Zobacz pełną wersję : Szukam zapachu

marstef
22-03-2017, 07:41
Witam wszystkich! Razem z autem kupiłem od handlarza zapach do rozrabiania z wodą, taki do pryskania dywaników. Sprzedał mi to w butelce 250ml bez żadnych oznaczeń. Produkt silnie skoncentrowany i bardzo długo go miałem. Kontakt się urwał a ja szukam co to za zapach (innego nie chce :). Po śledztwie wywnioskowałem, że może to być KENOTEK PERFUME CONCENTRATE - Koncentrat zapachowy - lime lub fresh. Sprzedawane jest to w bańkach 5l i to tłumaczy rozlanie do mniejszej, nie oznakowanej butelki. Problem w tym, że sprzedają to w butlach 5l za ok. 300 zł :( Szukam więc kontaktu do handlowca, który mógłby udostępnić próbkę. Jak się okaże, że to ten zapach to chętnie kupię 5l :)

krzysztofSJZ
22-03-2017, 09:11
wiem że takie koncentraty istnieją, kiedyś na myjni ręcznej gościu pryskał na życzenie wnętrze i dłuuugo pachniało. Niestety nigdy nie chciał zdradzić ani nazwy ani producenta, jedyne co podejrzałem to że baniak miał 5L i kolor płynu był ciemno różowy, kolor to może być kwestia danej bazy zapachu.

ENOTEK PERFUME CONCENTRATE - Koncentrat zapachowy - lime lub fresh. Sprzedawane jest to w bańkach 5l i to tłumaczy rozlanie do mniejszej, nie oznakowanej butelki.
na ich stronie mają coś takiego w ofercie jako nowość
http://kenochem.pl/srodki-specjalne-/288-koncentrat-zapachowy-kenotek-perfume-concentrate.html

marstef
22-03-2017, 09:27
Właśnie załatwiam z dystrybutorem próbki. Mam nadzieję, że to ten zapach (lime), bo są jeszcze cherry (może to właśnie ten różowy, o którym piszesz) i fresh.
Warto to kupić, bo 250ml starczyło na ponad rok intensywnego psikania :) Szwagier jak się dowiedział ile to kosztuje, to stwierdził że to zapach luksusu :)

krzysztofSJZ
22-03-2017, 09:36
zawsze można zorganizować podział łupu, jeżeli to tak dobry specyfik :D zawsze 1L wyjdzie taniej niż 5L ;)

marstef
22-03-2017, 09:38
Dam znać jeżeli to zapach, którego szukam :)

Swoop
23-03-2017, 09:27
może potestuj Stripper Scent ... nie znam nikogo, komu sie ten zapach nie podoba :D

gusiak11
23-03-2017, 09:59
może potestuj Stripper Scent ... nie znam nikogo, komu sie ten zapach nie podoba

To juz znasz ... ten zapach jest fatalny... o ile w bardzo małej ilości przez krótką chwilę jest ciekawy o tyle po przejechaniu 100km zaczyna być potwornie męczący wiec UWAGA przy testach...
Większość opinii jest taka jak Twoja plus że jest bardzo krótkotrwały natomiast nie wiem czy to przez mój uraz (w samochodzie jechało 5 osób i wszystkie stwierdziły to samo) czy cos ale w Skodzie śmierdziało przez ponad 2m-c zwłaszcza jak postała na słońcu a pryśnięte było po razie na obie tylne wycieraczki
Osobiście lubię zapach czystego środka z lekką nuta Natural Looka od PB a jak komuś mało to polecić mogę new car od chemical guys

http://showcarshine.pl/odswiezacze-i-neutralizatory/386-chemical-guys-new-car-scent-air-freshener-473ml-zapach-nowego-auta.html

Swoop
23-03-2017, 19:10
cóż mogę powiedzieć: osobiście nie znam nikogo, komu się ten zapach nie podoba - zarówno kobietom jak i mężczyznom. Użytkuje go już 3 rok i ... nadal ma to coś

slawek-kali
23-03-2017, 20:37
new car od chemical guys 1:1 czy rozcienczony?

marstef
24-03-2017, 06:30
cóż mogę powiedzieć: osobiście nie znam nikogo, komu się ten zapach nie podoba - zarówno kobietom jak i mężczyznom. Użytkuje go już 3 rok i ... nadal ma to coś

Mam to samo z zapachem, który używam. Za tydzień producent ma wysłać próbki, mam nadzieje że trafiłem.

gusiak11
24-03-2017, 09:05
1:1 czy rozcienczony?

Psikam prosto z butelki oczywiście w granicach rozsądku :) daje przyjemny zapach świeżych skór podobny do kosmetyków Gliptone

marstef
31-05-2017, 10:55
W temacie szukanego zapachu, nie jest to Kenotek :( Szukam dalej.