Zobacz pełną wersję : Edge 2.7 Instalacja gazowa czy da radę zamontować ?

tomaszplanb
29-01-2017, 13:47
Czy da rady zamontować instalacje gazową do silnika 2.7 ecoboost?? Ktoś poleci jakiś warsztat?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

VERUS
12-04-2019, 10:02
Cześć, udało Ci się gdzieś założyć instalację LPG do tego silnika ?

Kupiłem wczoraj dokładnie taki sam samochód i zdziwiłem się gdzy wszędzie mówiono, że nie mają możliwości założenia LPG do tego silniak.

Help ?

kordyl
12-04-2019, 12:11
Spróbuj zadzwonić do Nowotczyńskiego z Mławy, może on Cię poratuje.

Struna
12-04-2019, 14:13
Auto-Dakar w Warszawie - dadzą rade.

VERUS
18-04-2019, 09:49
Auto-Dakar nie dadzą rady :) dzwoniłem.

Skontaktowałem się z formą AC STAG i jest szansa na opracowanie takiej instalacji (mają instalację do 3.5 ecoboost i różnica to tak naprawdę inne mapy). Mogą być skłonni do przygotowania takiej instalacji i mają dać znać na dniach o takiej możliwości. Opiekun na Warszawę powiedział, że gdyby pojawiły się jeszcze jakieś samochody z takim silnikiem, to z pewnością by pomogło w przygotowaniu przez laboratorium odpowiedniego rozwiązania. Panowie szlachta :D który z Panów ma silnik 2.7 ecoboost i chce instalacje LPG :) przekonajmy STAG, że tych samochodów jest więcej...a nie 1 :D Ktoś chętny, aby się przyłączyć ?

Bump: Spróbuj zadzwonić do Nowotczyńskiego z Mławy, może on Cię poratuje.

Nie dadzą rady :D

Struna
18-04-2019, 09:55
Auto-Dakar nie dadzą rady dzwoniłem.
Hmmm, dziwne - pogadam z właścicielem.

VERUS
18-04-2019, 10:27
Daj znać :D mi powiedział, że 9 maja ma być jakaś zmiana w instalacjach LPG :). Mam kontaktować się z nimi po 9 maja. Aktualnie bez szans :)

Struna
18-04-2019, 10:33
Fakt, że teraz jest spore parcie na inne tematy, więc może faktycznie trzeba trochę poczekać.
Znaczy tak - sterowniki dla więcej niż 4 cylindrów są, tyle że zapewne pod ten konkretny silnik nie ma przygotowanych emulacji i trzeba się "doktoryzować".

GZW Zbrosławice lub ich oddział w Zawadzie - oni się lubują w takich tematach, więc pewnie by się podjęli.
Ale przy rozkminianiu nowego typu trzeba się liczyć z problemami wieku dziecięcego.

VERUS
18-04-2019, 11:55
Dzięki :) wysłałem zapytanie, zobaczymy co odpowiedzą :).

Dziękuję za zaangażowanie tak w ogóle :D

Struna
19-04-2019, 15:43
Faktycznie - na chwilę obecną KME oficjalnie nie ma sterownika pod więcej niż 4 gary ( oficjalnie, bo fizycznie to jest ale jeszcze nie wypuszczony do sprzedaży )
Dlatego Auto-Dakar się nie podjął, ale jak wspomnieli, z początkiem maja może to się zmienić.

VERUS
21-04-2019, 18:51
było by miło, jestem umówiony na telefon w połowie maja :). Samochód co prawda pali (pierwsza trasa) na trasie jakieś 10.5 litra benzyny. Na gazie bedzie w sam raz :d na wakacyjną wyprawę :D. Byle do czerwca z tą instalacją gazową :D.

kordyl
30-04-2019, 09:23
KME oficjalnie nie ma sterownika pod więcej niż 6 garów

To ile garów ma 2,7 EB ?

Struna
30-04-2019, 09:32
Sorka, chodziło mi o 4 cylindry - już poprawiłem.

xmateofix
06-10-2019, 09:52
Auto-Dakar nie dadzą rady :) dzwoniłem.

Skontaktowałem się z formą AC STAG i jest szansa na opracowanie takiej instalacji (mają instalację do 3.5 ecoboost i różnica to tak naprawdę inne mapy). Mogą być skłonni do przygotowania takiej instalacji i mają dać znać na dniach o takiej możliwości. Opiekun na Warszawę powiedział, że gdyby pojawiły się jeszcze jakieś samochody z takim silnikiem, to z pewnością by pomogło w przygotowaniu przez laboratorium odpowiedniego rozwiązania. Panowie szlachta :D który z Panów ma silnik 2.7 ecoboost i chce instalacje LPG :) przekonajmy STAG, że tych samochodów jest więcej...a nie 1 :D Ktoś chętny, aby się przyłączyć ?

Bump:

Nie dadzą rady :D

Witam, odświeżam temat bo zastanawiam się czy udało się ogarnąć instalacje gazowa do tego silnika i jakie były koszty jej założenia? Oczywiście pytanie tez jak wyglada spalanie?

Z góry dzięki za odpowiedz! 👊

wojtekow1
18-10-2019, 20:59
Dzwońcie do GZW-Oni zakładają.Pozdrawiam.

VERUS
17-09-2020, 09:01
Hej, przepraszam, trochę mnie nie było, w międzyczasie miałem przygody z samochodem i po pół roku odzyskałem mojego EDGE z serwisu :). Udało mi się w sierpniu założyć gaz w Warszawie w klinice LPG, instalacja jest firmy ALEXa czy jakoś tak. Jest wiele niedoróbek, za to ekonomia jest mega fajna, spalanie na trasie około 12 litrów LPG i około 2 litrów PB. Zamontowano u mnie jeden reduktor o mocy do 400 km, to jest za mało, trzeba zmienić na dwa, bo spadki ciśnienia są zbyt duże, więc czeka mnie jeszcze trochę przygód s tą instalacją.

Odpowiadając na wcześniejsze pytanie, jest to V6.