Tej panience która mi do ucha szepcze wskazówki jak jechać tez nauczyłem się nie wierzyć (wygląda na to, że Paryż znam lepiej jak ona, tzn może one zna więcej ulic niż ja ale nie ma pojęcia które z nich są permanentnie zakorkowane :fcp12 ).
Ale ogólnie IMHO rozwiązanie fabryczne jest o niebo lepsze od różnych dodatkowych bajerów
Jedyne co mnie męczy to brak możliwości aktualizacji POI. Głownie pod kątem radarów automatycznych (na chwilę obecną ponad 1100 więc pamięć podręczna odpada - trzeba edytować pliki KWI)
Logstrup 29-12-2007, 13:09 Ile to kosztuje
Co należy rozumieć pod pojęciem LICZYĆ NA WASZĄ POMOC ??
Prościej jest kupić LAPTOKA
I już masz wszystko
CHODZI O ZASADE - jak jest to ma działać - CarPC -Albo CAR albo PC
A tak poważnie - to urządzenie jest CARPC i to nie byle jakiej maści
Koszt zestawu: CarPC około 1000 zł. + odbiornik GPS 180, porównując do cen oryginalnych map lub do PocketPC, cena niewygórowana.
Na temat LAPTOKA to sam sobie odpowiedziałeś i się z tym zgadzam.
Jeżeli chodzi o POMOC, na którą liczę, to oczywiście kasa :fcp2 (żartowałem) :fcp4
Chodzi mi o wykorzystanie waszej wiedzy.
Jeżeli "chodzi o zasadę - jak jest to ma działać" - zgadzam się z tobą w 100%, ale u mnie i pewnie u Ciebie wszystko działa, tylko że na Europę.
Mapa 2006-2007 Denso, niestety, ale nie jest produktem wartym swojej ceny.
Będąc w Szwecji korzystałem z fordowskiej mapy i z IGO na PocketPC.
Wyznaczając trasę, około 400 km, według navi Denso, musiałbym nadrobić 50 km w stosunku do wyznaczonej trasy w IGO.
Jak pewnie zauważyłeś my chcemy zmusić do posłuszeństwa fabryczny 'dewajs' Forda.
Naprawdę życzę powodzenia, w nadchodzącym roku.
MDMcapital 30-12-2007, 14:23 Na allegro jesy oferta sprzedaży mapy do denso - gostek jest z gdańska - za mapę toyota-lexus winszuje sobie 450 pln - podjedź, zapodaj do autka, jeśli obszar po którym się poruszasz jest przynajmniej w 90% - masz odpowiedź.
Co do wyznaczania trasy:
- jak każda nawigacja wymaga kontroli własnej
- w menu masz możliwość wyboru CZAS/DYSTANS
- mam aktualną mapę TOMTOMA i gdy wybieram najkrutszą trasę - londuje na drogach ze zwiniętym asfaltem
jacek.szczecin 06-01-2008, 10:59 Poniżej link do sklepu oferujacego najnowszą wersję z mapą Polski;
http://navisystems.pl/sklep/product_inf ... ts_id=2331 (http://navisystems.pl/sklep/product_info.php?products_id=2331)
Sprzedawca twierdzi, że mapa będzie działała, nie informuje jednak, że ma kiepskie pokrycie Polski - w opisie tej mapy na ebayu wyraźnie jest napisane, że w Polsce są to tylko główne drogi.
Zastanawiam się nad wbudowaniem innej nawigacji oraz przebudowaniem systemu - zamianę dvd oraz użyciem adaptera w celu wykorzystania wyświetlacza, poniżej link do sklepu oferującego takie adaptery:
http://cgi.ebay.de/Ford-Touchscreen-Nav ... dZViewItem (http://cgi.ebay.de/Ford-Touchscreen-Navi-Multimedia-Adapter_W0QQitemZ300151727249QQihZ020QQcategoryZ76 086QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Niestety nie mam czasu na samodzielne doświadczenia, jeżeli zna ktoś warsztat, który podejmie takiej przebudowy to proszę o info na forum.
Pozdrawiam
brzoza30 06-01-2008, 11:21 Ta płyta nie działa w DENSO ona jest do nawigacji Blaupunkta montowanych w nowych fordach.
Co do mapy Polski poczytaj na forum temacik:
¤ Płyta do Navi Touchscreen
Mysle że za ten adapter to trochę drogo, na allegro widzialem za niecałe 500 zł do forda
MDMcapital 06-01-2008, 11:28 Poniżej link do sklepu oferujacego najnowszą wersję z mapą Polski;
http://navisystems.pl/sklep/product_inf ... ts_id=2331 (http://navisystems.pl/sklep/product_info.php?products_id=2331)
Sprzedawca twierdzi, że mapa będzie działała, nie informuje jednak, że ma kiepskie pokrycie Polski - w opisie tej mapy na ebayu wyraźnie jest napisane, że w Polsce są to tylko główne drogi.
Zastanawiam się nad wbudowaniem innej nawigacji oraz przebudowaniem systemu - zamianę dvd oraz użyciem adaptera w celu wykorzystania wyświetlacza, poniżej link do sklepu oferującego takie adaptery:
http://cgi.ebay.de/Ford-Touchscreen-Nav ... dZViewItem (http://cgi.ebay.de/Ford-Touchscreen-Navi-Multimedia-Adapter_W0QQitemZ300151727249QQihZ020QQcategoryZ76 086QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Niestety nie mam czasu na samodzielne doświadczenia, jeżeli zna ktoś warsztat, który podejmie takiej przebudowy to proszę o info na forum.
Pozdrawiam
:569:
http://forum.fordclubpolska.org/viewtop ... ight=denso (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=42568&highlight=denso)
:568:
jacek.szczecin 06-01-2008, 13:12 Brzoza, ja również sądziłem, że mapa Blaupunkt to mapa do nawigacji Blaupunkt i tak jest w tej sytuacji: http://navisystems.pl/sklep/product_inf ... 7977fff144 (http://navisystems.pl/sklep/product_info.php?products_id=79&osCsid=bd78e9ef6170dc52c3e54e7977fff144),
natomiast mapa do nawigacji dotykowej wyprodukowana przez Blaupunkta to mapa do nawigacji DENSO, tak twierdzi sprzedawca z którym rozmawiałem, no chyba, że Blaupunkt ma również wersję z nawigacją dotykową, a sprzedawca nie wie co sprzedaje.
Oto opis:
Mapa Polski i Europy Blaupunkt DVD Navigation Ford 2007/2008
Najnowsza mapa Europy w systemie Blaupunkt DVD Navigation na rok 2007.
Systemy Forda z Nawigacja TOCHSCREEN/Dotykowa/ Ford C-Max
Ford Focus
Ford Mondeo
Ford S-Max
Jeśli chodzi o adapter to pamiętaj, że do forda i owszem tyle, że do ekranu dotykowego.
Pozdrawiam.
MDMcapital 06-01-2008, 13:25 W nowych modelach jest sprzet innej marki - aczkolwiek też dotykowy ekran
Rozmawiałem z człowiekiem który kupił tą mapę i u niego nie poszło
W/g mnie - nie będzie działać
mam galaxy z V.2006r z mapa DVD denso 2005/2006, touchscreen. Zamierzalem kupic Ford Blaupunkt Navigation DVD 2007 i bylem pewien ze bedzie dzialac. Teraz juz nie wiem, po ostatnich postach mam watpliwosci. Jak sie ma Denso do Blaupunkta? Czy ktos ma mozliwosc wlozyc jedna i druga plytke i sprawdzic czy dziala.
Pozdrawiam
G
mkrawcz1 04-03-2008, 20:08 Ma się nijak. Do Denso z PL tylko mapy Toyoty TNS300-310.
MDMcapital 04-03-2008, 20:12 mam galaxy z V.2006r z mapa DVD denso 2005/2006, touchscreen. Zamierzalem kupic Ford Blaupunkt Navigation DVD 2007 i bylem pewien ze bedzie dzialac. Teraz juz nie wiem, po ostatnich postach mam watpliwosci. Jak sie ma Denso do Blaupunkta? Czy ktos ma mozliwosc wlozyc jedna i druga plytke i sprawdzic czy dziala.
Pozdrawiam
G
viewtopic.php?f=14&t=42568&start=0&st=0&sk=t&sd=a (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?f=14&t=42568&start=0&st=0&sk=t&sd=a)
Gdybyś przeczytał temat - już dawno doszedł byś do wniosku. :568:
Jedyna możliwa opcja ABY BYŁA PL to Lexus/Toyota - pokrycie blisko 100%
Sa pewne niedogodnosci ale pod wybrany adres prowadzi jak po sznurku :555:
chyba juz pozno jest i nic nt Blaupunkta nie moge znalezc. Posty dotycza map Toyoty, a nikt nie pisze ze na 100% nowy Blaupunkt 2007/2008 nie pasuje. A chodzi o http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=017 (http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=270216034197&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=017)
To jak, pasuje czy nie?
MDMcapital 05-03-2008, 00:51 chyba juz pozno jest i nic nt Blaupunkta nie moge znalezc. Posty dotycza map Toyoty, a nikt nie pisze ze na 100% nowy Blaupunkt 2007/2008 nie pasuje. A chodzi o http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=017 (http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=270216034197&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=017)
To jak, pasuje czy nie?
NIE
NIE
NIE
I od Audi, BMW, Merola itp peguetów :573:
mkrawcz1 05-03-2008, 08:14 chyba juz pozno jest i nic nt Blaupunkta nie moge znalezc. Posty dotycza map Toyoty, a nikt nie pisze ze na 100% nowy Blaupunkt 2007/2008 nie pasuje. A chodzi o http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=017 (http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=270216034197&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=017)
To jak, pasuje czy nie?
Skoro nic nie ma na temat Blaupunkta, to raczej nie działa :-)
Skater00 20-03-2008, 19:51 Witam :) Mam na imię Rafał :P i jestem tutaj nowy ;] jeżdżę Mondeo mk III i mam to radio z denso z dotykowym panelem. I mam pytanko. Czy ma ktoś mapę Polski? Bardzo mi potrzebna. proszę o kontakt ;] mój mail to-ja19@o2.pl
jesli sledzisz , to wiesz skad sciagnac. wystarczy poczytac.
jestem nowym posiadaczem mk3 2,o tdci z nawi denso lecz bez płyty z poską , czy ktos wie gdzie oprócz serwisu mozna ją kupić proszę o kontakt 888 528 726 andrzej poznań
PieroBoss 22-05-2008, 09:56 Witam mam forda mondeo z 2003 roku z duza navigacja dotykowa .czy ta mapa mi podejdzie? Mapa Polski i Europy Blaupunkt DVD Navigation Ford 2007/08 ? czy moze jest jeszcze cos innego? dzienki
MDMcapital 27-06-2008, 20:43 Witam mam forda mondeo z 2003 roku z duza navigacja dotykowa .czy ta mapa mi podejdzie? Mapa Polski i Europy Blaupunkt DVD Navigation Ford 2007/08 ? czy moze jest jeszcze cos innego? dzienkiNie
Pasują mapy od Toyoty TNS 300/310 oraz od jaguara
odswieze troche temat, planuje kupic s-maxa z 2007r z niemiec z takim kombajnem denso. czy w sprawach navi cos sie zmienilo?
co to znaczy ze sie zmienilo:) Mapy sa, sprzet dziala jak trzeba. Wystarczy ogarnac forum
Witam.
Testowałem wczwsniej mapy Toyoty TNS 300/310 i choć milczały to nie były takie tragiczne choć mimo wszystko moje oczekiwania były niestety wyższe.
A ostatnio nabyłem wersję Ford Denso 2010 no i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony: dokładna i całkiem niezła.
Polecam innym choć brak w niej polskiego języka komunikatów, ale angielski tez można szlifować... :shock:
|