Zobacz pełną wersję : Auta z Arvala ...
callmemaro 11-05-2017, 11:10 Witam,
chciałem się zapytać, czy macie jakieś doświadczenia z autami z Arvala ?... jestem na etapie poszukiwania następcy dla swojej foki i trafiłem między innymi na ich stronę arval.otomoto.pl ... podpytywałem się telefoniczne o dwa auta i można dostać od nich pełną historię serwisową w formie wyciągu ... wszystko wygląda bardzo rzetelnie, kontakt.. pełne informacje o szkodach, pomiary lakieru itd dostałem na mejla razem ze zdjęciami przed naprawą ... jedyne co to trzeba liczyć się z tym że często są to auta po jakiś mniejszych lub większych szkodach ...
z góry dzięki za opinie ...
Martingg 11-05-2017, 12:32 osobiście bym wolał kupiony po leasingowy z polski z jakąś mniejszą szkodą z pełną i pewną historią niż te odpicowane titaniumy po 400k km.
Arval jak Arval oni tylko odbierają samochody, dają do wyceny i gonią. Prędzej Ci oni powiedzą prawdę niż handlarz ;)
czeslaw555 11-05-2017, 13:00 jak możesz dostać info o aucie to bierz przeglądaj i jak trafisz na wolnego od wad albo z małymi to jedź i oglądaj
callmemaro 11-05-2017, 13:11 ... zauważyłem też, że wiele ASO bierze od nich i innych flot auta i sprzedają jako od pierwszego właściciela ;-)
czeslaw555 nie pojawiasz się czasami w ich okolicach ?
czeslaw555 11-05-2017, 13:13 pojawiam się wszędzie gdzie mnie wyślą
Mój Czarny jeździł w Arvalu. Z mojego doświadczenia: przebieg prawdziwy, historia przeglądów w ASO jest, uszkodzenia na aucie widać w raporcie. Ale już jego pełna historia jest zagadką. Na oględzinach wyszło, że prawy bok był malowany, jednak większego dzwona nie było.
callmemaro 12-05-2017, 11:34 jego pełna historia jest zagadką z kolei do auta które mnie interesuje dostałem też zdjęcia przed naprawą ... niby małe otarcia a całe auto przelakierowali tylko dwa elementy mają według raportu grubsze odczyty a reszta 200-250 ...
a możesz powiedzieć jak u Ciebie wyglądały negocjacje ... dało się coś urwać z ceny ogłoszenia?
Ja nie kupowałem bezpośrednio od nich, tylko od handlarza, który u Arvala się zaopatruje. Dlatego nie wiem jak wyglądają negocjacje z Arvalem.
Arval jak Arval oni tylko odbierają samochody, dają do wyceny i gonią.to jest duza firma leasingowa, oprócz leasingu zajmują się wyposażaniem duże firmy w całe floty samochodów. tam nikt się nie bawi w naprawy stodołowe u pana Kazia.
Wszelakie przeglądy robione są tak jak przewidział producent i w ASO.
tutaj https://www.arval.pl/pl/aukcje mozna kupić auto na licytacji, trzeba sie tylko zarejestrować.
Na otomoto trafiaja tylko te których nikt nie chce kupić
to jest duza firma leasingowa, oprócz leasingu zajmują się wyposażaniem duże firmy w całe floty samochodów. tam nikt się nie bawi w naprawy stodołowe u pana Kazia.
Wszelakie przeglądy robione są tak jak przewidział producent i w ASO.
tutaj https://www.arval.pl/pl/aukcje mozna kupić auto na licytacji, trzeba sie tylko zarejestrować.
Na otomoto trafiaja tylko te których nikt nie chce kupić
Trochę odgrzeję. :)
Czy tam może się zarejestrować każdy ? Bo z tego co piszą, to tylko dla handlarzy.
nie wiem, nie mam pojęcia, nigdy się nie rejestrowałem. Auta raczej maja nowsze, wiec nie na moja kieszeń :)
Trochę odgrzeję. :)
Czy tam może się zarejestrować każdy ? Bo z tego co piszą, to tylko dla handlarzy.
Niestety musisz byc handlarzem. Ja mam inny profil działalności niż handel autami i dostałem zwrotkę z arvala, ze mogę jedynie od nich na otomoto kupić auto.
|