Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2014- ] Felgi alu 17" - śruba zabezpieczająca
Jakie wybrać śruby zabezpieczające przed zniknięciem kół?
Mondeo MK5 felgi 17", oryginalne forda dość drogie, ale czy koniecznie muszą być takie.
To są stalówki 17" do mondeo ?
Do stalówek to możesz sobie dawać jakie chcesz, ale raczej nie widzę sensu.
Przy stalówce jest dobre dojście do takiego zabezpieczenia ( nie jest schowane) ,więc średnio rozgarnięty złodziej poradzi sobie z nim bez problemu.
Nie są to felgi ALU w nowym aucie, zdecydowałem się na takie : https://www.amazon.co.uk/Ford-1118208-Genuine-Locking-Wheel/dp/B00CFF49CS
To się zastanów bo piszesz że do stalówek a do stalówek zabezpieczenia są inne niż do alu
jendrekmak 19-04-2017, 13:16 zdecydowałem się na takie : https://www.amazon.co.uk/Ford-111820.../dp/B00CFF49CS błąd bo bolce w nasadce bardzo szybko się wyrabiają, zwłaszcza jak ktoś odkręca pneumatem np. przy wymianie opon. pracowałem w wulkanizacji i z tymi zabezpieczeniami były często problemy. jeśli je kupisz to musisz bardzo pilnować żeby były przykręcane i odkręcane ręcznie i nie na max tylko mocno ale z wyczuciem
Te zabezpieczenia można też łatwo ręcznie załatwić, wystarczy że ze dwa razy zjedzie nam klucz przy odkręcaniu.
To jakie byście polecali do felgi ALU 17" dla mondeo mk5 ?
Np tej firmy
https://www.felgi.pl/promocja-mcgard
jendrekmak 19-04-2017, 14:16 Te zabezpieczenia można też łatwo ręcznie załatwić można owszem jak się niedokładnie nakłada nasadkę na nakrętkę ale pneumatem załatwi się to 5x szybciej nawet przy dobrze nałożonej nasadce bo moment obrotowy klucza pneumatycznego rośnie bardzo szybko i jest niewspółmiernie wyższy od ręcznego dokręcania/odkręcania
niektóre zabezpieczenia mają oznaczenie, że można je przykręcać pneumatem
Dobrze że mnie uświadomiliście że zrobiłem błąd i zamówiłem do stalowych zamiast do ALU.
Muszę to teraz odkręcić.
cattani75 19-04-2017, 14:57 Nie ma sensu odkręcać kół. :-D
Psilocke 19-04-2017, 22:06 Ja ostatnio pół dnia walczyłem z zabezpieczeniami bo klucz postanowił że ma już dość.
McGard za dorobienie pod numer zawołał 80 euro plus przesylka.
Nigdy więcej żadnych zabezpieczeń.
cattani75 19-04-2017, 22:09 Ja w mk4 systematycznie traciłem zabezpieczenia - same się wyeliminowały. :-D
Ja mam dobre wspomnienia odnośnie zabezpieczeń. Kiedyś w pewnym warsztacie zostawiłem auto na serwis i mieli też wymienić klocki hamulcowe. Zapomniałem im powiedzieć gdzie miałem schowaną nasadkę w aucie. Nawet w ciągu dnia nie zadzwonili aby zapytać ... Przy odbiorze jak mi podawali cenę za usługę przypomniałem sobie o nasadce i spytałem czy ją sobie znaleźli - Pan się zaczerwienił i powiedział że zapomnieli wymienić klocki, opuścił cenę a ja zmieniłem warsztat :619: W ten oto sposób zabezpiecenia zarobiły na siebie
McGard za dorobienie pod numer zawołał 80 euro plus przesylka.
Zamawiałem klucz u nich i wyszedł 80, ale złotych, czyli 20 ojro plus przesyłka.
Psilocke 21-04-2017, 08:46 Możliwe.
Ja z nimi gadałem via mail i tak mi napisali.
Skąd różnica w cenach to trzeba McGard pytać.
Bump: Możliwe.
Ja z nimi gadałem via mail i tak mi napisali.
Skąd różnica w cenach to trzeba McGard pytać.
|