Zobacz pełną wersję : Ubezpieczenie w tym roku co się zrobiło z tymi cenami ?

Pawełsz
10-02-2017, 17:50
Witam
Panowie mam takie pytanie czy ktoś z was opłacał w tym roku OC, bo ceny są zabójcze.Macie możne kogoś z normalnymi cenami ubezpieczeń lub byście coś polecili z góry wielki dzięki.Kończy mi się za miesiąc.

Marek
10-02-2017, 18:28
Macie możne kogoś z normalnymi cenami ubezpieczeń lub byście coś polecili z góry wielki dzięki.

No niestety trzeba teraz bulić za OC. Kogos mamy...zajrzyj do działu "ogłoszenie promocyjne firm" Masz tam Naszego kolegę Waldka co ma agencje ubezpieczeniową.

dorsiu
10-02-2017, 21:13
Witam
Panowie mam takie pytanie czy ktoś z was opłacał w tym roku OC, bo ceny są zabójcze.Macie możne kogoś z normalnymi cenami ubezpieczeń lub byście coś polecili z góry wielki dzięki.Kończy mi się za miesiąc.

Podwyżek nie ominiesz. Kwestia tylko, czy podwyżka będzie bardzo bolesna czy
tylko bolesna. Podstawowe porównywarki w necie to rankomat.pl, mfind.pl i ubea.pl i właściwie te 3 porównywarki mają ofertę większości firm ubezpieczeniowych.

Harun
10-02-2017, 21:23
Na pośredników trzeba też uważać. Zdarza się podobno, że wciskają to ubezpieczenie, od którego mają wyższą prowizję, a niekoniecznie faktycznie najtańsze i najkorzystniejsze dla ubezpieczonego.

Szymon_Zy
10-02-2017, 21:40
Bardziej niebezpieczne jest to, że na AC tak Ci skonstruują ofertę, że ubezpieczyciel odmówi wypłaty, albo przy stłuczce przeliczy składkę, tak, że sam dopłacisz.

tiga1916
11-02-2017, 05:53
Ceny wzrosły i to bardzo. W połowie stycznia zapłaciłem 600 zł zniżki 60%, płacąc jednorazowo. Najtaniej wyszło według mego agenta w link 4, według rankomatu też tak wychodziło tylko cena była 20 zł wyższa. Dla porównania w tamtym roku miałem zamiar sprzedać focusa i wziąłem ubezpieczenie w 2 ratach które kosztowało całkowicie 398zł w Liberty. Przysłali mi ofertę przedłużenia znów w 2 ratach tym razem za jedyne 798zł całościowo. A agentka twierdziła ze jeszcze o pare zł ubezpieczenie podskoczy.

Szczuro
11-02-2017, 08:52
Panowie polecam szczerze OC z Millenium(Hestia) Na stronie MIllenium zajęło mi 4minuty wykupienie polisy+wydrukowanie i wsadzenie w dowód rejestracyjny :) Wyszło mi 940zł na Focusa mk1 2000r 1.6benzyna(mam zniżki 50%) Wszędzie indziej wychodziły mi kwoty rzędu 1500-1900zł(sprawdzałem w całym Gdańsku,w kilku punktach) Do tego dorzuciłem Assistance(holowanie do 150km,auto zastępcze 3dni)+NNW i wyszło mi 1150zł.Co najlepsze rozbito mi to na 12rat(z automatu ściągane co miesiąc z konta millenium) żeby jeszcze było smieszniej rozbicie na 12 rat a prowizja przy tym 0%-coś niesamowitego :)

bartulko
11-02-2017, 10:21
Ceny wzrosły i to bardzo. W połowie stycznia zapłaciłem 600 zł zniżki 60%, płacąc jednorazowo. Najtaniej wyszło według mego agenta w link 4, według rankomatu też tak wychodziło tylko cena była 20 zł wyższa. Dla porównania w tamtym roku miałem zamiar sprzedać focusa i wziąłem ubezpieczenie w 2 ratach które kosztowało całkowicie 398zł w Liberty. Przysłali mi ofertę przedłużenia znów w 2 ratach tym razem za jedyne 798zł całościowo. A agentka twierdziła ze jeszcze o pare zł ubezpieczenie podskoczy.

Jakoś ten link4 nigdy do mnie nie trafiał. Może dlatego, że wszystko na telefon i w razie problemów nie bardzo można osobiście jechać i "pogadać"

tiga1916
11-02-2017, 11:32
Jakoś ten link4 nigdy do mnie nie trafiał. Może dlatego, że wszystko na telefon i w razie problemów nie bardzo można osobiście jechać i "pogadać"

Do mnie też ta firma nieprzemawia i AC bym tam raczej niewykupil. Ja nigdzie nie dzwoniłem agentka załatwiła wszystko, podpisałem umowę i to tyle. Drugie auto z AC i innymi pakietami mam w ,,normalnej'' firmie a z OC i tak mi przecież nie będą nic wypłacać.

Marek
11-02-2017, 11:36
A co ma do Was przemawiać? Normalna ubezpieczalnia tyle, że direct. Jak ktoś w Was przywali i ubezpieczenie w link4 będzie miał to i tak będziecie dzwonić czy chcecie czy nie :)

Miałem kilka polis w link4 i nigdy problemu nie było.
Teraz mam 2 auta w PZU z ochroną zniżek(20zł/rok). Już się zwróciło bo małżonka pod marketem przerysowała Yariskę. Czasem nie warto szukać najtańsze, tylko najlepsze. Co z tego,że nie wydasz na oc 1100 tylko 900 jak w razie utraty zniżek dołożysz w 2 lata z 1000zł :)

VuZeR
11-02-2017, 11:38
Osobiście robiłem sobie wcześniej wyliczenie z postu Marka i OC wyszło nie całe 2000zł przy czym z rankomatu ok.2100zł.Agencje ubezpieczeniowe w moim mieście proponowały najniższy wariant oscylujący w okolicy 2900zł.Ubezpieczony mam do czerwca i na razie bujam się na OC poprzedniego właściciela więc muszę trochę przycisnąć pasa ,a zniżek niestety żadnych bo nie mam wieku i jedyny plus z tego taki ,że mam prawo jazdy ponad 4 lata.

Rafał A.(antek)
11-02-2017, 14:13
Może dlatego, że wszystko na telefon i w razie problemów nie bardzo można osobiście jechać i "pogadać"
A gdzie juz tak nie jest, nawet w PZU wszytsko na infolini załatwiasz,

slawomirro
11-02-2017, 21:41
Osobiście robiłem sobie wcześniej wyliczenie z postu Marka i OC wyszło nie całe 2000zł przy czym z rankomatu ok.2100zł..

Wg wyliczeń rankomatu będę miał zwyżkę dla pakietu OC/AC/NNW/AS o jakieś 700-900zł.
A nigdy moje OC obciążone nie było (AC niestety tak). W każdym razie wyszło mi ok 2300-2500zł.

marcus1212
11-02-2017, 22:14
Proponuję uważać z tą ochroną zniżek, bo jak się z tego korzystało i potem zmieniamy auto to się okazuje że nagle mamy zwyżkę...

juri2069
12-02-2017, 08:13
Rankomat można cmoknąć. Policzcie sobie z rankomatu , a następnie idzcie do agenta ubezpieczeniowego. Zobaczycie jaka różnica.
Do tego jako ciekawostkę napiszę ( w moim przypadku PZU ) , że telefonicznie na infolinii wychodziło mi 2200 zł , a że kombinować trzeba więc podziękowałem i poszedłem do agenta PZU osobiście. Niby to samo , ta sama firma. Agenci każdego miesiąca dostają pewną pulę na zniżki więc pan końcem miesiąca nic nie mógł zrobić , ale kazał przyjść za kilka dni i wyszło ok 2050 zł. Do tego doszła moja inna zniżka i wyszło coś ok 1800 za OC AC i inne pierdoły

epol
17-02-2017, 15:06
Witam

Ja w tym roku zapłaciłem.....50zł..... MNIEJ niż w ubiegłym.
Nie trzeba się od razu zgadzać na pierwszą ofertę przedłużenia umowy OC , lecz ponegocjować i poczekać co zaproponują. Sam osobiście polecam Link 4. Mają tam dobre ceny i bardzo fajne ubezpieczenia dodatkowe. No i bardzo miłe Panie w obsłudze klienta :)

Skolmi
17-02-2017, 15:16
Sam osobiście polecam Link 4. Mają tam dobre ceny i bardzo fajne ubezpieczenia dodatkowe. No i bardzo miłe Panie w obsłudze klienta :)

Miałem szkodę z OC sprawcy w L4. Skończyło się w sądzie.

keiw
21-02-2017, 13:17
W zeszłym roku za ubezpieczenie C-Maxa (po zakupie nowego auta) z opcjami:
- auto ochrona zniżek OC - AC
- AC od wszystkich ryzyk: wariant serwisowy, Auto Non Stop;
- Pomoc w drodze: wariant Super: Polska i Europa, brak limitu km od miejsca
zamieszkania, zwiększ. limitu odległości holowania
- Auto NNW dla kierowcy i pasażera: 10.000
przy zniżkach OC - 60% i AC - 40%, zapłaciłem 2.800zł.

Teraz PZU przy opcjach jak wyżej, ale przy niższej o 13 tys. wartości auta i przy wyższych zniżkach OC - 60% i AC - 60% - zaproponowało mi ubezpieczenie C-Maxa w wysokości 3.700 zł.! :027:

Na razie się nie zdecydowałem, bo mam jeszcze kilka dni czasu na przedłużenie umowy.

Swoop
21-02-2017, 13:32
Ja właśnie dziś podpisałem umowę OC+AC w Uniqa. Koszt roczny (2 raty) ok 2200

Voku
21-02-2017, 13:38
Ja podpisywałem może tydzień temu w mbanku przy opłatach miesięcznych OC+AC Europa pakiet jakiś standardowy, wyszło około 2000zł przy płatności od razu za całość około 1850zł

paoloWawa
21-02-2017, 19:05
Nie pamiętam czy pisałem, ja w zeszłym roku 1982zł OC+AC, Assistance MIDI na Europę, NNW itp., zniżki 15% (max możliwe od kiedy zacząłem ubezpieczać auta, płatność jednorazowa).

W tym roku 2499zł (ponad 500zł więcej), mimo wzrostu zniżek do 20%, też płatność jednorazowa. Pierwsza propozycja była 2750zł, ale po jednym telefonie zbili do 2499zł, więc warto spróbować. Pakiety itp wszystko to samo, auto zarejestrowane w Wawie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dorotkaa811
21-02-2017, 19:48
Ja jestem młodym kierowcą i moja propozycja na ten rok to... 2400zl.😂

smietana
14-02-2022, 06:34
Proponuję uważać z tą ochroną zniżek, bo jak się z tego korzystało i potem zmieniamy auto to się okazuje że nagle mamy zwyżkę...Bo?
Co wy bredzicie ze ceny w tym roku zabójcze.
Jak macie stłuczkę lub brak wieku, czy krotko prawko to wiadomo ze sporo zapłacicie. Mnie wyszło taniej niz w tamtym roku. Dziwny ten post.... Jak komuś wzrosło to zmień ubezpieczyciela.
Dwa kto sie godzi na propozycje sanej firmy? Przecież to stare jak świat tricki.
Ja juz 4 rok w MTU i co roku mi przysyłają swoje propozycje droższe o 50-100 w stosunku do poprzedniego roku. Idę do agenta i mam taniej o 20-50zl niz rok wczesniej. Po prostu firmy ubezpieczeniowe tak robią i tyle.
Jakaś propaganda? Bo akurat w tej kwestii ja nie widzę zmian. No chyba ze ktos mowie ma jakąś stłuczkę, wiek lub krotko prawko czy zmienił auto np z 1.4 na 2.4 to wiadomo ze bedzie wyzsze. Kumpel w styczniu ubezpieczał Bmw 3 z 2020r i zapłacił za OC 430zł + 1999 AC. Nie mniej ani więcej w stosunku do roku poprzedniego.
Jak wy patrzycie na to co wam przysyła propozycje ubezpieczyciel to pogratulować [emoji23]

Speedo
14-02-2022, 06:56
Co wy bredzicie ze ceny w tym roku zabójcze.

aaale widziałeś, z kiedy ten temat?

10-02-2017, 18:50

Spamer go podbił, żeby wszczepić reklamę kasyna a Ty podniecasz się niezdrowo z tego powodu...

smietana
14-02-2022, 06:59
Uuu faktycznie. Sorki

konieczko5
21-02-2022, 13:01
...

eclipse
18-10-2023, 08:04
Gdzie na S maxa 2.0 płacicie najtańsze OC pełne zniżki .

lisek40
18-10-2023, 08:13
Zapytaj w Warcie. Kupiłem ostatnio co prawda z AC, ale podobno zeszli z cen.

hindus
25-10-2023, 16:56
Warta wpycha teraz duże zniżki za instalacje szpiega na telefonie, do badania stylu jazdy kierowcy. Zniżka jest od razu.

eclipse
25-10-2023, 18:47
To nic nie mówi ... duże zniżki . Pytałem o cenę za OC .

hindus
30-10-2023, 05:54
Samo oc 789 zł do 487 zł ale w obu przypadkach brałem dodatkowe AC i assistance i nie wiem na ile to obniżyło bazową stawkę oc

krzysztofSJZ
30-10-2023, 08:30
niedawno wykupiłem 09.2023 2 ubezpieczenia na foke i kugę , samo OC+ NNW w Warcie na FOCUSA 465 zł a w HDI KUGA 474 zł oczywiście 60% zniżek, uważam że według poprzednich lat mam duzy spadek cen, ani HDI czy Warta nie jest skłonna do upustów za kontynuację, jeszcze do niedawna korzystniej było zawierać umowy samemu poprzez neta, ale po moim spięciu z UniQa jak przejeła AXA dałem spokój wróciłem do realnych pośredników w agencjach

Bump: AC i assistance i nie wiem na ile to obniżyło bazową stawkę oc
masz rację ja mam tak samo i jakoś nie wpadłem by spytać agenta, ale z tego co pamietam dostałem na @ propozycję od HDI wykupu samego OC i NNW też w kwocie poniżej 500 zł

konieczko5
30-10-2023, 14:22
...

krzysztofSJZ
30-10-2023, 15:07
Gdzie na S maxa 2.0 płacicie najtańsze OC pełne zniżki .

ja za foczkę 2,0 ma wyliczone samo OC 460 zł w Warcie (60% zniżek)

z porównywarkami to są niezłe jaja zapychają mi teraz tylko skrzynkę, nie pomagają prośby-grozby typu RODO nie chcą wykreślić danych i co im zrobię? wagon ZOMO i łomot :619:

eclipse
31-10-2023, 06:08
Nigdzie.Masz porównywarki...Porównywarki podają tylko nikłą część firm ubezpieczeniowych . Musisz wiedzieć że 100 lat temu myślałem jak ty ,,SĄ porównywarki'' i wtedy to jeszcze było warte przemyślenia , ale nie dziś.

Na dzień dzisiejszy pozostałem w poprzedniej firmie bo była najbardziej konkurencyjna do innych bo wyszło 443 zł łącznie OC z NNW na 50 tyś /osobę .
W innych firmach za tak wysokie NNW doliczali szokujące kwoty .
Zapewne gdybym miał np;
- mniejszy silnik niż 2.0
- mieszkał w małej miejscowości
- nie miał dopisanej drugiej osoby jako współwłaściciela

Wyszło by za OC i NNW jeszcze taniej o parę złoty .
W tym roku nie brałem w pakiecie dodatkowego ubezp. za mieszkanie więc 10 % od casłego pakietu przeszło koło nosa.
Jak na razie panowie to przebiłem wasze oferty .
Choć jeszcze kilka lat wstecz na forum Forda byli tacy co mieli lepsze oferty .

Antej
31-10-2023, 06:22
przebiłem wasze oferty
Nie.
Mam w autach po 100k NNW/os bez żadnych doplat, OC w pierwszej trójce najnizszych ofert.

hindus
31-10-2023, 06:29
Jak na razie panowie to przebiłem wasze oferty
No nagle się gwałtownie nie zestarzeje żeby dostać zniżkę za wiek :P dla mnie istotny był procentowy spadek względem poprzedniego roku wynoszący 39% i myślę że to przede wszystkim powinno być punktem odniesienia dla każdej osoby.

eclipse
31-10-2023, 06:30
To gratuluję ... tylko że nie podałeś więcej informacji czego konkretnie to dotyczy .

Bump: Nie.
Mam w autach po 100k NNW/os bez żadnych doplat, OC w pierwszej trójce najnizszych ofert.

To gratuluję ... Ale nie podałeś konkretów j/w . wiec może to właśnie ma wpływ
lub inne okoliczności , napiszesz o tym?.

Antej
31-10-2023, 06:46
Standardowa oferta TU, na NNW przy OC, mają tak od lat i dają to bez łaski, warunki mam bardzo statystyczne.

Jak ktoś mówi że dzisiaj go 100-200 zł różnicy w perspektywie rocznej boli,to myśli tylko o teraźniejszości.
Z OC się nie korzysta (inni mają skorzystać), podstawowe Assistance jest zwykle podobne, dopiero przy NNW może być przykro.

Zapomnianym, dobrałem lekarza dla rodziny za <20zl, skorzystałem w ciągu miesiąca, L4 i recepta w sobotę o 22ej,bez wychodzenia z domu.

To są wymierne wartości kiedy myśli się przyszłościowo.

B75
02-12-2023, 09:17
Oczywiście dobra cena za OC jest ważna, ale... Są firmy typu "krzak" gdzie tanio kupisz OC tylko że potem jak zrobisz komuś szkodę będzie problem z odszkodowaniem. Przypomnę temat tow ubezp Gefion które upadło i zostawiło ludzi na lodzie. W firmie przerabiamy temat szkody gdzie sprawca miał OC w DallBogg (likwidacje szkody prowadzi DioDea Poland). I to jest maskara. Typowa firma "krzak". Oględziny zrobił wynajęty przez nich niezależny rzeczoznawca i od miesiąca cisza. Nie przesłali żadnej wyceny, na infolinii nic nie można się dowiedzieć. Konsultant "przekazuje" dalej zapytanie, nikt nie oddzwania, żadnych numerów do likwidatora nie chcą podawać

Antej
02-12-2023, 09:42
Tylko ze to nie jest problem posiadacza OC od tego jest FG.

To nie jest temat o tym jak innym zrobić dobrze.

Juzek
02-12-2023, 16:25
Oczywiście dobra cena za OC jest ważna, ale... Są firmy typu "krzak" gdzie tanio kupisz OC tylko że potem jak zrobisz komuś szkodę będzie problem z odszkodowaniem. Przypomnę temat tow ubezp Gefion które upadło i zostawiło ludzi na lodzie. W firmie przerabiamy temat szkody gdzie sprawca miał OC w DallBogg (likwidacje szkody prowadzi DioDea Poland). I to jest maskara. Typowa firma "krzak". Oględziny zrobił wynajęty przez nich niezależny rzeczoznawca i od miesiąca cisza. Nie przesłali żadnej wyceny, na infolinii nic nie można się dowiedzieć. Konsultant "przekazuje" dalej zapytanie, nikt nie oddzwania, żadnych numerów do likwidatora nie chcą podawaćTakie sprawy rozwiązuje fundusz ubezpieczeniowy

Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka

B75
06-12-2023, 08:12
To nie tak, FG działa gdy sprawca nie ma polisy OC, a nie gdy ma ale w lipnym tow ubezpieczeń

Juzek
06-12-2023, 10:18
Jeśli jest lipne tow ubezpieczeniowe też.

paoloWawa
07-12-2023, 07:15
Jeśli chodzi o UFG to z tego co kojarzę to co do zasady pokrywa tylko szkody osobowe, a na mieniu wyłącznie w wyjątkowych przypadkach

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

B75
07-12-2023, 11:03
Jeśli jest lipne tow ubezpieczeniowe też.

Kolega myli FG z Rzecznikiem Finansowym, FG likwiduje szkody gdy sprawca nie miał wykupionego OC na samochód, w RF gdy tow ubezpieczeń działa niezgodnie z przepisami lub nie jesteśmy zadowoleni z obsługi. I nie jest to prawdą, że FG pokrywa tylko szkody osobowe ;)

Juzek
07-12-2023, 14:44
Ok fachowcy. Wiecie lepiej ode mnie :-)