Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] USB nie wspierane - co jest nie tak ?
Witam,
Zakupiłem Focusa z 2012 r. w wersji Trend z radiem fordowskim. W schowku przed pasażerem mam gniazdo USB. Po włożeniu pendrajwów, żaden z nich nie jest odczytywany i wyskakuje komunikat "USB nie wspierane". Do czego zatem służy to gniazdo? Czy nie można słuchać mp3 z pendrajwa?
A jak masz sformułowany gwizdek sprawdź jak jest w instrukcji i tak przygotuj swój nie pamiętam teraz jak powinno być Ale na forum masę tego było Iwony instrukcji jest też
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
miniupiniu 10-05-2017, 23:23 Ja mam dokładnie tak samo. Foka mk3 2016r. Mam 5 pendraków i żadnego nie czyta. U żony w nissanie jeden z tej piątki działa reszte wywala z takim samym komunikatem.Dodam jeszcze że jak podpina telefon przez kabel do usb to wywala na ekranie komunikat. Błąd podłączenia kabla usb.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
A jak masz sformatowany gwizdek sprawdź jak jest w instrukcji i tak przygotuj swój nie pamiętam teraz jak powinno być Ale na forum masę tego było Iwony instrukcji jest też
To proste. Jeden sformatujcie na fat32 drugi ntsf ale chodzi raczej na fat32
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Rzeczywiście - peny były sformatowane w innym formacie niż FAT. Teraz działa wszystko, aż miło :).
Temat do zamknięcia.
Po co zgadywać jak formatować w instrukcji samochodu jest dokładnie napisane jak ma być przygotowany gwizdek
sajmonista 11-05-2017, 21:31 co ty z tym gwizdkiem. Jeszcze nie slyszalem, zeby ktos tak nazywal pendrivea.
Moi rodzice używają takiej nazwy. Wiek - 50+
I mówili tak chyba z 10 lat temu
Jak kolega wyżej- kiedyś podobne były do gwiazdków zresztą teraz są podobne A na telefonie łatwiej mi tak napisać. Pendrajwy to nawet dziurki mają jak kiedyś gwizdki miały
Hej, mam Focusa MK3 mr'13 I od raptem 3 dni mam problem z gniazdem USB. Jeszcze w niedziele słuchałem normalnie muzyki z pendrive a już w poniedziałek przestało mi czytać Pena i ciągle na ekranie się wyświetla komunikat naprzemia: USB Nie rozpoznano urządzenia / Usb rozłączono. Jakieś porady co na to zadziałać? Ew. Dużo mieszania jest przy dołożeniu modułu BT? Mam aktualnie bieda wersje Trend.
Albo też jest może jakaś osoba ze Śląska (Najlepiej Katowice) Która działa przy takich tematach i byłaby w stanie oczywiście za $$ Pomóc? :D
clubGRANT 31-01-2024, 09:25 A może by tak sprawdzić inny pendrive ???????????????
Nie pisałbym jakby to był pendrive. Komunikat bije nie ważne czy jest pendrive podłączony czy nie. Ciągle ten komunikat jakby zwarcie na jakimś module poszło.
konieczko5 31-01-2024, 14:01 ...
Wymiana radia w tej wersji to koszt 50zł, nie ma tu żadnej logiki w przedłużce USB (miniUSB-USB A)
Wymiana radia w tej wersji to koszt 50zł...
Szaraj0 - Dokładniej to taki jest zwykle koszt zakupu takiego radia: https://allegro.pl/oferta/radio-cd-ford-focus-mk3-bm5t-18c815-dg-2010-2014-14044512960
Do tego przesyłka i albo "praca własnych rąk" albo jeszcze ów właśnie "koszt wymiany takiego radia"...
Warto oczywiście na początek "poświecić światełkiem" w gniazdo USB i sprawdzić czy nie dostało się tam "coś przewodzącego" albo czy blaszki gniazda nie odkształciły się i nie robią zwarcia... Czasem zdarzają się takie przypadki.
|