Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] tylna lampa led ( w klapie ) kombi FL nie świeci
pali3112 19-06-2016, 07:52 Witam forumowiczów.
Wczoraj zauważyłem w garażu, że miga prawa tylna lampa led (ten w klapie) - co to może oznaczać ?
Dodam, że chodzi o kombi.
[QUOTE=pali3112;2613515]Witam forumowiczów.
Wczoraj zauważyłem w garażu, że miga prawa tylna lampa led (ten w klapie) - co to może oznaczać ?
Duży wydatek...
pali3112 19-06-2016, 08:02 mruganie to pewnie wymiana na nową ?
Witam, mam pewien problem z tylną lewą lampą, okresowo się w ogóle nie świeci, odpalam auto brak, przełączę przełączaniami z zero na auto i zapala przejadę jakiś odcinek gaśnie, zresetuje klemą akumulatora świeci, przejadę znowu kawałem i przestaję, jedyne modernizacje jakie wykonywałem to zmiana żarówek oświetlenia środka i lusterek na LED, w tyle też wymieniałem żarówki, wszystkie niby świecą jak działa, jak przestaje to nie świeci całą lewa lampa, ma może ktoś jakiś pomysł jaka może być przyczyna ? Mam jeszcze pomysł aby wymienić wszystkie żarówki w tej lampie na nowe i przeczyścić styki specjalnym sprayem ale nie wiem czy to ma sens.
może masz uszkodzone przewody w przelotce gumowej.Praktycznie każdego to dopada
cześć,
przestała mi świecić ,część ledowa lampy( ten pasek )
Można go wymienić czy trzeba kupić całą lampę ?
http://s2.ifotos.pl/img/lampajpg_aaehxrs.jpg
SrebnaStrzała 23-04-2017, 19:17 Można naprawić poprzez rozcięcie, roztopienie obudowy. Przyczyna w 99% to przeżarte ścieżki od wilgoci.
Tutaj dałem zdjęcia obrazujące na czym polega problem:
https://www.facebook.com/JakoscForda/
Cześć.
Właśnie zauwazylem ze w moim mk4 tylna prawa lampa na klapie bagaznika (kombi) nie świeci. Chodzi dokładnie o tylne swiatlo (ten ledowy pasek)
Niestety w instrukcji nie ma nic na ten temat stąd moje pytanie. Muszę wymieniac cała lampe jeśli padl mi ten led ?
Na komputerze nie wyskoczyl mi żaden błąd że nie działa mi tylne światło. Czy to normalne ?
mondeo70235 01-10-2020, 21:21 naprawiają robią różne cuda
www.naprawa-lamp-led.pl
naprawiają robią różne cuda
www.naprawa-lamp-led.pl
Stwierdzili że lepiej kupić zamiennik gdyż te lampy się ciężko naprawia I cena będzie wyzsza niż zamiennik. Teraz pytanie. Ma ktoś KOD części do prawej tylnej lampy led na klapie bagaznika (kombi 2012) :)
olej92? Widzę, że rocznik Twojego auta to 2012 r., a jaki przebieg? Sam mam kombiaka poliftowego z końcówki 2010 r. i jak na razie brak problemów z oświetleniem przy czym obecnie przebieg to ok 175 tys. km.
A kolega SrebnaStrzała w jakich kosztach potrafiłby ogarnąć taki temat? Pytam zapobiegawczo ;)
Ps. Może używka z alle?
Teraz widzę, że to strona kolegi SrebnaStrzała ;)
olej92? Widzę, że rocznik Twojego auta to 2012 r., a jaki przebieg? Sam mam kombiaka poliftowego z końcówki 2010 r. i jak na razie brak problemów z oświetleniem przy czym obecnie przebieg to ok 175 tys. km.
A kolega SrebnaStrzała w jakich kosztach potrafiłby ogarnąć taki temat? Pytam zapobiegawczo ;)
Ps. Może używka z alle?
Teraz widzę, że to strona kolegi SrebnaStrzała ;)
178 tys km. Jeśli chodzi o naprawe to dzwonilem tam i Pan stwoerdzil że koszt naprawy to 350 zl. Powiedział że nie będzie mnie naciagal i lepiej kupić zamiennik który kosztuje 450 zł. Stwierdsil że uzywek mam nie brac bo ten model tak ma i moze sie okazac że w uzywce za 3 msc znowu padnie led. Tak więc zamowilem zamiennik
Dzień dobry
Panowie mam pytanie spaliło mi się światło tylne czerwone od świateł mijania... Ta taka sprężynka, jak to wymienić co tam jest LED czy normalna żarówka?
Mondeo Mk 4 kombi z 2014r.
Mondus 1985 19-03-2022, 15:54 Dzień dobry
Panowie mam pytanie spaliło mi się światło tylne czerwone od świateł mijania... Ta taka sprężynka, jak to wymienić co tam jest LED czy normalna żarówka?
Mondeo Mk 4 kombi z 2014r.
Naprawa led dzwoń ;) 782=025=835 , sprawdzone obobiście
|