Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Tapicerka skórzana czy była montowana seryjnie taka tapicerka
tomeka92 22-04-2017, 12:41 Witam.
Mam pytanie dotyczące tapicerki w poliftowym Mondeo mk4 z 2011 roku. W załączniku znajdują się zdjęcia innego samochodu (pobrane z internetu). Tapicerka jest taka sama tylko w czarnym kolorze. Dlatego mam pytanie czy Ford montował seryjnie taką tapicerkę?
marco102 22-04-2017, 13:03 Taka tapicerka była w wersjach Individual ;)
Wygląda kozacko, chociaż zdjęcia nieumiejętnie manipulowane.
Ktoś powyciągał kontrasty, żeby lepiej wyglądało.
Kolor raczej odbiega od tego co masz na zdjęciach.
Sam bym takie łyknął, ale INDIVIDUAL'i było strasznie mało
stingerA6 23-04-2017, 14:48 Individual miał tłoczony napis na oparciu fotela którego tu nie widzę.
Pejotwroc 23-04-2017, 14:53 Od siebie dodam że w rzeczywistości ten kolor wygląda ładniej niż na tych zdjęciach.
dario6273 23-04-2017, 21:22 To są siedzenia przedliftowe :one: w aucie poliftowym może to przejsciówka ale nie indywidual.Ja mam czarne pełna skóra ale mają białą wstawkę a te wyglądają jak z przedliftowego dziwne:) kolory tych siedzeń były trzy :czarny kremowy i ten rudawy czy jak go tam zwał:roll:
tomeka92 24-04-2017, 19:31 Samochód ma identyczną skórę tylko, że czarną bez żadnych wstawek, napisu. Dodam, że środek deski jest inny niż ten na zdjęciach w pierwszym poście. Jest dokładnie taki jak w załączniku z radiem Pioneer Avic f930bt.
Podepnę się pod temat tapicerki w MK4 po FL - czy to co wygląda jak skóra to jest naturalna skóra?
Są fotele w całości ze skóry, są auta z alcantarą i skórą na bokach i jest tapicerka tekstylna ze skórą na bokach.
Pojawiają się też auta ze skórą na desce i drzwiach.
Czy Ford jak BMW i Volvo stosuje też tworzywo sztuczne wyglądające jak skóra?
artur1970 25-06-2017, 07:39 Na fotelach jest prawdziwa skóra.
Na fotelach jest prawdziwa skóra.
No na pewno nie na całym fotelu,tylko w miejscach ,gdzie się siedzi i opiera ;)
Zresztą dużo firm tak robi ,nie tylko Ford.
Czyli deska, drzwi, boki i tył foteli to ZAWSZE coś co tylko wygląda jak skóra?
Mój kolega ma Mondeo 2,2 Tdci 200KM z 2011 i ma seryjnie skórę.Ponoć to nie skóra tylko 100% podobieństwo
Czyli deska, drzwi, boki i tył foteli to ZAWSZE coś co tylko wygląda jak skóra?
Gdzie wy widzieliście w Mondeo albo innym europejskim Fordzie skórę albo nawet skaj na desce? No gdzie?
marco102 25-06-2017, 22:27 Gdzie wy widzieliście w Mondeo albo innym europejskim Fordzie skórę albo nawet skaj na desce? No gdzie?
Proszę bardzo:
http://allegro.pl/deska-konsola-poduszki-pasy-skora-ford-mondeo-mk4-i5705285931.html#thumb/1
DAMIAN-24 25-06-2017, 22:31 Obecnie Vignale ma deskę w skórze, wcześniej w wersjach Individual się zamawiało obszycie ale czy to była prawdziwa skóra to nie wiem :)
artur1970 25-06-2017, 22:36 Gdzie wy widzieliście w Mondeo albo innym europejskim Fordzie skórę albo nawet skaj na desce? No gdzie?
Łukasz :619: np. w tym
http://allegro.pl/mega-mondeo-2-0tdci-navi-skora-xenon-individual-i6864338653.html#thumb/8
albo tu
http://allegro.pl/mondeo-individual-163ps-xenon-skora-radar-wentyle-i6853839174.html#thumb/6
i trzeci na dobicie
http://allegro.pl/ford-mondeo-2-0tdci-163km-individual-maxx-opcja-i6858383272.html
nokaut
Gdzie wy widzieliście w Mondeo albo innym europejskim Fordzie skórę albo nawet skaj na desce? No gdzie?
U mnie był MK4 cały w skórze! Deska obszyta prawdziwą skórą ze ściegami! (tak jak podał Artur - "Indyvidual").
Gorzej, ze fotele też były "full skóra" (bez wentylacji...) i nie dało się na tym siedzieć...
Całość wyglądała fabrycznie, choć tez marudziłem właścicielowi, że "takie cuda to tylko w Erze"...
Nie wiem jak w Polsce, ale w Niemczech skóra na tablicy i na fotelach to nie była Individual tylko wersja Titanium X. Oprócz pełnej skóry można ją poznać po tym, że ma wszystkie chromowane żeberka dolnej kratownicy, a nie tylko obrzeże jak w wersji Titanium. To jest fabryczna tapicerka. I tak też jest na linkach Artur1970.
Udało się ustalić, że jednak była opcja deski wykończonej skórą.
Tylko nadal moje pytanie pozostaje aktualne, czy to naturalna skóra czy tylko produkt skóropodobny?
|