Zobacz pełną wersję : Auta z Arvala ...

callmemaro
11-05-2017, 11:10
Witam,

chciałem się zapytać, czy macie jakieś doświadczenia z autami z Arvala ?... jestem na etapie poszukiwania następcy dla swojej foki i trafiłem między innymi na ich stronę arval.otomoto.pl ... podpytywałem się telefoniczne o dwa auta i można dostać od nich pełną historię serwisową w formie wyciągu ... wszystko wygląda bardzo rzetelnie, kontakt.. pełne informacje o szkodach, pomiary lakieru itd dostałem na mejla razem ze zdjęciami przed naprawą ... jedyne co to trzeba liczyć się z tym że często są to auta po jakiś mniejszych lub większych szkodach ...

z góry dzięki za opinie ...

Martingg
11-05-2017, 12:32
osobiście bym wolał kupiony po leasingowy z polski z jakąś mniejszą szkodą z pełną i pewną historią niż te odpicowane titaniumy po 400k km.
Arval jak Arval oni tylko odbierają samochody, dają do wyceny i gonią. Prędzej Ci oni powiedzą prawdę niż handlarz ;)

czeslaw555
11-05-2017, 13:00
jak możesz dostać info o aucie to bierz przeglądaj i jak trafisz na wolnego od wad albo z małymi to jedź i oglądaj

callmemaro
11-05-2017, 13:11
... zauważyłem też, że wiele ASO bierze od nich i innych flot auta i sprzedają jako od pierwszego właściciela ;-)
czeslaw555 nie pojawiasz się czasami w ich okolicach ?

czeslaw555
11-05-2017, 13:13
pojawiam się wszędzie gdzie mnie wyślą

buk07
12-05-2017, 10:02
Mój Czarny jeździł w Arvalu. Z mojego doświadczenia: przebieg prawdziwy, historia przeglądów w ASO jest, uszkodzenia na aucie widać w raporcie. Ale już jego pełna historia jest zagadką. Na oględzinach wyszło, że prawy bok był malowany, jednak większego dzwona nie było.

callmemaro
12-05-2017, 11:34
jego pełna historia jest zagadką z kolei do auta które mnie interesuje dostałem też zdjęcia przed naprawą ... niby małe otarcia a całe auto przelakierowali tylko dwa elementy mają według raportu grubsze odczyty a reszta 200-250 ...

a możesz powiedzieć jak u Ciebie wyglądały negocjacje ... dało się coś urwać z ceny ogłoszenia?

buk07
12-05-2017, 11:50
Ja nie kupowałem bezpośrednio od nich, tylko od handlarza, który u Arvala się zaopatruje. Dlatego nie wiem jak wyglądają negocjacje z Arvalem.

Slawko
14-05-2017, 21:18
Arval jak Arval oni tylko odbierają samochody, dają do wyceny i gonią.to jest duza firma leasingowa, oprócz leasingu zajmują się wyposażaniem duże firmy w całe floty samochodów. tam nikt się nie bawi w naprawy stodołowe u pana Kazia.
Wszelakie przeglądy robione są tak jak przewidział producent i w ASO.
tutaj https://www.arval.pl/pl/aukcje mozna kupić auto na licytacji, trzeba sie tylko zarejestrować.
Na otomoto trafiaja tylko te których nikt nie chce kupić

mskgs
11-07-2017, 10:48
to jest duza firma leasingowa, oprócz leasingu zajmują się wyposażaniem duże firmy w całe floty samochodów. tam nikt się nie bawi w naprawy stodołowe u pana Kazia.
Wszelakie przeglądy robione są tak jak przewidział producent i w ASO.
tutaj https://www.arval.pl/pl/aukcje mozna kupić auto na licytacji, trzeba sie tylko zarejestrować.
Na otomoto trafiaja tylko te których nikt nie chce kupić

Trochę odgrzeję. :)
Czy tam może się zarejestrować każdy ? Bo z tego co piszą, to tylko dla handlarzy.

Slawko
12-07-2017, 21:36
nie wiem, nie mam pojęcia, nigdy się nie rejestrowałem. Auta raczej maja nowsze, wiec nie na moja kieszeń :)

Kovvall
13-07-2017, 18:30
Trochę odgrzeję. :)
Czy tam może się zarejestrować każdy ? Bo z tego co piszą, to tylko dla handlarzy.
Niestety musisz byc handlarzem. Ja mam inny profil działalności niż handel autami i dostałem zwrotkę z arvala, ze mogę jedynie od nich na otomoto kupić auto.