Zobacz pełną wersję : [Kuga 2013-2020] Brak reakcji na przycisk power
maciek_84 06-02-2017, 20:13 Sytuacja z dzisiaj: Kuga po 10 minutowym postoju pod sklepem nie reaguje na przycisk power - brak zapłonu i przez to brak możliwości odpalenia auta. Po 30 min i kilku próbach włączenia zapłonu ostatecznie odpala bez problemu. Macie jakieś domysły co to może być? Chyba diagnostyka w serwisie się należy?.. auto na gwarancji.
marel12467 07-02-2017, 20:45 sprawdź tutaj :
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=239666
maciek_84 07-02-2017, 22:53 U mnie było trochę inaczej - brak jakichkolwiek wyświetlanych błędów i innych wcześniej niepokojących objawów. Natomiast dziś odmówił posłuszeństwa ekran nawigacji (świeci się tylko na biało). Auto już w serwisie.
Sytuacja z dzisiaj: Kuga po 10 minutowym postoju pod sklepem nie reaguje na przycisk power - brak zapłonu i przez to brak możliwości odpalenia auta. Po 30 min i kilku próbach włączenia zapłonu ostatecznie odpala bez problemu. Macie jakieś domysły co to może być? Chyba diagnostyka w serwisie się należy?.. auto na gwarancji.
To przypadłość kugi. U mnie często się zdarza i trzeba się z tym pogodzić. Tutaj serwis nic nie pomoże (jesli bledow nie wykryja). Z pilota otwieram auto wciskam przycisk zero reakcji poza tym, że kontroli się świecą. Musze załączyć centralny i wyłączyć po czym odpala już bez problemu. Nieraz na dwa razy. Może to coś z immobilizerem.
Błedów brak. Sprawdzane.
marel12467 09-02-2017, 21:47 Może to coś z immobilizerem.
Błedów brak. Sprawdzane.
Jak nic , do sprawdzenia moduł imo , skoro po ponownym rozkodowaniu centralnego działa to albo pilot leci w kulki albo imo nie może odczytać wartości z kluczyka , ale wtedy powinien się błąd pojawić , miałem tak przy słabej baterii w pilocie że dioda od imo po odpaleniu mrugała jak szalona , po podpięciu do kompa błąd , nie prawidłowy odczyt wartości z kluczyka , czy jakoś tak , baterię wymieniłem i na razie cisza i spokój :)
Ale już zmieniałem piloty. Kiedy nie złapie to wypisuje nie rozpoznano kluczyka. A tutaj nie ma żadnego info.
rumunn95 10-02-2017, 07:18 Moze warto aktualizowac oprogramowanie jezeli jest taka mozliwosc
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Owszem, tylko jak auto dobrze jezdzi i malo pali to jak w telefonach. Co soft to sprzęt gorzej działa :)
marel12467 10-02-2017, 22:31 Kiedy nie złapie to wypisuje nie rozpoznano kluczyka. A tutaj nie ma żadnego info.
Nie do końca , kiedy mi mrugała dioda od imo , na liczniku nie pokazywał się komunikat nie rozpoznano kluczyka , ale po podpięciu kompa błąd już był :)
Ale ja napisałem już z taką opcją. Sprawdzane były błędy serwisowe w serwisie i nic. Po prostu czasami ma jakieś opóźnienia. Co dziwne nigdy nie dzieje sie to podczas uruchamiania zimnego tylko już w trasie.
marel12467 11-02-2017, 23:48 Ale ja napisałem już z taką opcją. Sprawdzane były błędy serwisowe w serwisie i nic. Po prostu czasami ma jakieś opóźnienia. Co dziwne nigdy nie dzieje sie to podczas uruchamiania zimnego tylko już w trasie.
Z tego co piszesz , to takie objawy może dawać moduł od imo , ale nie koniecznie , najgorzej że nie mas błędów , ale coś nie tak jest na pewno
W tym temacie dużo osób pisało, że ma problemy z przyciskiem power.
http://forum.fordclubpolska.org/archive/index.php/t-96174.html
Sytuacja z dzisiaj: Kuga po 10 minutowym postoju pod sklepem nie reaguje na przycisk power - brak zapłonu i przez to brak możliwości odpalenia auta. Po 30 min i kilku próbach włączenia zapłonu ostatecznie odpala bez problemu. Macie jakieś domysły co to może być? Chyba diagnostyka w serwisie się należy?.. auto na gwarancji.
Był już podobny problem w wątku
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=250448
[QUOTE=maciek_84;2744107]Sytuacja z dzisiaj: Kuga po 10 minutowym postoju .....QUOTE]
Nie wiem czy tak samo , ale podobna sytuacja spotkała mnie kiedyś na wyjeździe. Ja mu w "gaz" a on nic ... nie wiem o co chodziło, ale bystre oko pasażera obok wypatrzyło z prawej strony kierownicy narysowaną antenkę i wycięcie. Przyłożyłem tam kluczyk i odpalił.
Pytałem w serwisie i powiedzieli że mogło być jakieś zakłócenie i rzeczywiście stałem przy jakiejś stacji transformatorowej czy coś takiego.
rumunn95 16-02-2017, 09:31 Dzieje sie to wszedzie? Moze pod sklepem sa jakies zaklucenia mi np.antyradar wyl przez czyjniki w drzwiach sklepu ;) kluczyk dziala CHYBA na czestotliwosci 443Mhz a to "klutliwa" czestotliwosc
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
maciek_84 06-03-2017, 10:33 Na razie u mnie spokój. W serwisie miesiąc temu zaktualizowano oprogramowanie zegarów..
|