Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2007-2010] Uszkodzona TULEJA WAHACZA PRZEDNIEGO - jaki zamiennik zamontować
Witam, byłem na badaniu technicznym i jedna lewa guma tuleja wahacza (duża)Przód jest popękana
są luzy
TULEJA WAHACZA PRZEDNIEGO FORD C-MAX 1,6B - jaki zamiennik polecacie?
Kristobal 04-03-2017, 11:17 Lemforder, Febi, Swag.
slawek-kali 04-03-2017, 11:18 FEBI mozesz smialo kupic.
tuleja wahacza motorcraft
co to za firma?
ważne;
wymieniać tylko tą uszkodzoną po jednej stronie - TULEJA WAHACZA PRZÓD(duża)?
corneliusab 04-03-2017, 13:08 Motorcraft to oryginal.
Pozdrawiam
ważne;
Wymieniać tylko tą uszkodzoną po jednej stronie - TULEJA WAHACZA PRZÓD(duża)?
damiancmax 05-03-2017, 00:41 Też na przeglądzie wyszła mi ta tuleja z obu stron i sworzeń wahacza. Mam jeszcze oryginalne wahacze i tuleje. Diagnosta mówił, że można sworzeń można wymienić bez wymiany wahacza. Rozwierca się te nity(??) i nowy stworzeń montuje się nornalnie na śrubowach. Robił to ktoś już u siebie?
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Też na przeglądzie wyszła mi ta tuleja z obu stron i sworzeń wahacza. Mam jeszcze oryginalne wahacze i tuleje.
Też mam jeszcze oryginalne wahacze i tuleje.:)
u mnie poszła tylko z jednej strony TULEJA WAHACZA przedniego(ma luzy)
ważne;
Wymieniać tylko tą uszkodzoną po jednej stronie - TULEJA WAHACZA PRZÓD(duża)?
marcin0812 05-03-2017, 14:33 Też na przeglądzie wyszła mi ta tuleja z obu stron i sworzeń wahacza. Mam jeszcze oryginalne wahacze i tuleje. Diagnosta mówił, że można sworzeń można wymienić bez wymiany wahacza. Rozwierca się te nity(??) i nowy stworzeń montuje się nornalnie na śrubowach. Robił to ktoś już u siebie?
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Witam odnośnie sworznia to tak te nity można rozwiercić ja robiłem to najpierw mniejszym wiertłem np 6 a pózniej większym i warto odrazu przewiercić na wylot bo rozwiercenie samego łba nita daje słaby rezultat ciężko je wybić potem nowy na śruby i tyle.
creestopher 05-03-2017, 15:33 Takie elementy wymieniamy parami.
Lemforder, Febi, .
Lemforder podobno szedł na pierwszy montaż?
tuleje MOOG warto kupić?
czy lepiej zainwestować w Febi albo Lemforder
creestopher 06-03-2017, 13:26 Teraz mam zalozone tuleje Moog. 25 tys zrobilem i jest dobrze.
Po wymianie jednej tulei wahacza robimy zbieżność?
udajemy się na sprawdzenie geometrii zawieszenia?
Od ok. 15 tys. km mam nowe tuleje lemfordera i jak na razie nie narzekam. Wg mnie najważniejsze, aby kupić część oryginalną, a nie chińską podróbę - czy będzie, to febi, lemforder, moog, czy inny sensowny producent, nie ma to aż tak dużego znaczenia, grunt aby pochodziło z pewnego źródła:)
ps. Gdybym teraz miał wymieniać tuleje, to mocno bym się zastanowił nad poliuretanami.
ps2. I oczywiście wymieniamy od razu obie strony i jedziemy na geometrię.
slyboots 10-03-2017, 17:25 Jaksen - słuchaj te tuleje poliuretanowe gdzie można dostać ? masz jakieś namiary ?
TULEJE WAHACZA PRZEDNIEGO
NIAMIECKIEJ FIRMY RUVILLE warto założyć?
czy może jednak Febi
duża jest różnica między nimi?
Jaksen - słuchaj te tuleje poliuretanowe gdzie można dostać ? masz jakieś namiary ?
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/ford_focus
Dlaczego poliuretany? Do jazdy po normalnych drogach odpowiednie są metalowo-gumowe. Ford i tak jest sztywny.
Ford sztywny?? Jakoś nie wydaje mi się no ale jak porównujemy do mercedesa W123 to ok ;)
Lemforder, Febi, Swag.
Wybór jednak padł na Lemforder
Febi była po 80zł ale zdecydowałeś się na Lemforder -cena 95zł
|