Zobacz pełną wersję : [Focus 2014-2018] Sync2 Nawigacja zamiast kompasu
freenetpl 30-01-2017, 07:24 Witam,
Na wstępie chciałem się przedstawić jako zupełnie nowy forumowicz ;) szczęśliwym posiadaczem Forda jestem od miesiąca i cieszę się, że jest takie aktywne forum. O samochodach pewnie będzie jeszcze okazja pogadać, ale do rzeczy.
Czy jest możliwość uruchomienia nawigacji w Sync 2 zamiast kompasu? Szczerze powiem, że ten kompas to trochę śmieszna rzecz, bo jest to jedna z czterech głównych funkcji radia (telefon, radio, klimatyzacja i... kompas ;)
Samochód z salonu pl, ma, tak jak już pisałem trochę ponad miesiąc.
cattani75 30-01-2017, 07:29 Zapytaj tedi_k - najbliżej Ciebie.
możliwość uruchomienia nawigacji w Sync 2
tak da się
A tak z ciekawości się zapytam jakie to są koszta takiej zabawy, i czy mapy mają dobre pokrycie na naszym pieknym kraju?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Kolega musi trochę poczytać forum, bo tutaj nie takie rzeczy robią ;-)
Koszty są niższe niż dopłata w salonie do nawigacji ;-)
elucidate 30-01-2017, 13:29 A tak z ciekawości się zapytam jakie to są koszta takiej zabawy, i czy mapy mają dobre pokrycie na naszym pieknym kraju?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaNie wiem czy jest zmowa cenowa ale w trzycyfrowej liczbie zmiescisz sie. :D
freenetpl 30-01-2017, 13:57 Teraz już wiem więcej ;)
Jako, że moja praca polega w pewnym sensie na korzystaniu z nawigacji to tym bardziej śmieszne jest że po włączeniu "kompasu" w tym Sync2 system wyświetla pozycje BLH na czarnym tle i wszystko wygląda jakby tylko brakowało podkładu pod spodem.
Czasami nie mogę zrozumieć dlaczego w Fordach, nawet w wyższej wersji o wiele elementów wyposażenia trzeba się prosić i dopłacać.
Ale na pocieszenie powiem, że w moim poprzednim samochodzie (VW Polo) nawigacja nieoficjalnymi kanałami kosztowała 3tys pln (RNS-510) a jak zapytałem o nią oficjalnie w dziale doposażeń w VW to usłyszalem cenę.... 13500 zł.
Teraz już wiem więcej ;)
Jako, że moja praca polega w pewnym sensie na korzystaniu z nawigacji to tym bardziej śmieszne jest że po włączeniu "kompasu" w tym Sync2 system wyświetla pozycje BLH na czarnym tle i wszystko wygląda jakby tylko brakowało podkładu pod spodem.
Czasami nie mogę zrozumieć dlaczego w Fordach, nawet w wyższej wersji o wiele elementów wyposażenia trzeba się prosić i dopłacać.
Ale na pocieszenie powiem, że w moim poprzednim samochodzie (VW Polo) nawigacja nieoficjalnymi kanałami kosztowała 3tys pln (RNS-510) a jak zapytałem o nią oficjalnie w dziale doposażeń w VW to usłyszalem cenę.... 13500 zł.
A siostra jak kupowała focusa w Kanadzie to nie było opcji bez nawigacji,no i dali 5 lat darmowej aktualizacji.
ziomal-84 31-01-2017, 17:14 Aktywacja trwa 10 minut. Potrzebny laptop z interfejsem i pendrive.
Aktywacja trwa 10 minut. Potrzebny laptop z interfejsem i pendrive. ot ciekawostka , bo żadna zrobiona fabryczna aktywacja nie trwa tyle czasu a samo wgrywanie licencji to ok. 20-30 min.
ziomal-84 31-01-2017, 18:29 A to ciekawe mi ostatnio zajęło 5 minut potem restart i działa pewnie masz inny aktywator.
Ważne że efekt finalny jest taki sam.[emoji12]
jerzy164 03-03-2017, 09:59 Witam.
Gdzie na podkarpaciu mógłbym zrobić wgranie nawigacji do sync 2 z kompasem?
Pozdrawiam.
Bump: Ford focus 3 rocznik 2016 1,5 150 KM
...Gdzie na podkarpaciu mógłbym zrobić wgranie nawigacji do sync 2 z kompasem?...
Kup sobie kabel http://allegro.pl/stn1170-elm327-v3-diagnoza-obd2-ms-can-ford-polski-i5000063562.html , zainstaluj sobie TeamViewer https://download.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup_pl.exe i skontaktuj się ze mną. Resztę zrobię Ci zdalnie. Telefon w podpisie.
jerzy164 03-03-2017, 18:48 witam
dzięki odezwę się
nie wiem czy sobie sam poradzę?
pozdrawiam
zapraszam, jerzy164 . Jestem z podkarpacia , jestem na miejscu
...jestem na miejscu
I oczywiście umiesz wygenerować PRAWDZIWĄ licencję na nawigację?:roll:
Nie żadne tam NaviPatch...
I oczywiście umiesz wygenerować PRAWDZIWĄ licencję na nawigację?:roll:
Tadeusz tedi_k kurcze ja ci w spodnie zaglądam , wiem, nie przeżyłbyś , tak samo jak z ledami , nie da się , ale przyjedz to ci zrobię..$..
nie mam ochoty pisać w czyimś wątku, toczyć bojów.
czy aż tak boisz sie konkurencji ? forda w TBG już nie ma .... otworzył się jakis MH w stalowej woli............. wiec co mam podjąć tam prace? "nie chce dobrze mi"
wiec jak coś to na Podkarpaciu jestem, i byłem "a Tadeusz ze Ślaska też jest , i był"
zdrófffffffka tedi_k i miłego weeekeeeendu
jerzy164 04-03-2017, 11:48 witam
tu bliżej tu dalej a można zdalnie:<
a ile to kosztuje?
Pozdrawiam
tu bliżej tu dalej a można zdalnie
a ile to kosztuje?
pytaj tych co Ci proponowali ;) i sobie wybierz lepsze rozwiązanie dla Ciebie
ziomal-84 04-03-2017, 20:41 I oczywiście umiesz wygenerować PRAWDZIWĄ licencję na nawigację?:roll:
A jaka to różnica ważne że navi działa.
5 minut i aktywna navi.
...każdy system jest dawno rozpracowany.
() Dorozwinięty kolego. Nikt Ci nie broni używać wiedzy spoza googla.
Pytanie nie było do Ciebie i dotyczyło umiejętności wygenerowania prawdziwej licencji na navi w Sync2.
Jak to umiesz albo masz (tajny) link do opisu jak to się robi - nikt Ci nie broni go zamieścić.
A jak nie masz nic do napisania - to sobie możesz darować "żołądkowanie" się...
Zbyt wielu kolegów z Kraśnika i okolic przyjeżdża aż do mnie aby coś tam w swym autku mieć poprawionego abym się przejmował Twoim wpisem :one:
jerzy164 05-03-2017, 08:57 Witam
chcę NAWI ale chcę aby to było zrobione profesjonalnie .
Pozdrawiam.
chcę NAWI :one:
też Ci zrobię :P
jerzy164 11-03-2017, 18:14 Nawigacja działa :razz:
tedi_k -bardzo miły gość, pomoże, wytłumaczy.
Szczerze polecam.
tencosiedziobok 11-10-2017, 19:02 Witam drogich forumowiczów,
z góry proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy post :570: :oops:.
Poszukuję wsparcia "doświadczonych", mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem Foki po FL z "kompasem" na ekranie i chciałbym to zmienić.
Druga sprawa do update z 150 KM => 182 KM - jak ta kwestia wygląda w praktyce.
Będę wdzięczny za wsparcie merytoryczne i kontaktowe.
Pozdrawiam
Bartek
tencosiedziobok 14-10-2017, 20:58 Sprawa rozwiązana. Nawigacja smiga, aż miło :).
Dziękuję za pomoc mayak, jak również wcześniej piszącym kolegom (rozumiem, że odpowiedzi zostały skasowane :/)
Takie pytanko na marginesie . C Max USA 2013 rok (energi) mam duży ekran
w podłokietniku SD czytnik i chyba USB . Czy mogę zainstalować sobie nawigację (mapy) USA w tym aucie ?
Aktualnia na ekranie mam tylko elektroniczny kompas busolę.
podam VIN może będzie łatwiej 1FADP5CU2DL534376
Nie ten wątek bo masz sync2.
Ale w sync2 można aktywować navi
Witam, czy ktoś z kolegów forumowiczów orientuje się gdzie taka aktywację wykonam w podlaskim a dokładniej Suwałki i okolice?
skrzypekps 15-05-2019, 06:25 Odświeżę tylko i zapytam czy aktywacja w foscan wyświetlacza z opcji bez navi na opcje z navi wystarczy ? Oczywiście plus mapa...
Odświeżę tylko i zapytam czy aktywacja w foscan wyświetlacza z opcji bez navi na opcje z navi wystarczy ? Oczywiście plus mapa...
trzeba wgrać licencję nawigacji w 3.08xxxx bez problemu do ogarnięcia na oryginalnym sofcie. I dane licencji będą wyświetlane w informacjach o systemie
skrzypekps 19-05-2019, 21:02 Tzn. Od początku mogę trochę prościej? Tzn . Jak kolejno należy postępować aby odblokować navi zamiast kompasu ?
Jak kolejno należy postępować
Odblokować navi w apim > wgrać licencje nawigacji (masz wtedy info o legalnej licencji) > włożyć kartę z mapą w slot SD
skrzypekps 20-05-2019, 08:05 to zapytam jeszcze ile taka przyjemność może mnie kosztować ??
Andrzej_K 21-05-2019, 18:44 To już niedyskretne pytanie. 8) Pytaj o to na priv.
Odkurzę trochę temat.. Poradzilem sobie z aktywacją nawigacji ( Focus 2015 rok, Sync2 ver.3.08 ) Z nawigacją wszystko jest ok, ale przestał pokazywać się obraz z kamery cofania i przestała funkcjonować obsługa radia w kierownicy.. Ktos zna jakiś sposób żeby temu zaradzić ?
Poradzilem sobie z aktywacją nawigacji ( Focus 2015 rok, Sync2 ver.3.08 ) Z nawigacją wszystko jest ok, ale przestał pokazywać się obraz z kamery cofania i przestała funkcjonować obsługa radia w kierownicy..
a toś dużo grzebał chyba w konfiguracji APIM :( jak "uśmierciłeś" kamerę i przyciski
No żebym jeszcze "grzebał, to pewnie łatwiej byłoby mi to zrozumieć.. W zasadzie zmieniłem tylko wpis w 7D0-01-02 i po tym taka przypadłość.. Dzis mam trochę czasu to wróce do ustawień początkowych i zobaczę jak to wygląda..
Bump: Dobra.. Sprawa załatwiona.. Niepotrzebnie zmieniałem wpisy we wszystkich komórkach 7D0-01-02 . Wystarczyło w pierwszej zamienić wpis 001C na 041C
Regulacja głośności działa, kamera cofania także :D
czrgosia1 13-11-2019, 08:12 Cześć
Jestem początkującym użytkownikiem forum. Ktoś pomoże mi w ogarnięciu tematu?
Pacjęt S-max poczatek 2016 z Sync 2 i nieruchomym kompasem.
paulloggen 14-11-2019, 08:02 Witam. A ja przychodze z konkretnym problemem. Mam wgrany soft 3.08xxxx wraz z j.polskim do sync2. Navi jest aktywowana w APIM, mapy na karcie SD, ale nie mam wgranej aplikacji do sync2. Znalazłem apke do mojej wersji oraz patch. Niestety, ale przy wgrywaniu aplikacji wyskakuje blad, ktory mowi o zbyt malej ilosci miejsca badz problemie z wersja oprogramowania. Ktos bylby w stanie pomoc?
EDIT:
https://i.ibb.co/GsK4Gb8/sync2blad.jpg (https://ibb.co/SQh4H9M)
focusista 26-11-2019, 21:23 Witam Panowie
Ktoś podpowie czy ForScanem da się uaktywnić aby miedzy zegarami pokazywało strzałki z nawigacji ?? Próbowałem programem FoCCCus ale wyskakiwał błąd i resetowało cały komputer
bobik2110 29-11-2019, 19:03 Witam Panowie
Ktoś podpowie czy ForScanem da się uaktywnić aby miedzy zegarami pokazywało strzałki z nawigacji ?? Próbowałem programem FoCCCus ale wyskakiwał błąd i resetowało cały komputerPotrzebujesz sync 3.4 i samo będzie ale przy obsłudze android auto https://youtu.be/0WyhmIz6DBg
Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Potrzebujesz sync 3.4 a jak to wgrasz do Sync2 ???
zmiana konfiguracji licznika i pojawi się info w zegarach
Witam Panowie.
Jest ktoś z okolic Torunia, kto mógłby mi (odpłatnie) odblokować nawigację zamiast kompasu w Ford Focus MK3 FL 2015?
Mam sync 2, chciałbym mieć nawi + komendy głosowe po PL.
W kujawsko-pomorskim mogę podjechać pod wskazany adres.
....
Mam sync 2, chciałbym mieć nawi + komendy głosowe po PL.
...
Komend głosowych w PL brak - i tak zostanie, lektor PL jest "rzeźbiony". Wystarczy popatrzeć kto "rzeźbił" lektora PL i że jest z kuj-pom...
Komend głosowych w PL brak - i tak zostanie, lektor PL jest
faktycznie
o i dziw ,ze jeszcze nie "rzucił" się nikt na propozycję wymiany na SYNC3
....o i dziw ,ze jeszcze nie "rzucił" się nikt na propozycję wymiany na SYNC3
To w "kuj.-pom." ktoś takie zaawansowane rzeczy robi??? :shock::shock: Szok!:diabel2::diabel2:
ktoś takie zaawansowane rzeczy robi??? Szok!
zdecydowany szok w takiej lokalizacji ;)
BTW
fajne żarty
Panowie, wgrałem nowy soft sync2 3.10 i odblokowałem nawigację. Po włożeniu karty SD otrzymuje jednak komunikat „błąd karty SD. Włoży prawidłowa karte lub skorzystaj z opcji „zakręt po zakręcie” w sync. Co to może być? Walnięta mapa F9 ?, zła karta? (SD 64 GB).
Nie wiem czy kupienie kolejnej karty rozwiąże problem…
do s2 nie kopiuje się mapy na byle jaką kartę
karta ma mieć plik z kluczem dedykowanym do konkretnej karty
Dziękuję za odpowiedź, czyli to nie tak, że pobieram z internetu mapę rozpakowuje na karte i działa. Ok zamawiam zatem z Allegro gotową.
Skoro lubisz płacić za piraty i wspierać cudzą kradzież...
Nie wspieram, szukam legalnego sposobu na zakup karty SD z mapą.
...szukam legalnego sposobu ...
No to Kolega ma kłopot... Pozostaje jedynie ASO - które nie mogło by dojść do siebie po szoku, że ktoś jeszcze pyta o mapę do Sync2:roll:
Prawda jest brutalna, ale w obszarze map do Sync2 "jest jak jest..."
Zresztą większość map "fordowskich" na eBay, Allegro, OLX itp. (na kartach SD do navi MCA, MFD czy Sync2) - mimo "niezłego wyglądu" - to produkcje manufaktur tureckich i tym podobnych...:568:
Szkoda dalej ciągnąć tą dyskusję.
Jedna strona doskonale wie jak "ukraść" tylko z powodów mniej lub bardziej moralnych nie ma ochoty dzielić się tą wiedzą.
Druga strona chciałaby działający produkt w możliwie niskiej cenie, w możliwie prosty sposób.
Pozostaje tylko świadomość że zakup w cenie innej niż oferta ASO prawie zawsze wskazuje na wspieranie złodzieja.
|