tomek8888
07-02-2017, 20:10
Wybieram się do Kudowy odsapnąć po pracy po 15h dziennie :D
Oprócz tego że będę spożywał browary wieczorami i chodził po górach, to podpowiedzcie koledzy co warto tam zwiedzić, może coś mi umknęło? To raczej popularne miejsce, więc ktoś z was był na pewno.
Może jakieś knajpki polecicie, gdzie dobrze karmią a portfela nie kaleczą?
Czeskie hospody mam obcykane, Czechy są 200 metrów od naszego noclegu :D
przemas744
08-02-2017, 09:34
Tomek byłem tam dwa lata temu motocyklem i mogę polecić Skalne Miasto w Adrspach, co do innych atrakcji popatrz tu http://www.kudowa.net.pl/atrakcje.html
jarhel74
08-02-2017, 10:03
Skalne miasto moim zdaniem przereklamowane, szczególnie latem, gdy zamykają dojazd bo jest za dużo aut.
Lepiej wybrać się na Szczeliniec i do Błędnych Skał.
Choć w zimie tam nigdy nie byłem, nie lubię zimna i jak temp. spada poniżej 5 stopni to siedzę w domu.
Kaplica Czaszek w Czermnej - jeśli ktoś lubi takie klimaty.
W sprawie knajp nie pomogę- ja jeżdżę w tamte strony na 1 dzień i staram się unikać knajp w centrum , które mocno drenują portfel.
Jeżeli chodzi o jedzenie, to bar mleczny Ania w centrum rządzi :)
Droga stu zakrętów, cała tj. do Radkowa.
Autostrada Sudecka.
Pstrągi w Pstrążnej.
Szczeliniec od strony Pasterki.
Mi akurat skalne miasta podobały się.
jarhel74
09-02-2017, 09:54
Ja nie napisałem, że do czeskich skalnych miast nie warto.
Warto.
Ale nasze Błędne Skały, czy Szczeliniec moim zdaniem są ciekawsze, a zdecydowanie mniej popularne. U nas jest to bardziej "skompresowane".
Czeskie skalne miasta, są większe, co przy zwiedzaniu z małymi dziećmi niekoniecznie jest zaletą. Po 3/4 trasy była już nuda i marudzenie. No i te tłumy ludzi. Stanie w korku przy dojeździe, albo w ogóle trasa zamknięta przez policję, bo parkingi pełne.
tomek8888
10-02-2017, 10:27
Dzięki panowie :)
No to Mondeo odpalać i o 14 startujemy :)